Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL: огляд 2-го покоління бізнес-ноутбука

Дата публікації: 25.11.2022 09:30
Дата оновлення: 18.05.2023 12:28

Ця серія популярна з двох причин:

  1. Вартість пристроїв залежить від комплектації. Цінники коливаються у 1,5-2 рази. За такого розмаїття простіше вкластися у бюджет купівлі.
  2. Ноут з непомітним класичним дизайном відмінно впишеться в офіс, стане вдалим доповненням до іміджу бізнесмена на діловій зустрічі.

Ноутбук для бізнесу Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL

Як виробник позиціює ноутбук Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL

Компанія Lenovo отримала у власність бренд ThinkPad у далекому 2005 році від IBM. Техніка ця славилася надійністю, зручною клавіатурою та тривалою автономністю. Позиціювалась як ноути для бізнесу, а тому завжди коштувала чимало.

У 2008 році в Lenovo вирішили виробляти родинну лінійку IdeaPad для дому. Вона стала компромісом між ціною та якістю. У ній комплектуючі та матеріали облицювання простіші.

В результаті на ринку утворилася прогалина між дорогими ThinkPad та бюджетними IdeaPad. У Lenovo вирішили заповнити порожню нішу шляхом випуску лінійки ThinkBook. В результаті у продажу з'явилися лептопи, які за якістю ближчі до ThinkPad, а за ціною — як IdeaPad.

Продукція призначена для малого бізнесу, студентів, навчальних закладів, фрилансерів. До пристроїв такого класу відноситься Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL, докладний огляд про який читайте далі.

Крутий планшет: Lenovo Tab P11 Pro: огляд преміального планшета, 5 переваг та 2 недоліки моделі

Екран

Дисплей відповідає призначенню ноута. Нічого надординарного немає. Діагональ 15″ дозволяє справлятися з робочими завданнями, не жертвуючи компактністю. Певні незручності можуть бути хіба що при редагуванні електронних таблиць з безліччю стовпців та рядків.

Дисплей відповідає стандарту FHD, матовий, з покриттям антивідблиску. Для серфінгу в інтернеті, продуктивної роботи з документами, графіками та схемами цього достатньо. Вузькі рамки співвідносять екран із корпусом з розрахунку 85/100.

У більшості моделей ThinkBook дисплей йде з матрицею IPS, ноути з TN-матрицею зустрічаються рідше. Шикарні кути огляду дуже потрібні з урахуванням того, що пристрій можна розкривати на 180 градусів.

Яскравість не дуже висока — 200-300 ніт. Однак моделі з неяскравими екранами коштують помітно дешевше. Охоплення за sRBG, за даними виробника, може бути до 100% у дорогих дисплеїв, але у бюджетних воно трохи більше ніж 50%.

Всього Lenovo пропонує 4 варіанти матриці: TN, IPS, IPS із sRBG до 100%, IPS із сенсорним інтерфейсом. ThinkBook не призначений для професійної роботи з графікою, особливо це стосується бюджетних моделей.

Цікавий огляд: Acer Nitro 5 AN515 54: огляд учасника ярмарку ноутбуків 2021 року

Клавіатура та тачпад

Над верхнім рядом клавіш є кнопка включення ноута з просунутим сканером відбитків пальців. Витончена кнопочка оснащена підсвічуванням, яке реагує на дотик. На клавіатурі виділено окремий блок цифрових клавіш, що спрощує роботу з числами. Реалізовано вологозахист.

клавіатура на ноутбуці Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL

Клавіатура 6-рядна, у верхній частині розташована смужка функціональних клавіш, що помітно поступається за розмірами іншим. Подвійні нижні стрілки в компактній моделі не дивують. Кнопки витримані в стилістиці ThinkPad: дуга нижньої частини підкреслює впізнаваність бренду. У клавіш приємний хід, є біле підсвічування. Якщо бентежить відсутність кирилиці на фото ноутбуків в інтернет-магазині, не хвилюйтеся: звичні літери на клаві є.

Тачпад середніх розмірів оздоблений тонкою сріблястою фасочкою по контуру. Виробник не став виділяти на ньому клавіші, але чіткий поділ на зони натиску є.

Вибираємо дизайнерський лептоп: Ноутбук для дизайнера: топ 5 пристроїв «на стилі»

Процесор та пам'ять

Варіанти процесів:

  • Intel i3-1115G4 — 4-потоковий двоядерник, частота — до 4,1 ГГц, кеш — 6 Мб;
  • Intel i5-1135G7 — 8-потоковий чотириядерник, частота — до 4,2 ГГц, кеш — 8 Мб;
  • Intel i7-1165G7 — 8-потоковий чотириядерник, частота — до 4,7 ГГц, кеш — 12 Мб.

Процесори потужні, можуть грітися до 100 градусів. Якщо система охолодження ноута працюватиме, не відключаючись при великих навантаженнях, не дивуйтеся. При спокійній роботі лептоп поводиться тихо, кулера періодично вмикаються/вимикаються.

показники можливостей процесорів лінійки Intel

Максимальна кількість оперативної пам'яті — 40 Гб. В Україну поставляються моделі з 8 та 16 Гб на борту. Після покупки за бажання можна додати пам'яті, хоча для роботи з документами та офісними програмами й розпаяні на материнці 8 Гб — непогано. При виборі пам'яті виробник віддав перевагу DDR4 зі стандартною частотою 3200 МГц.

Стильні лептопи для сучасних користувачів: Lenovo ThinkPad X1 Fold + огляд 4 ультрабуків цієї серії

Продуктивність

Основа продуктивності — процесори 11 покоління з гучною назвою Tiger Lake, що працюють за 10-нм технологією. Чіпи з'явилися у продажу у 2020 році, в Intel покращили енергоефективність попереднього покоління та підняли на новий рівень частоти. Більш рання серія Ice Lake помітно поступається Tiger.

Графіка у ноутів здебільшого вбудована, тому розраховувати на комфортний геймінг у важких іграх на максимальних налаштуваннях не варто. У принципі, це логічно, оскільки маємо справу не з ігровим, а офісним ноутом. Якщо хочете більше графічних можливостей, вибирайте з моделей з вбудованим адаптером Iris Xe. Таке рішення продуктивніше у порівнянні зі звичайною UHD-графікою. Також існують моделі з дискретною відеокартою GeForce MX450, але в Україну їх завозять неохоче через високу вартість.

На швидкість роботи також помітно впливає тип накопичувача. Лептоп з твердотільником швидше виконує операції з файлами. Незалежно від вибору моделі, SSD буде на борту у будь-якому випадку. В Україну Lenovo постачає ноути з накопичувачами від 128 до 1000 Гб.

Продуктивності ноутбука достатньо для навчання, роботи в офісі, серфінгу в інтернеті, відпочинку за легкими іграми.

Автономність

Автономність відповідає зазначеній виробником. В Україну поставляються ноутбуки з батареєю місткістю 45 Втч. Акумулятор протримається 6 годин, якщо будете, наприклад, весь час дивитися відео на YouTube. Хоча для робочої конячки такий варіант експлуатації не типовий.

батарея Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL та її можливості

Якщо будете працювати з офісними програмами з періодичними перервами на каву, батарея витримає 8 годин. Тож автономність цілком прийнятна. Лептоп можна брати у відрядження, габарити та акумулятор дозволяють використовувати софт у транспорті. У плані перевезення, до речі, ThinkBook не примхливий. Добротна збірка та надійний корпус дають можливість носити його у звичайній сумці або рюкзачку, не переживаючи, що лептоп швидко втратить пристойний зовнішній вигляд. Акумулятор швидко заряджається: за пів години набирає 50%. У комплектацію входить зарядний пристрій через Type-C зі стандартною потужністю 65 Вт.

Перевіряємо акумулятор: Перевірка батареї ноутбука командою та 6 програмами

Габарити та вага

ThinkBook справляє враження високотехнологічного пристрою, хоча вага та розміри дуже скромні. Його габарити: 19 х 357 х 235 мм. Важить ноутбук близько 1,7 кг, точний показник залежить від конфігурації. У порівнянні з першим поколінням лептоп став вужче на 1 см та скинув 100 г ваги.

Ноутбуки схожого призначення інших виробників мають приблизно такі ж масогабаритні характеристики, наприклад:

Назва
Габарити, мм Вага, кг
ASUS Vivobook 18 х 359 х 235 1,7
ACER Aspire 5 18 х 363 х 239 1,7

У них, до речі, також встановлені процесори Tiger Lake та новомодна графіка Iris Xe. Як тільки виробники заліза починають випускати нові чіпи, відразу з'являються нові моделі ноутбуків з ними, причому різних брендів.

Вибираємо макбук: Який MacBook вибрати у 2022 році: огляд, порівняння, відгуки

Комунікаційні можливості

У наші неспокійні часи багато хто працює і/або навчається віддалено. ThinkBook для цього має:

  • Вебку, яку можна закрити шторкою. Камера працює чітко навіть за поганого освітлення, до мікрофонів нарікань немає.
  • Два динаміки по 2 Вт забезпечують прийнятну гучність під час прослуховування музичних треків та перегляду фільмів. Не забули й про Dolby Audio. Великою кількістю басів аудіосистема похвалитися не може, переважають високі частоти. Меломанам має сенс користуватися навушниками.

У вузькому корпусі знайшлося місце для порту LAN, є куди встромити кручену пару. Є бездротові інтерфейси: блютуз та Wi-Fi. Ноутбук легко конектиться з модемами та роутерами.

Лептопи для геймерів: Ноутбуки Lenovo Legion — топова флагманська лінійка для ігроманів: 5 програмних фішок

Дизайн

На відміну від пафосних ThinkPad, ThinkBook виробник оснастив корпусом, що складається в основному із пластикових елементів. Алюмінієва у ньому лише кришка дисплея. Всі матеріали благородного сірого кольору, екстер'єр виглядає стримано та ненав'язливо. Для офісу те, що потрібне. З іншого боку, трохи засмучує відсутність альтернативних кольорів.

 зовнішній вигляд Lenovo ThinkBook

Корпус радує якістю складання, скрипи та люфти відсутні. Клавіатура не прогинається при натисканні. Масивна монопетля розрахована на роки безпроблемної експлуатації. У цілому лептоп справляє враження продукції солідного бренду, призначеної для представників бізнесу.

Вибираємо неттоп: Найкращі неттопи: ТОП-5 моделей, у яких чудово все

Фішки та відмінності

Офісний ноут — не найкращий варіант для обкатки незвичайних інженерних рішень. У цій ніші конкурує велика кількість моделей різних брендів, тому виробники зазвичай уникають ризикованих новацій.

мінімалізм у стилі Lenovo ThinkBook 15

Ключова фішка ThinkBook — аудіовідсік Versa Bay, розташований в корпусі ноута за аналогією з оптичними приводами, що канули в льоту. Відсік виїжджає на санках, у ньому лежать навушники, що входять у комплектацію, з мікрофонами та шумоізоляцією. Моделі з вакуумними вушками продаються в США, Японії та деяких інших країнах. В Україні знайти таку конфігурацію проблематично, хоча спочатку і в нашій країні компанія Lenovo планувала розпочати продаж ноутбуків з навушниками.

Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL: огляд технічних характеристик

Оснащення ноута у табличному вигляді:

Екран
15,6 ''
Процесор Интелівський  i3, i5 або i7
Оперативна пам’ять 8 або 16 Гб
Відеокарта Вбудована UHD або Iris Xe, дискретна GeForce MX450
Накопичувач До 1 Тб. Передбачена можливість використання двох SSD або SSD та HDD
Порти По бокових гранях розкидані 2 Usb 3, тандерболт, type-C, HDMI, картридер, LAN
Роз'єм для аудіопристроїв 3,5
Вебкамера HD
Зчитувач відбитків пальців +
Бездротові інтерфейси Вайфай та блютуз
Модуль безпеки ТРМ 2.0

Як бачите, ноутбук від Lenovo під назвою Thinkbook 15 G2 ITL оснащений дуже непогано. Проблем із підключенням великого монітора та різних периферійних пристроїв не виникає. Хіба деякі порти розташовані близько.

На закінчення кілька слів про софт. Для користувачів, які не звикли економити на ПЗ, прийнятним варіантом буде професійна Windows 10. Майкрософтівцями вона позиціюється як операційна система для бізнесу. У разі встановленої ОС можливе автоматичне оновлення до Windows 11. Яка система краще підходить для ThinkBook — питання спірне. При проблемах з програмним забезпеченням консультанти Lenovo часом рекомендують відкотитися з сируватої Windows 11 на добре обкатану «десятку».

Гаджети для школярів та студентів: Гаджети для навчання: топ-6 актуальних девайсів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії