Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як знайти людину за номером мобільного телефону: 10 способів розв'язувати задачу

Дата публікації: 08.08.2022 13:41
Дата оновлення: 14.06.2023 15:33

Іноді трапляється така неприємна ситуація, як втрата смартфона чи планшета. Перша природна потреба — знайти втрачений аксесуар! Або може виникнути потреба іншого роду — знайти людину за номером телефону. Вирішити обидві ситуації досить складно через те, що телефонні компанії суворо дотримуються конфіденційності своїх абонентів. Не можна просто так взяти та зателефонувати до центру обслуговування, щоб дізнатися потрібну інформацію.

Найкращі програми для відстеження за номером телефону

Програми для пошуку за номером — ось, що допоможе. Розглянемо десятку кращих, розповімо про їх функціонал та головні переваги.

Як дізнатися, де знаходиться людина за номером телефону за допомогою ЗнайДе від Vodafone

Сервіс працює за принципом GPS-навігатора. Після підключення послуги інформація буде доступна за наступного алгоритму дій: відправляється ім'я людини та номер її мобільного на відповідний код. Після цього відправник отримує смс з інформацією про місцеперебування людини. Використання доступне за допомогою смс-команд, через вебсайт або мобільний додаток.

Програма для пошуку за номером від Водафон

Найзручніше працювати через додаток. Потрібно запросити доступ до потрібного номера телефону, дочекатися СМС з підтвердженням та оновити геопозицію контакту у програмі МайВодафон. За таким принципом можна переглядати до 5 контактів. Наразі оператор зробив функцію безплатною. Пропозиція активна до 25.08.2023. Після цього на номер телефону надійде повідомлення з актуальною вартістю.

Як відстежити людину за номером телефону, використовуючи Маячок від Київстару

Щоб відстежити за номером телефону, оператор пропонує встановити додаток під назвою StarFind. Вебверсія також працює.

Послуга пошуку за номером від Київстару

Перед використанням програми потрібно дати оператору знати, яку людину плануєте відстежувати. Є два варіанти:

  1. Набрати вказану на сайті комбінацію цифр разом із номером абонента.
  2. Надіслати повідомлення на номер, із приставкою ДОДАТИ + контакт абонента.

Власник номера повинен схвалити запит на відстеження, після чого з'являться функції відображення геопозиції. На сьогодні вартість послуги — 5 гривень на день та 50 гривень на 4 тижні. Гроші списуються за наявності хоча б одного запиту на день. Кількість запитів не обмежена.

Корисно: Як дізнатися, хто дзвонив з невідомого номера — 3 додатки та 4 альтернативи

Як дізнатися місцеперебування за номером телефону, коли є мобільний GPS від Lifecell

Ця послуга дозволяє не тільки дізнатися, де знаходиться людина за номером телефону, а й моніторити ціни, вносити дані про товар, контролювати пройдені маршрути за певний відрізок часу. Такою функцією частіше користуються агенції з прокату авто, таксопарки, кур'єрські служби.

Відстеження номера оператора Lifecell

Вартість послуги залежить від обраного тарифу:

Тариф
Функції Трафік Ціна
Трекер Контроль розташування, пройденого маршруту 60 Мб 90 гривень
Агент Звіти відвідувань, планування відвідувань, підтримка на всіх етапах 2 Гб 180 гривень
Торгівля Моніторинг конкурентів, вказівка цін, акцій за товар, робота із заборгованостями та підтримка 4 Гб 250 гривень

Звичайному користувачеві немає сенсу переплачувати за розширені тарифи, достатньо вибрати базовий.

Як знайти телефон за номером IMEI

Всім гаджетам на виробництві надається спеціальний індивідуальний код — IMEI. Перед тим, як знайти телефон за номером у такий спосіб, потрібно не тільки знати цей код пристрою, але й придбати відповідним обладнанням. Також користувач повинен мати базу даних операторів тієї країни, де здійснюється пошук.

Важливо: Детальна база є у представників правоохоронних органів. Саме тому при крадіжці смартфона варто насамперед звертатися до поліції. У крайньому разі можна спробувати пошукати телефон самостійно через програму.

Що таке імей

Програм та софтів для здійснення подібних операцій багато. Деякі з них платні та включають тестову версію. Такий підхід дозволяє оцінити переваги програмної платформи, встановивши її на ноутбук та вирішити необхідність подальшого придбання.

Порада: Щоб дізнатися про свій IMEI, можна спробувати комбінацію *#06#. Він з'явиться відразу після введення символів.

Через ефективність та якість функціонування таких програм можна швидко відстежити людину за номером телефону. Недолік полягає в необхідності встановлення програми на шуканий девайс.

Ще один простий та ефективний спосіб пошуку телефону по IMEI — зареєструватися в базі LoSToleN. Вона працює на території України. Люди, які займаються купівлею смартфонів часто перевіряють їх IMEI на цьому сервісі. При збігу телефон може повернути власнику за винагороду. Чим більша сума, тим більша ймовірність отримати свій пристрій назад.

Також існують і спеціальні софти, які допомагають обчислити розташування абонента за номером. Нижче познайомимося із найпопулярнішими з них.

Стане в пригоді: Як записати телефонну розмову на айфон: 5 способів

Sygic Family для Android та IOS

Софт підходить і для iOS, і Android. За допомогою цієї програми дізнатися місце за номером телефону просто:

  • у вікні софту користувач натискає кнопку SOS,
  • програмою виконується пошук людей за номером телефону,
  • потрібна інформація виводиться на екран.

Програма для відстеження розташування всієї родини

Достатньо одного натискання, щоб дізнатися, де знаходиться кожен член сім'ї у реальному часі. У програмі можна визначити безпечні та небезпечні зони. Це особливо корисно, якщо плануєте відстежувати геопозицію дитини. При попаданні в червону зону в додатку надходить повідомлення із попередженням.

Софт також пропонує вбудовану платформу для обміну повідомленнями між друзями та родичами. Але ця функція платна.

Якщо не знали: Як видалити Apple ID — 4 робочі способи

Find My iPhone (Знайти мій iPhone) від Apple

Безплатна програма для власників Apple. Перед використанням потрібно переконатися, що виявлення увімкнено на Айфоні. Налаштування не займе більше ніж хвилину:

  1. Натиснути на фото профілю в налаштуваннях гаджета (зверху).
  2. Натисніть на значок Find My (третій у списку після айклауд та Апп Стор).
  3. Включити опцію «Знайти мій Айфон».

Щоб знайти пристрій без підключення до Інтернету, можна додатково увімкнути функцію автономного пошуку.

Як користуватися функцією Знайти Айфон

Ще одна корисна опція у вкладці — виряджання останнього розташування перед тим, як смартфон розрядиться.

Find My (Локатор) від Apple

Ще одна опція, яка дозволяє ділитися геопозицією з друзями та дивитися, де вони знаходяться на цей час. Важливо не плутати цю опцію із програмою вище. Перша дозволяє знаходити свій смартфон у разі крадіжки, а локатор призначений саме для шерингу розташування з людьми, відображення синхронізованих пристроїв та речей.

Що вміє локатор від Apple

В останніх версіях ОС Локатор представлений окремою програмою. Для кожної опції у програмі є окрема вкладка:

  • Люди — друзі та рідні, місце розташування яких можна дізнатися прямо зараз.
  • Пристрої — синхронізовані гаджети: навушники, годинник, планшет, лептоп. Можна переглядати свої пристрої та членів сім'ї.
  • Речі — предмети з дармовисом AirTag.

Цікава опція: Якщо не можете знайти один зі своїх пристроїв, наприклад AirPods, можна відтворити звук із пристрою, він видасть тихий сигнал.

Як шукати друзів у локаторі

Якщо втратили якийсь із гаджетів, заблокуйте його віддалено через програму локатора. Це не дозволить шахраям використовувати додані платіжні картки.

Цікаво: Як подивитися екранний час — 3 робочі утиліти для 2 ОС

Find My Friends (Знайти друзів) від Apple

Це якраз і є одна з вкладок у Локаторі, про яку йшлося вище. Раніше це був окремий додаток. Щоб знайти телефон за номером у такий спосіб, користувач повинен знати обліковий запис власника iCloud.

Досить натиснути на плюс і вписати email людини, яка відповідає адресі айклауда. Йому надіслати повідомлення з інформацією, що користувач хоче поділитися з ним геопозицією. Після підтвердження та надсилання запиту у відповідь можна відстежувати один одного, де б ви не знаходилися. Геопозиція показується з точністю до індексу місцевості, вулиці та номера будинку.

Find My Device (Знайти пристрій) від Google

Програма створена для відстеження смартфонів, смартгодинників та планшетів на базі ОС Андроїд, якщо вони були втрачені або кимось вкрадені. Відображається докладна інформація про відсоток заряду на пристрої та його точному знаходженні. Видалено можна захистити гаджет паролем, щоб той, хто знайшов, не зміг подивитися конфіденційні файли.

Програма на Андроїді для відстеження загубленого телефону

Серед інших корисних опцій:

  • Карта приміщень — дозволяє відшукати телефон в аеропорту, супермаркеті, кафе, спортзалі та інших локаціях.
  • Відтворення звуку — після увімкнення функції телефон задзвонить на всю гучність. Працює навіть якщо до цього був включений беззвучний режим.
  • Стерти пристрій — форматування всіх даних зі смартфона.

На жаль, використання останньої функції не дозволяє відстежувати пристрій надалі, оскільки особистий обліковий запис теж стирається. Це єдиний мінус програми.

Актуально: Відновлення видалених файлів Андроїд — 4 типи даних та 5 зовнішніх програм

Family Link для Android

Додаток для сімейного використання, де пропонується відстежувати розташування дітей. Серед інших корисних опцій — відстеження часу, проведеного дитиною у конкретному додатку, а також встановлення лімітів для цих програм.

Додаток для батьківського контролю та відстеження геопозиції дитини

Що стосується відстеження розташування: у програмі відображається поточна чи остання відома геопозиція. Для детального перегляду необхідно перейти до Google Maps або іншої програми з картами. Історії розташування немає. Це мінус, адже у Google вся статистика завжди зберігається.

Який зі способів вибрати?

Порівняємо всі вищеописані методи з допомогою таблиці.

Назва
Вартість Плюси Мінуси
ЗнайДе від Vodafone Безплатно до 25.08.23 Працює як через інтернет з'єднання, так і по СМС Похибка сягає сотень метрів
Маячок від Київстару 5 грн/день або 50 грн на 4 тижні Нескінченна кількість запитів Кошти знімаються відразу після першого запиту
Мобільний GPS від Lifecell Залежить від тарифу (від 90 до 250 грн/місяць) Підходить не лише для особистого, а й для професійного використання Маленький трафік для базового тарифу — 60 Мб
Sygic Family Базові функції безплатні, за додаткові доведеться заплатити Дозволяє вказувати на карті безпечні та небезпечні зони (особливо важливо для батьків) Функція спілкування усередині програми працює за гроші
Find My iPhone Безкоштовно Опція вбудована в кожен iPhone, швидко визначає геопозицію навіть без підключення до мережі Явних мінусів не знайдено
Find My (Локатор) Безплатно Відстежує пристрої, людей, речі Іноді виникають труднощі із підключенням та обміном геопозицією
Find My Friends Безкоштовно Дозволяє ділитися місцем розташування з будь-якими людьми Для перегляду геопозиції іншої людини потрібне її схвалення
Find My Device Безплатно Відстежує будь-які гаджети на Андроїді з високою точністю Функція стирання даних підвищує безпеку, але не дозволяє відстежувати пристрій надалі
Family Link Безкоштовно Багато функцій для батьківського контролю, точно показує геопозицію Для детального перегляду розташування знадобляться спеціалізовані програми (Гугл Карти)

Є прості та складніші варіанти, які застосовуються за різних умов. Відповідно й витрати в кожному випадку відрізняються залежно від функціонала та призначення софтів. Користувач може скористатися програмами батьківського контролю, додатками-шпигунами та іншими рішеннями, отже остаточний варіант визначається безпосередньо поставленим завданням.

Тут рішення: Чому не надсилаються СМС з телефону: 7 кроків для розв'язання проблеми

Коментарі
Залиште коментар
Ю
24.06.2019 17:48

На телефон приходит уведомление, что устройство найдено и это паливно

Категорії