Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ 10 очікуваних ігор 2023 року

Дата публікації: 25.01.2022 12:06
Дата оновлення: 03.10.2023 13:45

Якщо раніше гравці хотіли якомога більше екшену, перестрілок та вибухів, тепер тяжіють до продуманих сюжетних ігор. Також не думають здавати позиції ті ігри, що розраховані на багато користувачів у рейтингу ігор на ПК.

Зібрали ТОП ігор для ПК, що досі у тренді. І проанонсуємо ті, що вже очікуються протягом року.

Найкращі ігри на ПК, в які можна пограти вже сьогодні

Кожне десятиліття має свої вічні історії. Перед вами 10 найкращих, перегляньте, згадайте, увімкніть ностальгію.

Продумуй кожен крок: Найкращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2023 року

The Witcher 3: Wild Hunt

Три причини чому слід звернути увагу на гру:

  • Величезний ігровий світ — немає «порожніх місць» заради галочки.
  • Гра «провокує» вивчати кожен куточок — потім там з'являються корисні персонажі, торговці антикваріатом, герой отримує додаткові «бали талантів».
  • Перевірена часом гра з регулярним виходом доповнень.

The Witcher 3: Wild Hunt

Студія з розробки ігор CD Projekt Red завжди славилися добротними іграми. А серія «Відьмак» буквально стала візитівкою польської студії. І «Witcher 3: Wild Hunt» — це та гра, де смакуєш кожну секунду проходження, тому що тут можна взаємодіяти практично з кожним об'єктом. Прямо як у реальному світі!

Перша локація «Білий Сад» невелика — проходиться швидко, квестів не так вже й багато. Зате потім перед гравцем відкривається величезний середньовічний ігровий світ: тут є ліс та пагорби, річки та засніжені вершини. І все це з полчищами магічних чудовиськ, мародерами, десятками обжитих та занедбаних сіл та кількох великих міст.

Головне при проходженні — не розпорошуватися на додаткові завдання. Тут буквально за кожним поворотом Геральта (головний герой) чекають нові завдання та можливості. І тільки гравець вирішує, чи готовий Відьмак (герой) прийняти їх чи йому краще виконувати «основні» завдання. Проте, любителі сайд-квестів (завдань, що не стосуються основної сюжетної лінії) повинні враховувати, що після повного проходження сюжету вони не отримають додаткових доручень.

Іноді рішення у другорядних квестах впливатимуть на сюжет і на ігровий світ загалом. Наприклад, якщо Геральт розлютить жителів села, вони можуть влаштувати «полювання на відьом», не даючи герою потрапити туди повторно.

Думай та відпочивай: Кращі головоломки на Андроїдові: 10 ігор, що зламають мозок

Grand Theft Auto V

Три аспекти цінності гри:

  • Ігрова класика, що постійно оновлюється.
  • Відкритий світ — кожну секунду тут відбуваються тисячі дій незалежно від гравця.
  • Можливість отримати відразу кілька симуляторів в одній грі: вид від «першої особи» в авто замінить симулятор водіння, при рукопашній можна відчути себе бійцем, а при стрільбі відчувається реалістичність шутера.

Grand Theft Auto V

GTA 5 — найпопулярніша гра Rockstar, що побила майже всі рекорди ігрової індустрії. Історія «засмоктує» настільки, що в ній можна провести день, не помітивши, як він закінчився. Весь ігровий світ відкритий одразу — не треба чекати, доки стане доступним якийсь район. Можна сісти в авто та вивчити всю карту за раз.

У сюжетній частині три головних героїв: Майкл та Тревор — запеклі бандити, темношкірий Франклін тільки став на «слизьку доріжку» кримінального світу. У кожному з них своя надзвичайна здібність:\

  • Франклін вміє уповільнювати час в авто,
  • Тревор в люті завдає подвійної шкоди,
  • Майкл уповільнює час при стрільбі.

У деяких місіях доведеться перемикатися між героями. Вони йтимуть на завдання разом. Поки один грабуватиме, другий — стоятиме «напоготові», охороняючи партнера, третій колеситиме по окрузі, виглядаючи правоохоронців.

Одну й ту саму місію можна пройти по-різному: кидатися гранатами «в лоб», або продумувати багатоходівки. Особливо добре це застосовувати в онлайн-версії. Там варіативність підходів до одного завдання максимальна. Транспорт та зброя освоюються швидко, через кілька хвилин гравець повністю опановує їх.

До теми: Як грати в Майнкрафт мережею: 4 безпрограшні способи та боротьба з помилками

Red Dead Redemption 2

Гра чіпляє, тому що це «дітище» Rockstar з атмосферою «Дикого Заходу». Як і в GTA V, тут гарний сюжет та потужний мультиплеєр. Можна полювати на поганців, грабувати багатих на благо бідних і тікати від шерифів.

Red Dead Redemption 2

Red Dead поєднує у собі відкритий світ, сотні активностей, детально осмислений сюжет та сотні сторонніх місій. Саме тому гра в топ 10 найкращих ігор XXI століття. Щоб переконатися, варто посидіти з годинку в RDR 2.

Щоб ноут був потужнішим: Як збільшити продуктивність ноутбука — 8 способів

Resident Evil 2: Remake

Дві особливості гри чіпляють за душу.

  1. Це повільний хорор, за яким скучили геймери. Жанр survival-horror перетворився на швидкий шутер, а гравцям подобаються історії з атмосферою, що нагнітає.
  2. Відразу доступні всі режими складності — від легкого до максимального.

Resident Evil 2: Remake

Оновлена ​​версія однієї з найкультовіших ігор сучасності порадує фанатів серії реалістичною графікою, зручним керуванням та надзвичайними здібностями героїв. Тут, як і в оригіналі, доведеться багато думати. Переміщення по локаціях без екранів завантаження: не потрібно сидіти та чекати завантаження місцевості.

Автоматичний приціл залишився лише на легкій складності: в інших рівнях доведеться цілитися по монстрах самому. Також зомбі стали сильніше хитатися з боку на бік. При цьому від пострілу може «прокинутися» навіть та нежить, яка вже лежала на підлозі. Єдиний спосіб бути впевненим, що ходячий не нападе — розбити йому черепну коробку. У решті випадків гравця можуть очікувати неприємні сюрпризи.

Лікнеп: Як налаштувати додаткові кнопки миші, перепризначити ЛКМ та ПКМ: гайд у 4 розділах

Half-Life: Alyx

Фішки гри полягають у трьох моментах.

  1. Це VR-гра: за допомогою контролерів можна взаємодіяти із предметами всередині гри. Також геймеру доведеться рухатися у реальному житті.
  2. Зручна система телепортів — гравцеві не доведеться бігати по кімнаті, достатньо зробити кілька кроків туди-назад.
  3. Головний ігровий персонаж активно заговорив. Можна дізнатися про думки героя. Діалоги звучать правдоподібно, оскільки протагоніст не боїться сперечатися з усіма поспіль.

 

Half-Life: Alyx

Події цієї частини гри стартують за 5 років до подій HL:2. Юна Алекс Венс ще не зустріла Гордона Фрімена, проте вже бореться проти зла. В одній із таких битв противники беруть у полон її батька. Дівчині вже доводиться брати до рук гармати, потужні граві-рукавички та йти справлятися з монстрами.

Розробники могли б наставити лячних скримерів (і у віртуальній реальності це справляло б враження), проте вони зробили розумніше — події гри поступово нагнітають страх. І тільки після того, як його перебороти, герой та гравець зможуть перемогти сили зла.

Доводиться думати, куди саме класти інвентар — якщо в ліву рукавичку, то дотягнутися до неї правою рукою складно. У грі немає «нескінченних кишень», тому доведеться регулярно викладати зайве. Краще запам'ятати місця із залишеним інвентарем — повертатися до них доведеться часто.

Чесний рейтинг: Топ 10 ігор для дітей на Андроїд

Mass Effect 2

Гра гідна уваги з двох причин:

  • Дрібні рішення у сторонніх квестах впливають на сюжет. Потрібно думати над кожним своїм рішенням.
  • Це довга, проте забируща гра. Навіть якщо пропустити другорядні завдання та кат-сцени (внутрішньоігрові відео без геймплею), все одно вийде 40-50 годин ігрового досвіду.

Mass Effect 2

Попри солідний вік гри, вона все ще популярна — добротна графіка, управління звичне та зрозуміле. Можна грати джойстиком на клавіатурі в тандемі з мишкою.

Гра відбувається в далекому майбутньому, де гравцеві потрібно боротися з організацією «Цербер» та захистити всесвіт від повернення Женців (особливо небезпечна цивілізація, що знищила всі цивілізації Чумацького Шляху за 50 тисяч років до старту сюжету).

Гру можна проходити по кілька разів. Кожен ігровий досвід відрізнятиметься. У гравців, що прагнуть проходити гру за правилами моралі (без вбивств та підступів), є шанс заговорити противників і пройти гру з найменшими втратами. Шанувальники жорстокого поводження з ворогами повинні постійно ухилятися від куль супротивника.

Залежно від стилю проходження може змінюватися жанр гри: любителі сторонніх місій перетворять ME2 на продуману рольову гру, де потрібно замислюватися над кожною дією. Якщо ж грати тільки в головну сюжетну арку, гра стане швидким шутером.

Найпопулярніше: ТОП 10+ безплатних ігор на Android: гаряче рубилово забезпечено

Horizon Zero Dawn

Особливості гри полягають у наступному:

  1. Величезний ігровий світ, що поділений на кліматичні зони: від пустелі до помірного та зледенілого клімату. Гравець повинен підлаштовуватися під погоду та тварин.
  2. Щоб отримати потужну зброю, гравцеві доведеться попітніти: зайти в магазин та купити необхідне екіпірування не вдасться. Доведеться заздалегідь прораховувати, скільки потрібно зробити зброї різного типу.
  3. При боротьбі з роботами важлива тактика та навички гравця. За правильного підходу перемогти потужного монстра можна навіть зі слабким інвентарем.

Horizon Zero Dawn

Світ Horizon Zero Dawn — вінегрет з подій та технологій. І хоч у самій грі приблизно 3000 рік, тут доісторичні мисливці зі списами бігають за броньованими 5-метровими роботами. А ці роботи, своєю чергою, стріляють убивчими лазерами. Ось такий антиутопічний світ, де перемогли машини.

Історія вражає масштабами. Такий величезний ігровий світ та кількість унікальних героїв рідко де зустрінеш. Зазвичай неігрових персонажів роблять близнюками одне одного — задля економії простору на диску. Проте це псує враження від гри, бо персонажі, що постійно дублюються, розбивають ілюзію природності. Тут же навіть NPC відрізняються один від одного — з більшістю з них можна поспілкуватися, вони дадуть інвентар.

Головна героїня Елой — жіноча версія Бетмена та Залізної Людини у дивному майбутньому. Усі основні «надздібності» їй надає вміння поводитися з технікою. Саме тому вона вміє бачити вразливі місця машин, обчислює пересування «електронних звірів», зчитує інформацію з машин, зроблених у XX-XXII столітті. Дія історії відбувається приблизно в 3000 році, тому наші часи для ігрових героїв здаються далеким минулим.

Бігом за кермо: Рейтинг найкращих перегонів для Соні Плейстейшн 4 — 5 класних ігор 2022-2023 року

Battlefield 3

Тайтл цінний завдяки трьом моментам.

  • Пропрацьований сюжет та можливість багатокористувацької гри.
  • Красива графіка, що виглядає сучасно навіть через роки з моменту прем'єри.
  • Реалістичність битв.

Battlefield 3

Ставка зроблена саме на реалістичність битв. Складається враження, що розробники надають гравцям кіно в жанрі мок'юментарі — псевдодокументальне фільмування, де герої знають, що їх знімають і не бояться дуркувати. Проте нехай жарти компаньйонів не розслаблюють — противники тут злі й убивають на раз-два.

Усі ігрові епізоди пов'язані єдиним сюжетом. Головний герой сержант Генрі Блекберн на допиті згадує нещодавні воєнні події. І гравець стає частиною цих подій, борючись з ворогами на Близькому Сході, Парижі та Нью-Йорку.

Єдина прикрість — не пропрацьовані чекпоїнти (місця збереження — якщо героя вб'ють, він повертається не на початок рівня, а до цього місця). Контрольні точки розставлені далеко один від одного, через що не завжди вдається зберегтися у потрібний момент. Складні завдання іноді доводиться проходити замість 15 хвилин протягом години.

Для компанії: Рейтинг 10 кращих ігор на двох на Sony Playstation 4,5 та інших платформах у 2022 —  2023 році

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Грати варто, і ось чому:

  • Продумана бойова система дозволяє налаштувати фішки героя повністю під себе.
  • Можна заходити в будинки до людей, спілкуватися та отримувати квести від неігрових персонажів.
  • Якщо гравець знайде потрібну за сюжетом реліквію чи артефакт, система трохи змінить фабулу гри.

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Elder Scrolls 5 є головною грою десятиліття про середньовіччя. Сюжет ломиться від насиченості подій усередині ігрового світу. Тут десятки квестів, цікаві персонажі та гарна природа.

Зброя та заклинання призначаються на обидві руки, а це означає, що потужні удари можна тасувати у будь-якій послідовності та розправлятися з ворогами зручним способом. Головне, продумати стратегію захисту та нападу. Ну і мати ігрову клавіатуру зі швидкою віддачею, щоб команди передавалися без затримок.

Краще комбінувати можливості, адже в одному стелс-режимі (тихо та крадькома) проходження може виявитися складним та нудним. Але якщо поєднати його із середньовічним шутером стрілами, стає динамічнішим і веселішим!

Слід ознайомитися: 30 найкращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2022 - 2023)

Assassin's Creed 2

У чому особливість:

  • У грі багато історичних особистостей — Леонардо да Вінчі, Нікколо Макіавеллі та інші.
  • Зручна бойова система: багато зброї доступно для двох рук одночасно, а управління стало простішим, ніж у першій частині.

Assassin's Creed 2

Дія гри відбувається у середньовічній Італії. Юний флорентієць Еціо Борджіа веде розгульне життя золотої молоді, яке доводиться перервати через загрозу життю батька та рідних братів. Їх раптово хапають за хибним звинуваченням у масовій змові й страчують на центральній площі. Наступним може бути головний герой.

Мета гравця — з'ясувати, хто ж винен у такій сумній долі його родини. Щоб розуміти масштаби ситуації, підкажемо, що у фіналі гравець дійде до Ватикану і досягне аудієнції Папи Римського.

В тему: Red Dead Redemption 2 — огляд, Або чому моя оцінка 9,5 з 10

Dying Light 2 Stay Human

У неї варто пограти з двох причин:

  • Гравець зможе використовувати знаряддя вищих рівнів: достатньо, щоб він було розблоковане у когось із команди.
  • Реалістичний сеттинг постапокаліпсису — страшлива і при цьому реалістична атмосфера гри нагнітає емоції.

Dying Light 2 Stay Human

«Довгобуд» від Techland побачив світ у 2022 році. Прем'єра хорору переносилася 2 роки, і ось нарешті розробники призначили дату релізу.

Події відбуваються через 15 років з моменту спалаху небезпечного вірусу: за цей час люди відкотилися до розвитку XVII-XVIII століть. Зв'язок (і то поганий) є тільки у вершків суспільства, стара зброя стала справжнім скарбом, а за контроль над електрикою готові вбити.

Вогнепальної зброї немає, майже не залишилося людей, що вміють робити гармати. Доведеться створювати знаряддя ближнього і далекого бою самостійно або витрачати багато грошей і часу на покупку.

Ключова особливість другої частини «Вмирущого світла» — варіативність рішень та їх вплив на світ всередині гри. Навіть один діалог або помах кинджалом може повністю змінити хід гри.

Зовсім скоро: Список ігор на Sony PlayStation 5, Або 20 найочікуваніших тайтлів для PS5

Gran Turismo 7

Гра чіпляє з двох причин:

  • Це найреалістичніший симулятор перегонів — особливо відчувається, якщо грати за допомогою керма та педалей.
  • У грі одразу доступні 420 авто та 90+ трас — свобода вибору, можна покататися на будь-якій трасі на крутому авто незалежно від рівня.

Gran Turismo 7

Нова версія найпопулярнішого симулятора перегонів, де кожен знайде собі заняття до душі. Тут можна насолоджуватися красивими краєвидами, змінювати дизайн авто до невпізнаванності, робити гарні фото чи колекціонувати машини. Гра сподобається тим, хто хоче відчути швидку їзду, але боїться сідати за реальне кермо.

Gran Turismo 7 розрахована виключно на гру з PlayStation 5. Гравці зможуть відчути реальну тактильну віддачу в різних умовах їзди: при поворотах на ґрунті кнопки буде трусити, а поїздки по льоду стануть особливо слизькими, потрібно буде продумувати кожен натиск на кнопки.

Власники систем об'ємного звуку зможуть оцінити 3D-аудіо. Гравець відчує себе всередині боліда. Звуки авто настільки реалістичні, що створюється ілюзія присутності.

Привіт, світ: 10 найпопулярніших ігор з відкритим світом Sony PlayStation 4 і не тільки

God of War: Ragnarok

Чому варто дізнатися гру ближче:

  • Великий відкритий всесвіт, де можна краще вивчити міста з минулих частин.
  • Продуманий сюжет із безліччю важких моральних виборів.

God of War: Ragnarok

Осучаснення серії God of War у 2018 році відбулося настільки успішно, що її досі вважають однією з найкращих ігор десятиліття. Розробники вирішили закріпити свій успіх та випустити нову частину Бога Війни: Рагнарок.

Геймдизайнер Корі Барлог (він працював над першою частиною GoW і працює над новинкою) обіцяє гравцям, що історія 2022 року буде найбільшою та найепічнішою частиною всієї серії. Гра почнеться з активного геймплею та дрібки драми. Характери Кратеса та Атрея стали ще глибшими, гравець зможе ознайомитися з їх внутрішніми демонами та безпосередньо впливати на зміни у світогляді персонажів.

При проходженні геймери відвідають усі 9 ігрових світів, включаючи Асгард, Ванахейм та навіть Свартальфхейм з першої частини. Доведеться шукати союзників, навчатися та боротися з таємними страхами героїв.

Непримиренними противниками виступлять бог грому Тор і богиня кохання Фрея. Саме в цій частині Кратосу доведеться вибрати, що йому важливіше: безпека сім'ї чи королівств. На чиєму боці він виявиться — вирішувати гравцю.

Віртуальність світу: 10 і 1 найкраща гра для PS VR

Elden Ring

Чому варто грати:

  • Відкритий ігровий світ — рідкість для студії FromSoftware. Раніше всі події гри відбувалися у коридорах, вузьких кімнатах та лабіринтах — це дозволяло економити потужності системи. Нова гра оптимізована так, щоб перед гравцем відкривалися великі простори, не перевантажуючи комп'ютер або приставку.
  • Не бойові маги мають у себе в інвентарі гарну броню, щит та прокачані навички ударів. За бажанням, навіть найбільш мирний персонаж зможе дати поодинці відсіч сильним ворогам.

Elden Ring

Одна з найочікуваніших ігор від творців Dark Souls обіцяє стати версією «Темних душ» для одного гравця. Тепер замість вузьких коридорів ігрові баталії перенесуться на просторі поля. Геймер відразу зрозуміє, куди йому краще йти: контрольні точки видно здалеку, від небажаних битв можна легко втекти.

Розробники називають гру зовсім новою історією, але, судячи з показу, який відбувся в листопаді 2021 року, геймери вважають, що ця гра є «двоюрідним братом» звичних «Темних Душ». Гравці отримують схожі механіки, анімації, різні звукові ефекти та навіть історію про «занепад колись великого королівства».

Єдина солідна відмінність від попередніх ігор студії — спрощений геймплей. Він так і залишається на високому рівні, проте шанувальники хард-кор-місій можуть розчаруватися. Битися суперниками тут набагато простіше, головний герой тепер вміє стрибати та навіть атакувати у стрибку. Гравець може не боятися впасти з урвища, навіть якщо його висота не перевищує 7-12 метрів. У героя хоч і погіршиться здоров'я, проте він залишиться живим. У Dark Souls таке падіння призвело б до миттєвої смерті протагоніста.

 

Horizon: Forbidden West

У чому фішка гри:

  1. У Елой в арсеналі з'явилося ще більше техніки та можливостей: вона може вбивати ворогів, літаючи на саморобному дельтаплані.
  2. Додаткові пристрої спрощують пошук ворогів та переміщення по ігровому світу. 

Horizon: Forbidden West

Це продовження описаної вище Horizon Zero Dawn. Тут геймерам так само потрібно грати за «сильну і незалежну» Елой, тільки тепер у неї ще більше можливостей. На попередній презентації геймплею глядачів підкорили технологічний дельтаплан та величезний 7-метровий механічний слон.

За сюжетом Елой прямує на Заборонений Захід, щоб завадити загадковій скверні реалізувати свій план щодо вбивства всього живого на планеті Земля. На презентації показали, як її напарника Еренда врятували з полону, і він передав Елой особливий пристрій із вбудованою картою, що веде до особливо небезпечного місця.

Механіки минулої гри помітно прокачали: у героїні з'явився фокус-зір для швидкого виявлення місць, по якім можна видертися. Надягнувши спеціальну маску, Елой зможе перебувати під водою в кілька разів довше. А дельтаплан можна використовувати навіть у баталіях: так героїня зможе швидко пересуватися полем бою.

Star Wars Jedi: Survivor

Чим примітна ця гра?

  • Є продовженням «Зоряні війни. Джедаї: Загиблий Орден» 2019 року. Напевно, фанати пригодницького екшену з нетерпінням очікують, чим продовжиться подорож Кела.
  • Кел більше не падаван. Він став могутнім джедаєм, на якого Орден покладає великі надії.
  • Система бойового навчання стала ще багатшою: нові здібності Сили, навички володіння мечем дозволяють прораховувати стратегію сутичок та виходити з поєдинків переможцем.

Star Wars Jedi: Survivor

Сюжет: минуло 5 років після описаних у попередній частині подій. Всесвіт занурений у темряву, але Кела це не зупиняє. Викинутий Імперією на межі галактики, він зустрічається із захопливими пригодами та долає серйозні труднощі.

Один з небагатьох рицарів-джедаєв, що залишилився в живих, Кел повинен убезпечити всесвіт і спадкоємців Ордену Джедаєв. Чи багатьом він готовий пожертвувати для цього?

Через пів року після релізу можна говорити про сильні сторони гри. Відразу вражають розширені бойові можливості, більш відкриті карти, велика кількість здібностей і різноманітність колекційних предметів. У Survivor на порядок покращили дуелі, запропонувавши п'ять різних бойових позицій. Вони добре анімовані та передають атмосферу видовищної битви, а для точного влучення не потрібно бути професіоналом.

Гра захоплює відразу — вивчайте вже знайомі місця галактики та нові незвідані планети. Стикайтеся з сильними ворогами та новими випробуваннями. Боріться, подорожуйте та отримуйте нагороди за перемоги.

Dead Space

Ось два моменти, якими гра приваблює:

  • Незвичайний інтерфейс користувача — всі його елементи є частиною ігрового світу.
  • Реалістична графіка — не пропустіть шанс повністю зануритися в ігровий процес та атмосферу холодного космосу.

Dead Space

Дія гри розгортається в майбутньому, коли людство нарешті розв'язало проблему нестачі ресурсів і навчилося видобувати корисні копалини з цілих планет. З кораблем Ішимура, що видобуває руду на безлюдній планеті, переривається зв'язок.

Усунути неполадки на кораблі вирушає простий інженер Айзек Кларк зі своєю невеликою командою. Але після прибуття виявляє, що весь екіпаж Ішимури перетворився на жахливих монстрів.

Тепер замість того, щоб розв'язувати проблему з комунікаціями, Айзеку Кларку доведеться постаратися зберегти своє життя та своїх друзів. Враховуючи, що він не має бойового досвіду (простий механік), завдання непросте.

До речі, склад зброї у головного героя також непрофесійний. З монстрами доводиться боротися плазмовим різаком та іншими інструментами. Але в умілих руках вони перетворюються на грізну зброю. Айзеку доведеться обійти весь корабель, щоб перемогти монстрів, полагодити комунікації та нарешті забратися якомога далі з Ішімури.

Hogwarts Legacy

Гра захопить з перших хвилин, і ось чому:

  • Гра розроблена студією Avalanche Software, яка займається адаптацією мультфільмів. Можна не сумніватися, інтерфейс Hogwarts Legacy — яскравий та барвистий.
  • Можливість налаштування персонажа — стать, статура, зростання, навіть голос. Можна максимально індивідуалізувати головного героя.
  • Безліч локацій, у тому числі знайомих: зал та бібліотека Хогвартсу, кабінети, село Хогсмід і, звичайно ж, Заборонений ліс.

Hogwarts Legacy

Сюжет гри переносить гравців до Гоґвортсу кінця 19 століття. Головний герой — учень, але зовсім простий. Він володіє давньою таємницею, яка може розірвати чарівний світ на частини. Крім того, у героя рідкісна здатність — він відчуває давню магію та вміє керувати нею.

Що ж вибрати — стати на бік зла і піддасться спокусі темних магів? Чи взяти долю магії та всіх чарівників у свої руки, захистити секрет на благо всіх?

Гра пропонує відкритий світ з повним комплектом елементів, що управляються: приготування зілля, вивчення заклинань, проведення досліджень, просування персонажа.

Найочікуваніші ігри на ПК 2023

Зібрали найкращі нові ігри 2022 року на ПК, яким тільки належить вийти. Сідайте зручніше, розминайте кисті та готуйтеся побачити найкращі ігрові історії року.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Дата прем'єри: грудень 2023 року.

Чому її варто чекати:

  • Гра передає безвихідь постапокаліптичного світу.
  • Величезна кількість зброї — планується понад 30 видів вогнепальної.
  • Динамічна зміна погоди та часу доби.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Продовження найбільш культової гри українського виробництва. Над цим проєктом багато років працювала студія GSC Game World, тому очікується, що кожна деталь гри буде виконана з любов'ю.

І якщо судити по доступній інформації, гравці зможуть поблукати відкритим безшовним світом (не потрібно буде сидіти чекати по 3-5 хвилин біля «екрану завантаження») так, ніби вони перенеслися до Прип'яті. Тут збережені ЧАЕС, село Новачок та більшість секретних об'єктів.

Гра так і залишиться шутером на виживання від першої особи. Щоб краще зрозуміти всі відсилання нової частини, краще перед цим пройти оригінальну трилогію. Усього гравцеві для дослідження буде доступно більше ніж 60 км, що можна порівняти з розміром обласного центру. Доведеться вибудовувати взаємини з випадковими перехожими та бути готовими до зустрічі з представниками різних банд та мутантів.

У новинці варто очікувати елементи хорору та RPG. Любителі хорору та тужливої ​​атмосфери в іграх про рятівника Зони оцінять нову частину. Тут небезпечна атмосфера стане ще виразнішою. Кожне багаття стане значущим — у новій частині вогню поменшає, а значить відновлювати сили після битв буде набагато складніше.

Консольні заруби: Найкращі ігри для Xbox One 2022 — 2023: 17 топових ігор

Metro 4

Дата релізу: упродовж 2023 року.

Чому варто чекати:

  • Основний акцент на сюжет: рідкість як для сучасних ігор.
  • Вперше у Всесвіті Метро з'явиться можливість пограти онлайн.

Metro 4

Поки що про продовження культової екшн-саги відомо мало. Відомо, що вона буде доступна для ПК на Windows 10 та на консолях 9-го покоління (Xbox X/S або PS 5). Завдяки роботі тільки на системах із потужним залізом, її графіка буде кращою ніж у поточній Metro:Exodus, яку багато хто приймає за четверту частину.

Також відомо, що це буде шутер від першої особи та основний акцент буде на сюжетну поодиноку кампанію. Враховуючи те, що більшість розробників акцентуються на багатокористувацьких онлайн-історіях, такий крок від 4 А Games заслуговує поваги.

У новому «Метро» з'явиться мультиплеєр. Це буде перша в серії мультиплеєр-гра. Так що задоволеними будуть як шанувальники онлайн-інтерактивів, так любителі окремої стрільби по монстрах.

Цікава стаття: У що пограти на карантині: 18 класних онлайн ігор для ПК

Mafia 4

Дата виходу: протягом 2023 року з можливим перенесенням на 2024 рік.

Чому варто пограти:

  • Гравці переносяться до кримінального Лас-Вегасу часів Скорсезе — можна на собі відчути атмосферу тих часів.
  • Можливість грати як на боці «вартових закону», так і криміналітету.
  • Можна впливати на вигляд міста.

Mafia 4

Очікується продовження популярного екшен-шутера у відкритому світі. Згідно з популярними в інтернеті даними інсайдерів, події гри відбуватимуться у Лас-Вегасі та Чикаго 70-х років минулого століття — часу та місці відомими по фільмах Мартіна Скорсезе. Тож шанувальники фільмів «Таксист», «Славні хлопці» та «Ірландці» відчують знайому атмосферу фільмів улюбленого режисера.

Історія триватиме десятиліття — починаючи з занепаду епохи хіпі до старту яскравих вісімдесятих. На відміну від Mafia 3, флешбеків тут не буде. Як і одноманітних місій, які так не любили шанувальники Мафії в третій частині. У новинку перейшли корисні механіки минулих ігор: та ж реновація будівель, наприклад, коли з підвалу, що вже встиг наполовину розвалитися, можна побудувати казино і т.д.

У четвертій частині в грі буде 2 головних героїв: продажний поліціянт Хейн, що виявиться залученим до шахрайства, пов'язаного з азартними іграми; та суддя. Він вирішуватиме долю гангстерів, що займалися злочинністю у «старі часи» (від 40-х до кінця 70-х років XX століття). Гравцям доведеться обрати свій «табір»: за чи проти мафії.

Вже на підході: Найочікуваніші MMORPG 2020 на ПК та консолі: 20 ігор, які вже підірвали інтернет

Assassin's Creed Mirage

Дата виходу: жовтень 2023 року.

Чим чіпляє:

  • Mirage переносить до джерела, відступаючи від відкритих локацій і рольових ігор, які геймери бачили в Valhalla та Odyssey.
  • Більше акценту зроблено на стелс-досліді за умов Багдада. Упор на паркур, скритність та вбивства.
  • Головним героєм виступає Басим ібн Ісхак — майстер-незримий з IX століття.

огляд геймплею Assassin Creed Mirage

Ubisoft повертається до стелс-екшену та оповіді, які визначили далекі мандри Альтаїра та Еціо. Дія ACM відбуваються в Багдаді, детально показується еволюція Басіма за кілька десятиліть до появи в Assassin's Creed Valhalla.

Історія починається у 861 році (Золоте століття). Художній керівник уточнив, що в цей час Багдад вважався ключовим джерелом знань, мистецтва, інновацій та торгівлі.

Цікавий факт: Багдад був фактично знищений через п'ять століть, тому Ubisoft вивчили історичні документи, інші міста того періоду, щоб відтворити локацію з точністю і передати атмосферу.

Хоч у трейлері немає ніякого геймплею, він дає гарне уявлення про те, чого чекати від гри. Шанувальники перших частин відразу помітять відсилання до механіків, які були втрачені під час переходу до РПГ. Розробники стверджують, що нова серія містить частинку кожної попередньої гри. Це дозволить гравцям поглянути на геймплей по-новому і насолодитися культовими фішками, які так любили раніше.

Diablo 4

Реліз: 2 червня 2023 року на ПК.

Що цікавого:

  • Повністю відкритий світ — жодних екранів завантаження під час переходу між локаціями. Можна довільно вивчати локації.
  • Велика кількість підземель — розробники явно надихалися першими двома частинами гри.
  • У грі міняється погода та час доби.
  • Порівняно з попередніми версіями кат-сцени опрацьовано, їх стало набагато більше, що робить сюжет цікавішим.
  • Поліпшено бойові здібності, дерево талантів та взаємодії у грі.

Diablo 4

Хороша інформація для тих, хто в танку: якщо Діабло 4 — ваше перше знайомство з цією серією ігор і нічого не знаєте про сюжетну лінію минулих версій, просто розслабтеся.

Минуло 60 років після подій, описаних у третій частині. Мільйони людей загинули у битві між Пеклом та Небесами. І тільки життя в Санктуарії почало налагоджуватися, як знову настає велике зло. Вступний ролик розповість, що у світі Санктуарій з'явилася нова лиходійка — Ліліт — мати людства, яка має безмежну владу над смертними. З нею гравець і боротиметься приблизно 20 годин геймплею, додатково виконуючи короткі завдання з локацій.

У грі п'ять класів: Варвар, Чаклун, Бродяга, Друїд та Некромант. Для кожного з них Бліззард підготували своє дерево вмінь та адаптували системи гри.

Оточення промальоване до дрібниць, кожен маленький, темний павутинний куточок, на який ви б ніколи не звернули увагу, так само хитромудрий при прокручуванні з максимальним наближенням, як і величні вівтарі та величезні гобелени, розміщені у відкритому світі.

Як і в попередніх частинах, гравця чекає опрацьована система розвитку героя, численні підземелля та спорядження. Тепер не треба йти, куди вказує гра. Є багато способів проходження і лише гравцеві вирішувати, яку пригоду собі влаштувати. Diablo 4 була однією з найочікуваніших ігор 2023 року на ПК і за тиждень після запуску показала рекордні цифри в історії. Тож чому б не зіграти в неї прямо зараз?

Starfield

Дата прем'єри: 2023 року.

  • Це гра від розробників Fallout та Skyrim — а значить варто чекати головоломки та екшн моменти.
  • Поодинокий тайтл дасть змогу вивчати космос та будувати нові цивілізації.

Starfield

Пригодницький екшн на космічну тематику. Дія відбувається у далекому майбутньому на космічному кораблі. На гравців чекає історія в стилі Mass Effect — з подорожжю по космосу між скупченнями та галактиками, спілкуванням із представниками зіркових систем.

Величезна частина геймплею присвячена дослідженню космічних аномалій, фантастичних істот та незвіданих місць Всесвіту. При цьому, ігри Starfield та Fallout знаходяться в одному ігровому всесвіті: дії космічної саги відбуваються тоді, коли ядерна війна вже відгриміла і людство встигло від неї одужати.

За словами Тодда Говарда (глави ігрової студії Bethesda), це буде одинична історія. Гравець зможе проходити її у своєму темпі, не підлаштовуючись під стиль друзів. І судячи зі спойлерів в мережі, гра починається з того, як персонаж покидає свою планету. Далі на нього чекає 4 великих та детально пропрацьовані планети та ще з десяток, а може навіть сотень мініпланет і супутників. Вони будуть скромнішими, але теж цікавими.

Бойова система схожа на Fallout 4: тут геймер має великий вибір амуніції, броні та екіпіровки. Можна прокачувати кожний елемент. Також гравець зможе зібрати свою команду через набори спів партійців різних рас та планет.

Імовірність мультиплеєра мінімальна, проте її не варто заперечувати. У більшості сучасних ігор є можливість багатокористувацької сесії — данина часу, коли люди часто не можуть зібратися в одному приміщенні, проте хочуть зіграти зі своїми друзями.

У що пограти: Рейтинг найочікуваніших ігор 2019 — 17 новинок на ПК і PS4

Corsairs Legacy — Pirate Action RPG

Коли вийде: упродовж 2023 року.

Чому варто зіграти:

  • Це гра від українських розробників — студії Mauris. Граючи в цю гру, означає підтримати вітчизняного виробника.
  • Захопливий RPG у тропічному сеттингу — така яскрава та оптимістична атмосфера зустрічаються нечасто.

Corsairs Legacy — Pirate Action RP

Як зрозуміло з назви — це пригодницька рольова гра, у якій гравцю доведеться грати за «Господарів морів» — піратів і корсарів. Сюжет стартує в 1689 році — коли одіссея капітана Блада підійшла до свого логічного завершення — корсар зміг досягти небувалих кар'єрних вершин та стати губернатором Ямайки.

Тепер Кариби потребують нових відважних героїв, готових сіяти страх серед іспанських загарбників. Волею доль таким героєм стає Джек Рекхем — непримітний контрабандист, який заробляє собі на життя кримінальними справами. Під час однієї з таких робіт він потрапляє у великі неприємності, знайти вихід із яких можна лише, якщо взяти ситуацію у свої руки.

Поки що розробники анонсують сюжет із безліччю діалогів персонажів та оновлену бойову систему. Любителям морського транспорту сподобається те, що в ході історії їм доведеться багато керувати вітрильним водним судном, враховуючи забаганки морської погоди.

На замітку: Найкращі ігри перегони на ПК: рейтинг ТОП 3 + іграшки, перевірені часом, та новинки 2020

Baldur's Gate 3

Реліз — 31 серпня 2023 року.

Чим цікава:

  • Larian Studios відроджує класичну серію рольових ігор із модернізованим покроковим інтерфейсом.
  • Нова бойова система заснована на правилах улюбленої настільної рольової гри «Підземелля і Дракони».
  • Майже кожен предмет можна перетворити на зброю і битися з ворогом.

коли вийде Baldur's Gate 3

Гра вже давно вийшла в Early Access, тож подивитися на її можливості на перших п'яти рівнях персонажа перед офіційним релізом вийде прямо зараз. З того, що справді важливо, з'явилася гнучка взаємодія між здібностями персонажа та світом. Це дозволяє кожному класу проявлятися по-новому, що було неможливо раніше. У ранньому доступі є всього 6 класів: Боєць, Чарівник, Клірик, Бродяга, Рейнджер і Чаклун. У міру наближення до повного релізу буде додано нові.

На старті гравець вирішує сам: вибрати героя з багатою історією чи створити його з нуля та вершити долю. Пригода багата на цікавих персонажів, локацій і сюжетних подій, тому занудьгувати не вийде.

Alan Wake 2

Коли вийде — 17 жовтня 2023 року.

Що дивує:

  • Поява другого грабельного персонажа в Alan Wake 2 — це, мабуть, найсміливіше творче рішення, яке могла прийняти студія Remedy.
  • Буде дві сюжетні лінії, які можна проходити у будь-якому порядку; пригоди, що переплітаються, відображають і перегукуються один з одним.

який сюжет в Alan Wake 2

Неможливо було передбачити, що Remedy Entertainment зробить з Alan Wake 2. Багато фанати представляли втечу Вейка цілком очевидним: письменник візьметься за новий роман, а розробник використовує цей хід для перемикання на масштабні бойові сценарії та відкритий світ.

Реальність вийшла іншою: гра видається набагато більш тематично-пригодницькою. Останні 13 років Уейк провів у полоні біля Темного місця, у пастці під жахливими водами озера Cauldron. Мета гравця всіма силами добитися його повернення.

Як це буде працювати на практиці, на даному етапі можна тільки припускати, але трейлер із демонстрацією ігрового процесу дає на це натяки: Агенти ФБР Сага Андерсон та Алекс Кейсі прямують до Брайта Фоллса для розслідування серії ритуальних вбивств після смерті одного з них. Ми бачимо, як Андерсон відкриває сторінки жахливої історії, яка починає збуватися навколо неї, залишаючи гравця у сумнівах, чи буде Вейк другом або ворогом. Зізнайтеся, вам теж не терпиться швидше зіграти у цей сурвайвал хорор?

The Wolf Among Us 2

Дата виходу — 2023 рік.

Чому варто грати:

  • Продовження пригодницької гри від студії Telltale Games, яка базується на коміксах Fables. Зустрічайтеся зі старими персонажами та абсолютно новими, які в процесі проходження гри стануть соратниками або непримиренними противниками.
  • Новий двигун Unreal Engine, що прийшов на зміну Telltale Tool.
  • Оновлені інструменти — гра стала швидшою, потужнішою, цікавішою.

The Wolf Among Us 2

Сюжет гри поділений на епізоди, але на відміну від першої частини, де вони розроблялися та видавалися окремо, друга порадує одразу всіма епізодами.

Дія розвивається через пів року після закінчення першого сезону. Бігбі вже не шериф, але не поспішає зневірятися. Він зустрічається з детективом, який працює над цікавою справою, в якій межа між світом простаків і Фейблтауном стирається.

У результаті розслідування між героями виникають конфлікти. Розбираючись з ними, з'являється можливість краще зрозуміти себе та межі своїх можливостей. Будьте готові, що в процесі гри доведеться ухвалювати нетривіальні рішення!

Підсумуємо рейтинг таблицею. Тут — ймовірні дати виходу ігор:

Назва гри
Дата виходу у 2023 році
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl грудень 2023 року
Metro 4 протягом 2023 року
Mafia 4 2023-2024 рік
Assassin’s Creed Mirage жовтень 2023 року
Diablo 4 вийшла 2 червня 2023
Starfield 2023 року
Corsairs Legacy — Pirate Action RPG протягом 2023 року
Baldur's Gate 3 31 серпня 2023 року
Alan Wake 2 17 жовтня 2023
The Wolf Among Us 2 протягом 2023 року

Рівень крутості очікуваних ігор нічим не поступається ТОП історіям цього десятиліття. Так само зберігається тренд на сюжетність, гравці наситилися іграми, розрахованими на багато користувачів, та повертаються або до старих перевірених сюжетів, або очікують від розробників нових опрацьованих історій. Все пізнається в порівнянні. Наскільки ігри сподобаються, буде зрозуміло до кінця року. А поки що чекаємо виходу і готуємось до спекотної сутички!

Читайте: Найкращі ігри про зомбі на ПК: 7 першокласних заруб

Коментарі
Залиште коментар
К
05.03.2024 16:03

А як же сімс?????(

С
01.12.2022 14:05

Гранд Турізмо на ПК геніально

Категорії