Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Топ-10 бюджетних телефонів з хорошою камерою 2023 року: рейтинг найкращих моделей, які можна купити недорого

Дата публікації: 18.05.2021 10:16
Дата оновлення: 05.01.2023 16:06

За шикарні фотки не потрібно переплачувати – є бюджетні камерофони з якістю зйомки навіть краще, ніж у простих фотоапаратів. Фото з кількох об'єктивів та розмитим заднім фоном вже не прерогатива флагманів. Нижче ми зібрали огляд кращих недорогих смартфонів з гарною камерою.

Samsung Galaxy A12

У цього смарта з лишком запасено масу вдосконалених фішок. Великий PLS-екран з гарною передачею кольорів демонструє шикарну роботу під сонячним світлом. Фронталка знаходиться у міні-вирізі.

 Samsung Galaxy A12

Залізо хороше – чіпсет Mediatek Helio P35 і оперативна ПАМ'ЯТЬ (RAM) НА 3/4 Гігабайт гідно оброблять будь-який Знімок. Їх вистачить для монтажу роликів та онлайн Ігор. Правда ПАМ'ЯТІ (ROM) всього ЛИШЕ32 або 64 Гб вибір, але можна коннектувати micro SD-флешки до 1 Тб. Проте камера тут на заздрість «колегам по прайсу».

  1. Головна матриця – 48 Мп.
  2. Ультраширококутка – 5 Мп.
  3. Макро (для зйомки маленьких об'єктів) – 2 Мп.
  4. TOF-сенсор (для розмиття фону) – 2 Мп.

Зйомка роликів відбувається у Full HD (1080P) з фреймрейтом (кадрова частота) тридцять за секунду (fps). У телефону плавне і при цьому швидке фокусування. Фронталка (8 Мпікс) фільмує так само, як і задня камера. Розмір батареї – 5000 мАг, чого вистачить на 15 годин постійної роботи або до 1,5-2 днів використання по 3-4 години на день.

Цікава стаття: робити, якщо не включається телефон: 9 способів вирішити проблему

TECNO Camon 15 (CD7)

Бюджетний смартфон з гарною камерою для тих, кому достатньо базових функцій. Корпус TECNO Camon 15 відрізняється приємним синім градієнтом з переливами та олеофобним покриттям. На такому не видно слідів пальців. Датчик відбитків знаходиться позаду – рішення трохи застаріле, зате знайти його не складе труднощів.

TECNO Camon 15 (CD7)

Дисплей великий – IPS-матриця розміром 6,5 дюймів з мінімальними рамками. Пропорції екрану наближені до кіношних – 20:9. Фронталку укомплектовано в «бублик» зліва зверху.

Головують девайсом чіпсет Helio P22 та ОЗП 4 Гб, який витримає редактуру фото та ковзанку в Fortnite. А ось ПЗУ тут шістдесят чотири гібайти. Відео та музику можна зберігати на флеш-карті до 256 Гб.

Камера – вогонь: 3 блоки + обробка за допомогою ІІ:

  • Основний модуль – 48 Мп.
  • Макро – 2 Мп.
  • Глибина – 2 Мп.

Спереду 16 Мп і десятки AR-масок. Відео, зняте на основний блок та на фронталку, будуть у Full-HD. ІІ допоможе «залишити» деталі навіть з поганим світлом, дотримуючись балансу насиченості та різкості. Батарейка – 5 000 мАг, заряду вистачає на 1-2 дні.

Корисна стаття: користуватися компасом: 3 підказки

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

У нього оснащення як у флагмана: 4 камери, літаючий відсоток, великий об'єм оперативної пам'яті і NFC. Насправді це Redmi Note 8 Pro з прайсом менше 7 тисяч гривень.

Дисплей – 6.53 дюйми. IPS-матриця з реалістичною передачею кольорів порадує тих, чия робота пов'язана із графікою. Фронталка вмістилася в міні-крапельці, де також знаходиться світлодіодний індикатор сповіщень.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Тандем, що складається з чіпсету Helio G90T і 6 Гб оперативної пам'яті, надають спритності мобільнику. Він буквально «літає» і робитиме це ще кілька років після покупки. Але камера тут вище за всілякі похвали:

  1. Головний модуль – 64 Мп.
  2. Ультраширококутка – 8 Мп.
  3. Макро – 2 Мп.
  4. TOF – 2 Мп.

Фільмує 4К з 30 fps, знизивши якість 1080P, запускається стабілізатор, картинка буде плавною навіть на бігу. Із «фуллом» також можна підвищити fps (Частоту зміни кадрів) до 60 або 120 к/с. Фронталка – справжній звір! 20 Мп зможуть сфотографувати кожну пору та вій на обличчі. Відео у «фулі» зі стабільним 30 fps.

Акумулятор – 4500 мАг. Але завдяки оптимізації живе по 15-18 годин з одного заряду. ЗА допомогою технології Quick Charge батарея за півгодини заряджається до 40%, навіть якщо була розряджена В нуль.

Більше простору: Кращі смартфони без моноброви – ТОП 5, що не терплять обмеження

Huawei P Smart 2021

Незважаючи на санкції Google, компанія все ще виробляє недорогі телефони з гарною камерою, яку так і хочеться купити! Зовні Huawei P Smart 2021ВИГЛЯДАЄ дорого-багато: яскрава задня частина, блок із 4 КАМЕР і практично безрамковий екран. Відмінності починаються з фронталки – тут вона оформлена у центрі дисплея. Панель пластикова візуально схожа на скло. Для любителів носити смарти без чохла – це плюс. Якщо скло б'ється, пластик залишиться цілим навіть після падіння.

Huawei P Smart 2021

Монітор у вигляді IPS-дисплея на 6,67 дюймів з FullHD+ якістю. Кути огляду хороші, передача кольору знаходиться в межах sRGB: картинка соковита, навіть якщо дивитися на неї під сильним кутом (120 градусів і більше).

Від чіпсету Kirin 710A вишукувань чекати не варто, але для базової роботи вистачає з головою. Пам'яті достатньо на кілька років уперед: 4 Гб ОЗП та 128 Гб ПЗУ. Якщо цього здається мало, є місце для microSD.

Камера страшенно гарна.

  • Головний об'єктив – 48 Мп.
  • Ультраширокий – 8 Мп.
  • Макро – 2 Мп.
  • Для розмиття задника – 2 Мп.

Якість фоток на висоті. Huawei завжди «умів» перетворювати на магію постобробки. Фільмує у Full-HD з fps 60 к/с. Є цифровий стабілізатор, який нівелює тремтіння картинки при активної ходьбі.

Фронталка середньонька – 8 Мп з апертурою 2.0. Є режим для портрета і б'ютіфікатор, що змінює риси Обличчя. АКУМУЛЯТОР – великий, НА 5000 Маг. При сильних навантаженнях вистачає НА 11-13 годин, а при перегляді роликів в ОНЛАЙН трохи більше, ніж на 16 годин. Тут є USB-C-порт і швидка зарядка. Батарея заповнюється на 100% вже за 2 години «біля проводу».

Корисності: Як завантажити музику з Youtube: 12 хороших сервісів для ПК і смартфонів

Samsung Galaxy A31

Зовні A31 нагадує флагмани Samsung. Така уніфікація лише грає на руку. Зрозуміти, що у руці бюджетний телефон, зможуть лише фани компанії. Виглядає він дорого.

Спереду бачимо Super AMOLED-екран з FullHD+ якістю. Діагональ солідна – 6,4 дюйми. Сканер для розблокування тепер під екраном – не потрібно елозити руками по кришці.

 Samsung Galaxy A31

Начинка хороша, особливо свого бюджету. Проц Helio P65 І 4 ГБ Оперативної пам'яті пропрацюють будь-яке завдання. Основна пам'ять у 2 варіантах – 64 і 128 Гб. Якщо цього недостатньо, її можна збільшити microSD-флешкою розміром до 512 Гб!

Шанувальники якісного звуку можуть зрадіти сполучення з кодеками aptX і LDAC. Баси стануть ще заливистішими, а верхи точнішими.

Камера прям проапргейдилась проти A30:

  1. Головний модуль — 48 Мп
  2. Ультрашикорий — 8 мп
  3. Макро — 5 Мп.
  4. TOF – 5 Мп.

Нічної відео- та фотозйомки немає. Але навіть без нього телефон фільмує у сутінках — матриці збирають багато світла у скромному оточенні. Відео робить у FullHD-якості з fps 30. Зірок не вистачає, зате програмна стабілізація хороша. Фронталка неймовірна – 20 найпотужніших мегапікселів.

Акумулятор великий – 5000 мАг. Вистачає на 14-17 годин роботи, доступна швидка зарядка за 1,5-2 години і порт USB-C. Тож тепер навіть у мобільних телефонах за 7 тисяч передбачені всі сучасні порти.

Грузі все: Як завантажити відео з Facebook: огляд 6 кращих способів

Poco X3

Перше, ніж дивує гаджет – дизайн. Задня сторона Poco X3 від більшості смартфонів. При роботі з блоком камер творці явно надихалися піснею «Станьте діти в коло» – 4 модулі розташовані в одному великому колі. Телефон досить важкий – без чохла важить 220 г. А це навіть більше, ніж iPhone 12 Pro.

Екран – об'ємна 6,67 дюймова IPS-матриця з FullHD-якістю та частотою 120 Гц! Контент анімуватиметься плавніше, що зменшує навантаження на очі.

 Poco X3

Чіпсет – Snapdragon 732G. Снеп – рідкість для недорогих смартів. Підсилити цю крутість можуть 6 Гб RAM та 64/128 Гб ROM на вибір. А фото-можливості – чудо!

  • Основна камера – 64 Мп.
  • Модуль з надшироким кутом – 13 Мп.
  • Макро – 2 Мп.
  • Глибина – 2 Мп.

Фронталка надає матрицю на 20 Мп. Такого набору достатньо для будь-яких задумів. Особливо радує нічна зйомка – девайс програмно докручує зображення так, що воно виглядає не гірше, ніж у флагманів.

Відео на задню камеру пишеться як 4К, фреймрейт 30 к/с. При цьому навіть при максимальній якості зйомки є цифрова стабілізація, а знизивши його до Full HD, можна отримати стабілізацію порівнянну зі стедикамом. Так що, можна бігати, стрибати, перекидатися, фотографуючи, — запам'ятає все!

Акумулятор 5160 мАг витримає до 20 годин роботи поспіль. Для сучасних смартів це величезний показник. Якщо забув підключити до мережі ввечері, то не біда. Зарядка на 33 Вт вже через 20-35 хвилин підживить батарею до 55-60%, а через годинку на всі 100%.

Лікбез: Як перекласти письмовий текст до друкованого: 5 кращих способів

Xiaomi Redmi 9T

Xiaomi так сподобалися плавні форми в POCO (дочірньому бренді ), що вони перенесли в основну лінійку. Екран – IPS-матриця з Full HD+ якістю. Для 6,53 дюймів цього більш ніж достатньо. Є фільтр синього кольору, він допоможе швидше заснути увечері. А максимальної яскравості 440 нит цілком вистачить на роботу з графікою в сонячний полудень.

Залізо нехай і не топове, але все ще добротне. Процесор Snapdragon 662 І оперативна пам'ять в 4 Гб дозволить за секунди обробити будь-яке фото і при цьому грати в улюблені тайтли на середніх налаштуваннях. Базової пам'яті тут 2 варіанти – на 64 і 128 Гб. Враховуючи прайс – це хороші характеристики.

 Xiaomi Redmi 9T

Камера – гармата! 3 модулі дають чи не флагманські результати:

  1. Основний модуль – 48 Мп
  2. Макро – 2 Мп.
  3. TOF – 2 Мп.

Фільмує в 4К з fps 30 к/с. Зменшивши якість до Full HD, з'являється стабілізація. Фронталку на 13 Мп з FullHD-відео теж відкориговано — можна робити селфі на бігу!

Батарея – явно одна з найсильніших" частин" девайса. Акум на 6000 мАг тримає батарею 17-20 годин постійної роботи. Його вистачить на 2-3 дні. Однак заряджається не так спритно, як хотілося б. Навіть із зарядкою на 22,5 Вт, девайс підживлюється 2-2,5 ч.

Монтуй, як профі:

Lite Pink

Спрощена версія флагманського P40 показує відмінні характеристики, незважаючи на скромний бюджет. Зовні Huawei P40 Lite Pink не відрізнити від «просунутого брата»: ті ж сміливі кольори (смарагдовий, рожевий і чорний), квадратний блок камер та акуратна фронталка.

Екран – IPS-матриця з розміром в 6,4 дюйма і незвичною роздільною здатністю 2310х1080 (більше Full HD, але менше FullHD +). Є два режими роботи дисплея – звичайний з плавними переходами кольорів, і" насичений", який викручує барвистість у стилі AMOLED-дисплеїв.

Huawei P40 Lite Pink

Аутентичний чіпсет Kirin 810 і 6 Гб оперативної пам'яті не пригальмовують програми для монтажу відео та гри на середніх налаштуваннях. ROM на 128 Гб вистачить на десятки тисяч фото.

  • Основний модуль – 48 Мп.
  • Ультраширик – 8 Мп.
  • Макро – 2 Мп.
  • TOF – 2 Мп.

Для фанатів веселощів є безліч AR-фільтрів. Серйозні мобільні фотографи закохаються в PRO-режим, слоу-мо, супермакро та інші фішки. Фото виходять чіткими у будь-який час – програмна обробка кадру на висоті. А нічний режим буде порятунком у місцях з недостатнім освітленням.

Відео фільмує у Full HD, зі звуком на рівні флагманів. Є програмна стабілізація, так що можна знімати подорожі і сміливо викладати їх у мережу без обробки. Фронтальна камера на 16 Мп дає простору для творчості.

І хоча об'єм акумулятора всього лише 4200 мАг, пристрій тримає батарею при активній роботі – 11-13 годин. Заряджання на 40 Вт підживить батарею до 70% за 30 хв і до 100% – за 75 хв.

Єдиний мінус – відсутність Google-сервісів. Перевірити пошту або подивитися ютуб можна буде через сторонні програми, про безконтактну оплату доведеться забути.

Обов'язково для перевірки: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

TECNO Camon 16 SE

Справжній народний і при цьому недорогий смартфон з гарною камерою. Він готовий порадувати відмінними параметрами при ціні менше $200. Починаючи з айфонів, користувачі знають, що в мобільних телефонах з АБРЕВІАТУРОЮ SE завжди приховується шикарне залізо за доступною ЦІНОЮ. І Техно вирішили скористатися цим ПАТЕРНОМ.TECNO Camon 16 SE у собі скромний зовні, але потужний усередині, девайс.

Дисплей хороший – велика IPS-матриця з HD-якістю діагоналлю в 6.8 дюймів. Ще 3-5 роки тому такі розміри були лише у планшетів. Тепер вони також передбачені у бюджетних смартфонах.

TECNO Camon 16 SE

Залізо тут – ух! Чіпсет MediaTek Helio G70 і 6 Гб оперативної пам'яті зазвичай зустрічається в пристроях з ціною майже вдвічі більше. Пам'яті на 128 Гб достатньо для всіх задумів. За бажання її можна збільшити флешкою до 256 Гб.

Камера – диво! Вона з автофокусом – рідкість для бюджетників. Похвалитися може відразу 3 матрицями:

  • Основна – 48 Мп.
  • Макро – 2 Мп.
  • TOF – 2 Мп.

Якість роликів – Full HD. Єдиний мінус – відсутність PRO-налаштувань зображення, але обробка за допомогою ІІ відмінно робить все сама. Фронталка 16 Мп та відео в 1080P.

Акумулятор якісний – 5000 мАг. Досить на 12-14 годин або 1,5-2 дні при звичайних навантаженнях. Повна зарядка проходить за 3 години, а від 0% до 50% сягне трохи більше, ніж за годину.

Спаде: Як перевірити смартфон при покупці: 5 рекомендацій на вагу золота

OPPO A52

Завершує огляд топових дешевих телефонів з гарною камерою бюджетний камерофон, який показує, що китайські пристрої змагаються із флагманами. Зовні OPPO 52 виглядає сучасно – фронтальна камера захована в" бублик", а сканер відбитків знаходиться в кнопці живлення. Тут є USB-C.

Дисплей – IPS-екран на 6,5″ і Full HD+. Картинка чітка, не зерниться. Яскравість підлаштовується залежно від освітлення. Присутній Аналог Truetone, Що робить відтінки на дисплеї теплішими під штучним освітленням. Екран повністю плоский – міняти плівки можна навіть самому.

OPPO A52

Чіпсет – потужний Snapdragon 665. Оперативки 4 Гб вистачить на 2-3 роки. Основний пам'яті лише 64 Гб. Для важливих програм місця достатньо, а ось контент можна зберігати на Micro SD флешці до 256 Гб.

Камера у цифрах поступається іншим, насправді фотки такі ж чіткі.

  1. Основний модуль – 12 Мп.
  2. Ультраширокий – 8 Мп.
  3. TOF – 2 Мп.
  4. Портретник – 2 Мп.

І нехай тут немає «мега-дозвіл», камери вичавлюють усі зі свого заліза. Є обробка за допомогою ІІ, Боке та нічний режим.

Є зйомка в 4К із частотою 30 к/с. Зменшивши якість до Full HD, можна отримати уповільнену зйомку та включити програмну стабілізацію картинки.

Фронталка з матрицею на 8 Мп, діафрагмою 2.0 та режимом AI SelfieTune. За бажанням на телефоні можна редагувати зображення, вирівнюючи тон та рельєф шкіри. Зображення виглядає природно, без «перегинів».

Акумулятор – 5000 мАг. Цього достатньо на 1,5-2 дні роботи. Заряджання на 18 Вт, повністю живиться за 1,5 години. Є функція" резервного джерела" – телефон сам може виступити як міні-павербанк для іншого девайсу.

Дивіться характеристики телефонів у зведеній таблиці:

Телефон
Характеристика
Діагональ екрану, дюймів Процесор Оперативна пам'ять, Гб Вбудована пам'ять, ГБ Основний фотомодуль Якість відео на основну камеру Фронталка, мп Об'єм акумулятора, мач Ціна
Samsung Galaxy A12 6.5 Mediatek Helio P35 4 32 і 64 Головний об'єктив – 48 Мп FullHd, 8 5000 4999 за базову версію, 5499 за 64 Гб
Ультраширококутка – 5 Мп
Макро- камера-
2 Мп,
Сенсор глибини (для розмиття фону) – 2 Мп,
TECNO Camon 15 6.5 Helio P22 4 64 Основна камера – 48 Мп, 4К з частотою зміною кадрів 30 к/с 16 5000 3949
Макро-камера – 2 Мп
TOF-датчик (сенсор глибини) – 2 Мп
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6.53 Helio G90T 6 64 Основний модуль – 64 Мп, 4К із частотою зміною кадрів 30 к/с. 20 4500 6699
Ширококутна камера – 8 Мп, Full HD з 60 і 120 к/с
Макро- камера – 2 Мп,
TOF-датчик – 2 Мп
Huawei P Smart 2021 6,67 Kirin 710A 4 128 Основний модуль – 48 Мп, Full HD в 60 к/с 8 5000 6499
Ультра широкий кут – 8 Мп
Макро-камера – 2 мп,
Датчик глибини – 2 Мп
Samsung Galaxy A31 6,4 Helio P65 4 64 і 128 Основна камера – 48 Мп Full HD в 30 к/с 20 5000 6499 за базову версію. 7499 за 128 Гб
Ультрашикора камера – 8 Мп
Макро-камера – 5 Мп
TOF-датчик – 5 Мп
Poco X3 6, 67 Snapdragon 732G 6 64/128 Основна матриця – 64 мп 4K в 30 к/с 20 5160 6999
Ширококутна камера – 13 Мп
Макро-об'єктив – 2 Мп
TOF-сенсор – 2 Мп
Xiaomi Redmi 9T 6,53 Snapdragon 662 4 64/128 Основний модуль – 48 Мп 4К з fps 30 до /с 13 6000 4999 грн за базову версію, 5499 за 128 Гб
Макро-камера – 2 Мп
TOF-датчик -2 Мп
Huawei P40 Lite 6,4 Kirin 810 6 128 Основна камера – 48 Мп, Full HD в 30/кс 16 4200 7999
Ультраширік – 8 Мп,
Макро-камера – 2 Мп
TOF-датчик – 2 Мп.
TECNO Camon 16 SE 6.8 MediaTek Helio G70 6 128 Основний – 48 Мп, Full HD в 30/кс 16 5000 5555
Макро-камера – 2 Мп,
TOF-датчик – 2 Мп,
OPPO A52 6,5 Snapdragon 665 4 64 Основна камера – 12 Мп 4К з частотою 30 к/с, з Full-HD є 60 к/з і слоу-мо 8 5000 5555
Ультраширока камера – 8 Мп,
Сенсор глибини – 2 Мп,
Портретний об'єктив – 2 Мп

Немає потреби переплачувати за найкращий телефон з гарною камерою. На ринку безліч моделей за ціною нижче $250 з топовими можливостями. Кожен вирішує, чому віддати перевагу – класному залізу, розумному ІІ або десяткам мегапікселів. Перш ніж зважитися на покупку, радимо вивчати відгуки та читати рекомендації.

Буде коннект: Як підключити смартфон до комп'ютера: 3 простих варіанти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії