Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei Watch 3 Pro: огляд характеристик, 6 функцій та 3 нових фішок

Дата публікації: 08.02.2022 15:46
Дата оновлення: 08.02.2022 15:46

Про-версії smart-watch «Хуавей» дорогі за вартістю і за реалізацією. Чи варта «шкурка вичинки», зрозуміємо після огляду Huawei Watch 3 Pro. Вони заявлені як «розумні» годинники та спорт-гаджет. Подивимося, як добре вдався виробнику цей симбіоз.

Смартгодинник Huawei Watch 3 Pro на руці

Є з чого вибрати: ТОП 10 спортивних годинників: огляд моделей, вибираємо які краще

Зовнішній вигляд та корпус

Модель вийшла досить важкою — 63 грами без ремінця, а разом з ним —  трохи більш як 80 г. Припустимо, Watch GT 2 Sport важать всього-то 41 г. За розмірами прошку теж компактною не назвеш: 48x14x49,6 міліметра. Натомість одразу видно, що це серйозний гаджет.

Тут особливо міцний корпус з титану та використання кераміки для задньої поверхні, сапфірове скло, що покриває екран, та датчики на внутрішній частині. Останні використовуються для вимірювання серцебиття, фіксації насиченості крові киснем та t° шкіри.

Циферблат круглий у сріблясто-металевому обрамленні. Навколо нього невеликий фіксований безель із цифрами, які допомагають відраховувати час. На правій стороні корпусу знаходиться 2 фізичні елементи управління:

  1. Поворотне коліщатко з тактильною віддачею. Спрацьовує на натискання і на прокручування, наприклад, якщо потрібно вгору/вниз переглянути меню або повідомлення, що надійшло. На активному екрані можна збільшити або зменшити розмір іконок на екрані.
  2. Невелика кнопка, яка запускає різні режими тренувань. Тут справді величезний вибір активностей: ходьба і біг на вулиці або в приміщенні, їзда на велосипеді, плавання в басейні та водоймищах, лижі, тріатлон та інше.

Коліщатко та кнопка управління на корпусі Huawei Watch 3 Pro

Корпус водонепроникний. Заявлений рівень 5 АТМ, тобто можна плавати у прісній та солоній воді. Але не рекомендується використовувати наручний гаджет при глибокому зануренні, водних видах спорту, пов'язаних із високою швидкістю.

Ремінець виготовлений із натуральної шкіри, має стандартну ширину 22 мм. Може регулюватися від 140 до 210 мм. Це якісний, прошитий з двох боків шкіряний браслет із класичною металевою пряжкою. Зовнішній бік ремінця темно-коричневий, а внутрішній — світло-коричневий. Шкіряна поверхня матова, тактильно приємна, годинник виглядає стильно і дорого.

Бігунам на замітку: Як правильно вибрати годинник для бігу: який краще за 5-ти параметрами

Екран Huawei Watch 3 Pro

Весь 1,43-дюймовий дисплей це сенсорна поверхня. До речі, такого ж розміру екран у Huawei Watch 3 Black. Зверху — загартоване сапфірове 3Д скло, ліофобне покриття захищає від відбитків пальців.

Використовується матриця «Амолед». В результаті екран яскравий, з гарною контрастністю та кутами огляду. Звичайно, кольоровий. Дозвіл — 466 на 466 пікс., Щільність — 326 PPI. Подібна кількість пікселів рідко трапляється навіть серед смартфонів.

Смартгодинник Huawei Watch 3 Pro та смартфон

Сенсорний дисплей підтримує кілька типів керування, можна:

  • провести по ньому пальцем, наприклад, щоб перегорнути іконки;
  • торкнутися та «розбудити» екран;
  • натиснути та утримувати, щоб видалити або відкрити програму.

Перейшовши у вкладку «Екран», можна відрегулювати його яскравість на власний розсуд, рухаючи повзунок вгору або вниз. Також є великий вибір циферблатів на будь-який смак. Доступні безплатні та платні варіанти.

Автономна робота

Виробник обіцяє до 5 днів активної роботи годинника після однієї зарядки. За відгуками користувачів, реальні показники наступні: якщо залучити по повній весь функціонал гаджета, три доби пристрій протримається стабільно.

Для економії заряджання можна активувати режим «Ультраенергозбереження» до 21 дня використання без підзаряду. Але тоді сильно урізається функціонал наручного девайса. Фактично вони стають просто годинником, без жодної smart-приставки.

Цей годинник підтримує бездротовий заряд. Юсбишний провід приєднується до блоку живлення через Type-A, а зарядний «кругляк» підмагнічується до нижньої частини девайсу. Шнур від зарядного пристрою незнімний. Але годинник можна заряджати також від інших подібних пристроїв стандарту Qi.

Інтерфейс

Наручний аксесуар працює на новій операційній системі — Harmony. Система базується на «Андроїді». Watch 3 Pro на цій ОС працюють нереально швидко. Користувачі отримують миттєвий відгук в інтерфейсі при перегортанні та запуску програм. Іконки програм кругленькі, яскраві, зі зрозумілим, навіть без написів, зображенням.

HarmonyOS на смартгодинник Huawei Watch 3 Pro

Основний екран годинника зайнятий циферблатом, що демонструє час, дату, день тижня. Його зовнішній вигляд можна підібрати індивідуально. Як відкрити додаткові меню — свайпнути:

  • зверху вниз — потрапляємо у швидкі налаштування;
  • знизу вгору — відкриються повідомлення;
  • зліва направо — інформація про погоду, керування музикою;
  • праворуч наліво — різні віджети (активності, серцевий ритм, рівень кисню тощо).

Для синхронізації годинників зі смартом, припустимо, Samsung Galaxy A32, потрібно встановити на останній додаток Health із фірмового магазину «Хуавей» AppGallery. У наручному гаджеті вже є магазин, звідки можна завантажувати програми прямо на Watch 3 Pro. Попередньо під'єднайте годинник до Wi-Fi.

В інтерфейсі Harmony передбачено можливість виклику на екран клавіатури для введення даних. Але коли на годиннику висвічуються повідомлення, відповісти текстом не можна, тільки прочитати. З оновленням прошивки виробник надав можливість таки писати у відповідь на повідомлення деяких додатків, наприклад, «Телеграм».

Може допомогти: Як налаштувати смартгодинник: покрокова інструкція у 4 розділах

Функціональність

Ця модель, як і інші смартгодинники, має безліч корисних фіч, які можна використовувати у повсякденному житті та для спорту. Перерахуємо основні можливості «Вотч 3 Про»:

  • Моніторинг здоров'я — чудово трекають сон, відстежують пульс та рівень стресу. Можуть вимірювати кисень у крові. Зверніть увагу, що в процесі виміру рухатися не можна, інакше все почнеться заново.
  • Спортивні режими — можна запустити вручну або годинник сам визначить вправу, але тільки класичні види активності, наприклад, швидка ходьба або біг.
  • Музика — можна не лише слухати через смарт, а й увімкнути до наручного гаджета бездротові навушники через «Блютуз». Також можна слухати аудіо через вбудований динамік. Можна завантажити будь-які пісеньки.
  • Встановлення програм — використовуйте «Епп Галері» на годиннику або дійте через підключений телефон. Внутрішня пам'ять смарт-вотч налічує 16 гігів (оперативки 2 ГБ).
  • Дзвінки — можете відповідати на виклики, що надходять з гучного зв'язку. Модель оснащена мікрофоном, чутність співрозмовника відмінна. Повідомлення від додатків — на годинник надходять різні оповіщення, які можна прочитати.

Меню та можливості Huawei Watch 3 Pro

Компас (як у Huawei Watch GT 2), барометр, секундомір, таймер, фіксація атмосферного тиску, вимірювання рівня висоти — все це є для любителів активних і далеких прогулянок, спортсменів, мандрівників. У гаджеті також є функція «Злив води» — актуальна після плавання. Зайва рідина залишає корпус через динаміки. Додатково рекомендується нахилити та трохи струсити гаджет. Функція викликається зі шторки, яку можна відкрити, згорнувши зверху вниз.

Читайте: Huawei Band 6: огляд модного фітнес-браслета, 7 переваг та 2 недоліки моделі

Нові фішки

Третя Про-версія годинника «Хуавей» отримала додаткові можливості, такі як:

  1. Підтримка технології Є-Сім 1
    При її використанні можна обходитися без смарта та приймати дзвінки й смс прямо на годинник. Зручно, наприклад, на пробіжці, якщо не хочеться брати телефон. Але є нюанси. Технологія працює у форматі дублювання номера зі смартфона на годинник. Для використання потрібен необхідний оператор, який надає таку послугу.
  2. Вміння визначати падіння людини
    Пристрій фіксує цей момент і може зробити виклик в екстрені служби допомоги, як окремі види еплівських годинників.
  3. Вимірювання температури
    У меню є іконка-градусник. Потрібно затягнути ремінець із годинником на зап'ясті, перейти у відповідний розділ та натиснути «Виміряти». Але годинник показує не загальну температуру тіла, а t° шкіри. За цими вимірами можна зрозуміти, чи є підвищення чи показники в нормі.

Ще одна цікава фішка, що допомагає знижувати ризики передачі різних інфекцій, що є актуальним у сучасних реаліях. За допомогою динаміка годинник може «слухати» і визначати момент, коли користувач миє руки. При цьому включається секундомір, щоб людина довше та ретельніше проводила цю процедуру.

Особливості та плюси

У Watch 3 Pro є все, що потрібно від «розумного» годинника:

  • Широкий функціонал — буквально на всі випадки життя, щоб побігати-пострибати-поплавати, за здоров'ям простежити та завжди залишатися на зв'язку.
  • Відмінний дизайн та матеріали — титан, сапфірове скло, натуральна шкіра та бездоганна збірка — гарантія довговічності та преміального вигляду гаджета. «Плюс» до цього йде водонепроникність, а подряпати чи іншим способом пошкодити аксесуар украй складно.
  • Можливість налаштування під себе — можна вибирати циферблати, завантажувати додаткові проги, змінювати параметри тренувань та багато іншого.
  • Суперавтономність — 3-4 дні при середньому статичному завантаженні пристрій протримається в легку.

Крім того, у годиннику є НФС. Його можна використовувати для безконтактної сплати покупок. Але функція працює не у всіх країнах та містах, тільки в місцях, де є відповідні сервіси, що контактують зі смартгодинником «Хуавей».

Технічні характеристики

Насамкінець — внутрішня «начинка» гаджета:

Параметри
Huawei Watch 3 Pro
Екран Amoled, 1,43 дюйма
Роздільна здатність дисплея 466 × 466 пікселів
Пам'ять RAM/ROM 2 ГБ/16 ГБ
Процесор HiSilicon Hi6262
Сумісність з ОС Android 6.0 та вище, iOS 9.0 та вище
Динамік та мікрофон Wi-Fi 2,4 ГГц, NFC, Bluetooth
Динамік і мікрофон є
Рівень водонепроникності 5 ATM

Huawei Watch 3 Pro — справді просунута версія. Огляд наочно показав, що виробник не поскупився ні на матеріали, ні на начинку. Годинники на 100% виправдовують свій цінник. Де і як їх використовувати, вирішує сам користувач, наручний гаджет гнучко підлаштовується під будь-який сценарій.

Це може бути корисно: Як вибрати смартгодинник для дітей: 6 ключових параметрів

Коментарі
Залиште коментар
О
15.06.2023 19:31

Подарувала Доца з зятем, користуюсь 7 місяців, підключив esim, батарея тримає 5-7 днів.