Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo Yoga Tab 13 — 5 фішок планшета

Дата публікації: 08.02.2022 15:03
Дата оновлення: 10.11.2022 12:02

Поставте, повісьте або нахиліть —  планшетники серії «Йога» вільно приймають різні положення. Але це не єдина їхня фішка. Lenovo Yoga Tab 13 буквально «розриває» конкурентів, огляд покаже, чим же такий хороший планшет і чи виправдовує свій цінник.

Планшет Lenovo Yoga Tab 13 у різних положеннях

Технічні характеристики

Пристрій, за задумом виробника, має виконувати багато різнопланових завдань. Тому «начинка» має бути топовою. Дивимося, що всередині цього планшета:

Параметри
Yoga Tab 13
Дисплей 13", LTPS (2160 x 1350), частота оновлення 60 Гц
Пам’ять RAM/ROM 8/128 ГБ
Відеокарта Qualcomm Adreno 650
Процесор Qualcomm Snapdragon 870, 8 ядер, до 3,2 ГГц
Вебкамера 8 Мп
ОС Android 11
Батарея 10200 мАч
Аудіосистема 4 динаміки JBL, Dolby Atmos
Сумісність зі стилусом так, Precision Pen 2
Бездротові технології Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2

Порівняйте з параметрами середньо бюджетника: Samsung Galaxy Tab A7: огляд 8 характеристик

Дизайн

Корпус є повністю чорний, пластиковий. На задній панелі широка вставка з алькантари — м'якої, бархатистої та тактильно приємної. Текстура цього матеріалу виглядає незвично і контрастно у порівнянні з гладким матовим пластиком. На замшевій частині тиснення — літери YOGA.

Для зручності користування планшетником тильна панель оснащена сталевою підставкою, яку можна:

  • підняти — за відсутності потреби;
  • опустити — коли потрібно поставити пристрій на стіл, полицю, іншу рівну поверхню;
  • перевести в положення вгору — за бажанням повісити гаджет на стіну, використовуючи вбитий гачок або щось подібне.

Задня панель Lenovo Yoga Tab 13

Підставка має гумову накладку в нижній частині для запобігання ковзанню пристрою по поверхні та виключення ймовірності подряпати їй корпус.

Передня частина повністю зайнята дисплеєм, рамочки з боків трохи вужче, ніж верхня і нижня окрайки. Нагорі, посередині, знаходиться «вічко» фронталки. У камері 8 Мпікс, що у 4 рази більше, ніж в іншій моделі серії Tab – LENOVO Tab M10 (всього 2 Мп).

Під екраном, внизу, знаходиться перфорована зона — потужна аудіосистема планшетника, тут 2 динаміки по 2,5 Вт (вгорі — ще пара по 2 Вт). Подібне «потовщення» реалізовано і в іншій моделі —  Yoga Smart Tab. З двох боків нижньої частини — роз'єми micro HDMI та USB Type-C. Мініджеку немає, але в комплект поклали кабель-перехідник із Type-C на 3,5 мм.

Роз'єм на корпусі планшета Lenovo Yoga Tab 13

На правій грані кнопки включення та регулювання звуку. Три отвори під мікрофони знаходяться: 1 — ліворуч, 2 — на верхній грані. Tab 13 важить 803 грами. Розміри: 6,2 (товщина зверху) — 24,9 (у нижній частині) x293,35x203,98 мм. Якщо хочете щось менше та легше, у «Леново» є Tab P11 Pro.

Екран

Габаритний, 13-дюймовий — це величезний простір для геймплею, фільмів, вирішення робочих завдань. IPS-матриця — гарантія широких кутів огляду і відмінної передачі кольору. Дозвіл становить 2160 на 1350 пікселів. І все це — з максимальною яскравістю 400 нит.

Екран та задня панель Lenovo Yoga Tab 13

Ніякого дратівливого мерехтіння. Завдяки 60-герцевій частоті оновлення зображення плавне. Цей дисплей забезпечує виведення картинки високої якості під час перегляду фільмів, робочих файлів під час ігор.

Може зацікавити: Lenovo TAB M10: огляд 3 лінійок популярного пристрою

Продуктивність

На борту — топове «залізо» Snapdragon 870. Процесор розділений на 2 частини: продуктивну з 4 ядрами, які максимально розганяються до 3,2 ГГц, і енергоефективну — ще 4 ядра до 1,8 ГГц.

У пару потужному чіпу поставлений не менш значний відеоприскорювач — «Адрено» 650. З подібною «начинкою» на планшетнику підуть навіть найважчі ігри на максималках. Ніякого перегріву корпусу чи зависання у напружених сценах. Для зручності онлайн-битв до Yoga Tab 13 можна приєднати геймпад. Оскільки у вазі 800-грамовий корпус, протримати кілька годин поспіль може бути важко.

Пам'яті для стабільної та швидкої роботи системи виділено достатньо: 8 гігів оперативки та 128 ГБ вбудованого сховища. Для встановлення флешкарти відсіків не передбачено.

На замітку: Топ 10 способів, як прискорити роботу планшета

Автономність

Виробник обіцяє, що місткості батареї 10200 мАч буде достатньо для роботи гаджета протягом 12 годин від одного заряду. Насправді все залежатиме від інтенсивності використання планшетника. У кожному разі годин 8-10 він точно протягне.

Комплект постачання Lenovo Yoga Tab 13

У комплекті йде блок живлення на 30 Вт для швидкого заряджання. Підключається до планшетника за допомогою юсбішного кабелю та роз'єму Type-C.

Оболонка

Працює на одинадцятому Android. Інтерфейс зрозумілий, простий та зручний. З цікавого для користувача: екран можна розділити на дві частини для плідної роботи в кожній, доступна можливість налаштувати розмір сітки іконок.

Оболонка має корисний встановлений софт, наприклад,

  • Kids Space — можна завести дитячий обліковий запис і налаштувати обмеження щодо перегляду та встановлення певного контенту;
  • «Нетфлікс» — щоб дивитися серіали, мультфільми, фільми. Планшетник підходить для стрімінгу у форматі HD;
  • повний комплект гуглівських сервісів — для хмарного зберігання, прослуховування музики, карти, роботи з поштою та інше;
  • утиліти від Microsoft — все необхідне для роботи з доками та файлами.

Камера

Вона тут в однині — фронтальна (припустимо, у Tab P11 Plus фотомодулів 2). 8 Мпікс достатньо, щоб по відеозв'язку поспілкуватися, зробити фото і відео записати. Останнє можна робити у роздільній здатності 1080 р. Фотомодуль оснащений сенсором глибини, що дозволяє розмивати фон прямо під час відеодзвінків.

Для ознайомлення: Samsung Galaxy Tab S6: огляд на 7 підрозділів

Технології та «фішки» Lenovo Yoga Tab 13

У цьому пристрої є буквально все для будь-яких сценаріїв використання:

  1. Великий екран. 13-дюймова діагональ та підтримка Dolby Vision. Остання має колірне охоплення 100% за стандартом sRGB.
  2. Круті динаміки JBL. 2 зверху + 2 знизу. Внаслідок такого розміщення добре відчувається обсяг звучання, технологія Dolby Atmos тут долучена. Передбачена можливість налаштування звуку, можна вибрати готові пресети, наприклад, для кіно, так і самому спонукати повзунки еквалайзера.
  3. Підтримка роботи з фірмовим пером. Щоправда, комплект Precision Pen 2 не поклали. Але користуватися ним можна, якщо докупити. Є встановлений додаток для рукописних нотаток, стилусом можна малювати.
  4. Наявність мікро HDMI. Планшетник можна використовувати як додатковий екран, приєднавши його дротом, наприклад, до ноуту.
  5. Найсвіжіші бездротові інтерфейси. Wi-Fi шостий і «Блютуз» 5.2 забезпечать швидкісне і без лагів з'єднання з іншими гаджетами, передачу інформації без затримок.

З Yoga Tab 13 вийшов універсал-медіацентр. Корисні фічі дають відбудову від конкурентів, а гідні параметри дозволяють займати законне місце серед гаджетів топового рівня.

Для тих, хто сумнівається: Який планшет краще — Lenovo та Samsung: порівняння 9 характеристик

Коментарі
Залиште коментар
Категорії