Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як обрати скиборізку: 12 порад

Дата публікації: 22.12.2020 10:35
Дата оновлення: 22.12.2020 10:35

Комусь простіше нарізати ножем, а комусь спец. верстат подавай, щоб було як під копірку — акуратно, тоненько і швидко. У такому випадку важливо правильно вибирати ломтерезку для дому і не заплутатися в її видах, підвидах і характеристиках, в яких сам чорт рога зламає. Розбираємось і радимо.

Вигляд скибки

Цей прилад швидко і рівно нарізує продукт порційними скибочками (слайсами). Застосовується для нарізки м'яса, риби, овочів, хліба, фруктів та скорочує до мінімуму кількість відходів.

Скиборізка

Конструкція виглядає так:

Корпус
Для професійних варіантів виконаний з нержавіючої сталі та алюмінію, в дешевих – із пластику
Відрізний диск (слайсер) Регулюється за шириною нарізки
Каротка, що рухається На ній розташовується продукт
Приймальний лоток Для складання готової нарізки

В роботі інтуїтивно зрозумілий: на каретці, що подає, їжа йде до дискового ножа і розрізається. Про те, які бувають скибки, читайте нижче.

Цікава стаття: Як правильно відрегулювати температуру в холодильнику: 5 рекомендацій

Механічна

Такий нарізають вручну: однією рукою крутять рукоятку, щоб крутився ніж; другий — утримують та подають продукти слайсеру.

Механическая ломтерезка

Переваги використання:

  • компактний розмір та механіка розроблені з урахуванням потреб споживачів, рідко ламається;
  • диск із харчової нержавіючої сталі не затупливається і не деформується;
  • очищається під струменем води.

Родзинка приладу в тому, що він не прив'язаний до електрики. Зручність, легкість і низька ціна роблять цю скибку популярною і затребуваною. Скибочки виглядають акуратно, але необхідно напрацювати навички для керування приладом.

Пізнавальна стаття: Як правильно вибрати фільтр для питної води: який з 3 видів краще

Електрична

Конструкція електричних скидка (Таких, як BOSCH і SENSOR) має легку вагу, в роботі гранично прості.

  1. На корпусі знаходиться кнопка увімкнення.
  2. ЗА допомогою задачника виставляється товщина нарізки.
  3. Для зручності передбачені столик, диск із затискним тримачем та знімна лапка для підтримки продукту.

Электрическая ломтерезка

Девайси оснащені гумовими ніжками –" гуляти" по столу не будуть. Є відсік зберігання електричного шнура, його подачу можна відрегулювати до потрібної довжини.

Товщина нарізки залежить від положення панелі, що регулюється механічним перемикачем. Налаштувати можна від 0,5 мм (вручну так не відріжеш) до 17,0 мм.

Краще вибирати прилад із класом енергоспоживання А. При хорошій продуктивності економитимете на електриці. Оптимальна потужність 100-120 Вт, із вищою (200 Вт і більше) йдуть професійні моделі.

Напівавтоматична

У напівавтомата невеликий розмір, з приводом від електродвигуна та ручної подачі каретки. Машини, які не оснащені вентильованим двигуном, не призначені для тривалої роботи.

 Полуавтоматическая ломтерезка

Для будинку напівавтоматичні скибки – хороший варіант. У ТОП рейтингу покупок Moyo займають такі перші місця. Вони мають пластиковий корпус, що здешевлює прилади. Слайсери виготовлені з нержавіючої сталі, як правило, марки Solingen.

Для початку роботи необхідно виставити товщину нарізки. Натисніть кнопку увімкнення і утримуйте її протягом всього процесу нарізування, одночасно рухаючи каретку з продуктом. При Відтисканні кнопки прилад перестає працювати. Така Система є безпечною, якщо в будинку діти.

Автоматична

Підходить для виробничих цехів та кухонь у ресторанах. При виборі скибки варто звертати увагу на двигун. Якщо він має примусове охолодження, це дозволить працювати більше 4 годин без виключення. Адже зупинка роботи — це критично для підприємств, які працюють у заготовках у великих кількостях. Виробники комплектують такі прилади вбудованим пристроєм для заточування ножів.

Нарізка відбувається без участі людини, достатньо задати товщину шматочків, їх кількість та натиснути на кнопку. Машина наріже самостійно. Виконавши роботу, вимкнеться.

Корисна стаття: Ріжкова або автоматична кавоварка – що краще: вибір і 3 ключові моменти

Ніж скибки

Повинен бути спочатку гострим і в перспективі довговічним. При виборі скибки, в першу чергу, звертайте увагу на три параметри ножа:

  • матеріал,
  • якість,
  • заточування.

Нож ломтерезки

Швидко обертається коло є небезпека рук і пальців. У модернізованих випадках він закритий кожухом. Продукт надійно фіксується на каретці і за допомогою штовхача зворотно-поступальними рухами нарізається. Таким чином виключено зіткнення різальної частини з руками.

Тип заточування ножа

Гострота відрізняється в залежності від спеціалізації нарізки: хвилеподібна, пряма і зубчаста. При виборі слайсера важливо враховувати відповідність ножів до виробу, що нарізається.

  1. Прямі – для риби та ковбаси.
  2. Хвилясті – для м'яса та сирів твердих сортів.
  3. Зубчасті – для хліба, такі виключають заминання м'якуша.

Тип заточки

Тефлонове покриття ножів полегшує нарізку в'язких продуктів – м'яких сирів та фруктів.

Професійні машинки комплектуються всіма видами дисків із зазначенням діаметра. За відгуками споживачів для домашнього використання достатньо діаметр 170,0-240,0 мм. Для професійного – від 240,0 до 350,0 мм. Щоб напевно підібрати правильно розмір ножа, дивіться на шматок, який різатимете. Він повинен перевищувати половину діаметра диска.

Цікава стаття: ТОП-5 електрогрилів: огляди, перевірені на смак, або які краще

Функції скибки різьби

Видів скибок багато, кожен виробник привносить свою форму, колірне рішення, матеріали чи кількість функцій підвищення комфорту у використанні. Чим більше функцій, тим вище ціна.

Функции

Чотири поширені функції.

1. Захист від порізів
Захисний кожух, який розташований на платформі подачі, позбавляє зіткнення з різаком.
2. Контейнер для скибочок
Виручає, коли багато нарізки.
3. Фіксуючий механізм
Надійно скріплює прилад зі столом.
4. Вбудований заточуючий пристрій
Точить ніж автоматично, край завжди буде гострим.

Регулювання швидкості

Плавне регулювання швидкості необхідне для контролю процесу нарізування.
Перемикач знаходиться на корпусі та регулює швидкість обертання ножа. Стане в нагоді для тих, хто раніше з скибочками не стикався, тому що виключена ймовірність порізатися. Вважається, що вище швидкість, то краще, але оптимальна кількість обертів за хвилину — 200, при такому обертанні продукти не кришаться.

 Регулировка скорости

ДО різних видів продуктів бажано застосовувати індивідуальний підхід у швидкості роботи.

  • Мінімальна бажана при нарізанні м'якого сиру та соковитих фруктів, щоб зберегти цілісність скибочок.
  • М'ясо, хліб, капуста люблять швидкий і динамічний рух.

Якщо регулювання швидкостей у моделі не передбачено, тоді не має значення форма заточування диска: 100% рівних та акуратних скибочок отримати не зможете.

Читайте: 5 критеріїв вибору електром'ясорубки для будинку

Імпульсний режим

У більшості побутових моделях, крім безперервного режиму, часто виробники додають імпульсний. Це стрибкоподібна робота ножа, тобто чергування високої швидкості із секундними паузами.

 Импульсный режим

Для твердих продуктів імпульс ефективний, тому що не дає мотору перегріватися і сприяє безпечній роботі. Такий режим (вкл., вимк.) контролює обертання диска – швидкість розганяється від максимальної до мінімальної.

Блокування випадкового увімкнення

Щоб робота з скибкою була безпечною, обов'язково використовуйте кнопку-блокатор, яка виключає випадкове увімкнення. Особливо, якщо у сім'ї діти. Після блокування прилад знерухомлений поки не віджата допоміжна клавіша (на ній намальований ключ). Таким чином, пристрій буде безпечним.

Регулювання нахилу

Ломтерізка може бути похилою або вертикальною. Друга знаходиться під кутом 90 градусів до ріжучої частини. Це професійний клас для великих об'ємів робіт.

 Регулировка наклона

Похила (горизонтальна, або гравітаційна) – де каретка ковзає до слайсера під невеликим нахилом. Під дією гравітації, інгредієнт під своєю вагою та тиском при попаданні на ніж, полегшує процес нарізки. Самостійно регулювати кут нахилу можете тільки якщо це передбачено виробником, оскільки більшість моделей йдуть із заданим ухилом.

При правильному виборі скибки можна заощадити час на нарізку і на виході отримати скибочки однакової товщини. А гарний догляд та своєчасне очищення побутового приладу позбавить необхідності вручну нарізати інгредієнти. Чи Не на один рік.

Цікава стаття: Як вибрати форму для випічки: 12 підказок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії