Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

LENOVO YOGA TAB 11 — огляд 11 коронних фішок

Дата публікації: 10.11.2022 10:51
Дата оновлення: 10.11.2022 12:01

Lenovo Yoga Tab 11 ідеальний для того, щоб переглядати фільми. Завдяки рухомій стійці можна запросто пристосувати планшетник під потрібним ракурсом. Він показує яскраву та реалістичну картинку і пристойно функціонує на одній підзарядці. Відмінно справляється із повсякденними завданнями. Якими параметрами підкуповує пристрій, розглянемо в огляді, аналізуючи характеристики.

Читайте: Огляд Lenovo Yoga Tab 13 — 5 фішок планшета

Дизайн і розмір

Lenovo Yoga ефектний на вигляд. Підставка вбудована у нижній частині пристрою. Якщо порівняти з попередніми моделями, вона дуже змінилася. Побільшало кутів огляду. Завдяки підвісним кріпленням планшет можна кріпити в будь-якому місці. 

Кришка заднього виду складається наполовину із тканини. Дизайн гарний, але залишається питання практичності. Корпус мазкий, тому брати планшет брудними руками не рекомендується.

Корпус планшета з алюмінієвою підставкою

Пристрій важить 665 грамів, тому відчувається в руках. А розмір — проміжний між смартфоном та ноутбуком. На корпусі кілька роз'ємів: один для заряду батареї, а інший для передачі даних. Але роз'єм для навушників розробником не передбачено, що незручно у використанні під час перегляду відео.

Планшет справляється із вирішенням повсякденних завдань. Це зручний варіант з підставкою, розширеним сховищем, гучномовцями, довгостроковою автономною роботою.

Дисплей

На перший погляд, може здатися, що у девайса із сенсором добре, але насправді виникають маленькі проблеми. Передані відтінки на дисплеї, виходячи з суб'єктивного погляду, не цілком реалістичні, але все ж таки така панелька хороша коштом OLED-технологій.

Ручка для кріплення планшета на стіні

Частота оновлення обмежена до 60 Гц (у суперницьких пристроїв 90-120 Гц). Так що ця характеристика кульгає, хоча Yoga Tab не з бюджетних. У дисплея слабка соковитість екрана, а заявлено 400 нит. При попаданні сонця екран відсвічує, тому цій моделі бракує захисту від відблисків. 

Деталізація вищого рівня, будь-який формат відео контрастний незалежно від відстані. 11″ LCD-екран із 2000×1200 пікселів на базі матриці IPS підтримує Dolby Vision. Це неоціненно для трансляції відеороликів, фільмів та тим, хто любить читати. 

Корисна стаття: Що робити, якщо не включається планшет — 2 можливі проблеми та 3 способи їх вирішення

Камера

У гаджеті дві 8-мегапіксельні камери: основна та фронтальна. Тильною можна зняти якісний контент у Full HD форматі. Можна спробувати налаштування на зразок експозиції або в режимі знімання увімкнути кілька ефектів кольору. Є режим виявлення обличчя, є опція автоспуску, ISO до 1600 та приємні дрібниці. Щоправда, зняти якісне відео не вийде через шум у камерах.

Можливості фільмування також служать для відеодзвінків. Для комфортного спілкування по відеозв'язку планшет оснащений двома мікрофонами, які скорочують шум фону і працюють непогано.

Невеликим мінусом для Lenovo є відсутність біометричного датчика, наприклад функції відбитка пальців. У планшеті є програма розпізнавання обличчя з якісним датчиком. Тому систему неможливо перехитрити за допомогою картинки. На жаль, ця функція працює лише за допомогою програмного забезпечення. Через це стає малобезпечною у щоденному використанні.

«Начинка»

Апаратний майданчик базується на не найпродуктивнішому 12-нанометровому чіпі Snapdragon 730G: 2 ядра Kryo Gold (2.2 ГГц), 6 ядер Kryo Silver (1.8 ГГц) та графічної карти Adreno 618. Цього вистачає для виконання завдань, таких як:

  1. Спілкування в месенджерах,
  2. робота з документами,
  3. обробка фото,
  4. перегляд відеофайлів,
  5. створення стрімінгового контенту.

Але в «масивних» іграх таких параметрів не вистачить для максимальних показників графіки. AnTuTu показує 330 000 балів, тротлінгу та нагріву немає. Для зберігання інформації відведено 128 Гб, але за допомогою картки пам'яті (uMCP) можна розширити до 1 Тб.

У гаджеті 2-х діапазонний Wi-Fi або є підтримка 4G LTE. Леново Його Таб 11 не підтримує аудіодзвінки через навушники. Щоб приєднати додатки, варто скористатися Bluetooth 5.0. А при роботі з картами краще використовувати GPS, сумісний із навігацією.

NFC немає, бо планшетом оплачувати через термінал не найкраща ідея. Порт USB Type-C (v3.2 Gen 2) сумісний з режимом OTG, що дозволяє під'єднувати навушники через перехідник. Дактилоскопічний пристрій спрацьовує миттєво.

Для загального уявлення: Samsung Galaxy Tab A7: огляд 8 характеристик

Продуктивність

На планшеті Леново Його Таб 11 зручно читати електронні книги, дивитися відеоролики або займатися вебсерфінгом. Підвищеного навантаження тут немає.

Гаджет працює на чіпі середньої потужності — MediaTek Helio G90T з 12-нм техпроцесом. Обсяг оперативної пам'яті може бути 4 або 8 Гб. Цього достатньо, щоб користуватися пристроєм на втіху і перемикати інтерфейс без лагів. Хоча невеликі паузи можуть виникати на моделях із 4 Гб ОЗП у момент переходу між додатками. Затримка зазвичай не перевищує 2-3 секунди.

Планшет тестувався за системою продуктивності GeekBench 5, де йому надано 1535 очок у багатоядерному форматі. Це високий показник, тому пристрій вважається швидкодійним. При цьому налаштовуватись на велику міць теж не варто. Для запуску ігор ця модель не підійде.

Водночас у планшета велике внутрішнє сховище — на 128 або 256 Гб. Є можливість розширити цей потенціал за допомогою картки microSD. Завдяки цьому на девайсі поміститься маса книг, програм або відеоматеріалів.

Батарея

З автономною роботою планшета все гаразд. Пристрій має акумулятор на 7500 мАг. При роботі дисплея з частотою 60 Гц, в якому середня потужність чіпа, розрядка відбувається повільніше. На одному заряді гаджет працює до трьох днів за стандартної експлуатації.

Гаджет підключається до зарядки на 20 Вт — за 30 хвилин батарея відновлюється на 40%. Якщо заряджати кабелем із комплекту, для повного заряду потрібно 2 години 40 хвилин.

До слова: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, що заслуговують на увагу

Гучне та об’ємне звучання стерео

У планшетника 4 стереодинаміки, які генерують об’ємне звучання з яскраво вираженими басами. Користувачеві буде чути навіть без підключення блютуз-колонки або «вух».

Підключення планшета до стаціонарного комп'ютера

На граничній гучності не хрипить, звучить чисто. Зверху на корпусі два мікрофони, що покращує чутність абонента під час конференцій чи аудіодзвінків.

Програмне наповнення

На Lenovo Tab встановлена ​​операційна система Android. Вона постійно покращується, тому нічим не поступається iOS від Apple. Дизайн системи здається трохи дивним через незвичайне розташування значків на екрані. Стандартне ПЗ від Google працює добре. Програми без оптимізації під великий екран можуть запускатися некоректно.

Компанія Google також випустила програму-агрегатор. Тут можна знайти відео, зібране з різних сервісів. У цій моделі є «Режим продуктивності». Щоб він увімкнувся, треба приєднати клавіатуру.

Співвідношення ціни та якості: скільки коштує пристрій

Планшети класу Yoga Tab належать до розряду преміальних у торговій лінійці Lenovo. Тут акцент на дизайн, декор та якісні матеріали. Однак, показники продуктивності не дуже високі. А так пристрій притягує погляд, у ньому є елементи глянцю.

Комплектація планшета Леново Його Таб 11

Це такий собі «домашній» планшет із потовщеним корпусом та відкидною підставкою. Від своїх попередників відрізняється збільшеним дисплеєм до 11 дюймів завдяки зменшенню рамки. І, звісно, ​​за це надбавка до ціни. Вартість моделі — близько 15 тис. грн — для подібних можливостей це дуже непогано. Особливо для тих, хто не женеться за тенденціями моди, і дочекався, доки планшетник подешевшає.

Планшет Lenovo Yoga Tab 11: характеристики від виробника в таблиці

Параметри
Опис
Дисплей 11″ IPS LCD, 2000×1200 пікселів, щільність 212 ppi, 5:3, Dolby Vision
Процесор MediaTek MT6785 Helio G90T (12 нм): 8-ядер 2.05 ГГц Cortex-A76 + 6×2.0 ГГц Cortex-A55)
Графіка Mali-G76 MC4
04.Сер Гб
Сховище 128/256 Гб + microSD
ОС Андроїд 11
Тильна камера 8 МП + автофокусування
Фронтальна 0
ОЗУ камера 30 fps
Підтримка мереж GSM/HSPA/LTE
Звучання Стереодинаміки (4 шт.), без 3.5-мм
Тип сім-карти Nano
Додаткові функції Сканер обличчя, гіроскоп, акселерометр
Ємність батареї 7500 мАг, вбудована батарея, прискорена зарядка
Розмір, вага 256,8×169×7,9-8,3 мм, 655 г

Lenovo Yoga Tab 11: огляд плюсів й мінусів

Розглянемо плюси:

  • Зручна алюмінієва підставка для регулювання кута нахилу. Відео дивитися комфортно;
  • гарна деталізація картинки, що забезпечує перегляд контенту на будь-якій відстані;
  • ефектний глянцевий корпус;
  • стабільна робота Google-додатків;
  • великий обсяг пам'яті для зберігання особистих файлів. Можна розширити сховище коштом картки пам'яті;
  • об'ємне звучання з басами із чотирьох стереодинаміків;
  • тривала автономна робота до 3-х днів одному заряді;
  • розміщення планшета на стіні без придбання додаткових кріплень.

З недоліків:

  1. Потужність процесора посередня, проте пристосована для щоденних завдань;
  2. «ніжний» корпус вимагає дбайливого користування. Щоб зберегти екран цілим, краще придбати захисний чохол;
  3. дисплей в міру яскравий, що для очей корисно, а ось при сонячному світлі видно не дуже добре: не завадило б покриття антивідблиску;
  4. нестандартний інтерфейс — доведеться спочатку розібратися.

За описаними 11 параметрами планшет Лєново досить пристойний. Міцний корпус з алюмінієвою підставкою, гучний звук та контрастна картинка. У цій моделі передбачено все потрібне для нормальної роботи. І нехай важкі іграшки на ньому не підуть, зате база для перегляду відеоконтенту та прослуховування записів приємно вражає. І все це за доступною вартістю без захмарних цінників!

Цікава інформація: Для чого потрібний планшет: 4 сфери застосування

Коментарі
Залиште коментар
Категорії