Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Дата публікації: 10.11.2021 10:33
Дата оновлення: 08.04.2024 12:02

Місить і збиває, швидкий і потужний — чим не диво-прилад цей планетарний міксер. Для тих, хто ще не знає, що це за «звір» такий, розкажемо та покажемо його відмінності від інших подібних пристроїв. Хто вже точно вирішив: треба брати, підкажемо, на що звертати увагу під час вибору. І для всіх, хто цікавиться знайдемо плюси та мінуси приладу.

 Якщо потрібно подрібнити: Як вибрати скибко різку: 12 порад 

Що таке планетарний міксер і навіщо він потрібен? 

Пристрій отримав «космічну» назву через особливості роботи. При включенні кухонного агрегату насадки обертаються навколо своєї осі, як більшість планет сонячної системи, і по всьому колу чаші. Це дозволяє продуктам змішуватися в єдину масу ретельніше і швидше, істотно заощаджуючи час готування і підвищуючи якість страв.

Основні елементи планетарного міксера

Основне, що є в конструкції приладу:

  1. Місткість, в якій змішуються інгредієнти. 
  2. Насадки, що допомагають перемішати сипкі та рідкі компоненти. 
  3. Корпус, всередині якого розташований мотор.
  4. Елементи управління (механічні кнопки, тумблер, що перемикається, ручка, що обертається і т. п.). 

Основні елементи планетарного міксера

Чим відрізняється планетарний міксер від звичайного в плані призначення? Абсолютно нічим. Планетарні моделі теж використовуються для збивання та перемішування продуктів. Замісити тісто на тортик чи пельмені, довести білки до високих піків, приготувати фруктову пюрешку чи шоколадний мус — з подібними завданнями вони справляються легко. 

Залежно від характеристик, прилади використовуються як на домашній кухні, так і на професійній (кондитерки, кафе, пекарні). 

Планетарний міксер: чим відрізняється від інших 

Основна відмінність — принцип роботи. В інших типах подібної техніки обертається тільки сама насадка, в планетарних — залучений також її привід, який крутиться в протилежну від вінчика сторону. 

Додаткові відмінності змішувально-збивальної техніки для кухні

Тип 
Чаша в комплекті  Насадки (основні) Потужність (W) Обсяг чаші  (л)  Кількість швидкостей (шт.) 
Планетарний  є  вінчик-збивач, для тіста від 500 — 600 до 1500 2-4 і більше  5-10 
Стаціонарний  є  вінчик — збивач, для тіста, рідше —  насадка-блендер в середньому, 300-700  1,5-5 і більше  2-10 
Ручний рідко  вінчикк для збивання, насадки для тіста до 300-500  1-3 (якщо є)  1-10 
Кухонна машина  є вінчикк-збивач, для тіста, блендер, терка, м'ясорубка, млинок, соковитискач та ін. від 800-1000 до 2000 і більше  2-5 і більше 5-10 

Головне, чим відрізняється планетарний міксер від ручного і стаціонарного, — потужністю. Перший варіант продуктивніший і спритніший. Але за ціною дорожче, ніж 2 інші типи. Крім того, ручні моделі, як Tefal HT450B38, потрібно тримати у руці, на вазі, поки збивається або перемішується маса.

Планетарний, ручний і стаціонарний міксер, кухонна машина

Основне, чим відрізняється планетарний міксер від кухонної машини, — більш обмежений функціонал. Останній прилад може використовуватися для підготовки інгредієнтів та приготування тіста, коктейлів, фаршу, пюре, салатів. При цьому кухонні машини, як Tefal QB319838, коштують на порядок вище. 

Для шанувальників здорового харчування: Як правильно вибрати пароварку-блендер: яка краще — 4 підказки

Як вибрати планетарний міксер: основні критерії

Нижче розглянемо головне, що потрібно врахувати при виборі надійного, довговічного та функціонального кухонного «помічника».

Сфера використання

У параметрах приладів слід звернути увагу на позначку від виробника у розділі «Призначення». Моделі можуть бути призначені для побутового (наприклад, Ardesto KSTM-8043) та професійного використання. У першому випадку достатньо потужності до 1000 W, середньої за обсягом чаші та стандартного набору насадок. Частіше такі варіанти розраховані на безперервну роботу до 10 хвилин, далі включається захист від перегріву. Приладу необхідно деякий час «охолонути». 

Ще один багатофункціональний прилад: Як вибрати мультипіч: 3 підказки 

Об'єм чаші 

Вибір залежить від того, які страви найчастіше готуються (скільки продуктів одночасно буде перероблятися) і на скільки людей. 

Для простенького бісквіта з 3 основних інгредієнтів можна використовувати варіанти місткістю до 2 літрів. Вони відносно недорогі, компактніші. Відмінний вибір для невеликої сім'ї. Якщо плануються кулінарні шедеври, в яких потрібно збивати та змішувати велику кількість компонентів, варто звернути увагу на моделі 2-4 л (припустимо, Ardesto KSTM-8040). Подібного літражу вистачить, щоб і домівників нагодувати смачностями, і гостям залишити. 

Більш об'ємні варіанти на 5-7 літрів популярні у тих, хто готує, наприклад, торти на замовлення. Це відмінний вибір для кав'ярень та інших місць громадського харчування з гарною прохідністю, коли потрібно готувати швидко та багато. Припустимо, відразу кілька порцій коктейлю. Зверніть увагу, що чаша може бути з ручкою і без неї.  У плані компактності виграє другий варіант, але за зручністю користування — перший.

Матеріал чаші

Основні вимоги — зносостійкість, гігієнічність, стійкість до кислот та соків, простота очищення. Саме тому виробники комплектують моделі металевими місткостями, як Ardesto KSTM-8042

Більшість виготовлені з нержавіючої сталі, яка відрізняється ударостійкістю. Гладка поверхня швидко та просто очищається після готування. Не вбирає запахів, не схильна до утворення іржі після контакту з рідкими інгредієнтами.

Дешевші варіанти оснащуються чашами з пластику. Це дозволяє зменшити загальну вагу конструкції, матеріал досить добре справляється із побутовими навантаженнями. Єдине — підвищена схильність поверхні до появи подряпин. 

Є варіанти зі скла. Завдяки прозорості можна спостерігати змішування інгредієнтів, не заглядаючи всередину місткості. Вони більш стійкі до подряпин, ніж пластик, але чутливіші до ударів, падінь.

Планетарні міксери з металевою, пластиковою та скляною чашею

При виборі міксера зверніть увагу не тільки з якого матеріалу виготовлена ​​ємність для змішування, але і чи комплектується вона кришкою, що запобігає розбризкуванню компонентів при готуванні. Ідеальний варіант, якщо в кришці є отвір, щоб можна було підсипати інгредієнти прямо під час замішування, не зупиняючи прилад. 

Може зацікавити: Мікрохвильова піч з 2 режимами: грилем та конвекцією — що це і навіщо?

Потужність 

Високі показники — не тільки «плюс» до продуктивності пристрою, але і збільшення його ціни. Однак для ретельного та швидкого перемішування та збивання на цьому не варто заощаджувати. 

В середньому, за потужністю можна розділити пристрої на наступні: 

  • до 400-500 Вт — відмінно впорається з рідкими сумішами та невеликими порціями тіста; 
  • 500-800 Вт — оптимальний варіант для роботи з густим тістом (приклад — Ardesto KSTM-8041); 
  • від 1000 W — для перероблювання великої кількості інгредієнтів, з будь-якою консистенцією та густотою маси. 

Якщо вдома відмінно служать моделі на 700-1000 Вт, для професійного використання краще придивитися варіант потужніший: 1500-2000 Вт.

Насадки

Стандартний набір складається:

  • з гаків та іншої форми насадок для замішування маси (оптимально підходить для густої дріжджової, наприклад, для хліба); 
  • вінчика для збовтування яєчної та білкової маси, рідкого тіста, кремів та іншого;
  • А-подібної насадки для вимішування середнього або рідкісного за консистенцією тіста, змішування соусів, начинок та іншого. 

Окремі варіанти можуть бути оснащені плоскою лопаткою для пюре для ретельного розмішування продуктової маси. 

Завдяки кільком швидкостям обертання насадок, можна збити вершки, крем, приготувати пюре і багато іншого, підібравши оптимальний режим для конкретних інгредієнтів.

Виробник

На ринку представлено кілька десятків брендів, які випускають планетарні міксери.
Кожен прагне виділитися на фоні конкурентів за допомогою незвичайного дизайну, додаткових фішок пристроїв. 

При виборі виробника наголошують на трьох аспектах: 

  • надання компанією офіційної гарантії на свою техніку; 
  • наявності сервісних центрів у вашому або прилеглих містах; 
  • відгуках користувачів, які вже користуються технікою обраного бренду. 

Планетарний міксер: «за» і «проти» 

Зазначимо головне, що потрібно знати охочим придбати цей прилад:

Плюси
Мінуси
Швидке і рівномірне змішування інгредієнтів завдяки особливостям роботи за планетарним принципом Деякі моделі досить галасливі. Виробники вказують рівень шуму в межах 75-85 дБ
Простота та легкість користування —  встановити чашу на місце, поставити потрібну насадку, засипати інгредієнти та включити прилад Вага та розмір. Прилад важить у межах 4-8 кг. Габарити перевищують розміри ручного та стаціонарного міксера 
Багатофункціональність використання —  можна і тісто замісити будь-яке, і десерти приготувати, і соуси, і напої, майже як повноцінний комбайн. Деякі моделі оснащені прогумованими ніжками, що запобігають ковзанню по поверхні Окреме місце для зберігання. У конструкції найчастіше знімається лише чаша та насадки, основний корпус нерозбірний. Потрібно виділити окрему поличку, місце в кухонній тумбі для розміщення пристрою під час простою 

Тепер зрозуміло, як вибрати планетарний міксер для дому, які є плюси та мінуси у нього. Озброюйтеся отриманими знаннями, точно вирішуйте для себе: чи потрібне подібне пристосування на кухні, і приступайте до його усвідомленого підбору. 

Коли не знаєте, що вибрати: Скороварка або мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди

Коментарі
Залиште коментар
Категорії