Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei Band 6: огляд модного фітнес-браслета, 7 переваг і 2 недоліки моделі

Дата публікації: 28.10.2021 10:28
Дата оновлення: 28.10.2021 10:28

Компанія Huawei — один зі світових лідерів ринку в сегменті гаджетів. У Китаї вона лідирує в цьому напрямку, у світі — успішно конкурує з Apple, Xiaomi та Samsung. 

браслет Huawei Band 6 в коробці

Браслети Huawei — це просунуті медичні датчики, великий функціонал для спортивних занять, зручне ПЗ. Модель Band 6 претендує на лідерство у своїй ніші. 

Корейський конкурент: Samsung Galaxy Fit: огляд дизайну, характеристик і 7 функцій для здоров'я 

Технічні характеристики Huawei Band 6

Розміри, мм 
43x25x11
Вага, г 18
Екран 1,5’’
Корпус годинника  Чорний або золотистий 
Ремінець  Чорний, помаранчевий або рожевий 
Управління За допомогою кнопки та сенсорного екрана 
Зарядний пристрій  Магнітний наперсток 
Вологозахист  5 атм

У порівнянні з попереднім поколінням хуавеєвскіх фітнес-трекерів, виробник збільшив діагональ екрану в 1,5 раза. Вигляд у Huawei Band 6 як у смарт-годинника, цим браслет кардинально відрізняється від попередника — Band 4. Це не зробило новий формат громіздким і незручним під час сну, але користуватися екраном стало комфортніше, особливо людям, які не можуть похвалитися 100-відсотковим зором. 

Huawei Band 6: огляд смарт годинника 

Також в Huawei відмовилися від ідеї сенсорної кнопки, повернувшись до звичайної механічної. Схоже, компанія визнала елемент управління попередньої моделі невдалим. У цьому є логіка, оскільки сенсор можна випадково зачепити, наприклад, торкнувшись рукавом сорочки, а з механічною кнопкою такого не станеться. 

У фітнес-трекера виняткова вологостійкість. У технічній документації виробник вказує, що з браслетом можна занурюватися на глибину 50 м, але там же є заборона на пірнання з аквалангом. На практиці цілком реально плавати з трекером в прісному басейні або річці. Однак з морською водою його краще не знайомити. 

Цікава стаття: SpO2 — що це: 6 фактів про те, як смарт-годинники та фітнес-браслети зчитують дані

Дизайн і комплектація годинника Band 6 

У компактній коробочці разом з фітнес-трекером ви знайдете зарядний кабель з магнітним конектором і документацію. Дизайн практично тотожний шостому трекеру бренду Honor. Відмінності: у Huawei відсутня назва бренду на бічній грані модуля, немає зарубки на кнопці живлення. Дизайн у браслета елегантний та лаконічний, сумісний з будь-яким одягом. Плоский екран має згладжені кути. Щільне прилягання датчиків до руки забезпечує точність їх показань. 

точність датчиків Huawei Band 6

На український ринок браслети поставляються у трьох кольорах: 

  • чорний модуль плюс такої ж ремінець; 
  • корпус — рожеве золото, ремінець — помаранчевий або рожевий. 

В принципі якщо є охота можна комбінувати кольорові ремінці з чорним модулем. Чисто жіночим варіантом вважається базова модель з рожевим ремінцем, всі інші комбінації — унісекс. Кріплення, що забезпечують з'єднання ремінця та корпусу, сконструйовані із ретельністю, якій можна позаздрити. Щоб замінити ремінець на аксесуар іншого кольору, доведеться попотіти. Зате трекер не спаде під час пробіжки, плавання або інших вправ. Численні отвори на ремінці дозволяють без проблем зафіксувати браслет на жіночій або чоловічій руці. Виробник використав гіпоалергенні, приємні на дотик і практичні матеріали. 

Ще один конкурент: Фітнес-браслет OnePlus Band: 5 разючих характеристик гаджета

Екран Huawei Band 6 

Прийшла черга огляду краси та гордості браслета — AMOLED-дисплея з дозволом 198x368 точок. Цікаво, що у конкурента героя огляду — Mi Band 6 — діагональ екрану більше, але дисплей сильно витягнутий, тому по площі екрану трекер від Xiaomi помітно поступається хуавеєвському. Відповідно, на дисплеї останнього зручніше читати повідомлення. 

Екран має 5 рівнів яскравості, авторегулювання відсутнє, змінювати налаштування дисплея доводиться вручну. Режим максимальної яскравості підходить для сонячного дня, мінімальний рівень — для повної темряви. Якщо на ніч будете залишати трекер для контролю за якістю сну — краще ставте режим «Не турбувати». Так ви захистите себе від випадкового включення екрану, який може розбудити своїм світінням. Встановлений будильник задзвонить у будь-якому випадку. 

Крім ручного регулювання яскравості, Huawei Band 6 відрізняється від старшої моделі Watch Fit відсутністю режиму постійного включення дисплея. Як заміну виробник пропонує користуватися функцією «Активний екран». Після її активації дисплей не погасне 5-20 хвилин. Точний час залежить від вибору користувача. Екран включається жестом або кнопкою, оживити його тапом не вийде. 

У Band 6 інтерактивні циферблати: торкаючись іконок, відкриваєте додатки. На борту з десяток циферблатів, можна завантажувати з інтернету й інші безплатні або платні варіанти. Асортимент обчислюється сотнями. Можна вивести свою фотку на екран. 

Еплівский смарт-годинник: Apple Watch 7: огляд і 4 фішки на додачу

Програмне забезпечення браслета Band 6 

Після першого включення пристрою потрібно вибрати мову інтерфейсу. Потім фітнес-браслет запропонує просканувати смартфоном QR-код. Гаджет дружить як з телефонами на Андроїд, так й з айфонами. Однак смартфони Apple не підтримують управління музикою та затвором камери. Оптимальний варіант — інтеграція з мобілкою Huawei або Honor. 

За допомогою QR-коду потрібно завантажити на смартфон Huawei Health. Після цього заходимо в програму та додаємо новий пристрій — свій браслет. Сполучаємо пристрої по блютузу. У завершальній стадії встановлюємо галочки: автозавантаження оновлень по вайфай і автооновлення. Що ж уміє основна програма Huawei для Band 6 та інших хуавеєвських і хонорівських пристроїв? Функціонал наступний: 

  1. Ведення щоденника тренувань. 
  2. Контроль ранкового пробудження і якості сну. 
  3. Контроль пройденої відстані. 
  4. Обробка даних про роботу серця під час тренувань. 
  5. Підрахунок витрачених калорій під час рухової активності. 
  6. Реалізована робота з мотивацією. Можна додавати цілі й стежити за їх досягненням. 
  7. Кардіотренування та інше. 

програмне забезпечення Huawei Band 6

Смартфон у зв'язці з браслетом виконує роль одержувача, обробника та хранителя даних про здоров'я користувача. Великий екран дає можливість переглядати інформацію в зручному вигляді. Трекер за допомогою датчиків знімає показники та передає їх на телефон. На браслет можна встановлювати програми на свій розсуд, в ньому функціонує закрита система софта. 

Годинники для дітей: Як вибрати смарт годинник для дітей: 6 ключових параметрів

Функції та можливості фітнес-трекера Band 6 

  1. Погода. Браслет показує, що буде за вікном в найближчі 6 годин і 6 днів. 
  2. Дихальні вправи. Вибір тривалості занять і ритму дихання. 
  3. Музика. Фітнес-браслет запускає, ставить на паузу музику на смартфоні. Можна гортати треки. 
  4. Таймер з максимальним діапазоном — 24 години. Секундомір з можливістю засікати інтервали. 
  5. Управління камерою смартфона. 
  6. Ліхтарик по потужності, звичайно, поступається телефонному, але його наявність все одно можна занести в актив. 
  7. Аналіз сну. Якщо не знімати трекер на ніч, він буде відстежувати час засипання, пробудження, якість дихання. Пристрій дає рекомендації, як краще висипатися, на підставі досліджень вчених. 
  8. Відстеження рівня кисню. Після початку пандемії багато людей стали цікавитися скільки кисню у них в крові. Виробники гаджетів пішли їм назустріч. Huawei Band 6 заб'є тривогу, якщо SpO2 впаде нижче 90%. 
  9. Вимірювання пульсу в стані спокою та при спортивних навантаженнях. Браслет попередить при великих відхиленнях від норми, порогові значення можна налаштувати. 
  10. Вимірювання рівня стресу. Можливо, при визначенні цього показника браслет орієнтується на кількість ударів серця у хвилину. 
  11. Відстеження фізичної активності. Якщо більше ніж годину сидіти в офісному кріслі, трекер запропонує трохи розім'ятися. Також фітнес-браслет стежить за кількістю кроків і часом, проведеним за спортивними вправами. 
  12. Підтримка близько 100 різновидів тренувань. Розрахунок часу відпочинку між ними. 
  13. Управління телефонними дзвінками та СМС. 
  14. Пошук смартфона, що загубився в домашньому безладі. 

можливості фітнес браслета Huawei Band 6

При аналізі знятих показань важливо розуміти, що браслет не є медичним приладом. Однак рівень похибок низький, він відповідає вартості трекера. За ті ж гроші є гаджети інших виробників, які навіть пульс нормально не можуть виміряти. 

Вибираємо гаджет для пробіжок: Як правильно вибрати годинник для бігу: які краще за 5-ти параметрах

Автономність гаджета для тренувань 

У Huawei разом з діагоналлю екрана не забули збільшити місткість акумулятора. Тепер вона становить 180 мАг. Виробник запевняє, що автономність при типовому сценарії використання — 14 днів, при інтенсивному навантаженні — 10. Акумулятор втрачає заряд рівномірно: падіння зі 100% до 50% займає приблизно стільки ж часу, скільки з половини зарядки до виключення. 

Батарея швидко заряджається від ноутбука або будь-якого малопотужного адаптера. За 15 хвилин набирає 50%. Час повної зарядки — близько 1 години. 

Поради з налаштування: Гайд на 5 пунктів про налаштування смарт-годинника з тонометром: як правильно вимірювати тиск і пульс

Плюси й мінуси Huawei Band 6 

Переваг у браслета куди більше, ніж недоліків: 

  1. Через великий дисплей трекер можна прийняти за смарт-годинник. 
  2. Близько 100 різновидів тренувань. Хороша деталізація. Наприклад, пристрій підраховує не лише кількість виконаних стрибків зі скакалкою, а й скільки разів людина збилася. Є цікаве програмне забезпечення для аналізу бігу та інших тренувань. 
  3. Автономність. Довго працює без підзарядки, швидко заряджається. 
  4. Водонепроникність. Можна не боятися влучень крапель води під час гігієнічних процедур, браслет підходить для плавання у басейні. 
  5. Симпатичний дизайн, зручне управління. 
  6. Автоматичне вимірювання SpO2. 
  7. Конкурентна ціна. 

Для повноти огляду Huawei Band 6 наведемо пару мінусів: 

  1. Відсутнє авторегулювання яскравості. 
  2. Немає NFC. 

Виробник неспроста перескочив з 4-ої на 6-у модель в лінійці браслетів. У Huawei явно не обмежилися косметичними поліпшеннями. По суті, компанія створила пристрій нового рівня, з яким в даній ціновій категорії важко конкурувати іншим гаджетам. Не можна сказати, що фітнес-браслет досконалий, але в цілому концепція виглядає симпатично, шукати недоліки не виникає бажання. 

Вибираємо смарт-годинник: Інструкція щодо вибору розумного годинника з вимірюванням тиску і пульсу із 4 пунктів

Коментарі
Залиште коментар