Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик і 5 особливостей

Дата публікації: 02.07.2021 13:52
Дата оновлення: 02.07.2021 13:52

Все більше, і більше, і більше — з кожним новим «Галаксі А» виробник збільшує екрани мобільників і не тільки це. A72 заявлений як «смартфон, що треба». 

 
 Смартфон Samsung Galaxy A72

Розбираємося, що ж, на думку «Самсунг», потрібно користувачам: величезний екран, спритний чипсет, суперкамера? Дивимося, що з цього і багато чого іншого є в Samsung Galaxy A72, в його повному огляді. 

Що потрібно знати покупцям: Як перевірити смартфон при покупці: 5 рекомендацій на вагу золота 

Основні технічні характеристики 

А72 — представник середнє бюджетної лінійки.Однак виробник на характеристики не поскупився: 

Установки 
Значення 
Екран  Super AMOLED, 1080х2400 
Процесор  Snapdragon 720G, 8 ядер 
Частота процесора  2,3 ГГц, 1,8 ГГц 
Графічний процесор  Adreno 618 
Основна камера 64 Мп + 12 Мп + 8 Мп + 5 Мп 
Фронтальна камера  32 Мп 
Оперативна пам'ять  6 або 8 Гб 
Вбудована пам'ять  64 або 12 Гб 
Карта пам'яті  microSD, до 1 Тб 
ОС  Android 11 
Акумулятор  5000 мАч 
Бездротові технології  Bluetooth, GPS, NFC, Wi-Fi 
NFC  є 
Інтерфейси  3,5 mm , USB Type-C 
Пиле- і вологозахист  є, IP67 

Набір постачання залишається лаконічним: крім самого смарта, в картонну коробочку поклали юсбішний шнур і зарядний блочок, скріпку, документацію. 

Попередник: Samsung Galaxy А71: огляд і 8 позитивних моментів 

Розміри й ергономіка 

Смарт досить великий, що при 6,7-дюймовому екрані не дивно. Офіційні розміри Samsung Galaxy A72, зазначені в характеристиках: 165 × 77,4 × 8,4 мм. Коштом задньої кришки з легкого і міцного пластику гаджет важить трохи більш як двісті грамів. Глянцевий алюмінієва рамка по периметру надійно скріплює конструкцію. 

 Комплект постачання Samsung Galaxy A72

Смарт лежить в долоні як викапаний, матова задня поверхня хоч і гладка, але не намагається вислизнути, як той же метал або скло без чохла. Задня кришка більш стійка до появи подряпин, потертостей, відбитків пальців. 
Завдяки заокругленим кутам корпусу візуально смарт не виглядає занадто громіздким. Матеріали тактильно приємні.

 Розміри Samsung Galaxy A72

У розташуванні кнопок немає нічого незвичного, все таке ж, як і в більшості мобільних гаджетів «Самсунг» та подібних Андроїд-девайсах. Тому звикати заново до взаємодії з телефоном не доведеться. Детальніше про розташування провідних елементів поговоримо нижче. 

Дисплей

Екран з тонкими симетричними рамками по периметру і величезною діагоналлю в 6,7 дюйма. A72 за розмірами дисплея обганяють хіба що представники лінійки «Ноут», наприклад, 20 Ultra з 6,9". 

У верхній частині по центру розташувалося акуратне «вічко» фронтального модуля в чорній окантовці. Внизу, прямо на екрані, знайшлося місце для сканера відбитків. 

«Супер Амолед» дисплей FHD + захищає загартоване Gorilla Glass 5 покоління. Додайте сюди яскравість 800 ніт і отримаєте відсутність проблем з кутами огляду, насиченістю і соковитістю картинки. Чіткий 90-герцовий екран A72 подарує плавність прокрутки сторінок і рухів в іграх. Якщо є бажання трохи заощадити заряд батареї, герцовку можна знизити до позначки 60.  

Тут же, в настройках, передбачена можливість: 

  • активувати темну тему, при якій дуже глибокий чорний колір виглядає ефектно та економить заряд батареї; 
  • відрегулювати розмір і стиль шрифту; 
  • відкоригувати яскравість від насиченої до природної; 
  • збільшити чутливість екрану. 

І інше для комфортного користування смартом. 
 
 Екран смартфона Samsung Galaxy A72

Є фірмовий самсунговський Always On Display. Це коли на вимкненому дисплеї зображається якась інфа (годинник, дата, повідомлення). Елементи можна кастомизіровать, наприклад, вибрати циферблат з «Галаксі» Store. 

Бічна панель Edge дозволяє швидко запускати додатки або працювати в форматі мультивіконності. Для її виклику досить потягнути від краю екрану до центру. Вміст швидкої вкладки можна змінювати на свій розсуд. 

Дизайн 

А72 оформлений стримано, немає ніяких зайвих елементів. Вся лицьова частина зайнята екраном. Задня панель віддана під 4-модульний блок камер, який, на відміну від A32, злегка підноситься над корпусом. На прямокутному виступі один навпроти одного розташувалися «очі» фотомодулів і спалаху. 
Верхній торець займає комбінований слот, куди можна встановити 1 сімку + карту пам'яті або дві sim. Поруч знаходиться голосовий мікрофон. Праву сторону відвели під довгасту «гойдалку» гучності та кнопку вкл / викл. Ліва грань вільна від елементів, що керують, і роз'ємів. 

 Дизайн телефону Samsung Galaxy A72

Знизу встановили: 

  • основний розмовний динамік, який разом з верхнім утворює пару і відповідає за стереозвук; 
  • ЮСБ Type-C, що відповідає за підзарядку смартфона і провідний конект з іншими гаджетами; 
  • мініджек для підключення навушників.  

Цей «Галаксі» випускається в декількох однотонних кольорах. Користувачі вже оцінили чорний, лавандовий, синій і білий тони. Відтінки приглушені, спокійні, що підтримують загальну концепцію елегантності та мінімалістичності.  

Камери 

Тил фотомодуля може «похвалитися» 4 сенсорами, поміж яких: 

1. Основний — 64 Мп з оптичною стабілізацією 
Дозволяє отримати соковиті деталізовані денні фото, спостерігається хороша робота шумодава. Нічні кадри виглядають художньо, на знімках видно рельєф і деталі. 

2. Надширококутний — 12 Мп з 123-градусним кутом огляду 
Без автофокусу. Допомагає захопити якомога більше об'єктів з боків в кадр. Немає спотворень по кутах.

3. Теле-фото камера — 8 Мпікс з оптичним 3-кратним наближенням 
Можна зняти об'єкти на далекій відстані, причому з хорошою деталізацією. 

4. Макро — 5 Мп 
При достатньому освітленні дозволяє отримати цікаві кадри найдрібніших елементів. 

Фронталки на 32 Мпікс без автофокусу. При зніманні «себяшек» в портретному режимі не вимиває контури. 

Камери Samsung Galaxy A72

Відео з оптичною стабілізацією можна знімати в дозволі до 4К, правда, тільки при 30 кадрах в секунду. Під час запису ролика можна перемикатися між «очками», наприклад, з основної камери з над ширококутним форматом. Є режим «Суперстабілізаціі», але відео тоді пишеться тільки в 1080 р. 

Додаток камери простий і зрозумілий. Є стрічка, прокручуючи яку вліво/вправо, можна перемикатися між фото, відео, окремими режимами. З вкладки «Ще» можна додавати в стрічку функції, якими при фільмуванні користуєтеся найчастіше, наприклад, «Ніч» або «Панорама». 

З нового з'явився режим «Веселий». Відповідає за з'єднання зі «Снапчатом». Якщо його включити, можна накидати на себе прикольні маски, змінювати фон. 

Акумулятор

Його місткість зросла до 5000 мАг. Припустимо, в попередньому А71 батарея була на 4500 мАг. Виробник обіцяє, що батарейка протримається без підживлення енергією: 

  • до 20 годин серфінгу інету, 
  • до 23 годин перегляду видосиків, 
  • до 40 годин розмов телефоном, 
  • до 146 годин прослуховування треків.  

Ті, хто вже встиг випробувати А72 в справі, кажуть, що батарея смарта в активному режимі добу-півтори тримається в легку. 
 

Батарея і зарядка Samsung Galaxy A72

Передбачена швидка 25-ватна зарядка, за пів години можна підживити акумулятор на 50%. Смарт заряджається стандартно, за допомогою дроту через роз'єм Type-C. Бездротової підзарядки, як у S20 або S21, тут немає. 

Дізнайтеся: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається 

Продуктивність і пам'ять 

Смарт став швидшим і могутнішим внаслідок 8-ядерного чипсета «Снапдрагон» 720G, де 2 ядра здатні розігнатися до 2,3 ГГц, ще 6 — до 1,8 ГГц. Процесор не надто «ненажерливий»: навіть якщо багато-багато грати, читати, дивитися відоси, смарт без підзарядки протримається добу. 

За графіком у відповіді «Адрено» 618. На допомогу процесорам надано 6 або 8 гигов ОЗУ в залежності від обраної моделі. Внутрішня пам'ять може мати обсяг 128 або 256 Gb (наприклад, в A72 Violet). Останню можна збільшити до 1 Тб за допомогою мікроСД, але в цьому випадку доведеться пожертвувати однією сімки, бо слот для них суміщений. 

Продуктивності в А72 більш ніж достатньо навіть при запуску ресурсомістких прог. Система працює плавно і без гальм, грати комфортно навіть на високих налаштуваннях.  

Комунікації 

Що стосується зв'язку, в А72 дві нано-сімки, які працюють в мережах 2G, 3G і 4G. Але якщо використовується флеш-картка, другою sim доведеться пожертвувати. За дротове з'єднання з іншими гаджетами відповідає порт Type-C і 3,5-міліметровий роз'єм в нижній частині корпусу смарта. 

З бездротових технологій в А72 представлено:  

  • «Вай-фай» — 2,4 + 5 ГГц; 
  • «Блютуз» — п'ятої версії; 
  • NFC — Samsung Pay.  

Останній дозволяє оплачувати покупки за допомогою мобільника одним доторком до термінала. У фірмовий платіжний сервіс можна додавати карти Mastercard, «Віза», МИР.  

Корисна інфа: Як платити смартфоном: 3 системи оплати 

Безпека

Прошивка А72 — «Андроїд» 11 версії під зрозумілою, функціональною і зовні привабливою оболонкою One UI 3.1. У ній є безліч профілів безпеки (захищена тека, додатки), вбудовані антивіруси. 

Зокрема, в більшості останніх самсунговских гаджетів встановлена ​​система Knox, що дозволяє відокремити особисте і загальнодоступне. Тапнувши на іконці «Кнокс», потрібно ввести пароль, після чого потрапите в окремий захищений простір, куди можна помістити що завгодно: від контактів і смсок до електронних документів і іншого.

Безпека Samsung Galaxy A72

Крім того, в А72 передбачене розблокування за допомогою:  

  • Сканування особи — для цього використовується фронталка. Датчик не спрацює, якщо на обличчі будуть окуляри, маска або недостатньо світла навколо. 
  • Підекранного скану — потрібно помістити палець на спеціальне кружальце і 1-2 секунди не прибирати, щоб датчик встиг зреагувати, інакше доведеться вводити пін-код. У пам’ять можна внести 3 відбитки.

Особливості 

Основні фішки А72 Black і інших відтінків:  

  1. Додали більше оперативки, на відміну від молодших «братів» по лінійці, А32 та А52 з 4 гігамі, цей «Галаксі» отримав 6 і 8 Гб, що позитивно позначається на швидкодії системи, можливості юзати «важкі» програми, що вимагають багато вільного місця. 
  2. Помістили телевик з 3-кратним збільшенням в блоці камер замість сенсора глибини. Додали оптичну стабілізацію, щоб дозволяє виключити розмиття знімків і тремтіння відео. У додатку камери передбачено безліч режимів: стандартний і pro, уповільнене і понад уповільнене знімання, нічний, макро та ін. 
  3. Забезпечили захист зовнішньої оболонки смарта по стандарту IP67. Це дає змогу безпечного занурення до пів години на глибину до метра. Тепер можна спокійно розмовляти телефоном, навіть коли на вулиці накрапує дощ, не боятися юзати мобільник біля басейну. 
  4. Збільшили автономність роботи коштом установки більш місткого акумулятора на 5000 мАг. А 25-ватна швидка зарядка дозволяє протягом години повністю заповнити енергозапаси батареї. 
  5. Встановили приголомшливо великий і яскравий «Супер Амолед» дисплей з функцією захисту очей і зверх плавною прокруткою. Інфу на екрані відмінно видно навіть в яскравий сонячний день.  

А72 оснащений набором флагманських фішок, які раніше були доступні тільки топовим самсунговским пристроям. При цьому смарт входить в лінійку середньо бюджетників. Це суперський варіант для цінителів моделей з величезним екраном, хорошими камерами, містким запасом пам'яті, захищеним від вологи, пилу і стороннього втручання в особисті дані.

Можна вибрати й такий: Samsung Galaxy A41: огляд 6 аспектів 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії