Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як доглядати за мультиваркою: 5 рекомендацій

Дата публікації: 23.12.2020 16:21
Дата оновлення: 23.12.2020 16:21

Для приготування вкусняхі досить завантажити в мультиварку продукти, вибирати потрібний режим і йти займатися своїми справами. Але якщо пристрій мити аби як, воно швидко накаже жити. У тексті розглянемо, які елементи кухонного приладу потребують регулярного догляду і як правильно їх мити.

Догляд за каструлею-чашею

У більшості моделей мультіварок чаша з алюмінію або сталі (у скороварок). Вона з антипригарним напиленням з тефлону або кераміки. Завдяки такому покриттю, до дна і стінок чаші не прилипає їжа при готуванні, тому важливим завданням при догляді за мультиваркою є збереження його цілісності.

 Уход за чашей мультиварки

Виділяють три правила догляду за мультіварочной каструлею.

  1. Чи не використовувати металеві предмети при перемішуванні. Ця порада стосується всієї кухонного начиння з антипригарним напиленням. Альтернативною стануть пластикові або прогумовані ложки і лопатки. Так надовго збережете чашу своєї кухонної помічниці в робочому стані і приготуєте в ній чимало смачних страв.
  2. Мити ємність тільки після того, як вона повністю охолола. Для миття слід користуватися теплою водою і рідким миючим засобом. Не потрібно шкребти, терти або шкребти чашу ні зовні, ні всередині. Досить використовувати м'яку губку.
  3. Після миття каструлю необхідно насухо витерти паперовим або чистим кухонним рушником. Зовнішня поверхня чаші завжди повинна бути сухою. Залишки вологи можуть нашкодити апарату в процесі готування.

Цікава стаття: 5 причин матиме мультиварку у себе на кухні

Догляд за силіконовим кільцем мультиварки

Силікон легко вбирає запахи. Тому при використанні мультиварки важливо приділити йому увагу. Проводити чистку кільця потрібно в міру забруднення, але ми радимо після кожного приготування їжі протирати ободок вологою губкою, а після цього витирати насухо.

Уход за уплотнителем мультиварки

Тримати в сухості ущільнювач «мульти» архіважливо, у вологому середовищі активно розмножуються бактерії і мікроби, яким не місце в їжі. ДО того ж, волога, застояна в силіконовому кільці, може викликати неприємний запах і навіть утворення цвілі. Деякі господині радять мати на кухні кілька силіконових обідків для того, щоб готувати рибу, м'ясо і випічку.

Корисна інфа: 10 кращих виробників мультіварок

Догляд за кришкою мультиварки

Кришки пристрої бувають двох видів:

  • знімні,
  • незнімні .

Догляд за кришкою простіше, її легше вимити і висушити. До незнімної варіанту можна пристосуватися.

 Уход за крышкой мультиварки

Незалежно від того, знімається або не знімається кришка, догляд за нею повинен вмикати два пункти.

Що робити
Як робити
Чистка після кожного використання мультиварки Очищати потрібно не тільки від видимих шматочків їжі, але і протирати всю поверхню зволоженою губкою, щоб видалити мікроскопічні краплі жиру і вологи. Якщо нехтувати цим правилом, в наступний раз можна спекти кекс з" ароматом" риби
Витирання насухо або просушування у відкритому вигляді Багато господинь після готування в «мультфільмі», залишають її у відкритому вигляді на добу. Апарат грунтовно просихає, освіту запаху і вогкості виключається

На замітку: найпопулярніших мультіварок

Догляд за клапаном мультиварки

Клапан випускання пари найбільш схильний до засмічення. З виходять паром в нього потрапляють частинки їжі, жиру і рідини з підготовлюваного блюда. При відсутності регулярного чищення, клапан може забитися і в такому вигляді нашкодити робочим функціям всій мультиварки.

 Уход за клапаном мультиварки

Тому важливо регулярно знімати (вийняти клапан з кришки, приклавши зусилля) і добре промивати цей елемент під теплою проточною водою, при необхідності використовуючи рідкий миючий засіб. Після мийки клапан і місце його розташування потрібно протерти і після цього встановити.

Чистка Тена

Нагрівальний елемент пристрою не потребує очищення так часто, як інші частини мультиварки. Він не має контакту з їжею, парами і жиром. Однак періодично ТЕН все ж потрібно чистити від пилу і забруднень. Для цього знадобиться волога губка і паперовий рушник.

 Очистка ТЭНа мультиварки

Слід відключити прилад від мережі. Якщо в апараті недавно готували, дочекатися остигання. Вийнявши чашу, протерти вологою губкою поверхні. Діяти потрібно акуратно, без натиску і грубих зусиль. Після того як прибрана пил і забруднення з поверхні, потрібно протерти паперовим рушником і залишити пристрій у відкритому вигляді до повного висихання. Досвідчені господині радять не нехтувати просушкой і лишати відкритою мультиварку не менше, ніж на добу.

При регулярному догляді термін служби приладу збільшиться, а робота залишиться без збої. Приготування страв буде займати мінімум часу, а їх насичений смак по-доброму розбурхувати носи домочадців.

ДО слова: Як вибрати мультиварку?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії