Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Sony Playstation Portal — огляд дизайну та заліза для новинки 2023 року

Дата публікації: 12.01.2024 10:15
Дата оновлення: 12.01.2024 10:27

До 2023 року Соні завершила розробку портативної консолі нової генерації. Обладнання японського ІТ гіганта продають як Портал PlayStation, але є й інша назва — Проєкт Q. Дистанційний функціонал зацікавив 100500+ ентузіастів у ЄС та США

Sony Playstation Portal огляд обладнання

Розберемо переваги Sony Playstation Портал, з'ясуємо слабкі сторони збірки, розставимо акценти. Пристрій на базі Oled дисплея корисний для геймерів, що люблять портативність та простоту. По суті, японці створили дистанційний controller, який дозволяє легко приєднатися до віртуального світу з будь-якої кімнати будинку.

Інновації та особливості обладнання

Компанія зібрала портативну станцію з восьмидюймовим екраном, що дозволяє отримати незабутній геймерський досвід. Японці відразу сконцентрувались на домашньому використанні, функціональність консолі обмежена. Щоб на 100% насолодитися віртуальним світом, доведеться придбати PlayStation Plus чи шукати п'яту серію. Хоча не всі готові переплачувати, на що розраховують інженери Соні.

Гра на портативній станції, за відчуттями, не відрізняється від використання повноцінної п'ятірки. Вже на презентації PlayStation Showcase потенційні покупці переконалися, що продукт є гідним уваги. У технічному плані картина наступна:

Роздільна здатність екрана
Розширювана пам'ять  Хмарні ігри Технологія HDR Частота кадрів Bluetooth
Full HD Ні Так Ні 60 Гц Ні

Попри обмеженість функціонала, геймерам доступні інструменти синхронізації. Платформа транслює весь інтерфейс користувача з PS5, працюючи як додаток для віддаленого робочого столу ПК. Якщо телевізор, до якого підключена консоль, увімкнено, на панелі дублюється картинка. 

Важливо знати: Як зарядити ноутбук без зарядки — 8 варіантів

Функція PS5 Remote Play

З анонсом Project Q Плейстейшн повернулася до сфери портативних ігор. Японці розробили фірмове ПЗ, не втративши лідерства за якістю матеріалів та реалістичністю геймплею. Керувати консоллю просто, але потрібне завантаження Remote Play. Програма доступна на iOS, Андроїд, Віндовс та macOS. Подібна мультиплатформність є не у всіх конкурентів.

Плейстейшн Portal

Портативна станція розрахована на передачу потокового контенту у високій якості. В залізо вбудований функціонал, який переносить завантажені та встановлені ігри з флагманського PS5 на ПК або ноутбук. Плейстейшн Portal запускається лише з останніми версіями, робота з платформою Premium або PSVR2 не підтримується.

Геймпад та управління

У новій моделі немає старого набору кнопок, пристрій оснащений великим світлодіодним дисплеєм з роздільною здатністю HD 1080p. Консоль виглядає як восьмидюймовий планшет з додатковим керуванням. Любителів передових рішень зацікавить кожна наступна функція:

 

  1. Підтримка контролера для бездротового керування DualSense
    Вбудована платформа з адаптивними тригерами відтворює забирущий ігровий процес. Користувач відчуває опір залежно від дії в сюжеті — стрілянини з пістолета, обертання керма в авто або натягування стріли. Тактильно підкріплюються текстури, рухи та удари.
  2. Сумісність із PlayStation Link
    З портативною консоллю від Соні геймери насолоджуються чистим звуком без затримок та спотворень. Це можливо завдяки фірмовому гарнітуру. Опціонально можна придбати аксесуари серії Pulse Elite або приєднатися до навушників Pulse Explore.

Консоль забезпечує чудовий геймерський досвід та дозволяє повністю поринути у сюжет цифрових продуктів. Зовнішні елементи, що підключаються бездротовим зв'язком, працюють з удосконаленим штучним інтелектом. Аксесуари японського бренду здатні фільтрувати фоновий шум та забезпечувати звук без втрат.

Перевіряємо акумулятор лептопа: Перевірка батареї ноутбука командою та 6 програмами

Дизайн

Японці добре пропрацювали дизайн. Стики стали менше, трекпад, замінений екраном, розділений на 2 сенсорні зони — праву та ліву. Портативна станція ідеально лягає в руку, але через розмір трохи відчувається вага. Людям, які повсякденно використовують планшети, це знайомо.

Геймерам не доведеться змінювати звички. Панель приставки аналогічна управлінню на пристроях попередніх серій. З тією різницею, що на верхньому торці розташована кнопка увімкнення/вимкнення. Тут знаходиться регулятор гучності. Знизу — порт USB-C з роз'ємом 3,5 м.

Технічні характеристики

Нова серія отримала передову начинку. Хоча є нонсенс, Bluetooth не підтримується, бездротові навушники та колонки інших брендів несумісні. Це вписується в загальну парадигму інженерів Соні, приставка створена виходячи з наступних принципів:

  • Відповідність потребам геймерів, що живуть в одному будинку, де телевізор знаходиться у вітальні, а керування PS5 потрібне у різних кімнатах;
  • забезпечення можливості легко перемикатися між грою на PS5 і на порталі PS через з'єднання Wi-Fi.

Технічні характеристики Портал Sony Playstation

Креативники Соні вкотре доводять ефективність портативних рішень. Консоль неодмінно складе конкуренцію популярної Нінтендо Switch або Стім Deck від Valve. У компанії впевнені, що користувачі оцінять зручне керування та відносно легку вагу приставки.

Процесор

Японці створили консоль на базі Qualcomm Снепдрегон 680, а не 662, як очікувалося. Восьмиядерний чипсет, випущений наприкінці 2021 року, добре показав себе у бюджетних смартфонах. Ядро має 4 модулі Kryo 265 Gold (Кортекс-A73), що працюють із частотою 2400 МГц. Додаткові 4 блоки Kryo 265 Silver (Кортекс-A53) розганяються максимум до 1900 МГц.

Пам'ять

Інженери Соні інтегрували непогану оперативку у своє обладнання. Samsung LPDDR4x справляється зі своїми завданнями на всі 100%, топові ігри запускаються плавно на середніх та високих налаштуваннях. Станція вміє відтворювати відео та відкривати фото.

Екран

Приставка Portal отримала панель на 1080p із частотою 60 Гц. Зображення чітке, насичені кольори, за умови стабільного доступу до Інтернету. Якщо не брати до уваги бляклість чорних відтінків, картинка вражає.

Акумулятор

Охочих придбати Sony Playstation Portal огляд місткості та сумісності зі швидкою зарядкою цікавить в першу чергу. Слабка автономність часто розчаровує, але це не про продукти Соні. Розуміючи, що в AAA версій велика витрата заряду, японці зробили потужною батарею. Час автономної роботи приставки за максимальної яскравості потокової передачі становить 5 годин. Повна зарядка — 3 години 30 хвилин.

Обираємо крутий макбук: Який MacBook вибрати у 2022 році: огляд, порівняння, відгуки

Ігровий досвід

Для більшості геймерів PlayStation Portal не видасться універсальною портативною консоллю, а скоріше «простим плеєром віддаленого контролю». Відчуття управління ідентичне контролеру Dual Sense, включаючи адаптивні тригери.

Для любителів грати на надчутливих моніторах, невелика затримка введення та реакції помітна. З погляду впливу на геймплей вона незначна.

Ігровий процес (графіка, звук, керування)

PlayStation Portal виводить звук через 2 динаміки у верхній частині контролера. В панель вбудовано близько 5 додаткових сенсорів, про реалістичність геймерського досвіду не варто турбуватися. Вібрації виникають миттєво після кожної дії користувача. Динамічна реакція відтворює взаємодію зі спорядженням лише у сумісних версіях PS5.

Список популярних ігор, сумісних із пристроєм

З цією консоллю геймери можуть спокійно купувати топові ігри. Інноваційна платформа сумісна з більшістю нових версій. У списку базових продуктів:

  1. Aces of War.
  2. Atari Classics Evolved. 
  3. Dead Head Fred. 
  4. The 3rd Birthday.
  5. Call of Duty Modern Warfare III. 
  6. Ace Combat: Joint Assault. 

Ігри, для яких потрібна стандартна гарнітура VR/VR2 або додаткові периферійні пристрої, не підтримуються. Як виняток — DUALSHOCK 4.

З'єднання та сумісність

Станція, оснащена аудіороз'ємом 3,5 мм для отримання високоякісного дротового звуку, підключається до PS5 через Wi-Fi. Це дозволяє віддалено грати у будь-якому місці без необхідності носити із собою PS5. Налаштування обладнання просте:

  • Створити сполучення з Інтернетом;
  • перевірити наявність оновлень та завантажити останню версію;
  • залогінитись в обліковому записі (вручну або за допомогою QR-коду);
  • завершити підв'язку портативної станції.

сумісність PlayStation Portal

Щоб використовувати PlayStation Portal, необов'язково входити до домашньої мережі. Вбудоване програмне забезпечення дозволяє керувати загальнодоступними точками доступу та навіть налаштувати з'єднання за допомогою мобільного телефону/планшета. Перед вибором способу важливо враховувати обсяг даних можливої передачі. Відеопотоки споживають 1 гігабайт за дуже короткий час!

Можливість з'єднання з іншими пристроями та сервісами

У цій версії японці відключили доступ до Netflix та Spotify. Можна відтворювати ігри з дисків, він не є Blu-Ray.

Сумісність з іншими продуктами PlayStation

Під час налаштування зв'язку з сумісним обладнанням використовується обліковий запис PlayStation Network. Для онлайн ігор рекомендована затримка становить максимум 40-50 мс. Плавність передачі зображення досягається за наявності каналу на 15+ Мбіт/с. Це небагато, з огляду на те, що Нетфлікс вимагає 25 Мбіт/с за фільм або серіал у форматі 4K UHD.

Розбираємось із мікрофоном: Чому не працює мікрофон на ноутбуці: гайд у 6 розділах

Переваги та недоліки

Консоль Плейстейшн Portal — пристрій, що забезпечує чудові можливості віддаленої гри. Достатньо натиснути кнопку POWER, щоб відразу поринути у віртуальну обставу. Попри впровадження передових технологій, у кожного геймпада свої недопрацювання. Щоб прояснити ситуацію з цією консоллю, важливо врахувати наступне:

Переваги
Недоліки
  • Швидкий доступ до ігор;
  • є порт USB-C для заряджання обладнання;
  • сумісність зі смартфоном, планшетом та ПК
  • Не можна відтворювати YouTube або будь-яке інше відео через Remote Play;
  • відсутній доступ до платформ SVOD

PlayStation Portal від Sony — один з очікуваних пристроїв 2023 року. Консоль миттєво стала хітом продажу завдяки своїм переконливим функціям. На відміну від конкурентів типу Backbone One або Logitech G Cloud, інженерами додано тактильний зворотний зв'язок та сумісність з DualSense. З причин ліцензування, подібні фішки дозволені тільки для пристроїв Соні.

Лептоп для бізнесу: Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL: огляд 2-го покоління бізнес-ноутбука

Коментарі
Залиште коментар
Категорії