Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП 10 ігор для Steam Deck

Дата публікації: 11.03.2024 09:49
Дата оновлення: 11.03.2024 10:36

Портативні консолі вже давно не новинка для геймерів, але передчуття від гри на компактному пристрої з потужністю ПК все ще наростає. Одним з популярних портативок є Steam Deck — такий собі джойстик з екраном, потужність і вартість якого можна порівняти з хорошим ПК.

Портативна консоль Стім Дек

Дивує, що на приставці без проблем запускаються ігрові хіти нашого часу: РПГ, перегони, шутери останніх років випуску. Про таких і йтиметься у цьому огляді. Розглянемо ТОП 10 ігор Steam Deck, від яких захоплює дух.

Resident Evil 4: хорор на виживання з чарівними локаціями

Рімейк 4-ї частини оселі зла чекали всі: користувачі ПК, Playstation, і, звичайно ж, портативних консолей. У компанії Капком вийшло з ідеальною точністю відродити атмосферу оригінальної гри 2005 року та надати їй нового подиху.

Згідно з сюжетом, головний герой Леон вирушає в загадкове село, де на його шляху зустрінуться сотні заражених жителів. Мета від'їзду урядового агента — врятувати Ешлі Грем, дочку президента США. Із самого початку герой стикається з натовпом божевільних, які готові розірвати його на шматки.

Рімейк Резидент Евіл 4

Тільки найтямущі зможуть зібрати весь лут, скрафтити зброю та перемогти найлютіших босів. Підказка — краще завжди бути напоготові та дивитися на всі боки.

Актуально для мобільних геймерів: ТОП 15 офлайн ігор на Android

Elden Ring: гра з відкритим світом, де гравцеві знадобиться врятувати Міжзем'я

Сюжет Elden Ring спочатку трохи шаблонний. Дія розгортається у темному фентезійному царстві, відомому як Міжзем'я, яке тримається на могутньому кільці та королеві. Після того, як кільце розбилося, а королева зникла, земля поринула в хаос, охоплена монстрами. Головний персонаж бере на себе роль своєрідні нежиті — ожилого мерця, якому належить виправити ситуацію. Що цікаво, концепція світу була розроблена творцем Ігри Престолів, тому вивчати кожен куточок особливо цікаво.

Elden Ring

У грі є золотий шлях, який підкаже, як дістатися наступного головного боса чи події. Перемогти босів не так просто, як здається, тому доведеться докласти зусиль. При всьому бажанні гравець може ігнорувати заданий шлях і чинити так, як йому хочеться. Прекрасно опрацьовані карти та механіка це дозволяють.

The Witcher 3 Wild Hunt: дике полювання у жанрі РПГ

Це нова рольова гра, за якою слід судити про всі інші RPG. Вона підкорила всі платформи: від XBOX до PS та компактних консолей.

CD Projekt Red створила не тільки найбільший і переконливий фентезійний відкритий світ, який коли-небудь бачили геймери. Але й сюжет, квести та системи, що робить його неймовірно цікавим місцем для бігу, їзди та плавання.

Відьмак 3 на портативній консолі

The Witcher 3 сповнена життя, сповнена людей, які коментують ваші дії незалежно від того, звертаєте на них увагу чи ні. Повна крихітних історій та дрібних деталей, які багато гравців навіть не помітять. Через це вивчення відкритого світу на портативній консолі може затягтися. Але кожна хвилина, проведена у Відьмаку, принесе задоволення.

Цікаво знати: Steam Deck: огляд приставки, що стала хітом через 5 особливостей

Stardew Valley: простенький симулятор із сюжетом, що захоплює

Stardew Valley заслужено потрапила до списку найкращих ігор для Valve Steam Deck. Історія починається досить банально – головний персонаж отримує у спадок ферму від свого дідуся. Попри те, що герой працює в найбільшій компанії, аналог Амазона, він зривається з роботи та мчить підкорювати сільські простори.

Далі все за стандартом:

  1. Посадити безплатне насіння.
  2. Познайомитись із місцевими жителями.
  3. Освоїти риболовлю.
  4. Розвивати свою справу.

світ у Stardew Valley

Всупереч передбачуваному розвороту подій, гра зовсім не набридає і змушує геймера добратися до кінця.

Hades: дослідження низів давньогрецького пекла

Початок гри краще не вигадаєш — головний герой обирає свою зброю для майбутніх битв, отримує благословення від Богів Олімпу і йде боротися з нежитю. У міру проходження гри герой зустрічається з різними Богами, і, вступивши на їхній бік, набуває суперздатності.

Серед цікавих:

Бог
Здатність
Діоніс Випивка-отрута, викликає похмілля у ворогів
Артеміда Підвищення шансів завдати критичної шкоди ворогові
Зевс Лук зі блискавками, що метушаться

Дисфункціональний ситком, яким є сімейне життя давньогрецьких богів. Це ріг достатку химерних історій та випадкових анекдотів, завдяки яким кожна секунда, проведена у грі, сприймається як добре витрачений час.

На Steam Deck висока частота кадрів, тому герою вдасться ефектно маневрувати в найскладніших і гарячих боях.

Для любителів портативних консолей: Sony Playstation Portal — огляд дизайну та заліза для новинки 2023 року

Hogwarts Legacy: чудовий шанс отримати заповітний лист із Гоґвортсу і стати чарівником

Всесвіт Гаррі Поттера дав багатьом віру в чаклунство, і в відносно новій грі Спадщина Гоґвортсу кожен зможе опинитися в ролі учня. Що цікаво, історія розповідає не про часи Гаррі Поттера, а про життя Гоґвортсу задовго до цього періоду.

Гра Спадщина Гоґвортсу на консолі

На початку геймплея потрібно створити персонажа в грамотно запрограмованому редакторі. Можна вибирати індивідуальні риси зовнішності, вбрання, додатковий реквізит. Далі все в руках гравця: колекціонуйте чарівних тварин, досліджуйте таємничі історії та знаходьте розв'язку.

Серед цікавих завдань у Hogwarts Legacy:

  • Ігри у квідич та інші чарівні розваги.
  • Пошук істини у віддалених локаціях Гоґвортсу та зустрічі з ворогами.
  • Вивчення темної магії.
  • Розгадування головоломок у замку та за його межами.

Через пару десятків годин гри вдасться створити свою власну виручай-кімнату, де відкриються секрети зілля та вирощування незвичайних рослин. Часу вистачить на все і навіть більше.

Охочим зібрати потужний ПК: ТОП 5 кулерів для процесора: лише перевірені моделі

Red Dead Redemption 2: світ далекого заходу та захоплива пригода

Події цієї гри розвиваються в 1899 році, коли беззаконня і хаос у поганих землях почали поступатися місцем впливу уряду, що зростає, і поширенню індустріальної епохи. Головним героєм виступає Артур Морган — здібний розбійник, вихований бандитом Датчем ван дер Лінде.

Спритний кінематограф справляє страшенно приємне перше враження, занурюючи вас у банду і наближаючи до персонажів. Подорожуючи у відкритому світі, Артуру доведеться боротися з ворогами, вибивати борги, а його вірним другом завжди буде його сильний і відданий кінь.

РПГ з відкритим світом Red Dead Redemption 2

Здатність цієї гри зберігати свіжість після стількох годин надзвичайна, і не тільки через розмір і різноманітність світу. Вражає те, якими живими відчуваються всі ці місця. Хоча сільський світ Red Dead Redemption 2 набагато менш щільний, ніж у ГТА 5, він переповнений дикою природою, місцями та людьми, з якими можна взаємодіяти (та потенційно допомагати). За більш ніж 50 годин гри у події можна влитися сповна.

Vampire Survivors: піксель арт гра про світ вампірів

Графіка цієї гри нагадує ті часи, коли ми в передчутті передавали один одному файли по блютузу на перші сенсорні смартфони.

Гра Vampire Survivors побудована на режимі орди на простих, великих картах. Геймер вибирає персонажа з кількох схожих на Бальмонта, намагаючись пережити орду упирів і привидів, що зростає в силі та кількості протягом 30-хвилинного таймера. У кожного героя свої особливості битви з ворогами, нюанси стрілянини та перша зброя, тому від вибору залежатиме сам хід ігрового процесу.

Vampire Survivors

У новій серії кожна зброя з різною скорострільністю та профілем збитків. Замість того, щоб безпосередньо націлюватися на ворогів, зброя стріляє по таймеру, що залежить від розташування геймера та його ворогів.

Цікавий огляд: Ігри з хорошим сюжетом — 10 найвартіших уваги

Dead Cells: успішна втеча з в'язниці та дослідження її таємниці

Dead Cells трохи простіше, ніж інші ТОП ігри для Steam Deck з огляду, але від цього вона анітрохи не стає нудною. Сюжет зведений до мінімуму і в основному є тонким контекстом для сильного геймплею. Гравець керує головним героєм із нежиті, який оживає у в'язниці. Завдання просте — втекти з цієї славетної тюрми.

Дайд Селс на портативній консолі

У міру того, як відбувається дослідження оточення, у деяких кімнатах з'являтимуться записки або інші підказки, які поступово вводять у курс справи про загрозу під назвою «Малайзія». У поєднанні з короткими віньєтками, які з'являються на екранах завантаження, коли герой потрапляє в нову зону, інформації достатньо, щоб запитували та хотіли дізнатися більше. Навіть якщо в версії немає суворого сюжету.

Brotato: інді шутер у ролі картоплі

Гра, в якій одна картопля має знищити натовп інопланетян, не може здатися посередньою. Навіть задум з головним героєм у вигляді овоча розриває усталені стереотипи про привабливого бійця з відточеними навичками, що вже викликає бажання пограти хоча б раз.

Знищення незліченних ворогів у швидкому темпі та чудовому художньому стилі – це те, в чому Brotato досяг успіху. Гра ставить перед учасниками завдання вижити у хвилях інопланетних нападників, заробляючи по дорозі нову зброю, персонажів та предмети. Гравці можуть тримати в руках до шести видів зброї одночасно та екіпірувати предмети, які дають корисні баффи, складні дебафи та спеціальні здібності. Всі дії у грі виконуються за допомогою одного джойстика, що здається простим, але бої у грі швидко стають багатошаровими.

найкращий інді шутер для портативної консолі

На цьому рейтингу найкращі ігри Steam Deck точно не закінчуються. Не менше на увагу заслуговують Кіберпанк, Діабло, NBA 2023, Фаллаут, Зоряні Війни. Вибір залежить лише від особистих уподобань та настрою. На щастя, нові релізи від популярних розробників виходять на портативні консолі чи не кожного місяця.

Корисно для користувачів комп'ютерів: Як дізнатися чи піде гра на вашому ПК: 2 способи та 3 онлайн-сервіси

Коментарі
Залиште коментар
Категорії