Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Для чого потрібен планшет: 4 сфери застосування

Дата публікації: 21.03.2021 17:36
Дата оновлення: 21.03.2021 17:36

Ринок електроніки перенасичений технікою. У ніші компактних пристроїв між собою конкурують ультрабуки, планшети, рідери, смартфони. Актуальність кожного з них можна оскаржити, але питання найчастіше виникають про затребуваність планшетників. Їх ринок то падає на дно, то підкорює нові вершини. Що ж таке планшет і для чого він потрібен? Розберемося, навіщо купувати таблетки.

Історія створення

Концепція планшета була придумана задовго до появи пристроїв у продажу. У 1915 році була запатентована система, здатна розпізнавати рукописні символи. Однак реалізувати концепцію на практиці вдалося лише в 1956 році, а перейти від прототипів до реальних планшетним комп'ютерам – тільки в 1980-их.

Подальший розвиток галузі було обумовлено появою нових процесорів, накопичувачів і інших комплектуючих. У 2000-х роках свою лепту в розвиток індустрії внесла Microsoft, запропонувавши покупцям пристрій під Windows. Втім, вибухового збільшення попиту в цей період не спостерігалося, поки Стів Джобс не реанімував ринок планшетників, презентувавши перший iPad в 2010. З тих пір в цій ніші домінують: планшети Apple, продукція Microsoft і пристрої недорогих азіатських виробників.

На замітку: Tab M8: огляд HD і FHD моделей – 5 особливостей

Використання планшета в робочих цілях

Мобільність – одне з основних переваг планшета. Його можна носити з собою в офіс кожен день в рюкзаку або сумці. У цьому плані він зручніше ноутбука. Якщо порівнювати зі смартфоном, ключові переваги таблет – широкий екран і можливість внесення даних за допомогою стилуса або приєднаної клавіатури.

 Для чего нужен планшет на работе и в быту

Розглянемо для прикладу, для чого потрібен звичайний планшет на нараді:

  • співробітники за допомогою голосового введення зберігають інформацію,
  • секретар відразу вносить її в проекти документів,
  • камера дає можливість зберігати у себе схеми і ключові записи з дошки або фліпчарта.

У сфері освіти за допомогою планшетів можна:

  1. Брати участь у віртуальних екскурсіях.
  2. Створювати презентації та проекти, демонструвати іншим учням свої роботи.
  3. Додавати свої фотографії до лабораторних робіт.
  4. Робити замітки.
  5. Брати участь у колективній роботі над проектами, завантаженими в хмару.
  6. Використовувати освітні програми та ігри.
  7. Проходити опитування, і відразу отримувати результати.

Лікарі користуються планшетами, щоб мати під рукою всю інформацію під час обходу хворих в стаціонарі. На швидкої медпрацівники по мобільному зв'язку отримують на таблетки дані про пацієнтів.

Архітектори, виконроби і інші співробітники користуються планшетними комп'ютерами на будівництві, коли потрібно подивитися, наприклад, креслення якоїсь конструкції. Таблет нашого часу здатні швидко завантажувати великі об'єми інформації.

Огляд крутого планшета: Огляд Microsoft Surface Pro 6: ціна і 6 ключових характеристик

Використання планшета для розваг

В основному виробники планшетів рекламують свої творіння як пристрої для розваг . Такий підхід цілком логічний, адже відпочивати люблять Всі. Почнемо, мабуть, з Читання. Чи зручно користуватися сучасним планшетом любителям літературних ТВОРІВ – питання Спірне. Якщо людина зрідка проводить час за електронними книгами, наприклад, в транспорті, такий варіант прийнятний. Однак людям, які читають цілими днями, має сенс подумати про пристрій, що спеціально заточене під ці цілі, і КУПИТИрідер.

читать на планшете

Добротні планшети радують якісним звуком. Деякі з них дають можливість підключати відразу дві пари навушників, щоб разом дивитися один фільм або слухати одну музику. Зручна фішка для друзів і закоханих парочок.

І, звичайно, на планшеті можна дивитися фільми онлайн. Трафік при цьому йде досить значний, тому має сенс використовувати безлімітний інтернет від мобільного оператора або роутера. Також важливо встановити браузер, який не потребує додаткових плагінів: для ОС Андроїд, наприклад, Оперу. Для перегляду фільмів краще купити планшетник з дозволом FHD і великою діагоналлю.

Ще планшет можна використовувати для ігор, докладніше на цьому зупинимося в окремому розділі.

Топчик компактних планшетів:Кращі планшети 8 дюймів – топ 5

Планшет – заміна ноутбука або ПК

У комп'ютера тільки один недолік – відсутність мобільності, але часом цей мінус стає критичним, наприклад, коли потрібно працювати у відрядженні. Ноутбук врятує ситуацію? На жаль, не завжди. Слабке місце лептопа – батарея, якої вистачає на пів дня. Якщо поблизу немає розетки, довго користуватися ноутом не вийде.

 равнозначная замена ноутбука на планшет

З точки зору мобільності, планшети набагато цікавіше комп'ютерів, а по автономності вони легко обходять ноутбуки. Акумулятора компактного таблет вистачає на повний день роботи. Крім того, планшетники набагато легше лептопів. Чому ж тоді компактні пристрої витісняють з ринку більш габаритні? Через функціональності:

  • Діагональ типового планшета – більше 10 дюймів, працювати на такому екрані з великими таблицями і складними кресленнями проблематично.
  • Чим менше габарити, тим дорожче залізо і тим складніше зібрати високопродуктивну комплектацію. Рендерить відео і грати в важкі ігри краще на комп'ютері.

Отже, чим же корисний планшет? Його плюси: мобільність, автономність і можливість замінити ноутбук або ПК в рішенні більшості невимогливих завдань. Можна працювати з документами, переглядати новини, спілкуватися в соціальних мережах і за допомогою відеозв'язку, розважатися, редагувати фотографії, малювати. Втім, для малювання краще придбати спеціальний планшет. Якщо в сім'ї два-три дитини, і кожному купити по комп'ютеру, то квартира стане схожа на офіс. Інша справа Таблет: вони займають мало місця, практично не потребують догляду.

Битва двох азіатів: Який планшет краще – Lenovo і Samsung: порівняння 9 характеристик

Ігрова складова для дітей і дорослих

Розробники подбали про наявність аркад, шутерів, гонок і інших різновидів ігор для дітей і дорослих. Можна запускати браузерні або встановлені версії. Існують безкоштовні і платні ігрові програми.

Якщо вибирати планшет з акцентом на ігрові можливості, варто звернути увагу на п'ять критеріїв.

  1. Кількість ядер процесора. Відповідний варіант – 4-ядерник і вище.
  2. Частота процесора – від 1,4 ГГц.
  3. Оперативка – від 3 Гб.
  4. Вбудована пам'ять – від 64 Гб.
  5. Діагональ екрану – від 9 дюймів, роздільна здатність – від 1280х800 пікселів.

Ціни на популярні ігрові планшети варіюються від 6 тис. (Lenovo Tab M10) до 54 тис. грн (iPad Pro 11).

Купівля планшетника для дитини дитсадівського віку часом призводить до того, що він втрачає інтерес до рухливих ігор, не хоче гуляти, робити розвиваючі вправи. Однак демонізувати планшети не варто. При розумному підході від них можуть бути наступні плюси:

  1. Розвиток посидючості, уваги, пам'яті, дрібної моторики.
  2. Планшет в руках відволікає увагу дитини в стресових ситуаціях, в тривалих поїздках, в поліклініці і т.п.
  3. Школярам Таблет допомагають освоювати різні дисципліни в ненав'язливою, ігровій формі.

 играть и учиться на планшете

У деяких приватних школах планшет – невід'ємна частина навчального процесу. Вечорами діти на них в основному грають, а в першу половину дня – отримують знання під керівництвом вчителя.

Змалювавши, що представляє собою ігровий планшет, і для чого він потрібен, наведемо статистику використання ОС Таблет, по якій можна судити про популярність пристроїв від Apple, Microsoft і азіатських виробників в 2021 році.

В Україні У світі
Android 55% 60%
iOS 45% 40%

Частка Windows в Україні і в світі – менше 1%. Така невтішна для Microsoft статистика – наслідок високих цін і недостатню рекламу пристроїв.

ПРО вибір дитячого планшета: Який планшет купити дитині: 5 параметрів вибору

Коментарі
Залиште коментар
Категорії