Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo Tab P11 Pro: огляд преміального планшета, 5 переваг і 2 недоліки моделі

Дата публікації: 27.10.2021 09:22
Дата оновлення: 27.10.2021 09:22

У свій час ринок планшетів пішов на спад. Багато експертів почали стверджувати, що він безнадійний, не витримує конкуренції з ультрабуками та смартфонами. Однак Стів Джобс зумів його реанімувати, потім інші виробники приєдналися до боротьби за покупців. Зустрічайте планшет від Lenovo, який кинув виклик топовим таблетам від Apple і Samsung.

Lenovo Tab P11 Pro: огляд бізнес-планшета

Модний бюджетник: Огляд планшета Huawei Mediapad T3: 5 параметрів, вартих уваги 

Характеристики планшета Lenovo Tab P11 Pro

Процесор
Snapdragon 730G
Операційна система Android 10
Пам'ять, Гб  6/128
Екран 11,5’’
Фронтальні камери, Мп  8+8
Тильні камери, Мп  13+5
Канал зв'язку  Wi-Fi чи LTE
Клавіатура, стилус  У комплекті

В об'єктивних оглядах Lenovo Tab P11 Pro справедливо відзначають, що чипсет, встановлений виробником, більше відповідає середньому рівню, а не флагманській моделі. В цьому плані таблет Леново програє прямому конкуренту — самсунгівському Galaxy Tab S7+. Хоча такий програш позитивно відбивається на ціні флагмана Lenovo. 

Наявність стабільно робочий версії Android виглядає логічно та очікувано. Якщо порівнювати з іншими планшетами, крім яблучних, це кращий варіант. 

комплектація Lenovo Tab P11 Pro

Розмір оперативки гармонує з можливостями процесора. Постійної пам'яті більш ніж достатньо для установки програм і зберігання документів. У корпусі є слот для MicroSD карт до 1 Тб. 

Екран — головна фішка таблета, гідна окремої статті. Детальніше про нього буде розписано нижче. 

Камери добре справляються з простими завданнями, на зразок фотографування документів. Однак за якістю знімків вони не можуть конкурувати з сучасними фотокамерами. Втім, від планшетів цього й не потрібно. 

Непогана моделька: Samsung Galaxy Tab A7: огляд 8 характеристик

Дизайн і аксесуари, масогабаритні характеристики, комплектація 

Корпус планшета зроблений з алюмінію, виглядає вельми надійно. Метал залишає приємні тактильні відчуття. Темно-сірий колір виглядає солідно. Девайс можна не тільки юзати вдома, але й сміливо брати на навчання в інститут або на роботу в будь-який солідний офіс. Товщина таблета — 5,8 мм. За цим показником планшет можна порівнювати зі смартфонами. Вага теж невелика — всього 485 г. Руки не втомляться тримати Tab P11 Pro тривалий час, якщо в цьому буде необхідність. Дизайн професійній версії таблета набагато сучасніше, технологічніше, ніж у звичайного Tab Р11.

малювання стилусом на Lenovo Tab P11 Pro

Екран обрамлений елегантними тонкими рамками однакової товщини. Виробник зміг вибрати оптимальний розмір окантовки. З одного боку, вас не буде дратувати велика невживана площа корпусу, а з іншого — не доведеться турбуватися з приводу випадкових дотиків до екрана. Єдине, що виділяється на чорній окантовці дисплея, — 2 лінзи передніх камер. 

В Леново вирішили оснастити планшет окремим об'єктивом для ідентифікації користувача по обличчю. Розпізнавання камер не передбачає 3D-сканування, таблет аналізує плоске зображення, однак й таку технологію обдурити проблематично. Другий об'єктив зазвичай використовують для селфі та відеодзвінків. При спілкуванні по відеозв'язку можна включити функцію розмиття фону для забезпечення конфіденційності оточення. 

 функціонал планшета Lenovo Tab P11 Pro

На задній панелі — технічна інформація у вигляді значків і логотип Lenovo. Також на ній присутні 2 основні камери.

У комплектацію крім планшета входять: 

  1. задня накладка — підставка для таблета; 
  2. клавіатура з задньою тканинною панеллю; 
  3. стилус; 
  4. зарядний пристрій; 
  5. скріпка для відкривання слота MicroSD; 
  6. USB-кабель. 

Для повного щастя не поклали навушники, але, як то кажуть, немає межі досконалості. Комплектація й так багата, відповідає флагманському рівню. 

Цікава моделька: Samsung Galaxy Tab S6: огляд на 7 підрозділів

Дисплей Lenovo Tab P11 Pro 

Дозвіл у леновівського дисплея — 2560х1600 пікселів, планшет легко тягне 2К відео. Виробник зробив акцент на мультимедійні можливості пристрою, вибравши пропорцію сторін екрану 16:10. Для офісних додатків такий варіант теж можна назвати вдалим. 

Технологія OLED забезпечує виняткову контрастність дисплея, проте яскравість на середньому рівні. Частота досить скромна — 60 Гц. Кольори на межі фантастики, заводські налаштування не вимагають корекції. Колірний обхват виходить за межі стандартного простору sRGB. Дивитися фільми та ролики в YouTube — суцільне задоволення. Для цих цілей екран підходить ідеально. 

Технологія DC Dimming зводить нанівець мерехтіння, сенсорний шар реагує на одночасні дотики до 10 пальців. Екран ґрунтовно захищено олеофобним склом. В налаштуваннях можна включити темну тему, фільтр синього спектра, вивести заставку на відключений екран. Є 3 режими яскравості. Дисплей активується дотиком або зміною положення таблета. 

Можна читати на вулиці, але в яскравий літній день можуть виникнути певні незручності. Оскільки в екрану Tab P11 глянцеве покриття, на сонці планшет трохи відблискує. Кути огляду вражають: картинку чітко видно, навіть якщо дивитися збоку. Швидкість відгуку — близько 4 мс, за цим показником екран підходить для динамічних ігор. 

Топчик бюджетників: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, які заслуговують на увагу

Продуктивність і звук 

Планшет не гальмує, якщо не запускати ресурсомістких ігор. У нього чуйний інтерфейс, модель можна похвалити за чіткість і плавність роботи. Стандартні програми відкриваються стрімко. OneNote, Google Docs, малювалки, YouTube та т.і. не змушують себе чекати. 

Вибір на користь не найбільш потужного процесора можна виправдати вартістю планшета і завданнями, для яких він призначений. Перегляд фільмів, швидкий серфінг в інтернеті, робота з документами й фотками — все це чіп тягне легко і невимушено. Ігри теж йдуть, але деякі лише на середніх налаштуваннях. Якщо запускати ресурсомісткі програми на максималку, якість картинки часом страждає. 

Якщо налаштування гри відповідають параметрам заліза, геймплей йде комфортно, можна сповна насолодитися можливостями екрану. При цьому планшет практично не гріється. З охолодженням у нього повний порядок, що сприяє досить високій продуктивності. 

Виробник подбав не тільки про шикарну картинку, але й про звуковий супровід. Для цього в корпусі розмістили 4 динаміки, акустична система розроблена спільно з компанією JBL. Звук чистий, голосний, басовитий, деталізований. Чи не кожен ноутбук може похвалитися такими можливостями аудіо. Максимальна гучність не псує якість звучання. Рулить Dolby Atmos, є еквалайзер, присутні тонкі налаштування. Навушники можна підключати по блютузу або за допомогою перехідника з USB-C на аудіоджек, який продається окремо, але коштує недорого. 

Недорогі моделі: Lenovo TAB M10: огляд 3 лінійок популярного пристрою

Програмне забезпечення 

Розділ про програмну складову планшета Lenovo Tab P11 Pro логічно почати з операційної системи. Виробник встановив перевірену часом десяту версію ОС Android. Молодь, яка прагне отримувати найсвіжіший софт, можливо, залишиться цим незадоволена. Але при виборі операційки, мабуть, було логічно піти безпечним шляхом, постаратися виключити ризики, пов'язані з сумісністю програмного забезпечення. Після першого підключення до інтернету Андроїд завантажить патчі до своєї версії та оновиться. 

У Lenovo не стали захаращувати постійну пам'ять сумнівними додатками, в результаті чого більше ніж 100 Гб залишилися вільними. З того, що на борту, можна виділити: 

  • Dolby Atmos для налаштування об'ємного звуку. 
  • Bamboo Paper для ведення нотаток. 
  • Microsoft Office для роботи з документами. 
  • Netflix для перегляду фільмів у якості HDR10. 

Tab P11 можна використовувати як планшет для всієї родини. У таблеті реалізована підтримка облікових записів. Є дитячий режим, функція батьківського контролю стане перешкодою для допитливої ​​дітвори, захистить її від непотрібного контенту. На планшеті достатньо місця для софта, кожен користувач може встановлювати актуальні програми. 

При підключенні клавіатури планшет переходить в віконний бізнес-режим з інтерфейсом багатозадачності. Розташування ярликів починає чимось нагадувати Windows. Запущені програми не поспішають займати весь екран. Вікна додатків можна перетягувати по екрану, змінювати їх розміри, згортати та закривати як у Windows. 

У бізнес-режимі є ще одна цікава фішка. Якщо наблизити віконце програми до кордону, воно автоматично займає рівно половину екрану. Технологія робить зручним режим роботи з двома додатками. 

Про актуальність таблетів: Для чого потрібен планшет: 4 сфери застосування

Автономність Tab P11 

Виробник не поскупився на місткість тонесенького акумулятора: 8600 мАг — не жарт. У техдокументації вказують 2 показники тривалості зарядки: 

  • 15 годин автономності в змішаному режимі, 
  • 8 годин серфінгу в інтернеті. 

Багато залежить від налаштувань дисплея. Так, двогодинна відеоконференція в Zoom садить батарею приблизно на 25% при яскравості екрану в 50%. Така яскравість для більшості користувачів є комфортною, але якщо її збільшити, то на 8 годин відеозв'язку акумулятора точно не вистачить. 

У комплект входить 20-ватний зарядний пристрій. Тут теж виробник не поскупився, оскільки роз'єм планшета, який відповідає за підживлення акумулятора, бере не більше 18 Вт. За 30 хвилин батарея відновлює близько 25% енергії. Щоб набрати 100%, їй потрібно понад 2 години. 

У планшеті можна включити режим економії ресурсу батареї. Він актуальний, якщо користувач налаштований тривалий час працювати на таблеті, підключеному до електромережі. У режимі економії рівень заряду акумулятора виросте максимум до 60%. Стилус, що входить в комплектацію, можна заряджати по кабелю від планшета. 

Розганяємо таблет: Топ-10 способів, як прискорити роботу планшета

Порти й комунікації планшета Lenovo 

Роз'єми розташовані на гранях пристрою: 

  • На правій грані — USB-C для зарядки та пара динаміків. 
  • На лівій грані — кнопка включення з можливістю ідентифікації користувача по відбитку пальця, роз'єм для MicroSD і ще пара динаміків. Лоток для карток — подвійний або одинарний в залежності від моделі. 
  • На верхній грані — кнопки управління гучністю і два отвори для мікрофонів. 
  • На нижній грані — 4-піновий контактна площадка для клавіатури.

З дротових інтерфейсів у планшета тільки USB-C. Аудіовихід вписати в настільки тонкий корпус не було можливості. Якщо необхідно скористатися дротовими навушниками, доводиться брати звук через перехідник. Навряд чи буде потрібно підключати навушники заради гучності, оскільки у таблеті шикарні динаміки, особливо якщо враховувати скромні габарити пристрою. 

 роз'єми й товщина Lenovo Tab P11 Pro

В Україні можна купити Tab P11 з підтримкою Wi-Fi або LTE. Перший варіант приблизно на 2000 грн дешевше. Він актуальний, якщо пристрій продається для домашнього використання. Брати інтернет з роутера — суцільне задоволення: таблет ловить сигнал відмінно. В дорозі для моделі з Wi-Fi можна роздати інтернет зі смартфона. Варіант з LTE дає можливість бути на зв'язку скрізь, нічого не налаштовуючи. Також планшет підтримує блютуз 5-ої версії.

зовнішній вигляд по діагоналі Lenovo Tab P11 Pro 

Порівняння бюджетників: Lenovo Tab M8: огляд HD і FHD моделей — 5 особливостей

Пам'ять Lenovo Tab P11 Pro 

Планшет оснащений 128 «гектарами» постійної пам'яті UFS 2.1. Не можна сказати, що накопичувач належить до останнього слова інженерної думки, але формат UFS 2.1 — перевірене, обкатане рішення. Все в дусі концепції, на якій зупинилися інженери Lenovo: використовувати не стільки найсучасніші, скільки перевірені часом комплектуючі. Обсягу в 128 Гб більш ніж достатньо для планшета. Диски SSD такого ж розміру встановлюють на комп'ютери та ноутбуки, а в нашому випадку ще є слот для карт MicroSD. Картку зручно використовувати для зберігання фоток, але програми встановлювати на неї не можна, можна тільки записувати дані додатків. 

Оперативки 6 Гб — теж непогано, особливо з урахуванням того, що таблет задуманий як пристрій для мультимедійного контенту та бізнесу. На можливості грати розробник не робить акценту. Якщо, в надії заощадити, спробуєте знайти Tab P11 c 4 Гб, вас спіткає розчарування. Навіть на бюджетні версії без приставки Pro нині встановлюють 6 Гб оперативки. У бюджетників, правда, екран простіше, та деякі інші характеристики слабіші. 

Статусний планшет від Microsoft: Огляд Microsoft Surface Pro 6: ціна і 6 ключових характеристик

Переваги та недоліки Tab P11 Pro 

Сильні сторони Lenovo Tab P11 з приставкою Pro: 

  • Шикарний OLED-екран; 
  • преміальна комплектація включає стилус і клавіатуру; 
  • 4 гучні динаміки з разючою якістю звуку; 
  • 3 формати використання: без підставки, з підставкою, з підставкою і клавіатурою; 
  • можливість дивитися фільми у 2К, працювати з документами, малювати, грати з середніми налаштуваннями в сучасні ігри. 

Недоліки: 

  • за різноманітністю софта Андроїд поступається iPadOS; 
  • маленька клавіатура без підсвічування більше схожа на іграшку, ніж на інструмент для серйозної роботи з текстами. 

Втім, сильно лаяти клавіатуру, не варто. Вона залишає двояке враження. В актив їй можна занести роздільні клавіші стрілок. Ще один плюс — глибина ходу 1,3 мм, що можна порівняти з показниками ноутбуків. Мінуси: близько розташовані клавіші, відсутність End, Home та інших кнопок, призначених для швидкого управління курсором. 

У цілому модель вийшла збалансована. Покупці отримали комплектацію з претензією на преміальність за конкурентною ціною. Tab P11 — хороший вибір для людей, які не фанатіють від Apple та байдужих до Самсунгів. Тим більше що в конкуренції з iPad Pro та Galaxy Tab S7 герой огляду не виглядає безнадійним. У першому випадку він виграє за ціною, а в другому — може потягатися й щодо комплектуючих. Екран, наприклад, у Lenovo краще, ніж у Самсунга. 

Компактні моделі: Кращі планшети 8 дюймів — топ 5

Коментарі
Залиште коментар
Категорії