Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ноутбуки Lenovo Legion — топова флагманська лінійка для ігроманів: 5 програмних фішок серії

Дата публікації: 07.12.2021 13:32
Дата оновлення: 07.12.2021 13:32

Наприкінці листопада 2021 року китайський гігант відправив на полиці магазинів в Україні свої нові моделі. Йдеться про Legion 5 Pro та менш досконалий аналог Леново 5i Pro.

Legion 5 та 5i — нова геймерська лінійка Pro

Цих двох апаратів з непримітним дизайном та топовим «hardware» давно чекали затяті геймери. У чому секрет підвищеного інтересу до моделі? З'ясуймо!

Теж непоганий варіант: Lenovo Tab P11 Pro: огляд преміального планшета, 5 переваг та 2 недоліки моделі

Головні технічні характеристики Легіон 5 та 5i Pro 

Команда інженерів китайського гіганта Lenovo часто ставить перед собою завдання задовольнити потреби затятих гравців. Створюючи нову лінійку ігрових станцій, вони оновили макет клавіатури, включивши в нього «велику стрілку». Також додано цифровий блок, мультимедійні команди та інше. Порадує не лише відгук, а й особлива розкладка з кнопками мультимедіа. Якщо говорити про продуктивність чи програмні фішки, огляд обох моделей виглядає наступним чином:

 
Legion 5 Pro Леново 5i Pro
Advanced Optimus Так Так
Автономна робота батареї до 8,1 години (гібридний режим) до 7,2 години
DDR4 + +
Внутрішній накопичувач ноутбука 1 ТБ SSD 1 ТБ SSD
Швидка зарядка Так, 80 Вт/год  Так, 80 Вт/год

Звук на Легіон 5 вражає своєю деталізацією. Ті, хто вирішив з головою зануритися у геймплей, насолодитися саундтреками та поспілкуватися з суперниками/зібраною командою, точно не розчаруються. Інноваційна система Nahimic доставляє по-справжньому об'ємну трансляцію, що є приводом для гордості. Навіть безшумні кроки супротивника під час бою можна «зафіксувати» у навушниках. Це очевидна перемога інженерів Леново. Також виробник передбачив: 

  • два вбудовані мікрофони по 2 Вт,
  • підтримку VESA Display HD 400,
  • сумісність із Dolby Vision.

Флагмани «п'ятого покоління» доступні у двох кольорах: Stingray White та практичніший Storm Grey. Деталі корпусу виготовлені з алюмінієвого сплаву, тож порадують довговічністю та стійкістю до пошкоджень. Вага обох апаратів становить майже 2,5 кг.

Систему Legion True Strike з мілісекундним відгуком та зручною розкладкою для клавіш явно адаптовано під спеціальні комбінації та прописування різних кодів у стратегіях. З таким підходом вразити ворога можна з високою точністю та за 1-2 удари. Заявлена ​​автономність в 7-8 годині відповідає високим запитам геймерів. 

Корисно знати для порівняння: Топ 10 бюджетних моніторів 2021 року — тільки екземпляри, що варті уваги 

Продуктивність заліза

Модель 5i Pro оснащена топовим процесором Intel Core i7. Мікрочип 11-го покоління доступний не кожному бренду, який збирає ігрові станції. Сумісна з AMD п'ятірка побудована на базі Ryzen 7 5800H та обходить по продуктивність своїх аналогів. Працюючи у парі з восьмигіговою відеокартою GeForce GTX 3070, система дозволить поринути у світ флагманських ігор. Для «інтелівського» аналога встановлена ​​простіша мікросхема — RTX 3050Ті з обсягом власної оперативної пам'яті лише 4 Гб. Потужність кожного екземпляра становить 95 Вт та 140 Вт відповідно.

Legion 5 та 5i — дизайн корпусу

Вдалою ідеєю команди Леново стало впровадження OverDrive, що дозволило підвищити частоту екрану до 165 Гц. Відгук, своєю чергою, знизився до 3 мс. Обидва заявлені ноутбуки підтримують Advanced Optimus 3. Ця система аналізує продуктивність, перемикаючи обробку графіки між дискретною платою та інтегрованою в материнку, що дозволяє заощаджувати ресурси оптимізувальної ефективності ігрової станції.

Конкурент: Acer Nitro 5 AN515 54: огляд учасника ярмарку ноутбуків 2021 року

Відведення тепла, інтерфейси та підтримка імерсійних ігор 

Особлива фішка серії Legion — система охолодження Coldfront 3.0. Режим параметрів мікрочипа та відеоплати підтримується у чітко визначеному коридорі, незалежно від тривалості сесії. Геймерам, що годинами грають у стратегії, це сподобається. Виробник інтегрував не лише нові принципи охолодження, а й інтелектуальну систему повітрозабірника.

Legion 5 та 5i — лідери 2022

Креативні ідеї китайців беззаперечно вразять вимогливого користувача, на що й було зроблено ставку інженерами Леново. Для технічно обізнаних покупців буде цікаво наступне: 

  1. Кількість портів Thunderbolt 4 збільшено до двох.
  2. Максимальний обсяг ОЗП — 16 ГБ.
  3. Заявлена ​​яскравість — до 500 ніт.
  4. Підтримка Always On USB 3.2.

Екрани технічних гігантів із серії Легіон забезпечують 100% охоплення. Щодо ефективного використання колірного простору sRGB, такі моделі не підведуть. Леново не вперше випускає пристрої з 16-дюймовими матрицями, а для стандарту QHD недарма обрано 2560x1600 пікселів. Цього разу китайський бренд зупинився на співвідношенні 16:10. Обидва апарати ефективно використовують переваги iGPU та eGPU.

Враховуючи те, що стратегічні битви тривають не одну годину, китайські інженери приділили особливу увагу екологічності. Як і належить топовому бренду, останні моделі сертифіковані по TÜV. Стандартизація підтверджує ефективне фільтрування синього випромінювання. Виробник забезпечив на 34% більшу щільність точок (якщо порівнювати з базовими 15,6-дюймовими матрицями, які видають картинку у Full HD форматі).

Дещо про комфорт: Блимає монітор: 2 програмні та 4 апаратні причини

Чи варто купувати?

Нова лінійка геймерських ноутбуків від Lenovo зручна для роботи в будь-якому місці. Технічно досконалий Легіон 5 Pro, як і інтелівський 5i, сумісні з новітнім стандартом бездротового зв'язку Wi-Fi 65. Є USB Type-C та комбінований роз'єм HDMI. Придбання таких ігрових станцій явно не розчарує. Хоча представлені екземпляри по кишені не кожному. Заявлена ​​ціна на 5 Pro в Україні складає близько 60 тисяч гривень. Менш продуктивний 5i обійдеться дешевше — буде достатньо бюджету в $1,500 (≈41 тис. грн).

В тему: Як перевірити відеокарту: 5 інструментів для діагностики

Коментарі
Залиште коментар
Категорії