Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще: блендер або міксер — 5 пояснень

Дата публікації: 09.11.2022 11:31
Дата оновлення: 10.04.2023 16:33

Блендери та міксери помітно спрощують роботу та відкривають можливості для експериментів. Здавалося б, їх функції один в один, але це не так. Розберемося, що вибрати: міксер чи блендер, у чому різниця.

блендер чи міксер: що вибрати

Блендер або міксер: відмінності у порівняльній таблиці

Параметр
Блендер Міксер
Для чого призначені Подрібнювати, емульгувати або змішувати продукти вологі та сухі Перемішувати (не подрібнювати), збивати різні інгредієнти для тіста чи крему
Форма Високий, циліндричний з лопатою та двигуном на підставі Широкий, поставляється з підставкою, на якій зверху закріплений інструмент для змішування та мотор
Розмір Середніх розмірів чи маленький Зазвичай великий
Спосіб роботи Працюють на потужному двигуні

Висновок: пристрої підходять для різних завдань і дають інший результат попри подібний механізм роботи. Розберемося у кожній відмінності докладніше.

Стане в пригоді тим, хто в пошуках: Який блендер краще купити — занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Призначення

Незалежно від виду: занурювальний, стаціонарний чи портативний, блендер подрібнює тверді продукти, пюрує чи змішує.

які насадки у блендера

У міксера головна робота — збивання, замішування та плавне перемішування. Замість подрібнювати продукти, міксери з'єднують їх в однорідну масу.

Характеристики потужності

Від 150 до 850 Вт — оптимальний показник для міксерів, а для занурювальних блендерів близько 500-1500 Вт. Якщо порівняти параметри ручних міксерів та блендерів, останні потужніші. Завдяки таким показникам блендери краще впораються зі змішуванням.

Насадки та режими

Робочий механізм блендера розташований на підставці: на дні контейнера ножі, які швидко крутяться при включенні. Швидкість можна регулювати. Більш функціональні моделі мають кілька режимів: для смузі, колення льоду або імпульсний з періодичним підвищенням швидкості. Занурювальні моделі поставляються разом зі змінним віничком у наборі.

Мотор міксера розміщено у верхній частині. Він допомагає обертатись насадкам. У комплексі часто поставляються лише дві насадки: стандартні для збивання та спіральні для замішування тіста. У багатьох моделей найчастіше зустрічається лише одна центральна насадка замість двох. Весь функціонал міксера полягає у регулюванні швидкості.

Що можна готувати?

Для любителів смузі, коктейлів, супів-пюре або саморобних панірувальних сухарів, блендер — найкращий варіант. Усього кілька хвилин роботи приладу і корисний напій можна наливати в склянку.

Леза приладу впораються з подрібненням льоду, фруктів, горіхів та інших інгредієнтів. До блендера варто придивитися, якщо в будинку маленька дитина. Малюкові йдуть на користь м'які овочеві та фруктові пюрешки, бліндовані в чаші пристрою.

смузі у блендері

Але якщо знадобиться мусувати картопляну пюреху чи яйця, блендер не підійде. У такій ситуації краще придивитися до міксера. Він також сподобається тим, хто захоплюється випічкою. Міксер ідеальний для приготування кремів та для збивання тіста.

тісто у міксері

У деяких випадках можна використовувати будь-який прилад. Наприклад, і міксер, і блендер впораються з подрібненням вареної курки. Відварене куряче м'ясо м'яке і ніжне, тому навіть міксер впорається з поставленим завданням. Крім того, обидва ці прилади можуть бути корисні при приготуванні домашнього масла, при збиванні вершків, приготуванні морозива.

На замітку: Смузі без блендера — 5 способів та 4 рецепти

Простота використання та догляд

Якщо говорити про стаціонарні моделі, у плані простоти складання та догляду, перемагають міксери. Достатньо приєднати вінчики та вибрати швидкість. Після використання насадки легко від'єднуються та швидко миються.

Блендер збирають у ручну. Перед використанням встановлюють на основу лезо, закривають контейнер і після цього приступають до використання. Для миття необхідно розібрати всі елементи та мити окремо. Це займатиме більше часу. Ручні моделі однаково зручні у використанні та догляді. Для їх використання знадобиться додаткова місткість, наприклад судок або миска.

Читайте: Який посуд підходить для індукційної плити, Або який сказати 4 тверді «ТАК»

Що вибрати: міксер чи блендер

Дивлячись на конкретні переваги та недоліки двох приладів, обґрунтуємо, що краще: блендер чи міксер.

Міксери: «за» та «проти»

Плюси
Мінуси
Маленька вага та компактність у ручних пристроїв Великий розмір стаціонарних моделей
Відмінно збиває тісто та крем Не подрібнює
Працює довго і не перегрівається Не перемішує надто тверді продукти
Легко миється та збирається Шумить коли працює

У протистоянні занурювальний блендер чи міксер, перемагає другий. Недостатня площа захоплення занурювального блендера дає задню при збиванні великої кількості їжі, і це головний недолік.

для тих, хто часто готує тісто та крему

Якщо робити випічку, занурювальний блендер не зможе збити продукти так пишно як міксер. За іншими критеріями на аматора. Зазвичай вибирають те, що подобається більше.

Корисна порада: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Плюси та недоліки блендерів

блендер чудово перебиває овочі фрукти

Плюси
Мінуси
Висока потужність: тверді продукти подрібнюються за лічені хвилини Сильний шум
Компактність: полегшує зберігання приладу Швидке нагрівання
Універсальність: можна перебивати варені та сирі продукти Не підходить для збивання коктейлів
Багатофункціональність: у комплекті часто кілька насадок різного призначення. Якщо потрібно перемолоти фарш, блендер впорається не гірше за м'ясорубку  

Тож у питанні вибору блендера з вінчиком чи міксера, переваги очевидні. Якщо блендер працює у кількох режимах, він запросто замінить міксер, не поступаючись потужністю. І виручить коли щось потрібно збити до пишних піків. До того ж блендер більш компактний і дешевший.

Інформативна стаття: Що краще: блендер або соковитискач — 5 аргументів про пристрої

Коментарі
Залиште коментар
Категорії