Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати клейовий пістолет: 5 ключових характеристик

Дата публікації: 21.03.2021 17:52
Дата оновлення: 20.02.2023 12:14

Клеєвий пістолет- НЕВІД'ЄМНА частина арсеналу умільців, що займаються моделюванням, конструюванням, виготовленням декоративних виробів. Такий інструмент активно використовують дизайнери, флористи, ремонтники.

применение клеевого пистолета

Поради на вибір, наведені нижче, допоможуть купити термопістолет для домашніх потреб.

На які характеристики звернути увагу при виборі

Вибираючи термопістолет для рукоділля чи інших робіт, бажано враховувати як ціну,а й характеристики інструмента. Від способу подачі електроживлення на ТЕН і комплектації залежить зручність користування, від потужності швидкість склеювання, від діаметра стрижня продуктивність. Залежно від функціоналу, клейові пістолети умовно поділяються на домашні та професійні.

На замітку: Вибір степлера: 3 параметри, що визначають надійність

Тип живлення

Термопістолети, як і інші малопотужні електроінструменти, діляться на мережні та акумуляторні. Перші одержують живлення від розетки, другі – від батареї. Акумуляторні моделі у продажу зустрічаються рідше, оскільки коштують дорожче.

Багато хто купує пристрої з живленням від розетки, тому що вибрати мережевий клейовий пістолет при обмеженому бюджеті простіше. Крім того, є просунуті технічні рішення, що забезпечують для них хоч короткострокову, але мобільність:

  1. Шнур живлення від'єднується від корпусу. Інструмент працює 10-15 хвилин автономно за рахунок акумульованого тепла.
  2. У комплекті є живильна підставка. Поки пістолет лежить на ній, на нього подається тепло.

Формуємо домашній арсенал: Як вибрати набір інструментів для дому: 4 базових предмета

Потужність

Консультанти інтернет-магазинів охоче дають інформацію про клейові пістолети, розповідають, як вибрати модель відповідної потужності. Хороші фахівці не рекомендують ставити в основу цю характеристику, особливо якщо потрібен інструмент для домашніх потреб.

  1. Побутові термопістолети розраховані на 30-150 Вт.
  2. Електроінструмент для професіоналів – на 200-300 Вт та вище. Можна вибрати із пристроїв постійної або змінної потужності.

отличия профессиональных от бытовых термо пистолетов

Перші набирають, наприклад, 40 Вт, і тримають їх, доки підключені до живлення. А другі швидше починають клеїти, оскільки починають плавити стрижні, приміром, при 200 Вт, а далі йде перехід на економний режим.

Цікава стаття: Як вибрати дриль: 8 основних критеріїв

Діаметр клейового стрижня

Інструменти для склеювання деталей розраховані на стрижні певного діаметра. Для побутових моделей головна характеристика розхідника зазвичай становить 7 чи 11 мм. Іноді на упаковці стрижнів пишуть 12 мм, вони можуть підійти для термопістолета, характеристиками якого вказаний діаметр 11 мм.

При виборі стрижнів бажано звернути увагу на довжину, хоча іноді усвідомлено купують довші стрижні, ніж потрібно з міркувань економії коштів. Їх потім ріжуть на частини, щоб можна було заправити клейовий пістолет. Для брендового інструменту не завжди доцільно купувати розхідник того самого виробника. Часом має сенс придбати більш бюджетні стрижні.

Цікава стаття: Чим відрізняється гвинтоверт від шуруповерта: порівняння 2 типів інструменту

Комплектація

Багато людей, які хочуть вибрати клейовий пістолет, цікавляться, яка комплектація у моделі, що сподобалася. Зазвичай на додаток до інструменту кладуть стрижні. За їх кольором можна судити про призначення розхідника:

  • прозорий білий – пластик, скло, тканини;
  • непрозорий білий – плитка, кераміка;
  • жовтий – дерево, картон;
  • сірий, чорний – шкіра, ковролін;
  • золотистий, сріблястий, з блискітками – для декору.

 Как выбрать клеевый пистолет — основные характеристики

Можливі інші варіанти зв'язок «колір-призначення».

Також в комплектацію можуть входити: змінні насадки, кейс для зберігання, термостійкий килимок або підставка з чашкою, на яку капатиме клей із сопла під час перерв у роботі.

Імениті виробники добре комплектують акумуляторні моделі. Разом з клейовим пістолетом обов'язково йде зарядний пристрій та акумулятор.

Функції

Термопістолет вміє склеювати пластик, скло, кераміку, дерево, метал, гуму, картон, пластмасу, килимові покриття. Якщо хочете вибрати клейовий пістолет правильно — визначтеся, як працюватимете їм, які матеріали будуть у пріоритеті. Людям, які не планують часто користуватися інструментом, є сенс звернути увагу на моделі зі стрижнями діаметром 7 мм. Для регулярних ремонтних робіт підійде діаметр 11 мм.

Побутові термопістолети бувають низько-і високотемпературними. Другі більш універсальні, а тому частіше потрапляють у рейтинги популярних пристроїв, у них температура плавлення від 160-165 градусів. У низькотемпературних моделей – до 120 градусів.

Невеликий топ популярних моделей:

Bosch GluePen Bosch PKP18E Dremel 940
Діаметр стрижень 7 11 11
Температура нагріву 170 200 195
Вага, г 100 350 300
Робота від акумулятора + - -

Акцентувати увагу на зовнішньому вигляді інструменту, вазі та ергономіці має сенс, якщо клейовий пістолет купується для регулярного використання.

Вибираємо оригінальний інструмент: 4 поради, як відрізнити оригінальний перфоратор від підробки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії