Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 найкращих фаблетів 2022 року – рейтинг найпопулярніших телефонів з великим екраном на вибір користувачів

Дата публікації: 06.11.2019 11:11
Дата оновлення: 06.11.2019 11:11

Що таке модне слово «фаблет»? Це вже не стандартний смартфон, але ще й не планшетник. Фаблет – телефон з екраном від 5,7" до 6,9", ширина корпусу якого не перевищує 135 мм. Із поняттям розібралися. А який же фаблет варто вибрати та купити у 2022 році? Може, від молодіжного бренду Хонор найбільшого корейського гіганта Samsung? Допоможе визначитись із вибором крутого фаблету цей рейтинг.

Какой фаблет купить в 2019 году

Huawei P30 Pro

Виробник вмістив у корпус фаблета шириною всього 73,4 мм величезний 6,47-дюймовий екран, який обрамляють найтонші, практично невидимі рамки. Задня кришка виготовлена зі скла. У Хуавей використовуються градієнтні кольори, які переливаються та змінюють відтінки у променях світла.

 Смартфон Huawei P30 Pro

Крім шикарного дизайну, Pro користувачів наступним:

  1. Чотирьохмодульна система камер Leica – основний фотомодуль має об'єктиви: ширококутний (40 Мп), сверширококутний (20 Мп), телеоб'єктив (8 Мп) та Time-of-Flight, що вимірює дистанцію до об'єкта зйомки. З таким набором камер виходять чудові фото при будь-якому освітленні, навіть у темряві.
  2. Захищеність корпусу – гаджет не боїться вологи, пилу і навіть занурення на глибину до 1,5 м. На даній глибині клас IP68 передбачає захист пристрою від проникнення води протягом 30 хвилин.
  3. Розблокування по відбитку пальця або особі – датчик відбитка пальця знаходиться прямо в екрані і працює дуже швидко. За розблокування за допомогою особи відповідає фронталка.
  4. Запас пам'яті будь-які потреби – РОЗМІР оперативної пам'яті становить 8 гігів, а розмір вбудованого сховища – 128 гигов.

Девайс працює на чіпсеті Kirin 980, який забезпечує ідеальний баланс між продуктивністю та автономністю телефону з великим екраном. У камерофоні встановлено потужну батарею на 4200 міліампер годин, що витримує цілий день навантажень без підзаряду.

ДО мінусів з натяжкою можна зарахувати:

  • необхідність вибирати між установкою другої сімки і розширенням розміру внутрішнього сховища (можна збільшити за допомогою карти пам'яті 256 гігів);
  • немає розмовного динаміка у звичному значенні (виробник використовує нову технологію акустичної передачі звуку через дисплей), отже, і стерео звук відсутня, і навіть один динамік звучить відмінно, без хрипів.

Для відомості: Що краще: iPhone або Samsung – який із двох смартфонів вибрати?

iPhone XR 64GB

Відрізняється величезним вибором колірних рішень корпусу. Любителі" яблучних" гаджетів можуть придбати XR не тільки у стандартній чорній або білій оболонці, але й у червоній, кораловій, синій та жовтій. Корпус скляний з усіх боків, виняток – алюмінієві боки.

iPhone XR 64GB

XR 64GB до рейтингу кращих фаблетів завдяки:

  • 6,1-дюймовому екрану з IPS-матрицею – має зверху невеликий виріз, у якому заховані датчики, фронталка та динамік для розмов , Грані дисплея акуратно заокруглені;
  • скану особи – Айфон" пізнає" власника, навіть якщо обличчя трохи прикрите шарфом або рукою;
  • акумулятору на 2942 мАг – тримає заряд до 25 годин у режимі розмови з використанням бездротової гарнітури;
  • камерам – основна на 12 МП та фронталка на 7 Мпікс, у фотомодулях є портретний режим, технологія, що покращує освітлення та насиченість на знімках, на Айфон можна знімати уповільнене відео;
  • захищеності – стандарт IP67 вказує на те, що фаблету не страшні краплі води та пил;
  • бездротовій зарядці – гаджет заряджається за допомогою бездротової док-станції стандарту Qi.

У фаблеті повний комплект бездротових інтерфейсів: Bluetooth 5.0., Wi-Fi та NFC, що ще більше розширює функціонал Айфона.

Чого немає в XR:

  • можливості встановити флеш-карту (відразу порада тим, кому потрібно більше внутрішнього простору: варто купувати версії на 128 або 256 гігів);
  • перехідника на дротові навушники, але є фірмові AirPods, які коннектяться з пристроєм без допомоги проводів.

НА тему: Підключення та використання навушників AirPods – 5 етапів налаштування

В іншому цьому Айфон заслуговує на звання одного з кращих фаблетів поточного року.

Samsung Galaxy Note 10

Задня та передня панель смарта не просто скляні, вони під захистом Gorilla Glass 6. Дисплей із дуже вузькими рамками має діагональ 6,3″. Товщина корпусу мінімальна – 7,9 мм. Витончений девайс пило- та вологозахищений згідно з сертифікатом IP68.

 Samsung Galaxy Note 10

Основні плюси Note 10:

  1. Комплектація електронним пером – чутливий не тільки до натискання, але і до нахилу. Стілус зберігається у спеціальному пеналі, який знаходиться прямо у корпусі телефону.
  2. Вигнутий екран – практично не має рамок, оснащений матрицею Dynamic AMOLED і отримав роздільну здатність 2280 на 1080 пікселів.
  3. Потрійний фотомодуль – основна камера з 3 сенсорами: 16 Мп (надширококутний) + 12 Мп (ширококутний) + 12 Мп (телеоб'єктив). Є штучний інтелект, який розрізняє 30 сцен і дає рекомендації користувачам, наприклад, композиції знімка. Крім того, нічний режим з'явився і у фронтальної камери на 12 Мп.
  4. Датчики безпеки – скан відбитка пальця вбудований прямо в екран, також можна користуватися для розблокування фаблета сканером особи, який" пізнає" власника навіть в окулярах для корекції зору.

Всередині камерофона фірмовий 8-ядерний чіпсет Exynos 9825, вісім гігів оперативної пам'яті ТА 256 Гб вбудованої Пам'яті. Керувати девайсом можна не лише дотиком до екрану АБО S Pen, але жестами.

Мінус для такого потужного і функціонального фаблету очікуємо – ціна вища за середню.

Корисно дізнатися: вибрати смартфон з гарною камерою: поради + 4 кращих камерофона

Honor 8X (JSN-L21) 4/64GB

Недорогий фаблет оснащений великим 6 ,5-дюймовим екраном із пропорціями сторін 19,5 на 9. «Човка» угорі дисплея містить сканер обличчя, фронталку, розмовний динамік та світлодіод. Скан відбитка пальця також у наявності і знаходиться на задній панелі. Обрамляє скляний корпус тонка металева рамка. Смартфон підтримує одночасну роботу 2-х сімок + флеш-карти розміром до 400 гігів.

 Фаблет Honor 8X (JSN-L21) 4/64GB

ДО плюсів 8X (JSN-L21) зарахувати:

  • потужну батарею на 3750 міліампер-годин – у звичайному режимі дзвінків і смсок протримається без підзаряду дві доби ;
  • здвоєний основний фотомодуль – головний модуль на 20 megapixel має ще й додатковий сенсор на 2 Мпікс, підтримується режим штучного інтелекту для високої якості знімків;
  • якісну селфі-камеру на 16 megapixel – є режим «Портрет», 4 сценарії студійного освітлення для зйомок високоякісних селфі;
  • бездротові інтерфейси – крім вже звичних Wi-Fi та Bluetooth є NFC.

Невеликий недолік фаблета – скляну поверхню гаджета варто захищати з допомогою чохла, щоб уникнути неприємностей у вигляді негарних подряпин на корпусі.

Huawei P Smart Plus

Представлений у 3-х колірних рішеннях: чорний, білий, фіолет Останній має колірний градієнт на задній скляній кришці. У верхній частині 6,3-дюймового екрану розташувалася невелика «чілка», в якій знаходяться 2 фронталки, динамік для розмов, світлодіод та датчики. Бічна рамка металева.

 Смартфон Huawei P Smart Plus

Плюсів уP SMART + ось головні з них:

  • IPS-екран. Є автоматичне підстроювання яскравості під навколишнє освітлення. Численні налаштування дозволяють підлаштувати дисплей апарата під себе.
  • Чотири камери. По дві на лицьову та тильну сторону фаблета. Причому фронталка тут на 24+2 Мпікс, а основна камера 16+2 Мп. Фотомодулі підтримують штучний інтелект, який забезпечує бездоганна якість зображень.
  • Прогресивний чіпсет Kirin 710 (12-нм). Гарантує швидкодію фаблета. Тут є спеціальний режим Турбо для прискорення геймплею.

Цікаво дізнатися: 5 кращих мобільних процесорів для ігор

За відгуками користувачів, скляна задня поверхня трохи ковзає, тому краще обзавестися захисним бамперомщоб фаблет надійно утримувався в долоні. Також до мінусів слід зарахувати відсутність NFC. Але все компенсує супер режим уповільненої зйомки, завдяки якому можна відобразити кожну цікаву мить і зняти відео 480 к/сек, потужна внутрішня частина і доступна вартість фаблета.

Asus ZenFone Max Pro (M2) 6/64G

Власник 6,3-дюймового екрану, що займає 90% лицьової сторони смартфона. Дисплей покритий Gorilla Glass 6, який убереже його від подряпин та забруднень.

 Asus ZenFone Max Pro (M2) 6/64G

Користувачі можуть вибрати сірий або синій Max Pro М2. частина гаджета пластикова, але візуально і на дотик не відрізнити від скла. За безпеку даних відповідають сканери відбитка пальця та розпізнавання обличчя.

І ще кілька переваг моделі:

  • наявність здвоєної основної камери – до 12 Мпікс доповнює 5 megapixel для розмиття фону в режимі портрета;
  • ємнісний акумулятор – 5000 міліампер-годин дозволяє фаблету протриматися дві доби без підзаряду при інтенсивному завантаженні;
  • 8-ядерний чіпсет – Snapdragon 660 підтримує AI і доповнений 6 гігамі оперативної пам'яті. Пристрій з такими даними добре справляється із багатозадачністю.

Внутрішнє сховище фаблета вміщує 64 гіга електронної інформації. За потреби можна встановити флеш-карту та збільшити розмір пам'яті до 2 Тб.

Символічний мінус: на повний заряд девайса піде близько 3-х годин, але для такої потужної батареї це недовго.

Samsung Galaxy A30 32GB A305F

Зовнішній вигляд фаблета – значний за розмірами екран 6,4″, тонкі рамки навколо нього та краплеподібний виріз у верхній частині. Глянцевий корпус товщиною 7,7 мм.

 Samsung Galaxy A30 32GB A305F

Плюси A30 32GB A305F:

  • двомодульна основна камера – має 16 мегапіксельний сенсор (F1.7) і ширококутний модуль на 5 Мп, кольору і контрастність знімків на топовому рівні;
  • фронталка на 16 megapixel – знімає чіткі кадри, є режим для розмиття фону знімка, можна створювати прикольні селфімоджі;
  • відмінна автономність – за рахунок батареї на 4000 мАг, яка дозволяє майже цілий день активно користуватися девайсом без підзарядки (до 18 год. відтворення відео або до 23 години в режимі розмов).

Фаблет «впізнає» власника по обличчю або відбитку пальця, у частки секунди розблокувавши смартфон. Є спеціальна папка Secure Folder – місце з додатковим рівнем безпеки для надійного зберігання особистої інформації.

Мінус – пластикова кришка без використання чохла вкритися негарними подряпинами, тому смартфон краще брати одразу із захисним бампером.

Honor 20 (YAL-L21) 6/128

Тонкий скляний корпус виготовлений із застосуванням голографічного ефекту на задній кришці. Колір панелі переливається та змінює тон залежно від освітлення." Скріплює" 6,26-дюймовий екран та задню кришку металева рамка.

Honor 20 (YAL-L21) 6/128

Чим ще привертає увагу двадцятий Хонор:

  1. Скан відбитка пальця перемістився в кнопку Power в бічній частині фаблета – дуже зручно і завжди під рукою.
  2. Фронталка на 32 Мп інтегрувала в круглий бічний виріз на екрані, замінивши звичне розташування в" чубку". За рахунок цього та найтонших рамок дисплей займає 91,7% лицьової частини пристрою.
  3. Чотирьохмодульна основна камера включає ширококутний (16 Мп), основний об'єктив (48 Мп), сенсор для визначення глибини (2 Мпікс) і макрооб'єктив (2 Мп). Є режими для нічних кадрів та портрета, а також уповільнена зйомка.
  4. 7-нм чіпсет Кірін 980 із штучним інтелектом – забезпечує продуктивність пристрою, відповідає за енергоефективність роботи.

Не обійшлося і без недоліків:

  • немає можливості розширити внутрішню пам'ять, але й 128 гігів, які вже є в телефоні, достатньо для встановлення додатків та їх використання без «зависання» гаджета;
  • немає 3,5 роз'єму – зате в комплекті є перехідник з USB Type-C на міні-джек.

Шикарний дизайн, суперкамери та топові параметри з лишком компенсують такі мінуси.

Huawei P Smart Z 4/64Gb

Доволі гаджет вагою 196,8 Г, що не дивно, адже виробник оснастив його величезним 6,59-дюймовим екраном і потужною 4000 мАг батареєю. Виглядає ефектно за рахунок задньої панелі з мерехтливим ефектом, до того ж, вона тактильно приємна.

Смартфон Huawei P Smart Z 4/64Gb

Фішки P Smart Z:

  • «виїжджає» з корпусу фронталка – з'являється над верхньою частиною фаблета через 1 секунду після запуску селфі-модуля і після зйомки на автоматі ховається назад;
  • основний фотомодуль (здвоєний 16 + 2 Мп) додатково оснащений лінзою 6Р, яка допомагає збільшити чіткість та насиченість знімків;
  • обидві камери фаблета підтримують зйомку 3Д-портретів;
  • вдосконалений 8-ядерний чіпсет Kirin 710F легко справляється з ресурсомісткими програмами;
  • інтелектуальний інтерфейс – фірмовий EMUI 9.0 наділений здатністю до самонавчання.

Виробник подбав про те, щоб пам'яті вистачило на всі завдання користувача: 4 гіга оперативної пам'яті і 64 Гб вбудованого сховища. Остання можна розширити до 512 гігів за допомогою microSD.

ДО умовного мінусу відноситься гібридний слот для встановлення другої сімки або карти пам'яті.

Samsung Galaxy S10+ G975F

Скляний фаблет з металевою рамкою по периметру, що звужується з боків і розширюється вгорі та внизу. Олеофобний шар покриває лицьову та тильну сторону телефону. Розмір екрана в S10 + 6,4 дюйма. Корпус представлений у 6 оригінальних колірних варіантах: перламутр, аквамарин, онікс, біла та чорна кераміка, червоний.

Samsung Galaxy S10+ G975F

Фішки цього Самсунга:

  1. Камери – основний потрійний фотомодуль: телеоб'єктив, ширококутний та ультраширококутний. У фронталки 2 модулі: на 10 (ширококутний) + 8 (визначення глибини різкості сцен) megapixel. Є підтримка ІІ. Знімки виходять чіткими, яскравими, можна додавати ефекти, скористатися підказками штучного інтелекту.
  2. Зворотний бездротовий заряд – фаблет при необхідності поділиться зарядом з іншими Qi-сертифікованими апаратами. Потрібно просто додати гаджети один до одного.
  3. Функція швидкого заряджання – смартфон можна заряджати без дротів за допомогою мультизарядного пристрою. Поповнення запасів енергії акумулятора на 4100 мАг здійснюється швидко.
  4. Стереодинаміки – об'ємне звучання та чистий звук гарантований аудіокомпозиціям та під час перегляду кіно.
  5. Голосовий помічник – Bixby допоможе здійснювати дзвінки, розпізнає текст під диктовку, допомагає з покупками в інтернеті та багато іншого.

Для розблокування фаблета можна використовувати скан обличчя, відбиток пальця, графічний пароль або pin-код.

Єдиний мінус – вартість флагмана далеко не бюджетна. Але камерофон з такими характеристиками не повинен коштувати дешево.

Може зацікавити: 10 кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Отже, найкращі смартфони з великим екраном перед читачами:

Модель
Дисплей Акумулятор RAM/ROM Процесор Камери Наявність функції NFC
(мАг) (Гб) основна/фронталка
(Мп)
Huawei P30 Pro OLED, 6,47″, 2340x1080 4200 6/128 8 ядер, Hisilicon Kirin 980 40+20+8+ToF/32 Так
iPhone XR 64GB IPS, 6,1″, 1792х828 2942 мар.64 6 ядер, Apple A12 12/7 Так
Samsung Galaxy Note 10 Dynamic AMOLED, 6,3″, 2280x1080 3500 8/256 8 ядер, Exynos 9825 12+12+16/12 Так
Honor 8X (JSN-L21) LTPS, 6,5″, 2340x1080 3750
АПР. ″, 2340x1080 3340 апр.64 8 ядер, HiSilicon Kirin 710 16+2/24+2 Ні
Asus ZenFone Max Pro (M2) IPS, 6,3″, 2280x1080 5000 червень.64 8 ядер, Snapdragon 660 12+5/13 Так
Samsung Galaxy A30 32GB A305F Super AMOLED, 6,4″, 2340x1080 4000 мар.32 8 ядер, Exynos 7904 16+5/16 Так
Honor 20 (YAL-L21) 6/128 LTPS, 6,26 ″, 2340x1080 3750 6/128 8 ядер, Hisilicon Kirin 980 48+16+2+2/32 Так
Huawei P Smart Z 4/64Gb LTPS, 6,59″, 2340x1080 4000 апр.64 8 ядер, Kirin 710F 16+2/16 Так
Samsung Galaxy S10+ G975F Dynamic AMOLED, 6,4″, 3040х1440 4100 8/128 8 ядер, 12+12+16/10+8 Так
Exynos 9820

На якому з них зупинити вибір? У топової десятки безліч фішок та крутих технологій. Кожен пристрій змагається з іншими розмірами екрану, оригінальністю дизайну, кількістю модулів у камерах. Тому вибір лише за особистими уподобаннями та бюджетом користувача.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії