Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг пральних порошків — 10 найкращих на думку автора

Дата публікації: 19.03.2024 11:42
Дата оновлення: 22.03.2024 15:01

Вивчивши форуми та майданчики з відгуками, склали для вас список ТОП 10 пральних порошків, які продаються в нашій країні. Вони ефективно видаляють бруд навіть у холодній воді, освіжають одяг, зберігають колір тканин. Ензими виводять плями різної складності. 

ТОП найкращих пральних порошків в Україні

Спеціалізовані мийні засоби делікатно впливають на спортивне екіпірування, білий і кольоровий текстиль: шовк, вовну, синтетику. Можна вибрати найкращий пральний порошок серед економкласу та преміумсегмента — що ми й зробимо разом із вами.

Persil Deep Clean свіжість Silan

Добре справляється з плямами завдяки технології Deep Clean. Навіть із найскладнішими. Надає білизні стійке відчуття свіжості та ненав'язливого аромату. Ефективний у гарячій і холодній воді, що спрощує вибір програм прання і дає змогу заощаджувати електроенергію під час використання низькотемпературних циклів.

економна витрата прального порошку

Продається в спакуванні різної ваги: приблизно 450 г, 1,5 кг, 2 кг, 3 кг, 4,5 кг, 6 кг і 8 кг. Розфасований у картонні пачки та в поліетиленові пакети. Трикілограмового пакунка вистачає на 20 прань, чотирикілограмового — на 30 циклів. Це приблизні підрахунки, оскільки дозування сипучого залежить від забрудненості одягу, наскільки тепла вода, схильності господині до перевитрати або економії.

Характеристики

Специфіка порошку
Для білих і кольорових речей
Тип прання Автоматичне, ручне
Аромат Квітковий, природа та свіжість
Склад 5-15% аніонні ПАР, <5% неіоногенних ПАР, полікарбоксилатів, фосфатів, мила, ензими, ароматизатори

Плюси

  1. Піноутворення Persil в міру.
  2. Відмінно виполіскується, немає розводів навіть під час прання в енергоощадному режимі. 
  3. Колір білизни не змінює, надає м'якості та свіжості.
  4. Відпирає без додаткових прань і замочувань. 
  5. Порошок середнього «мелення». У ньому багато зелених ензимів для захисту кольору і синіх для відбілювання білих речей. 

Мінуси

Після висихання речі жорсткі, бажано використовувати кондиціонер для білизни.

Ariel Color Аквапудра

Навіть після численних прань з Ariel Color Аквапудра кольорові тканини не блякнуть. Відпирає дбайливо і ґрунтовно, справляючись зі слідами від борщу, фломастерів, землі, які важко виводяться. Але чудес не робить. Іноді доводиться додавати до нього засіб для виведення плям, щоб домогтися кращого результату.

Аріель Аква Пудра в картонному спакуванні

На х/б блузах і сорочках під чисту відпирає бруд з манжетів і комірця. Однак не справляється зі слідами кулькової ручки на напівсинтетичній тканині навіть після замочування. Зі свіжими трав'яними плямами теж не дуже себе проявляє. Зате чудово відпирає постільну білизну і кухонні рушники з плямами від жиру, ягід, кави... Ніяких тобі кухонних запахів, навіть рибних. Тільки свіжий, трохи солодкуватий аромат після прання. Ненав'язливий. Щоправда, тримається недовго. 

На білих речах порошок відпирає свіжі плями поту. Проте з часом ці місця все одно жовтіють. А ось із чорними тканинами все відмінно. Сліди від поту і дезодоранту повністю зникають. 

Характеристики

Специфіка порошку
Для білих і кольорових речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Свіжість і солодкість
Склад 5-15% Аніонні ПАР, <5% Неіоногенні ПАР, Відбілювачі на основі кисню, Фосфонати, Полікарбоксилати, Цеоліти, Ензими, Оптичні відбілювачі, Ароматизатори

Плюси

  1. Блискуче працює навіть за 30°C.
  2. Зберігає яскравість кольорів.
  3. Білизна після прання м'яка, пахуча, без білих розводів.
  4. Захищає пральну машинку від накипу.
  5. Дрібні фракції добре і швидко розчиняються навіть у холодній воді. Для білого містить сині гранули, а для кольорового — червоні.
  6. Не створює зайвої пінки та легко виполіскується з речей.

Мінуси

  • При першому пранні насилу вимивається з нових вафельних рушників і постільної білизни, тому що тканина щільна і жорстка.
  • Порошок не бере плями від ягід, зокрема від бананів і хурми.
  • Він ніякий у роботі з шовком і вовною, виробник про це чесно попереджає.
  • Сильний аромат якийсь час тримається на речах. Тому для прання постільної, піжам і домашнього одягу — на любителя.

Tide Альпійська свіжість

Сила Tide Альпійська свіжість полягає в його здатності комбінувати потужну формулу для видалення плям з наданням одягу стійкого аромату морської свіжості з квітковими нотками. Інтенсивність запаху залежить від кількості використаного мийного засобу. Якщо використовувати 60 г, білизна пахне ненав'язливо. Від 150 грамів — досить-таки відчутно.

Тайд Аква Пудра в трьохсотграмовій пачці

Порошок у вигляді найдрібніших гранул з блакитними та червоними вкрапленнями. Схожий на пудру, розсипчастий — крупинка до крупинки. З'являються грудочки, коли злежується або стоїть у вогкості. Грудки не кам'яніють, їх можна розім'яти.

Можна прати білі, світлі й темні речі: кофти, джинси, штани. Свіжі плями крові, кави, соку, жиру, якщо прати в день забруднень, і сліди від тоналки та пудри відпирає відмінно. Створюється середня піна. Витрата звичайна. Кольори тканини залишаються такими ж насиченими, мийний засіб цілком виполіскується після разового циклу полоскання в пральній машині.

Добре проявляється в прохолодній і в теплій воді. Під час прання на 60-90 градусах розкриває весь свій потенціал. Однак із застарілими, складними плямами не справляється, потрібен засіб для виведення плям. Плямистість виводить вибірково, не всю. Результат залежить від тканини. 

Характеристики

Специфіка порошку
Для білих і кольорових речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Морська свіжість із квітковими нотками
Склад 5-15% Аніонні ПАР, <5% Неіоногенні ПАР, Відбілювачі на основі кисню, Полікарбоксилати, Цеоліти, Ензими, Оптичні відбілювачі, Ароматизатори, Ліналоол

Плюси

  1. Аромат сильний, але свіжий і цілком приємний. На речах відчувається, але не подразнює.
  2. У складі немає фосфатів і хлорних відбілювачів. Після прання на дотик тканина не відчувається як паперова.

Мінуси

Плями відпираються на одних тканинах краще, на інших гірше навіть якщо одного походження.

Losk Ароматерапія Ефірні олії та аромат малайзійської квітки

Цей порошок виділяється на тлі інших завдяки поєднанню ефективності прання та запаху від натуральних ефірних олій і малайзійської квітки. Звісно, ті, що важко виводяться, та застарілі плями йому не до снаги при машинному пранні. Однак добре справляється з більшістю нескладних плям без запирання, затирання проблемних місць і замочування. Лоск сильно пахне, як Аріель, у момент прання запах надто ядрений. Навіть закрите упаковування пахне. 

двокілограмовий Лоск Ароматерапія

Після полоскання на одязі аромату як такого не залишається. Якщо зануритись в річ, ледь можна вловити квітковий запах. Він приємніший за звичний порошковий, але аж ніяк не схожий на ароматерапію, як рекламують маркетологи. Адже це синтетичний пральний порошок, очікувати в ньому натуральне парфумерне амбре не доводиться. Після висихання на речах вловлюється тонкий і свіжий аромат. Він легкий і не нав'язливий, як у більшості кондиціонерів для білизни.

Гранулки дрібні, серед них трапляються сині та червоні частинки. Мийне швидко розчиняється, добре милиться, не піниться. Змивається повністю з речей або при потраплянні на шкіру. Зі щільних, жорстких і нових тканин при ручному пранні виполіскується довше. Для вовни й шовку не підходить, про це пишеться на упакуванні. До яскравості речей не дбайливий. Після частих прань колір тьмяніє швидше, ніж з іншими порошками для кольорового.

Характеристики

Специфіка порошку
Для білих і кольорових речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Квітковий
Склад 5-15% аніонні ПАР, <5% неіоногенні ПАР, мило, полікарбоксилати, фосфонати, ензими, віддушка

Плюсы

  1. Після прання білі речі не жовтіють і не сіріють.
  2. При звичайних забрудненнях Лоск справляється відмінно, однаково добре пере біле і яскраве.

Мінуси

  • Відпирає не всі плями від кави, чорнила, трави, поту. Не під силу йому старі та в'їдаються забруднення. У таких випадках доводиться використовувати засіб для виведення плям.
  • Виражено пахне під час прання.

Persil Sensitive

Гранульований порошок абсолютно білий, без кольорових домішок, як, наприклад, у Персіл Колор. Помел дрібний, не робиться грудками. На упаковуванні пишеться, що з ароматом мигдалю. Насправді ж від мигдалю тут одна назва. Порошок пахне свіжістю, властивою всім порошкам. Запах приємний, не відразливий, пахне помірно. Бренд «Persil» належить німецькій компанії Henkel. Однак виробник — Польща, яка виготовляє мийне за німецькою технологією.

замочене біле в мильній воді

Виробник заявляє, що Persil Sensitive розроблений для чутливої шкіри, читай, антибактеріальний, і ефективно видаляє в'їдаються плями. Але якщо придивитися до складу, мимоволі замислишся. У ньому переважають фосфонати. Це не фосфати, але принцип дії на шкіру у них схожий. Обидві речовини провокують подразнення на шкірі та викликають алергію. У великому обсязі тут аніонних ПАР, які також можуть несприятливо впливати на чутливу шкіру. Дитячі речі таким порошком бажано не прати.

Мийне підходить для прання вручну і в машинці-автомат. Під час прання руками у великій концентрації пересушує шкіру рук, викликає почервоніння, тому краще прати в рукавичках, тоді ніяка хімія не завдасть шкоди. З пральною машинкою таких проблем немає, оскільки не доводиться контактувати з порошком. Насипав засіб у лоток, а через деякий час дістав чисту річ. Він піниться рясно внаслідок аніонних поверхнево-активних речовин.

Добре відпирає кухонні рушники, неабияк заляпані їжею, напоями та жиром. Також справляється з брудом, що в'ївся, і слідами від ручки. Буде результат, якщо прати в машинці за 30°C, без попереднього замочування. До того ж він візуально робить тканину яскравішою завдяки оптичному відбілювачу в складі. Після прання речі злегка пахнуть свіжістю і чистотою. Від них не несе порошком за кілометр. Аромат мильний, не перебиває парфуми. Виробник приблизно розраховує 30 прань при масі 4,5 кг порошку.

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Свіжості
Склад 5-15% аніонні ПАР, <5% неіоногенні ПАР, фосфонати, полікарбоксилати, цеоліти

Плюси

  1. Білизна після прання м'яка і повітряна, якщо прати в тандемі з кондиціонером. 
  2. Немає залишків порошку в машинці, у відсіку для сипучих і на одязі.

Мінуси

  • Засіб мигдалем не пахне. Після прання запах слабкий, але приємний.
  • Агресивний склад для чутливої шкіри.
  • Подразнює шкіру при ручному пранні. 

Savex Fresh

Savex Fresh — це про запах, про ненав'язливі нотки квіточок. Саме про аромат, а не про відпирання плям і про білизну біліше білого. Крупинки порошку не однорідні: досить великі 3 мм і змолоті до консистенції пудри. На дотик м'який, залишає на пальцях відчуття маслянистості та стійкий запах лотоса. З вкрапленнями кольорових частинок — сині для відбілювання, блакитні та бірюзові для ароматизування та кондиціонування білизни. 

Савекс Фреш у поліетиленовому пакунку

Результати прання не вражають. Біле білосніжним не стає. Плями теж не відпираються. Але до аромату претензій немає. Цей порошок для любительок запашної свіжовипраної білизни. Кондиціонер не знадобиться, а ось відбілювач або засіб для виведення плям необхідний. Саме по собі мийний засіб не впорається.

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових і білих речей
Тип прання Автоматичне, ручне
Аромат Лотоса, з нотками солодкої м'яти
Склад Сульфат натрію, карбонат натрію, хлорид натрію, алюмосилікат натрію, бензенсульфонова кислота, моно-С10-13-алкільні похідні, бікарбонат натрію, малеїнова кислота / сополімер акрилової кислоти, натрієва сіль, силікат натрію, етоксілірованний жирний спирт EO7, Алкіл Диметил Гідроксил Етиламоній Хлорид, Натрій Карбоксиметил Целюлоза, Полікарбоксилати, Диметикон, Скам'янілий Кремній, Етидронова Кислота, Парфум, Цитронеллол, Бентоніт, Полівініл Пірролідон N-Оксид, Альфа-Амілаза, Маннаназа, Протеаза


Плюси

  1. Дуже ароматний засіб із квітковим запахом лотоса і нотками солодкуватої м'яти.
  2. Відпирає свіжі плями.
  3. Кольорові речі не тьмяніють.

Мінуси

Не справляється зі стійкими плямами.

До слова: Як відіпрати цвіль із тканини — 10 робочих лазівок

Sarma Актив Гірська свіжість

Порошок дрібний, без вкраплень. Він як маленькі кристали, кожну крупинку чітко видно. Виробник вказав аромат «Гірська свіжість», але насправді аромат порошку ближче до конвалії, ледве чутно. А ще пахне квітами фруктових дерев. Запах приємний, після прання на одязі ледь вловний шлейф. Сарма добре розчиняється у воді, піниться. Виполіскується швидко і легко. Містить кисневий відбілювач, без хлору, відповідно, на волокна тканини впливає делікатно.

Сарма Актив Гірська свіжість для прання

Sarma Актив Гірська свіжість призначений для прання не сильно брудних речей. Гарний для замочування білих «офісних» сорочок і блузок. На спакуванні позначено, що це сипуче здатне вбивати постільних кліщів. Цікавий піар-хід. Насправді якщо прати в гарячій воді (90 градусів), будь-яка живність загине: чи то кліщ, чи то воша, чи то клоп. 

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових і білих речей
Тип прання Автоматичне, ручне
Аромат Квітковий, фруктовий
Склад
  • Понад 30 %: сульфати; 5-15 %: карбонати, аніонні ПАР, силікати, кисневмісний відбілювач.
  • Менш як 5 %: полікарбоксилати, антиресорбенти, піногасник.
  • Додатково: ензими, оптичні відбілювачі, віддушка 

Плюси

  1. Без сильного хімічного запаху. Випрані речі пахнуть чистотою, а не мийним.
  2. Порошок добре розчиняється у воді та вимивається з одягу.
  3. У складі немає хлору.
  4. Кольорова білизна не втрачає яскравості після прання. Але краще ним прати білу, оскільки не сіріє.

Мінуси

Безсилий проти плям, що в'їлися.

Читайте: Як очистити лоток для порошку в пральній машині: 5 пунктів до вашого відома

Waschkonig Color

З плямовивідником Der Waschkonig Color відпирає складні забруднення. БЕЗ засобу для виведення плям є результат тільки на свіжих плямах, тобто на тих, які не встигли в'їстися в тканину. Якщо плями складні та старі, без додаткових засобів їх не вивести. Наприклад, від кави, жиру, крові на середніх температурах він не бере. Але це проблема не конкретно цього порошку, а всіх сипучих для прання. Погодьтеся, масляну пляму не візьме жоден, навіть найдорожчий порошок, без попереднього замочування і відтирання. Якщо прати чорне, речі без розводів і білих плям, фарба не вимивається. 

Waschkonig Color для кольорової білизни

Мийне в упаковуванні сильно пахне, а ось білизна після прання не пахне взагалі нічим, крім свіжості. Піт, сигаретний дим — від них не сліду. Білизна не стоїть колом, вона м'яка і не сильно пом'ята.

Waschkonig без фосфатів у своєму складі, концентрований, тому економічний. Гранули не в пудру, з вкрапленнями кольорових гранул-ензимів. Тут вони червоні, зелені та сині. Під час насипання не пилить. Працює вже за 30 градусів, підходить для делікатного прання. Після прання тканина не втрачає відтінку. Засіб добре випирається з тканини, не залишає розводів. Підходить для ручного і машинного прання. Порошок гіпоалергенний, для дитячої білизни як раз.

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових і білих речей
Тип прання Автоматичне, ручне
Аромат Свіжість
Склад Ензими, парфумерна композиція, аніонні пав, неіоногенні пав, відбілювальні сполуки на базі кисню

Плюси

  1. Не вимиває колір після прання. Навіть чорний залишається чорним, хоча порошок призначений для кольорової білизни.
  2. Не залишає розводів на одязі.
  3. Не викликає алергію у дорослих і дітей.
  4. Оскільки це концентрат, на прання йде менше порошку.
  5. Не містить фосфатів, цеолітів та інших речовин.
  6. Захищає пральну машину від вапняного нальоту.

Мінуси

  • Застарілі плями не відпирає без замочувань і засобу для виведення плям.
  • Погано піниться через те, що безфосфатний. Хоча на якості прання це абсолютно ніяк не позначається.

Придатні підказки: Як випрати ковдру: 6 золотих правил

Wasche Meister Universal

Структура у Wasche Meister Universal дрібнозерниста, з блакитними, зеленими та червоними вкрапленнями. Не пилить і не подразнює слизову носа. Пахне хімією в пакеті, але після прання речі віддають лише чистотою. Непогано відпирає бруд — нітрохи не гірше за інші порошки. 

Wasche Meister Universal

Повністю розчиняється і вимивається при t 30-90 градусах, не залишає розводів. Його аромат ще довго тримається на одязі. Відсік для побутової хімії в пральній машині після циклу завжди залишається чистим. Wasche Meister слабенький у боротьбі зі стійкими забрудненнями. Повністю їх не виводить. А ось для додання свіжості речам саме те, що треба.

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових і білих речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Без ароматизованої віддушки, пахне содою
Склад Аніонові та неонові поверхнево-активні речовини, силікати, кисневий відбілювач, оптичний відбілювач, ферменти, ензими, ароматична композиція

Плюси

  1. Добре відпирає більшу частину забруднень з одягу.
  2. Усуває запахи, після прання речі пахнуть свіжістю.
  3. Відмінно розчиняється і виполіскується з одягу і відсіку машини.

Мінуси

Без замочувань і засобу для виведення плям з плямами, що в'їдаються, не справляється.

Аргументоване порівняння: Що краще порошок чи гель для прання — 7 шпаргалок для особливого випадку

Gala Аква-Пудра Морська свіжість

Якщо порівнювати з іншими бюджетними, Gala Аква-Пудра Морська свіжість не гірша за Losk, Sano, Savex та інші. Добре розчиняється в пральній машинці, не залишається на одязі після прання, ледь чутно пахне і непогано відпирає забруднений одяг. Тому він підійде тим, хто не хоче переплачувати за дорогий бренд і прагне отримати результат за помірну ціну.

порошок Гала Морська свіжість для білих і кольорових речей

Порошок гранульований, щільний, із вкрапленнями червоних і синіх гранул. Запах різкий, але після висихання білизни не сильно б'є в ніс. Гала добре піниться, повністю виполіскується, після прання речі приємно пахнуть чистотою. Розводів на білизні не залишає, на яскравість фарб не впливає, кольорові речі не тьмяніють.

Якщо прати за 40-60 градусів, зі свіжими забрудненнями справляється непогано, із застарілими — ні. Не відпирає вовняні та шовкові речі. Зате, за заявою виробника, захищає пральну машину від накипу.

Характеристики

Специфіка порошку
Для кольорових і білих речей
Тип прання Автомат, ручне
Аромат Морський
Склад 5-15% аніонні ПАР, <5% неіонні ПАР, полікарбоксилати, ферменти, оптичні відбілювачі, ароматизатори

Плюси

  1. В одягу ненав'язливий морський аромат, який ледь вловний щойно висохне. 
  2. Відпирає свіжий бруд.
  3. Білі речі не сіріють, якщо прати тільки біле з білим.
  4. Кольорові речі не тьмяніють.

Мінуси

  • Без Vanish погано справляється з плямами.
  • Не відпирає бруд із колготок і шкарпеток.
  • Плями поту не виводить.

Як бачите, складаючи ТОП і відповідаючи собі, який найкращий пральний порошок в Україні, зрозуміли, що ключовими факторами вважаються склад, ефективність дії та тип тканини, для якої він призначений. Іноді варто спробувати кілька варіантів, перш ніж визначитися з тим, єдиним, який відіпре те, що іншим не під силу.

Пізнавальна стаття: Як прати шкіряну куртку — у хід ідуть підручні методи від 5 частих забруднень

Коментарі
Залиште коментар