Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Топ 10 бюджетних моніторів 2023 року — тільки варті уваги екземпляри

Дата публікації: 15.01.2022 12:05
Дата оновлення: 10.01.2023 09:21

Через велику пропозицію іноді складно підібрати монітор, ідеально сумісний з потребами. У кожного своя базова характеристика та переваги. Часто покупці відштовхуються від вартості, забуваючи про те, що їм потрібно кристально чисті кадри, максимальна продуктивність та надійність. Важливі також кількість роз'ємів для підключення.

 роз'єми підключення моніторів

Сидіння за комп'ютерним столом упродовж дня може дати негативні наслідки для спини, шиї та тіла. Тому, обираючи відповідну модель, в першу чергу потрібно враховувати ергономічність та додаткові інтерфейси. Подивимося, як це виглядає в розрізі кращої десятки бюджетних екранів.

ACER V227QAbi 

Acer — один з найвідоміших брендів в комп'ютерній індустрії. Пропозиція компанії включає ноутбуки, монітори та мультимедійні проєктори. Тайванський гігант з представництвами в десятках країн світу в останні роки створює моделі, призначені для певної групи користувачів. ACER V227QAbi — один з таких екземплярів. Статичний контраст цього геймерського гіганта становить 1000: 1. Але це не єдина перевага, що дозволила обійти кращі бюджетні монітори. Інші важливі відмінності двадцяти двох дюймового широкоформатного екрана: 

  • Насиченість картинки — 250 кд/м2. 
  • Роздільна здатність, що дозволяє потрапити в топ бюджетних моніторів з великою діагоналлю, — 1920x1080. 
  • Підтримка технології Flicker-free та системи захисту зору Low-Blue Light. 
  • Час відгуку матриці — 4 мс (при частоті в 75 Гц).

ACER V227QAbi у всій красі

Інженери Acer інтегрували роз'єми D-Sub (VGA) та HDMI. Це означає, що проблем з сумісністю точно не буде. При роботі з графікою кольори на цьому екрані завжди ідеальні, незалежно від того, куди дивиться користувач. У монітора міцна підставка, навіть при найбільшому нахилі не доведеться турбуватися про стійкість. 

ASUS VP228DE

Монітор ASUS VP228DE поєднує в собі стиль та функціональність. Це чергова модель з низьким енергоспоживанням. Обладнання кращим чином доповнить офісний чи домашній простір. З Full HD робота з графікою та мультимедіа — одне задоволення. 

ASUS VP228DE для роботи з графікою та мультимедіа

Інженери ASUS зробили все для отримання яскравого та реалістичного зображення. Монітор VP228DE оснащений ексклюзивною функцією GamePlus, розробленою для того, щоб гравець міг включати відеошукач чи таймер. Інші 5 фішок: 

  • VP228DE — модель з високими показниками контрастності (100000000: 1).
  • Виробник інтегрував Splendid Plus та Vivd Pixel.
  • Міцна підставка ідеально гармонує з тонким профілем.
  • Інженери ASUS більш схильні до впровадження AI. Splendid Plus та Video Intelligence оптимізують зображення поліпшенням кольорів та яскравості.

Вбудований хронометр дозволяє гравцям контролювати гейми в стратегічних битвах. 

ASUS піклується про зір користувача. Завдяки технології стабілізації мерехтіння та функції оптимізації синього світла, очі не втомлюються. Ця модель динамічно регулює контраст, налаштовуючи співвідношення чорного та білого. Таке регулювання є не у всіх флагманів.

Не пропусти новинку: iPhone 13: огляд та 4 козирі

LG 24MK430H-B 

Модель LG 24MK430H-B — ідеальне рішення для офісу та домашнього використання. Матриця IPS забезпечує широку оглядовість та непогану передачу кольору, хоча це не єдина перевага. Виробник приділяв особливу увагу цій моделі 2018 року випуску, збільшивши діагональ та пропрацювавши якість. Завдяки інтегруванню Dynamic Action Sync, відгук вдалося знизити до 1 мс. 

Команда LG також пропонує встановити додаткове програмне забезпечення: Screen Split та більш розширену платформу OnScreen Control. Це інструменти для гнучкого налаштування робочих параметрів. Режим читання, при якому зір не втомлюється, доступний, хоча давно став стандартом для більшості флагманів.

LG 24MK430H-B для офісу та домашнього використання

Завдяки фірмовій In-Plane Switching, користувачі можуть дивитися на екран під різним кутом до площини кадрів. Команда LG також розробила систему Black Stabilizer, яка виявляє темні сцени та допомагає освітлити їх. Таким чином гравці зможуть знайти ворогів, що ховаються та чекають в засідках. 

DELL E2216HV 

Цей 22-дюймовий шістдесяти герцовий монітор оснащений матрицею TN. Хоча це не привід засмучуватися — матове покриття підвищує комфорт роботи, а технологія Flicker Free істотно знижує ймовірність мерехтіння картинки. Для офісу — саме те. Перевагою моделі вважають інтеграцію PowerNap, яка знижує яскравість монітора в сплячому режимі. 

Ось інші важливі фішки:

  • Відповідність стандарту VESA. 
  • Зручне управління — легкий доступ до кнопок живлення, панелі регулювання яскравості та контрастності (встановлені режими задаються через передню панель монітора).
  • Виробник вмонтував VGA та DisplayPort.
  • DELL E2216HV може похвалитися 16,7 мільйона кольорів.
  • Оптимальний комфорт можна отримати внаслідок нахилу монітора на 5° вперед або 21° назад.
  • Виробник заявляє про підтримку 85% колірної гами та кутах оглядовості 170°/160°. 

офісна модель E2216HV

DELL, як і інші глобальні бренди, піклується про екологію. Корпус монітора більш ніж на 25% виготовлений з переробленого матеріалу. Виробник використовує скло, що не містить вкраплень миш'яку. Друковані плати позбавлені бромованих вогнестійких добавок, а панель збирається без додавання ртуті

В тему про екологічність: Як вибрати захисні окуляри для комп'ютера: 4 основні критерії

SAMSUNG S22F350F

Комфортні умови для офісу та любителів мультимедіа забезпечить тільки монітор формату Full HD. І це про Samsung S22F350F. Виробник пропонує практично універсальну роздільну здатність. З даною моделлю ідеальна робота з графікою забезпечена. Співвідношення сторін 1920x1080 оптимальне для ігор або перегляду фільмів. З цим широкоформатним екземпляром геймери забудуть про розмиття, розриви та обрізку кадрів. 

Серед основних переваг обладнання: 

  1. Модель синхронізується через AMD Free-sync (частота оновлення кадрів буде відповідати сумісної відеокарти). Плавність ігрового процесу гарантована.
  2. Коефіцієнт контрастності картинки відповідає стандарту Mega DCR.
  3. Монітор кріпиться до стіни та сумісний з підставками чи кронштейнами VESA. 
  4. Екран з матовим покриттям справно усуває дзеркальний ефект та не схильний до відбиття чи відблисків.
  5. Розроблена командою Samsung, технологія Flicker Free мінімізує подразливе мерехтіння кадру. Корейські інженери зробили все для того, щоб кожен гравець міг грати з комфортом. 
  6. Довжина, включеного в комплект, кабелю живлення — 1,5 м. 

 Samsung S22F350F з круглою підставкою

Samsung S22F350F — універсальний ергономічний монітор для професійних та інших потреб. Кругла підставка добре гармонує на робочому місці та міцно тримає надтонкий дисплей. Виробник заявляє, що даний екземпляр виготовлений з 30% переробленого пластику та споживає менш як 0,005 Вт в сплячому режимі.

SAMSUNG Curved C24F390F

Форма цього квадратно-круглого гіганта базується на колі радіусом 2 м, завдяки чому розширюється поле зору та зменшується кількість відбитого світла. Матриця виконана за принципом VA (запатентована технологія). Кожна картинка захоплює відтінками чорного, ідеальним білим, при цьому підтримується контрастність 3000: 1. Не менш актуальні наступні характеристики: 

  1. Запатентована технологія регулює яскравість. Система робить це на основі відібраних чорних областей, що відбиваються на екрані. Це дозволяє знизити енергоспоживання на 10%. 
  2. Виробник вмонтував порти для підключення HDMI та VGA.
  3. AMD FreeSync оптимізує оновлення екрану, зіставляючи з продуктивністю апаратної частини. У режимі real-time система синхронізується з відеокартою, мінімізуючи «підвисання» та забезпечуючи коректну зміну кадру. Ігровий процес неодмінно буде плавним.
  4. Підставка монітора може нахилятися тільки на -4°/20°, але є можливість встановити екран на опору стороннього виробника. Завдяки сумісності зі стандартом VESA 75x75 мм, в цьому плані проблем не буде. 

 деталізована картинка на Samsung C24F396

Роздільна здатність 1080p на 23,5-дюймовому екрані монітора Samsung C24F396 забезпечує пристойну щільність пікселів — 93 PPI. Темні відтінки будуть більш помітними та яскравими. Чорний колір став набагато глибше, ніж на дисплеях IPS чи TN, що мають коефіцієнт контрастності 1000:1. Це відчувається з перших хвилин використання.

На замітку: Навіщо потрібно «розумне» освітлення?

ASUS VS197DE

Коли мова йде про 18,5-дюймовий TN-монітор з екраном 1366 на 768 пікселів, стає зрозуміло, що варіант навряд чи зацікавить геймера або любителя широкоформатних фільмів. Хоча це не привід списувати цю модель. Типовий офісний екземпляр не позбавлений переваг. Технічно підкованим користувачам буде цікаво наступне: 

  • Масивний ASUS VS197DE здатний відтворювати кадри зі співвідношенням сторін 16: 9 та відгуком в 5 мс, яких достатньо для невибагливих офісних планктонів.
  • Контрастність — 1000:1 (статична), 50 000 000:1 (динамічна). Яскравість — 200 люмен.
  • Створена ASUS система Smart Contrast регулює яскравість підсвічування для досягнення найтемнішого чорного та найяскравішого білого, забезпечуючи реалістичне зображення.
  • З базових роз'ємів виробник вмонтував тільки D-Sub, додавши також шість попередньо встановлених відеорежимів (пейзаж, гра, кіно, нічний, sRGB і стандартний), які обираються однією кнопкою. 

ASUS VS197DE для роботи або навчання

Це модель з без ртутною панеллю зі світлодіодним підсвічуванням. ASUS також використовує пакування з гофрованого картону з вмістом вторинної сировини не менше 80%. 

Інженери передбачили встановлені режими зображення, регульований кут нахилу та застосували безблікове покриття для екрана. Для роботи або навчання — саме те, що треба. 

Lenovo ThinkVision T22i-10

Чергова лінійка Леново, що отримала серійну назву ThinkVision T22i-10, — прорив у сфері виробництва моніторів. Цей бренд завжди створював обладнання для вимогливих професіоналів. Дизайнери та інженери Lenovo добре попрацювали, забезпечуючи реалістичність картинки. Серед явних відмінностей обладнання:

  • Full HD кадри без полів спрощують повсякденну роботу;
  • монітори цієї серії сумісні з портами VGA, DisplayPort та критичним для любителів мультимедіа стандартом HDMI; 
  • ThinkVision T22i-10 має чотири вбудовані USB 3.0 та аудіо вхід на 3,5 мм;
  • витончений та універсальний дизайн з функціональною підставкою робить цю модель ідеальною для офісу.

ThinkVision T22i-10 — кращий безрамковий монітор

Виняткові візуальні ефекти на екранах від Lenovo забезпечуються завдяки In-Plane Switching. Монітор видає стабільні, яскраві кольори під широким кутом огляду. Просте та зручне підключення — не менш важлива фішка компанії. Працювати з найбільш часто використовуваними пристроями з HDMI, VGA і DisplayPort зручно, як і підключати аксесуари через USB напряму до дисплея. 

ThinkVision T22i-10 — ергономічність

Додаткові функції та акценти: Infinity Edge, USB-концентратор, слот для замка безпеки Kensington, захист високошвидкісного HDCP контенту, сертифікація Energy Star. 

Для геймерів: Кращі відеокарти 2022: рейтинг 5 моделей

ACER Nitro VG240Y

Попри те, що монітор створювався для геймерів, модель отримала просту конструкцію. Екран встановлений на підставці V-типу, має гострі краї, характерні для даної категорії обладнання. Але є один нюанс — інженери позбавили користувача повноцінної функції обертання підставки або зміни висоти. Настільна база укомплектована простою притискною лапкою, що забезпечує стійкість, але, на жаль, це мало функціонально. 

Серед явних відмінностей моделі:

  • Кнопки управління розташовані на задній стороні корпусу (з правого боку).
  • Обладнання не призначене для кріплення на стіну.
  • Вбудовані 1 порт VGA та 2 порти HDMI (інтерфейси DP, DVI, і USB відсутні). 

NITRO VG240Y — вартий уваги екземпляр для геймерів

Попри відсутність гнучкості, власникам цієї моделі є чим пишатися, адже NITRO VG240Y оновлює кадри з разючою частотою в 144 Гц. Завдяки Visual Response Boost (VRB), відгук зменшений до 1 мс, чим можуть похвалитися не всі екземпляри, що потрапили в топ недорогих моніторів. Чіткість кадрів гарантована при будь-якому навантаженні. 

 NITRO VG240Y - управління

Монітор з тонкою окантовкою належить до групи безрамкових. Передня панель має широку смугу внизу. Посередині — логотип виробника, трохи порушує монотонність корпусу.

DELL E1916HV 

Завдяки інтерфейсу VGA, ЖК-монітор E1916HV від Dell можна використовувати з різними комп'ютерами. Після налаштування вдасться отримати картинку розміром 1366 на 768 точок з яскравістю в межах стандартних 200 кд/м². 

З контрастністю 600: 1 не все так гладко, але підтримка 16,7 мільйона кольорів порадує. З огляду на те, яка ціна на даний екземпляр, потрапляння моделі в топ передових екранів малоймовірне. Хоча рейтинг бюджетних моніторів вельми відповідає баченню інженерів DELL. 

У цьому моніторі важливо наступне: 

  • Продуктивність 18,5-дюймового широкоформатного дисплея явно вище конкурентів.
  • Модель виготовлена відповідно до останніх екологічних та нормативних стандартів.
  • Виробник залишив підключення через VGA.
  • Є додатковий важіль, який висувається та нахиляється для зміни кута читання.
  • Підставка адаптується для портретного чи ландшафтного режимів. 
  • Кути нахилу можуть регулюватися на 70° назад і 5° вперед.

РК-монітор E1916HV від Dell

Хорошому монітору — хороший стіл: Як вибрати стіл для дитини: 4 основні критерії

Сидіти на дивані та дивитися фільми на своїх комп'ютерах — це те, що подобається багатьом. З хорошим ноутбуком можна домогтися комфорту та ідеального розташування. З ПК все складніше. Без функції нахилу чи оглядовості навряд чи вдасться відійти далі 1-2 метрів від своєї ігрової станції. А для офісних співробітників — подвійна складність. Адже їхні потреби часто пов'язані з виведенням декількох картинок, графіків та іншого. 

Для багатьох користувачів пошук монітора — челендж на 5-6 тижнів. Людям доведеться прочитати не один огляд поки вони зупиняться на ідеальної моделі. Якщо говорити про діагоналі, важливо наступне: 

Призначення
Оптимальний стандарт матриці
Домашній, Full HD  IPS, VA-type
Для геймерів TN+ film, UWQHD+
Офісний  Стандарт WUXGA, WQHD

Економія енергоресурсів теж важлива. Сотні тисяч офісних працівників залишають свої комп'ютери ввімкненими на весь день навіть не знаючи, скільки енергії споживає така станція. Тому моделі з добірки в основному «зелені» та створені з екологічного пластику. 

Корисно: Як поставити пароль на папку: 3 методики та 6 програм-блокувальників

Коментарі
Залиште коментар
Категорії