Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Honor Band 5 чи XiaomiI Mi Band 4, або порівняння "по чесноку" на 8 пунктів

Дата публікації: 08.05.2020 17:16
Дата оновлення: 08.05.2020 17:16

 сравнение Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Xiaomi і Honor популярні за рахунок багатого функціоналу при бюджетному ціннику. Поки фани брендів сперечаються за звання головного спортивного трекера, редакція блогу MOYO детально розбирає характеристики кожного з них.

Комплект поставки: чудо з коробки

 комплекты поставки Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Порівнюємо комплект поставки смарт-браслетів. У обох пристроїв він типовий для моделей середнього класу:

  • сам трекер;
  • зарядка до нього;
  • набір документації.

Додаткових елементів (запасних ремінців чохлів для зберігання) в комплектах немає. Щоб кастомизировать (налаштувати під себе) девайс, доведеться докуповувати аксесуари окремо.

Читайте: причин купити фітнес-браслет

Дизайн: лиск і шик на зап'ясті

 дизайн и внешний вид Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Зовнішній вигляд, вважай, товарний. Тому що, як відомо, по одягу зустрічають. Особливості конструкції спортивних браслетів не дають багато простору для фантазії, однак виробники примудряються кастомизировать свої моделі.

Xiaomi Mi Band 4

Завдяки овальної капсулі, цей годинник будуть здаватися елегантніше. Тим, хто віддає перевагу діловий стиль – в самий раз. Колірна гамма стримана і універсальна. У Xiaomi тільки чорні, білі, червоні і сині моделі. Краї ремінця скріплюються кліпсою, з яким справиться навіть дитина.

В тему: Інструкція по вибору розумних годин з вимірюванням тиску і пульсу в 4 пунктах

Honor Band 5

 внешний вид Honor Band 5

Пристрої відрізняються нестандартною кольоровою гамою ремінця. У Honor чорні, сині та червоні моделі. Вони підходять дорослим і дітям. Завдяки безлічі отворів на ремінці, їх можна надіти навіть на худеньке зап'ясті.

На тильній стороні колечка, який стискає край ремінця, знаходиться «зубчик», який топиться в дірочки на ремені. Тому браслет не совається на руці навіть при виснажливих тренуваннях.

У цьому порівнянні виграють годинник Honor. Так, щоб їх надіти, витрачається більше часу, але на зап'ясті вони сидять як влиті. А це те, що цінується в фітнес-трекер. Підігнати дизайн під себе можна за допомогою сторонніх аксесуарів. Як це зробили Ozaki O!coat Apple Watch: такі ремінці виділяють свого власника з натовпу.

Дисплей: побачити все

: дисплеи Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Порівняємо дисплеї пристроїв. Саме з їх допомогою користувачі перевіряють час, моніторять пульс, витрачені калорії і т.д. Розбираємося, чиї ж екрани краще.

Корисна стаття: Як налаштувати смарт годинник: покрокова інструкція в 4 розділах

Трекер Xiaomi

Розмір і роздільна здатність середні як для смарт-годин 2019-2020 років. AMOLED-дисплей в 0,95 дюймів і роздільною здатністю 240х120px. Сам екран покритий олеофобним 2,5D склом. Але для надійності краще встановити ще одне захисне скло.

Свайпа вниз-вгору перегортає меню. Таким чином визначається поточний статус: висока, середня або мінімальна фізична активність, пульс, режими тренувань, погода. Можна налаштувати допфункцій по типу будильника, таймера, регулювання яскравості і т.д. Свайпи в сторони запускають керування музикою і AliPay.

 циферблаты Xiaomi Mi Band 4

Смарт-браслет відображає повідомлення більшості додатків, але без смайликів. Замість них красуються квадратики.

Підлаштувати під себе «робочий стіл» можна одним з 50+ дизайнерських циферблатів з програми Mi Fit.

Для допитливих: Як налаштувати інтернет на розумних годиннику: покрокове керівництво в 6 розділах

Смарт-браслет Honor

У трекера Band 5 AMOLED-мониторчик з дозволом 240х120 px. Зірок з неба не вистачає, але для пристрою такого розміру подібних параметрів більш, ніж достатньо.

Яскравість потрібно регулювати самостійно. При виході з темного приміщення на яскраву місцевість доведеться витратити кілька секунд на настройку дисплея. Але при цьому, можна зменшити яскравість вночі, виставивши таймер з 9 години вечора до 7 ранку.

У моніторчик настільки опрацьовані глибина і яскравість кольорів, що їм буде легко керувати навіть під світлом софітів.

На замітку: Рішення проблем при використанні розумних годин – інструкція в 3 розділах

Дисплей включається 2 способами.

  • Натисканням на гурток під дисплеєм.
  • Повернувши кисть-на-віч (ця фішка попередньо активується в налаштуваннях).

Зображення на екран виводиться на 5-10 секунд: така тривалість роботи допоможе продовжити роботу пристрою. Також можна включити разову активацію дисплея на 5 хвилин. Далі він знову увійде в «сон» і буде включатися тільки за запитом.

Для додаткової кастомізації, можна скачати дизайнерський циферблат з програми Huawei Health.

Обидва пристрої мають сенсорний екран з середньою чутливістю, що допоможе уникнути випадкових натискань. У цьому порівнянні з мінімальним відривом перемагає Mi Band 4. У нього АГАЛЬНІ функції доступні за свайпа (без копання в меню). Користувач може прочитати оповіщення, не чіпаючи телефон.

Фітнес функції: біжи, Форест, біжи

фитнес-функции Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Ясна річ, що ключова причина покупки фітнес браслетів – відстеження показників здоров'я. Який з них краще справляється з поставленою метою? Розберемося, хто вимірює кисень в крові і точно визначає фази сну.

Корисна стаття: Гайд на 5 пунктів з налаштування смарт годин з тонометром: як правильно вимірювати тиск і пульс

Сяомей

Як більшість трекерів, Mi Band 4 відстежує пульс, кількість кроків і режим сну. Однак бренд Xiaomi більше цінують девайс за «розумний будильник», який розбудить користувача в найбільш сприятливою фазі. У MiFit цієї функції немає, проте її можна включити через додаток Mi Band Smart Alarm.

Людина сит глибокий і поверхневим сном. І якщо розбудити його під час першої фази, весь день він проходить «розбитим» і втомленим. Навіть якщо відпочивав 8 годин підряд. Прокинувшись в другій фазі, людина буде сповнений сил, нехай і спав всього 4-5 годин.

Розумний будильник працює наступним чином.

  1. Користувач налаштовує час пробудження. Наприклад, це буде 7 ранку.
  2. Він лягає спати з браслетом на зап'ясті.
  3. Трекер «бачить», що в 6:45 юзер буде перебувати ще в поверхневої фазі сну, а ось о 7:00 вже буде в глибокій.
  4. Браслет «приймає рішення» про пробудження о 6:45.

І хоч власник гаджета проспить на 15 хвилин менше, він буде набагато бадьоріше, ніж якби прокинувся в призначену годину.

Також у трекера налічується цілих 10 режимів занять: від бігу на вулиці до запливу в басейні. Це допоможе точніше прорахувати необхідну навантаження і проаналізувати фізичну активність.

Рекомендовані до прочитання: Оплата покупок смарт-годинами з NFC – 4 пояснюючих розділу

Хонор

фитнес-функции Honor Band 5

Як і Xiaomi, браслети Honor вимірюють пульс через оптичні датчики. Невелику ділянку руки підсвічується світлодіодами: далі надчутливий сканер визначає пульс, базуючись на математичних розрахунках.

У браслета п'ятого покоління нестандартний датчик пульсу: він не буде світитися, щоб не заважати користувачеві. При тренуваннях юзается світлодіодне підсвічування, а в звичайному режимі сенсор підсвічується ІК-променями. Ця особливість виключає можливість «світлового забруднення» в темну пору доби і помітно економить рівень заряду.

При постійному носінні пристрій повідомить про кількість кроків, витрачені калорії і кілометраж тренування. Постійний моніторинг пульсу включається окремо, але побачити результати можна буде тільки в додатку Huawei Health.

Розробники передбачили кілька варіантів заняттями спортом – від ходьби і велотренажерів, до запливів і гребли. У різних режимах трекер буде пропонувати різні цілі, циклічність сигналів «робота/відпочинок» І т.д. Наприклад, в Режимі «Велосипед» він Включить Gps-Трекінг НАтелефоні і буде відображати шлях поїздки і швидкість пересування.

Читайте: Apple Watch не включаються: що робити і як виправити – 3 розділу в допомогу

Також Band 5 вимірює рівень кисню в крові. Він відстежить зміни в дихальній системі людини, повідомивши йому про можливі проблеми. Різке зниження рівня кисню є одним із симптомів цієї хвороби.

Важливо: браслет покаже тільки приблизні дані, тому його не можна використовувати в медичних цілях. Для точного вимірювання рівня кисню в крові потрібно використовувати професійний оксиметр.

Функція TrueSleep дозволить відстежити основну інформацію про сон: його тривалість, фази і т.д. Система проаналізує отримані результати і запропонує індивідуальні поради по налаштуванню режиму сну. «Розумний будильник» дозволить бути бадьорим навіть якщо доводиться подорожувати між різними часовими поясами.

При покупці фітнес-браслета слід пам'ятати, що на точність вимірювання впливають сотні параметрів: від ваги користувача до хвороб і навіть кольору шкіри! Тому такі гаджети підійдуть тим, для яких мінімальні похибки в 2-5% не гратимуть особливої ролі.

У порівнянні фітнес-характеристик перемагає Honor. Вони з Xiaomi однаково справляються зі сном, але при цьому «дочка» Huawei ще вимірює кисень в крові.

Любителям «дати джазу»: Як підключати Bluetooth-навушники до годинника: 3 варіанти

Акумулятор: потужна машинка

аккумуляторы Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Інновації – це добре. Але кожна нова фішка «з'їдає» батарею. Нижче ви можете дізнатися, скільки протягнуть фітнес-браслети в різних ситуаціях, і чи є сенс переплачувати за акумулятор.

Xiaomi

Браслет може похвалитися акумулятором в 135 мАг, що на 20-30% більше більшості пристроїв в його цінової категорії. Однак, з огляду на кількість підключаються функцій, час роботи залишається приблизно на одному рівні з конкурентами. В середньому, він може тримати заряд від 5-6 днів до місяця. Такий розбіг через постійну прослушки музики, моніторингу пульсу і синхронізації з Android і. Вони садять батарею.

Якщо використовувати Mi Band 4 як годинник, включаючи фітнес-функції тільки під час тренувань, його вистачить на 3-4 тижні.

Цікава стаття: Як правильно заряджати смарт-годинник: 3 способи для збереження акумулятора

Honor

НА відміну від Mi Band, від'єднувати ремінець під час зарядки не потрібно. Це в рази зручніше і запобіжить випадковому втрату ремінця. Сам браслет коннектітся до док-станції, що через USB підключається до мережі.

Об'єм акумулятора скромніше: всього лише 100 мАг. Але його вистачає на такий же час, що і у Сяомей. Автономність пристрою повністю залежить від навантажень: від 4-5 днів до 2-3 тижнів. Якщо він постійно моніторить пульс і рівень кисню, батарея сяде швидко. Якщо ж їм користуватися як годинами, а моніторинг параметрів вмикати тільки на тренуваннях, може пропрацювати до 15-20 діб.

І хоч у Mi Band акумулятор трохи ширшими, під час роботи цю різницю практично непомітно. Прораховуючи час автономної роботи, потрібно враховувати кількість включених функцій, а так само наскільки часто включається Bluetooth і основні налаштування меню. Зміна інтерфейсу практично не впливає на працездатність пристрою. Все одно він майже завжди з вимкненим екраном.

Читайте: Як відрізнити оригінальні Apple Watch від підробки: порівняння по 10 параметрам

Інші переваги: і музику послухати, і суші замовити

преимущества Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

Чи не спортом єдиним! Сучасні браслети стали серйозними конкурентами смарт-годинах. Вони теж вміють управляти музикою, трекать поточне місце розташування і навіть читати смс.

Mi Band 4

фишки Xiaomi Mi Band 4

Він працює в зв'язці з додатком Mi Fit, яке синхронізується з мобільником. Mi Fit виводить на дисплей інформацію про дзвінки та повідомлення з соцмереж і месенджерів.

На жаль, GPS-трекера тут немає: але при цьому, браслет коннектітся з телефоном. «Маячок» покаже пройдений кілометраж і допоможе дізнатися місце розташування.

Пізнавальна стаття: Як вставити сімку в смарт годинник – інструкція в 2 пунктах

Ці годинник сподобаються меломанам. Вони працюють з усіма музичними програмами. Однаково добре показують треки з Apple Music і з базовою версією YouTube. Крім цього, допоможуть знайти загублену смартфон.

Щоб активувати пошук, потрібно:

  1. зайти в меню;
  2. натиснути «Знайти мобільний».

Телефон подасть звуковий сигнал, за яким його можна буде знайти.

Секрет цього цікавого режиму дуже простий. Браслет коннектітіся з телефоном через Bluetooth, відправляючи повідомлення в додаток MiFIt. Воно включає сигнал на телефоні.

Band 5

фишки Honor Band 5

У Huawei немає GPS-трекера. Але він приєднується до мобільного і збирає статистику пройденого кілометражу. Також за допомогою маячка можна спостерігати за пересуванням особи. Правда, потрібно враховувати, що для відображення переміщення в real-time, годинник повинні бути синхронізованими зі смартфоном, який знаходиться поруч.

Цікаво: Що таке розумні годинник і навіщо вони потрібні – 5 корисних функцій

В Band 5 можна встановити будильник через телефон або на самому браслеті. Будити він буде вібраціями з тильного боку годин Honor.

Меломанам цей пристрій не сподобається. У ньому можна прослухати аудіо лише за допомогою програми «Музика» в телефоні. Можливо, майбутні оновлення виправлять цей недолік.

Переможець цього батла – Mi Band 4. Він допоможе знайти телефон в будь-якій обстановці і може під'єднатися до будь-якого музичного додатком.

Порівняння характеристик: що краще

сравнение Xiaomi Mi Band 4 и Honor Band 5

У попередніх розділах були розібрані ключові параметри трекерів від Xiaomi і Honor. Наочний огляд-порівняння звели в одній таблиці.

Параметр
Xiaomi Mi Band 4 Honor Band 5
Комплект поставки Пристрій, зарядка і документи. Решта аксесуари купуються окремо.
Дизайн Ремінці класичних кольорів. Кріплення – на кліпсу. Щоб виглядати зухвало, потрібно купувати ремінці від сторонніх виробників. Чорний, блакитний і рожевий. Ремінці надійно кріпляться через дірочки, а не кліпси. Браслет не совається на зап'ясті.
Дисплей AMOLED-дисплей в 0,95" (дюйма) з роздільною здатністю 240х120 пікселів. Яскравість – середня. Кастомизировать можна будь-яким з більш ніж 50 штук циферблатів. Екран прямокутний. AMOLED-дисплей в 0,95" (дюйма) з роздільною здатністю 240х120 пікселів. Налаштовувати яскравість потрібно самостійно, але він витримує роботу під софітами. Змінити «робочий стіл» можна будь-яким з 50+ циферблатів. Форма – округла, наближена до овалу.
Фітнес-функції 10 видів тренувань, крокомір, відстеження пульсу, сну і розумний будильник. Все те ж саме + вимір кисню в крові.
Акумулятор Ємність – 130 мАг. Для зарядки потрібно знімати «таблетку» з ремінця. Автономність коливається від 5 до 25 діб. Ємність – 100 мАг. Щоб зарядити девайс, досить під'єднати USB-зарядку (таку як Samsung EP-TA12) до таблетці. Автономна робота – 5-20 днів.
Додаткові фішки Управління аудіо на мобільному зі сторонніх програвачів, пошук втраченого телефону (якщо в зоні дії Bluetooth). Управління музикою на смарте, але тільки через встановлений додаток «Музика».

Ціна: все вирішують гроші

тсравнение цены Xiaomi mi Band 4 и Honor Band 5

Обидва девайса середньої цінової категорії – їх вартість в межах $ 30-40. Бувало й таке, що на розпродажах йшли з молотка за $ 20-25. В інтернет-магазинах Mi Band 4 можна купити за 999 грн, а Honor Band 5 за 899 грн.

Читайте: Як підключити смарт-годинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Різниця в 100 гривень – не привід відмовлятися від покупки. Особливо це відноситься до фанів «екосистеми» Xiaomi: трекер точно сподобається тим, хто любить цю компанію. Щоб зробити вибір – honor band 5 або xiaomi mi band 4, слід зрозуміти можливі очікування розібратися, який девайс краще їх задовольняє.

Коментарі
Залиште коментар