Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відновити листування в Телеграм: 3 дієві способи зберегти важливі файли

Дата публікації: 13.09.2023 12:48
Дата оновлення: 13.09.2023 13:27

У Telegram, як і будь-якому іншому месенджері, є функція видалення діалогу. І якщо згодом дані знову потрібні, а листування очищене, не варто засмучуватися. У цьому огляді розповідаємо, чи можна відновити листування в Телеграм і які дії потрібно зробити в ситуації, що склалася.

Як зберігаються дані в телеграмі?

Розглянемо алгоритм обміну повідомленнями в чаті: після надсилання текст шифрується і переноситься на сервер програми, звідки вже потрапляє у вихідному вигляді до співрозмовника.

  • Діалоги відображаються на всіх пристроях одного користувача: смартфоні, комп'ютері, планшеті.
  • Навіть якщо видалити програму з усіх пристроїв, листування зберігаються в хмарі та доступні будь-якої миті після авторизації в обліковому записі.

Як працює виряджання повідомлень у Телеграм

З секретним чатом справи трохи інакше — повідомлення шифруються тільки при листуванні між користувачами, без участі серверів. Безпеки та конфіденційності тут приділяється підвищена увага, тому інформація залишається лише на гаджетах співрозмовників. Наприклад, якщо діалог створено з ПК, на телефоні його переглянути не вийде, і навпаки.

Цікаво: Як зробити клон програми на Android: особливості для 3 моделей та 3 утиліт

Як відновити віддалене листування в телеграмі: 3 нехитрі фішки, які дійсно працюють

У цій соціальній мережі немає архівування діалогів. Якщо видалити уривок листування, повернути його більше не вдасться. Щоб не втратити важливі файли, скористайтеся одним із нижченаведених способів. Вони допоможуть відновити повідомлення в Телеграмі.

Імпорт та експорт повідомлень

Цю дію варто виконати заздалегідь, якщо пізніше плануєте видалити листування. Щоб імпортувати діалог:

  1. Перейдіть до чату з потрібним користувачем.
  2. Вгорі діалогу натисніть на три точки (знаходяться праворуч).
  3. Виберіть зі списку функцію імпорту смс.
  4. Виберіть формат, місце збереження даних на комп'ютері та часові рамки.

У програмі створюється архів, починається завантаження. Після завантаження збережіть файл у надійному місці. Його можна буде відкрити будь-якої миті.

Експорт чату телеграм на комп'ютер

Опція доступна лише на комп'ютері. Можна використовувати офіційну програму для операційної системи або виконати експорт у браузері. Іноді ця опція не відображається у списку. Можливо, розробники займаються її поновленням. У такому разі зачекайте деякий час і спробуйте знову.

Скасування видалення чату

Розробники програми створили цікаву опцію після спроби видалення чату внизу з'являється попередження, яке дозволяє відновити діалог в Телеграмі протягом 5 секунд.

Особливо ця функція рятує, якщо натиснули кнопку видалення випадково. Достатньо повторного натискання та листування миттєво повернеться. Коли час закінчиться, діалог видаляється безповоротно.

Пересилання повідомлень

Якщо листування видалено лише в одного користувача, у другого воно все ще збережене. Достатньо попросити співрозмовника переслати важливі повідомлення знову і вони з'являться у листуванні.

Як пересилати повідомлення до телеграм

Якщо листування було видалено у двох, як це часто роблять багато користувачів, отримати дані назад не вдасться.

Ставне в пригоді: Як записати відео з екрана телефону — вбудовані функції та 5 сторонніх програм

Чи можна повернути видалені файли з телеграм?

Вся інформація видаляється безповоротно. Якщо заздалегідь не експортувати файли та не скасувати очищення чату протягом 5 секунд, повернути листування до Телеграм більше не вийде. Тому рекомендуємо не поспішати та заздалегідь подбати про файли.

Як зберегти важливу інформацію: налаштування Телеграм та поради

Не завжди чати у профілі видаляються навмисно. Можлива втрата листування може бути пов'язана з діями іншого користувача (у разі видалення листування у двох) або неправильними налаштуваннями в програмі.

Що можна зробити, щоб не втратити неоціненну інформацію:

Спосіб
Особливості
Перевірте функцію автовидалення в налаштуваннях Виберіть «Ніколи», щоб діалоги не видалялися без вашого відома
Надсилайте записи до Обраного

Це своєрідне листування із самим собою, куди можна прикріпити надіслані повідомлення, фото, відео, знімок з екрана, пости з інформаційних каналів.

Достатньо клацнути лівою кнопкою миші за повідомленням, вибрати «Переслати» та знайти папку Збережене у списку співрозмовників. Тут файли зберігаються навіть після видалення листування

Завантажуйте важливі файли в пам'ять смартфона Через кнопку поділитися виберіть кнопку зберегти та вкажіть шлях. Це дозволить швидко знайти необхідну інформацію та не втратити її, якщо співрозмовник видалить листування у двох

У крайньому разі завжди рятують скриншоти листування. Якщо не хочете експортувати файли або відправляти їх у вибране, зробіть скрін на смартфоні та файл збережеться у галереї.

Як створити обране в телеграм

Висновок такий — відновити видалене листування в Телеграм можна лише гарячими слідами. Щоб зберегти дані після видалення, важливо заздалегідь подбати про їхній експорт або попросити другого співрозмовника не очищати листування.

Подбайте про свою безпеку: Як видалити вірус з телефону — 5 слушних підказок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії