Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевірити смартфон при покупці: 5 рекомендацій на вагу золота

Дата публікації: 29.03.2021 14:07
Дата оновлення: 06.03.2023 09:37

Наші п'ять порад – не панацея. Насправді слушних підказок набагато більше. Але ми акцентуємо саме на п'яти — вартих уваги — щоб уникнути ризиків купити відверте г... або вживаний телефон, який доживає віку.

Для перевірки смартфона під час покупки знадобиться мікрофіброва серветка, яка допоможе виявити подряпини й потертості та ліхтарик для перевірки з особливою скрупульозністю. А також навушники, щоб протестувати звук.

Також не зайвим буде вивчити огляди смартфонів, і почитати відгуки на форумах перед покупкою.

Цікава стаття: 8 порад, як звільнити пам'ять на iPhone, iPad

Перевіряємо коробку, стан плівок, пломби

Отже, перший етап, як перевірити чи був телефон у використанні – огляд коробки та наявність пломб. Якщо плівки відсутні або наклеєні криво, це означає, що упаковку вже відкривали. Про те саме свідчать розірвані чи надірвані паперові пломби.

Це може стати у пригоді: Команди Google Assistant – як розмовляти з помічником Google: 12 можливостей

Шукаємо подряпини, вм'ятини

Зовнішній вигляд смартфона теж важливий. І йдеться не лише про дизайн, важливо, щоб корпус пристрою був чистим. Тому потрібно оглянути гаджет на наявність вм'ятин та сколів, дрібних подряпин.

 Проверка телефона на наличие царапин и вмятин


Насамперед варто оглянути місця біля роз'єму для підключення ЗП та аудіо. Вони частіше пошкоджуються. При поганому освітленні зручніше скористатися ліхтариком.

  • Увага на кути апарата. Вони не повинні бути битими або з подряпинами.
  • Варто перевірити тильну сторону – мобільний не повинен рипіти та люфтити. Для перевірки краще трохи натиснути на екран, а потім на задню кришку і перевірити пристрій на скрипи.

Читайте: Підключаємо смартфон до проєктора: 6 робочих варіантів підключення для IOS і Android

Дивимося логи дзвінків, смс, стан галереї

Наступний етап як перевірити смартфон перед покупкою – огляд дзвінків, смс і галереї. Телефон може бути в плівках і виглядатиме як новий, але можливо ним уже хтось користувався. Тому після увімкнення гаджета варто зайти в лог дзвінків і перевірити чи немає смс і селфі в галереї.

Щоб подивитися журнал дзвінків, варто виконати три дії.

  1. Відкрити програму під назвою «Телефон».
  2. Натиснути на іконку із зображенням годинника.
  3. Переглянути, чи здійснювалися якісь дзвінки з гаджета.

Перевіряємо камеру, роботу сенсора

Спочатку перевіряємо працездатність. Знаходимо в основному меню іконку камери, тиснемо на неї. Робимо кілька перевірчих знімків на основну камеру, а потім фронталку, і записуємо відео. Оцінюємо їхню якість.

  1. При хорошому освітленні фотографуємо білий аркуш паперу.
  2. Потім збільшуємо фото. Таким чином можна перевірити сенсор екрана та наявність або відсутність битих пікселів. Якщо на білому тлі видно різноколірні крапки, то вони є. Це не добре.

Проверка работоспособности камеры

Також можна перевірити роботу сенсора, запустивши програму, яка пов'язана з набором тексту. Це можуть бути смс або нотатки. Варто надрукувати кілька рядків. Якщо буде багато друкарських помилок або не з'являться літери з певної зони – пристрій бракований.

Ще можна скористатися софтом MultiTouch Tester. Для цього необхідно завантажити програму на телефон. Софт допоможе знайти мертві зони на дисплеї та дізнатися, скільки пальців ваш смартфон може обробляти одночасно.

При розміщенні декількох пальців одночасно на екрані, МультиТач Тестер зчитуватиме кожен і забарвлюватиме їх у певний колір. Він також відстежуватиме загальну кількість пальців, зареєстрованих на дисплеї.

Цікава стаття: Як використовувати смартфон як мікрофон: 1 додаток і 3 рішення

Перевіряємо роботу зв'язку

Для цього потрібно вставити сімку в слот на правому боці телефону і спробувати зателефонувати. Важливо не лише почути гудки, а й переконатися, що зі зв'язком усе добре і кілька хвилин поговорити з людиною. У такий спосіб дізнаєтеся про стан мікрофона.

Щоб перевірити Вай фай, потрібно під'єднатися до доступної бездротової мережі. Якщо таких нема, попросити когось роздати трафік. Потім спробувати зайти до браузера і щось знайти. Вкладки можуть бути не відкриватися не тому, що мобілка бракована, а через неправильно виставлені дату й час. Тому спочатку переконайтеся в їхній правдивості.

Проверка подключения к Вайфай

Отже, підіб'ємо підсумки й пропишемо алгоритм, як перевірити смартфон перед покупкою.

Етап
Опис
Огляд Уважно оглянути пристрій
Комплектація Перевірити, чи всі елементи присутні в комплектації
Запуск Увімкнути телефон і ввести базові налаштування
Перевірка смс і дзвінків Перевірити гаджет на можливість відправлення смс, зателефонувати та відстежити з'єднання з інтернетом
Якість екрана Оглянути дисплей на наявність подряпин та вм'ятин, чи добре працює сенсор
Перевірка камери Зробити знімки на основну камеру та фронталку, записати відео
Перевірка IMEI Код розміщений в нижній частині задньої панелі пристрої.
 
Або потрібно відкрити додаток на телефоні й набрати комбінацію *#06#. На екрані з'явиться вікно з ідентифікатором

Корисна інформація: Як під'єднати телефон до проєктора через WiFi – інструкція на 3 пункти та список 7 найкращих програм

Коментарі
Залиште коментар
Категорії