Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo TAB M10: огляд 3 лінійок популярного пристрою

Дата публікації: 08.04.2021 15:35
Дата оновлення: 08.04.2021 15:35

Практичність і доступність – ось критерії, яким відповідають планшети Леново. Не витрачаючи 5-значну суму, можна купити таблетки для всієї родини. Налаштування дитячого та дорослого профілю забезпечує гнучку функціональність.

Характеристики Lenovo TAB M10

I покоління з HD дисплеєм II покоління з HD дисплеєм II покоління з FHD дисплеєм
Процесор Snapdragon 429 Хеліо Р22Т
Пам'ять, Гб 2/32
Колір Чорний, білий Платиновий, сірий (grey)
Вага, г 570 420 460
Розміри, мм 247х171х10 242х149х8 244х153х8

У таблиці наведено базові комплектації Lenovo TAB M10, бувають характеристики і помажорістее. Наприклад, конфігурація пам'яті у моделі FHD Plus бути і 4/128 Гб. Камери у всіх наведених Таблет однакові: основна 8, а Фронталки – на 5 Мп. Для комунікації у всіх моделях є блютуз і Wi-Fi, опціально – LTE.

Батарея і зарядка

Користувачі справедливо відзначають у відгуках, що батарея злегка псує всю картину. Виробник міг би оснастити планшет акумулятором потужніший, але доводиться задовольнятися батареєю на 5000 мАг. У документації зазначено, що її може вистачити на 10 годин. Це відповідає дійсності за умови використання пристрою в щадному режимі.

Якщо постійно грати або дивитися фільми на екрані з максимальною яскравістю, акумулятора вистачить на 5-6 годин. Показник не видатний, але і не критичний. Особливо з урахуванням того, що виробник позиціонує планшет як пристрій для навчання або домашнього використання.

 Lenovo TAB M10: обзор HD и FHD моделей

Залежно від покоління таблет, зарядний пристрій підключається по мікро-usb або Type-C. Час зарядки – 2,5 години.

Аналогічний планшет з діагоналлю 8 дюймів: Lenovo TAB M8: огляд HD і FHD моделей – 5 особливостей

Камери

Оптика стандартна для серії ТАВ: до послуг користувачів тандем основний 8-мегапіксельної камери і Фронталки на 5 Мп. Основна оптика з автофокусом, який дозволяє швидко робити добротні знімки. Окремо виділено режим фотографування документів, в якому автоматично проводиться вирівнювання тексту і запис його в пам'ять в монохромному форматі. Розмитості відсутні, деталізація на хорошому рівні.

: камеры Lenovo TAB M10

Фронтальна камера відмінно справляється із захопленням картинки під час відеодзвінків, можна робити Селфі. До її плюсів відноситься симпатична передача кольору. А ще Фронталки затребувана при ідентифікації користувача по обличчю. Планшет здатний знімати відео у форматі HDR з максимальної частотою 30 к/с.

Пафосний планшет з Windows: Огляд Microsoft Surface PRO 6: ціна і 6 ключових характеристик

Продуктивність

При роботі стандартних додатків планшет працює бадьоро. Залежно від моделі пристрій оснащений процесором Helio або Snapdragon. У них схожі технічні характеристики, обидва сучасні і продуктивні, але Helio трохи поступається в рейтингу енергоефективності. Тестування декількома програмами показують приблизний паритет. У порівняльних оглядах процесорів планшетів Lenovo TAB M10 важко знайти єдину думку з приводу вибору з цих двох варіантів.

 производительность Lenovo TAB M10

Оперативки може бути 2, 3 або 4 Гб. Перші два варіанти прийнятні, оскільки таблетки відноситься до сегменту недорогих моделей. Однак якщо бюджет дозволяє, краще брати М10 з 4 Гб. Такі моделі забезпечують більш комфортну роботу, і їх залізо не можна буде назвати морально застарілим після року експлуатації.

Вибираємо дитячий таблетки: Який планшет купити дитині: 5 параметрів вибору

Дисплей

Користувачі можуть вибирати пристрої з 10-дюймовими екранами HD і FHD:

  1. Якщо є бажання заощадити, можна вибрати дисплей з роздільною ЗДАТНІСТЮ1280 × 800. Виробник оснащує пристрої IPS-матрицями з глянцевою поверхнею. Максимальна яскравість – 400 ніт.
  2. У дисплеях з роздільною здатністю FHD теж широкі кути огляду. У цьому випадку виробник порадував користувачів більш плавними переходами між пікселями. Максимальна яскравість – 330 ніт.

У дисплеїв HD більше максимальна яскравість, але вони поступаються FHD по передачі кольору і якості картинки. Екрани планшетів хороші при перегляді фільмів і іграх в приміщенні. Користувач може включити опцію, що відповідає за захист зору, відрегулювати яскравість.

Це цікаво: Що краще вибрати – ноутбук або планшет: 4 пункту для порівняння

Зовнішній вигляд, розміри, дизайн

Планшет виглядає стильно і солідно. Майже всю площу тильної сторони займає металева матова панель. По краях вона окантована пластиковими вставками. Рамки – тонкі, дизайн – сучасний. Масогабаритні характеристики вказані в таблиці в першому розділі статті.

 внешний вид Lenovo TAB M10

Основний формат використання Tab M10 – альбомний. Такий висновок можна зробити виходячи з розташування динаміків і аудіовиходу для навушників. З лівого боку – контакти для док-станції.

Два динаміка таблет, розведені по протилежних сторонах, забезпечують якісне стереофоническое звучання. Якщо тримати планшет в руках, гучності з лишком вистачить для прослуховування музики, перегляду кінофільмів, спілкування по відеозв'язку. Виробник впровадив в пристрій технологію Dolby Atmos. Однойменне додаток дозволяє вибрати пресет звучання (3 варіанти) і налаштувати еквалайзер.

Ціна на Lenovo Tab M10

В бюджет покупки простіше вписатися, якщо вибрати планшет I покоління. Більш сучасні таблетки коштують дорожче, оскільки виробник удосконалив ергономіку і запропонував конфігурації потужніший. Наведемо діапазони цін в залежності від поколінь планшетников:

  • Вартість планшетів першого покоління в залежності від начинки варіюється в діапазоні 4000-5500 грн. З точки зору співвідношення ціни і функціоналу виграшно виглядає таблетки 2/32 з LTE білого кольору.
  • Друге покоління планшетів Lenovo Tab M10 дорожче, огляд цін дозволяє вибрати таблетки в діапазоні 6000-8000 гривень. Вартість залежить в основному від об'єму пам'яті. Найдешевше обійдеться модель з конфігурацією 2/32, найдорожча начинка – 4/128 з LTE.

НА закінчення варто згадати про програмні фішках планшета. Реалізовані наступні можливості:

  • Екранний помічник з можливістю малювання і копіювання картинки з дисплея.
  • Режим відключення зовнішніх подразників дозволяє спокійно працювати або розважатися, не відволікаючись на дзвінки, СМС та ін.
  • Дитячий профіль дає можливість зменшити активність дитини в інтернеті, а також ввести обмеження на використання таблет за часом.

Lenovo M10 – сімейний гаджет для дітей і дорослих, гнучкий інструмент для розваг і розширення кругозору.

Топчик 8-дюймових моделей: Кращі планшети 8 дюймів – топ 5

Коментарі
Залиште коментар
Категорії