Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Samsung Galaxy A22: зовнішній вигляд та 9 параметрів

Дата публікації: 08.02.2022 15:24
Дата оновлення: 08.02.2022 15:24

Ось він, Samsung Galaxy A22, ніби й недорогий, але водночас класний смарт. Хоч компанії й довелося дещо урізати в ньому для зниження цінника, але є чим пишатися. Виявім на огляді його слабкі та сильні сторони.

Середньобюджетний смартфон Samsung Galaxy A22

Технічні характеристики

Огляд на Самсунг А22 варто почати з параметрів, після чого заглибимося в особливості гаджета. Отже:

Характеристики
Samsung Galaxy A22
Екран 6.4", Super AMOLED, HD+
Процесор MediaTek Helio G80, 8 ядер, 1,8 – 2 ГГц
Оперативна пам'ять 4 ГБ
Вбудована пам'ять  64 чи 128 ГБ
Зовнішня пам'ять microSD до 1ТБ
Основна камера 48 Мп + 8 Мп + 2 Мп + 2 Мп
Фронтальна камера 13 Мп
Безпровідні інтерфейси Wi-Fi 2.4 + 5 ГГц, Bluetooth v 5.0, NFC
ОС Android 11
Акумулятор 5000 мАч
Безпека сканер відбитка пальця, розпізнавання обличчя

Зовнішній вигляд та розміри

Самсунг А22 — класика жанру: прямокутник із заокругленими краями. Середнього розміру (159,3x73,6 мм), що дозволяє користуватися однією рукою. Товщина гаджета — 8,4 мм. Вага теж вийшла досить невеликою — 186 грамів. Для порівняння: «Галаксі» A02 важить вже 206 г.

Задня кришка пластикова, глянсова. Рамочки по периметру теж. У кутку, на невеликому постаменті знаходяться «очі» 4 камер, розташовані парою один під одним. Трохи нижче примостився спалах. На верхній частині корпусу знаходиться додатковий мікрофон з шумозаглушенням, він бере участь у стереозаписі звуку.

Лівий торець зайнятий лише слотом під картки. У цій моделі він повноцінний, тобто знайшлося місце для двох сімок і для установки microSD. Справа — кнопка-«гойдалка» для збільшення/зменшення гучності звучання. Поряд розташувалася клавіша живлення, куди вбудований датчик, що дозволяє розблокувати смартфон по скану відбитка. Палець потрапляє на неї навіть без візуального контакту, зручно, швидко та не доведеться довго звикати.

На нижню грань виробник виніс:

  • мініджек, що дозволяє використовувати стандартні дротові навушники;
  • основний мікрофон;
  • юсбішний роз'єм Type-C, через який гаджет заряджається і конектиться з іншими девайсами;
  • мультимедійний динамік.

Самсунг пропонує на вибір 3 відтінки А22: білий, чорний і м'ятний. Будь-яких градієнтів або візерунків на кришці немає. Лише рівні приглушені кольори.

Може бути цікаво: Як використовувати смартфон як мікрофон: 1 додаток та 3 рішення

Пам'ять та продуктивність

А22 працює на чіпі виробництва «Медіатек», модель Helio G80. На борту — 8 ядер, 2 з яких здатні розігнатися до 2 ГГц, ще 6 — до 1,8 ГГц. Це забезпечує середній рівень продуктивності. За потужністю оптимально підходить для вирішення низки повсякденних завдань, таких як листування, дзвінки, перегляд відео, використання додатків-месенджерів, прослуховування музики. Ігри типу World of Tanks потягне лише на низьких або середніх налаштуваннях графіки.

Оперативки для роботи мобільного телефону виділено 4 гіга. Щодо вбудованого сховища, є варіанти на 64 або 128 гігів, наприклад, Samsung Galaxy A22 White. Розмір внутрішньої пам'яті можна збільшити, скориставшись мікро СД до 1 ТБ.

Цікавий огляд: Топ ігор на Андроїд для двох: 10 «залипалок», які затягують у 2022 році

Екран Samsung Galaxy A22

Це Суперамолед із 90-герцевою розгорткою. Демонструє користувачам яскраву плавну картинку. У налаштуваннях можна змінити режим роботи дисплея на 60 Hz. Крім того, є можливість:

  • активувати темну тему чи перейти на світлу;
  • відрегулювати яскравість, перетягуючи повзунок праворуч/ліворуч;
  • змінити розмір та стиль шрифту;
  • перейти на насичені чи природні кольори.

А також попрацювати з іншими параметрами, щоб підлаштувати екран під власні потреби.

Екран смартфона Samsung Galaxy A22

Розмір дисплея становить 6,4". Роздільна здатність не дуже велика: 720 на 1600 пікс., зате немає великого навантаження на чипсет. Щільність пікселів — на рівні 274 ppi. Рамочки навколо відносно невеликі, крім нижньої, яка трохи більше інших. По центру розташувався виріз-крапля під фронталку.

Батарея

Телефон працює від акумулятора на 5000 мАг. Півтора-два дні автономності за такої місткості батареї забезпечено. Акумулятор незнімний.

100% заряд смартфона Samsung Galaxy A22

Смарт заряджається через Type-C роз'єм. Для прискорення процесу виробник передбачив можливість швидкого заряджання. За годину пристрій заряджається на 50%. У комплекті вже є 15-ватний блочок та юсбішний шнур. Про бездротові способи поповнення енергії батареї не йдеться.

А22 Самсунг: огляд камери

У смартфона 4 фотомодулі, компактно розміщені на задній кришці. У всіх зніманнях бере участь ІІ для покращення якості одержуваних кадрів.

 чотири камери у Samsung Galaxy A22

Щодо мегапікселів та особливостей знімального «квартету»:

  1. Основний сенсор — 48 Мпікс та можливість робити фото та відео за участю оптичної стабілізації. В результаті — жодної тряски в роликах та змазаності кадрів навіть під час руху.
  2. Надширик — 8 Мпікс і збільшений до 123 градусів кут огляду. Можна сфотографувати максимум всього на всі боки.
  3. Макро — 2 Мп, знімає при наближенні на 3-5 см до мініоб'єкта. Сенсор глибини — 2 Мп, розмиває фон і дозволяє робити чудові портрети.
  4. При перегляді отриманих зображень помітна хороша робота HDR: темні та світлі ділянки знімків передаються чудово. Передача кольору природна, а контрастність помірна. На основний модуль можна знімати портрети із розмиттям заднього фону.

Відео пишеться або в FLD, або HD при 30 кадрах в секунду. Під час фільмування на основну камеру або фронталку вибирайте потрібну роздільну здатність. Оптична стабілізація спрацьовує тільки якщо пущений в дію 48-мегапіксельний сенсор.

Меню стандартне: «Портрет», «Фотографія», «Відеозапис». Вкладка «Ще» відкриває додаткові можливості фотомодулів. Наприклад, можна перейти на макрофотографування або активувати режим Ніч.

13-мегапіксельна фронталка може знімати з гарним розмиттям фону. Додатково відповідає за розблокування обличчям. Вдень спрацьовує на «відмінно». Увечері є нюанси: якщо освітлення недостатньо, простіше та швидше скористатися сканом відбитка.

Корисна добірка: Топ 10 бюджетних телефонів із гарною камерою 2022 року

Програмне забезпечення

Девайс спочатку поставляється з одинадцятим «Андроїдом» та фірмовою оболонкою OneUI 3 версії. Прошивка має гнучкий, дуже «дружній» і зручний інтерфейс.

 OneUI 3

Наприклад, сітка ярликів із програмами для швидкого запуску формату 3 на 4. Зручно дотягуватися однією рукою до будь-якої піктограми. Існує режим роздільного екрана, коли користувач отримує можливість працювати одночасно у 2 додатках на одному екрані, щоб перегортати стрічку новин і листуватися в месенджері. Попередніх прог тут більш ніж достатньо. Є повний комплект гуглівських програм та різні соцмережі типу «Фейсбук».

Зв'язок

З огляду на те, що всередині смартфона чіп «Хеліо» G80, підтримки 5G немає, тільки 4G. Датчики та супутники для навігації (GPS, GLONASS, Beidou, Galileo) — все присутнє. Існує 2-діапазонний Wi-Fi на 2,4 і 5 ГГц, що забезпечує відмінну швидкість передачі інформації. Ще з бездротових технологій представлений «Блютуз» п'ятої версії.

Завдяки наявності NFC можна користуватися «Самсунг Пей» для оплати покупок за допомогою телефону.

Читайте та дізнавайтеся: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Позиціювання

«Галаксі» А22 — середньобюджетнк. Звідси й повністю пластиковий корпус, і стримане оформлення, і відсутність вологозахисту (ущільнювачів немає навіть у відсіку, що висувається з сімками), і середненький чипсет, і невелика роздільна здатність дисплея, і монозвучання динаміка. При цьому Самсунг не став економити на головному — якості і яскравості екрану, місткості акумулятора, зручності при роботі зі смартом.

Samsung Galaxy A22 показав, що це гідний представник недорогої ніші. Виділяється серед конкурентів «Супер Амолед» екраном з герцовкою до 90, відмінно оптимізованою оболонкою та понад автономністю.

Ще один з А-лінійки: Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик та 5 особливостей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії