Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Acer Predator Triton 300: огляд ігрового ноутбука в 12 розділах

Дата публікації: 12.12.2022 17:00
Дата оновлення: 05.06.2023 15:27

Бог Тритон із грецької міфології панує над хвилями, допомагає аргонавтам, пророкує. Розберемося, наскільки однойменний ноутбук здатний справлятися з ігровою стихією.

плюси та мінуси Acer Predator Triton 300

На кого розрахований Acer Predator Triton 300 – кому цікавий?

Ігрові ноутбуки у багатьох викликають скепсис, оскільки впхнути потужне залізо в компактний корпус проблематично. Однак щороку топові виробники досягають нових успіхів у вирішенні цього завдання. Один з вдалих прикладів — Acer Predator Triton серії 300 завтовшки 2 см. Його зручно брати з собою в гості, особливо компактну модель SE з діагоналлю 14 ''. Такий варіант також припаде до душі тим, хто приєднує лептоп до великого монітора. Дещо дорожче коштують класичні ноути цієї серії з діагоналлю 15 '', про які і йтиметься в огляді.

клавіші з підсвічуванням в Acer Predator Triton 300

У будь-якому випадку покупець отримує компактну високопродуктивну машинку, яка досить хороша в іграх, а також підходить для роботи з софтом, що вимагає потужного заліза. Багатий асортимент конфігурацій дає можливість підібрати модель під власний бюджет.

Вимогливому покупцю, можливо, припаде до душі 16-дюймовий Тритон. Однак вартість таких моделей перевищує $2000.

Лептоп для бізнесу: Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL: огляд 2-го покоління бізнес-ноутбука

Основні технічні характеристики

Для простоти сприйняття теххарактеристики лептопа у табличному вигляді:

Екран
15,6 ''
Варіанти процесора Intel i5 або i7
Обсяг оперативної пам'яті 8, 16 або 32 Гб
Відеокарта Окремо встановлена ​​GeForce GTX чи RTX
Накопичувач SSD До 2 Тб у преміальних конфігураціях. Більшість моделей з 512 Гб або 1 Тб
Порти 3 синіх Usb, thunderbolt, miniDisplayPort, HDMI, гігабітний LAN
Інтерфейс для аудіопристроїв Роз'єм 3,5 мм
Вебкамера +
Бездротовий зв'язок Вайфай та блютуз
Підтримка VR +

Вибираємо ігрового гризуна: Найкращі ігрові миші: топ-10 актуальних моделей

Дизайн та габарити

При оформленні серії Predator виробник не використовував заїжджену комбінацію червоного та чорного кольорів. Чорний у поєднанні з блакитним виглядає менш агресивно, але вишуканіше. Кольорова вставка на кришці пожвавлює темний корпус. Злегка скошені краї, з яких в обидві сторони дивляться порти пристрою, підкреслюють технологічність ноутбука.

Корпус виготовлений з міцного алюмінієвого сплаву. Крилатий метал сприяє збереженню пристойного зовнішнього вигляду ноутбука, в розумних межах витримує зовнішні фізичні навантаження. До плюсів дизайну можна віднести красиво огранений дисплей та клавіатуру з виділеними зонами підсвічування, які мають гарний вигляд у темряві.

Розміри лептопа: 363х254 мм, товщина — 2 см, вага — 2 кг. Виробник зміг розмістити просунуті комплектуючі у корпусі, габарити якого характерні для офісних ноутів. Добре охолодження запобігає перегріву під час інтенсивної роботи.

Лептопи від Apple: Який MacBook вибрати у 2022 році: огляд, порівняння, відгуки

Дисплей та графічні можливості

У ноуті 15-дюймова надійна матриця IPS з добротним покриттям антивідблиску. За лептопом можна комфортно проводити час не лише при кімнатному, а й при вуличному освітленні.

Роздільна здатність екрана — очікуване FHD. Частота оновлення, залежно від моделі, становить 60, 144 або 240 Гц. Матриця відображає 100% sRGB, з охопленням повний порядок. Передача кольорів придатна для геймерського лептопа, але для професійної роботи з графікою такий дисплей навряд чи підійде. Товщина бічних рамок — менш ніж 1 см.

Тести підтверджують заявлену яскравість 300 ніт, у середньому зони екрана показують на 5-10% більше. До плюсів дисплея також можна віднести рівномірне підсвічування, відсутність ШІМ. При дозованому використанні ноутбука від екрана не втомлюються очі. Зображення добре видно як при оптимальному положенні дисплея щодо очей, так і при огляді під вертикальними та горизонтальними кутами.

Перевіряємо працездатність акумулятора: Перевірка батареї ноутбука командою та 6 програмами

Звуковий супровід ігор та мультимедіа

Зазвичай виробники ноутбуків з якістю звуку не морочаться. Все-таки для геймерів на першому місці дисплей та складники, а для прослуховування музики можна використовувати, наприклад, смартфон. Однак у компанії Acer приділили серйозну увагу підтримці аудіо. Серія Triton підтримує технологію подачі звуку Waves NX. Зазвичай, вона вимагає наявності зовнішнього адаптера, у цьому разі його роль виконує вебка.

дизайн Acer Predator Triton 300

Звук, що виходить з навушників та динаміків, відрізняється позиціюванням. При повороті голови праворуч гучність звучання справа збільшується, а ліворуч зменшиться, і навпаки. У цьому випадку технологія Waves NX побудована на відстеження поворотів голови за допомогою вебкамери.

При великому навантаженні на залізо підвищується рівень шуму, що утруднює чутність, але це не проблема для тих, хто користується навушниками.

Огляд модного планшета: LENOVO YOGA TAB 11 — огляд 11 коронних фішок

Трохи о продуктивності процесора

У Тритонах 300 встановлюють такі чіпи:

Назва
Покоління Кількість ядер Максимальна частота, ГГц Кеш
Intel i5-10300H 10 4 4,5 8
Intel i5-11400H 11 6 4,5 12
Intel i7-10750H 10 6 5 12
Intel i7-11800H 11 8 4,6 24

У конфігураціях вище за середній рівень часто ставлять чіпи i7-10750H, що з'явилися на ринку у 2020 році. Проц підтримує оперативну пам'ять DDR4-2933, TDP інтелівського чіпа — 45 Вт. Характеристики розраховані на потужні ноутбуки. У процесора вбудована класична графіка UHD 630 з частотою до 1100 МГц, реалізована підтримка 4К-відео. Графічні можливості лептопа багаторазово збільшені за допомогою дискретної відеокарти.

Лептопи для ігроманів: Ноутбуки Lenovo Legion — топова флагманська лінійка для ігроманів: 5 програмних фішок

Пам'ять оперативна та дискова

Обсяг оперативної пам'яті залежить від конфігурації. Можливі варіанти:

  • 8 Гб. Ноут з таким обсягом пам'яті важко назвати геймерським, оскільки багато ігор потребують більше ресурсів.
  • 16 Гб. Варіант для невибагливих користувачів. Оскільки лептоп належить до категорії ігрових моделей початкового рівня, 16 Гб загального враження не псує.
  • 32 Гб на борту топових конфігурацій. Обсяг винятковий, і це відбивається на ціннику.

Для зберігання файлів в Acer ставлять SSD на 512 Гб, 1 і 2 Тб. При виборі має сенс орієнтуватися співвідношення потреб і фінансових можливостей. SSD, як і раніше, в ціні, і тримати дорогий диск напівпорожнім навряд чи доцільно. Компанія ставить в Предатори SSD від Western Digital, що вселяє надію на тривалу та безпроблемну експлуатацію накопичувача.

Разючий таблет: Lenovo Tab P11 Pro: огляд преміального планшета, 5 переваг та 2 недоліки моделі

Конфігурація портів

З різноманітністю портів у ноутбука повний порядок. З підключенням периферійних пристроїв складнощів не виникає. На обох бокових гранях є сині роз'єми Usb, на лівій їх 2, на правій — 1. По торцях порти розподілені рівномірно. До оснащення лептопа входять: HDMI, miniDisplayPort, LAN, Thunderbolt, аудіороз'єм 3,5 мм. Порт Thunderbolt тут тільки для швидкої взаємодії з зовнішніми пристроями, використовувати його для зарядки не вийде, оскільки відсутня підтримка Power Delivery.

товщина та габарити Acer Predator Triton 300

З мережевими інтерфейсами у ноута все чудово. Є гігабітний адаптер провідного інтернету Killer E2600. Бездротовий конект йде також з використанням «вбивчих» технологій, розроблених у компанії Rivet Networks, купленої Intel. Якщо мережева гра гальмує, швидше за все, це не вина лептопа.

Гніздо заряджання розташоване на тильній стороні. При підключенні адаптера будьте уважні: вставляйте штекер до клацання.

Порівняння майкрософтівських планшетів: Порівняння планшетів Microsoft Surface Pro 7 та Microsoft Surface Pro 7 Plus: 6 основних відмінностей

Функціональність клавіатури та тачпада

Ноут має гарну клавіатуру з виділеним блоком цифр. Верхній ряд займають функціональні клавіші та кнопка включення, розташована з правого краю. Для використання додаткового функціонала кнопок потрібно тримати Fn. У кнопок середній хід при швидкісному наборі тексту труднощі не виникають. Стрілки, як і належить в ігровому ноуті, не здвоєні.

На клавіатурі виділено 4 зони кнопок, чітко видно ігрові клавіші WASD та стрілки. Можна налаштувати підсвічування клавіатури, змінюючи кольори відповідно до своїх уявлень про прекрасне. Для регулювання яскравості підсвічування використовують функціональні кнопки.

ігровий ноут Acer Predator Triton 300

Є 2 спеціальні кнопки:

  • Turbo включає максимальну продуктивність відеокарти та роботи. У такому режимі швидше обертаються вентилятори. Можливість одним натисканням запустити «розгін» можна лише вітати. Однак збільшення до продуктивності складає всього 5-10%.
  • PredatorSense запускає фірмову утиліту. Щоб розмістити цю кнопку, довелося зрушити праворуч NumLk, що може викликати певні незручності у прихильників сліпого друку.

Тачпад дизайну не відрізняється від встановленого в Helios 300. Панелька чуйно реагує на натискання.

Конструкція корпусу та якість складання

Ноут акуратно зібрано. Елементи корпусу ретельно підігнані один до одного, обробка країв на висоті, фарбування деталей бездоганне. Клавіатура не прогинається. Нічого не люфтить і не скрипить, навіть якщо в сервісі лептоп розкривали з метою модернізації чи ремонту. Самостійно розбирати ноутбук можна після гарантії. Для цього будуть потрібні певні навички. При невдалому результаті справи можна «потрапити» на дорогий ремонт.

На гранях, з тильного боку та знизу є вентиляційні решітки, що сприяє якісному охолодженню комплектуючих. Гаряче повітря виходить з тильного боку, користувач при цьому не відчуває жодного дискомфорту.

Наскільки машинка зручна?

В іграх ноут поводиться адекватно, рівень комфорту геймінгу залежить від начинки. Якщо є бажання кататися, будувати, воювати на максимальних налаштуваннях у сучасних іграх, вибирайте модель як мінімум з 16 Гб оперативної пам'яті, а краще з 32 Гб. Також зверніть увагу на відеокарту. У Тритони 300 ставлять 6 варіантів дискретних плат GeForce: від старої доброї GTX 1650 до просунутої RTX 3080. Якщо іграшка буксує, спробуйте натиснути кнопку Turbo. Машинка запрацює швидше, але посилиться гул вентиляторів.

Тяжкі програми, наприклад 3ds Max та SolidWorks, не викликають пригальмовування. Тривимірні зображення ноут промальовує без особливих зусиль.

Вебка та колонки забезпечують комфортне спілкування у Скайпі та інших подібних програмах. Додатки, що не потребують великої кількості ресурсів, наприклад, браузери, текстові редактори тощо, просто літають.

Певні незручності можуть виникнути через слабку автономність. Без розетки в режимі серфінгу в інтернеті та перегляду роликів ноутбук протримається 3-4 години.

Вибираємо клаву для ігор: Як вибрати ігрову клавіатуру: гайд у 9 розділах

Acer Predator Triton 300: огляд переваг та недоліків

Різко негативні відгуки про ноутбук знайти проблематично. Спочатку серія Тритон 300 не викликала особливого ентузіазму у користувачів, але згодом народ переконався в конкурентоспроможності технічних рішень Acer, і продаж пішов веселіше. Серед плюсів можна виділити:

  1. Компактні розміри. Деякі користувачі відмовляються від покупки ігрових лептопів, оскільки не хочуть ноут, який розмірами схожий на системник і важить більше ніж 3 кг. Тритони по компактності можна порівняти з неігровими моделями. Таку машинку можна брати в офіс, відрядження, відпустку тощо.
  2. Дисплей гарний, особливо якщо робити виправлення на цінову категорію. Все-таки йдеться про ігровий девайс початкового рівня.
  3. Продуктивність комплектуючих відповідає призначенню лептопа. Залізо підібрано гармонійно, відсутні слабкі позиції, які відверто гальмуватимуть ігровий процес. Моделі з 8 Гб оперативної пам'яті в розрахунок не беремо.
  4. Взаємодія з периферією на належному рівні. На обох гранях є високошвидкісні порти USB, є thunderbolt 4-ої версії. Мережевий інтерфейс підібрано з урахуванням потреб геймерів.
  5. Повнорозмірна клавіатура з підсвічуванням, що настроюється.
  6. Добротне складання.

Парочка невеликих мінусів:

  1. Місткість батареї не дотягує до 60 Вт/год. Для 15-дюймового геймерського ноута з потужним залізом цього обмаль. Користувачам доводиться миритися з низькою автономністю. Для геймерів це, звичайно, не найстрашніше, але у пасив занести можна.
  2. У турборежимі гуде як пилосос. Приріст продуктивності в 5-10% має такий неприємний зворотний бік.

На закінчення огляду Acer Predator Triton 300 трохи про софт. Лептоп можна купити з 10 або 11 Windows, а також без операційної системи. Ноут з «десяткою» — варіант для обережних користувачів, які не поспішають знайомитись з новаціями Microsoft. Техніку без ОС купують з міркувань економії.

Управління ноутбуком спрощує службова програма PredatorSense. З її допомогою можна розганяти залізо, збільшувати оберти вентиляторів, налаштовувати підсвічування клавіатури. Загалом Тритон з екраном 15 '' — придатна машинка, гідний варіант для своєї ніші.

Цікава стаття: Як завантажити Windows 10 з офіційного сайту: 3 способи

Коментарі
Залиште коментар
Категорії