Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

iPhone 13: огляд та 4 козирі

Дата публікації: 10.09.2021 10:17
Дата оновлення: 10.09.2021 10:17

Чотирнадцятого вересня двадцять першого року відбувся показ iPhone 13. Багато хто чекає від цього смартфона дива. Якщо вірити характеристикам, воно сталося! В огляді зібрали факти з приводу тринадцятої моделі.

огляд iPhone 13

Дата виходу: коли чекати iPhone 13 

Новинку презентували в середині вересня. У США шести ядерний гаджет в продажу з 21 вересня 2021 року. В Європі та Україні — з 24 числа цього ж місяця. Уже можна оформляти передзамовлення.

Модельний ряд: на один, два, три розрахуйся!

iPhone 13 Pro вийшов у двох форматах: звичайному та збільшеному. У нього три об'єктиви — два ширококутних і одним портретний. Смартфон оснащений найміцнішим водонепроникним склом. Він підтримує 5G, «кінематографічний режим» і розмиття фону в реальному часі при відеозніманні. 

На такому смартфоні можна сміливо знімати фільми. Адже внаслідок збільшеного сенсора основний модуль проявляє себе з найкращого боку при поганому освітленні. Та й ультрашірокоуголка оновлена, телевик підтримує 3-кратний зум. Тепер діапазон оптичного наближення становить 6х, що дає можливість знімати в макрорежимі від 2 см. Всі три камери підтримують нічний режим.

У лінійки чотири примірники:

  • iPhone 13 — без особливих надмірностей.
  • iPhone 13 mini — для жіночих рук.
  • iPhone 13 Pro — зі збільшеними можливостями за демократичну вартість (за мірками Apple).
  • iPhone 13 Pro Max — найбільш технологічна модель.

модельний ряд iphone 13

Екран за розмірами той же, що у попередньої версії: у базовій моделі діагональ 6,1", mini — 5,4", як в iPhone 12 mini. Якщо хочеться маленький айфон, можна ще придивитися до класичного iPhone SE 2020.

Дані під рукою: Як перенести фото з iPhone на комп'ютер за 7 хвилин

Питання в грошах: скільки буде коштувати iPhone 13

У розцінках виробник залишається вірним своєму підходу — все найкраще своїм клієнтам. Це відбивається також в прайсі на моделі. Доступніше iPhone 13 в мінірозмірі — від шести ста дев'яноста дев'яти доларів (близько 19 000 грн). Ціна на 13 Pro Max стартує з тисячі двісті доларів (від тридцяти трьох тисяч гривень).

Як виглядає iPhone 13: запит на елегантність

Зовні мобільник продовжив моду на квадратний корпус, яку повернув в тренди 12-й айфон. Габарити телефону такі ж, як у минулих моделей. Однак начепити старий чохол не вийде — Apple збільшили розмір камер і розташували їх по діагоналі. До того ж об'єктиви розташовані не під вертикальну лінієчку, а по діагоналі. Ліхтарик «переїхав» у верхню частину блоку камер.

дизайн 13-го айфона

А ось передня частина мобільника незначно змінилася в дизайні. Моноброва перетворилася в маленьку крапельку, яка стала менше на 20%. Айфон 13 встиг засвітитися в новому сезоні серіалу від Apple TV + «Тед Лассо». Там виїмка під фронталку стала помітно скромніше, ніж була 3 роки. 

Якщо ж розглянути кольори нового айфона, компанія вирішила повернути собі стиль «сучасної класики». Крім вже звичних чорного, білого і червоного корпусу, з'явилися рожевий і синій.

Розчистити сховище: 8 порад, як звільнити пам'ять на iPhone, iPad

Характеристики iPhone 13: міць комп'ютера в компактному формфакторі

У тринадцятому айфоні купертіновці оновили процесор A15 Bionic. Він продуктивніше та енергоефективніше, якщо порівнювати з чіпом A14 Bionic. 

Ключові параметри телефону такі:

Характеристика
Значення
Технологічний процес 5 нм
Кількість ядер 8
Кількість потоків 8
ОЗУ (оперативна пам’ять), Гб
  • 6 — в базовій версії;
  • 8 — в Pro-серії (Pro й Pro Max).
Сховище в базових айфонах, Гб 64, 128, 256
Постійна пам'ять в PRO-лінійці, Гб 64, 128, 256, 512 та 1 Тб 

Батарея — гідне джерело енергії. Pro версія працює на 1,5 години довше дванадцятої Прошки. А Pro Max на 2,5 години автономніше аналогічної моделі, що на рік молодша.

Вірний вибір: Що краще: iPhone або Samsung — який із 2 смартфонів вибрати?

Яким буде iPhone 13: відмінності від попередніх моделей

Головна особливість нового айфона — відсутність Lightning-портів. Так що тепер не потрібно купувати окрему зарядку для айфона, до нього підійде звичайний USB-C кабель.

 ключові відмінності iphone 13 від попередніх моделей

Новинка з універсальним USB-C штекером, хоча Мін-Чі Куо (найпопулярніший інсайдер Apple, який виявляється прав в 70-80% прогнозів) віщає, що перші девайси без портів у Apple будуть не раніше 2022 року. 

Примітно, що користувачі тринадцятого айфона будуть на зв'язку навіть там, де не ловлять більшість мобільників. Телефон вміє ловити мобільний сигнал із супутників, що зробить його стильною і потужною заміною великим і слабким, з точки зору розваг, супутниковим мобільникам. 

Любителям бездротових технологій явно сподобається нова реверсивна зарядка. Разом з нею мобільник сам зможе виступати невеликим павер-банком для пристроїв, що підтримують wireless-зарядку: від навушників з годинником до інших телефонів. 

Айфон отримав дисплей з оновленням частоти 120 Гц. Тепер картинка стане ще плавніше. При цьому, на роботу акумулятора це не вплине. Саме тому Apple так довго «тягнули» зі змінами в дисплеї. Герцовка буде динамічною. Залежно від завдання, вона змінюватиметься. При читанні онлайн, частота може падати до мінімальних 20-30 Гц, а в екшн-іграх дисплей буде показувати максимум своїх можливостей.

Хоч малий, проте завзятий: Кращі компактні смартфони: топ 5 моделей

Фішки та особливості айфона 13

Apple з особливим трепетом ставляться до камер у своїх мобільних телефонах. І новинка не виняток з правил. Чотири фішки тому — як аргумент:

  1. Удосконалена стабілізація зі зсувом датчика як в iPhone 12 Pro Max — тепер вона у всій 13-й лінійці. Це дозволить бігати під час знімання без тряски в самому відео.
  2. Перероблена камера з широким кутом в Pro-серії — ще більше об'єктів у кадрі з меншою кількістю спотворень.
  3. Портретний режим при фільмуванні відео — LiDAR-датчик з хірургічною точністю відокремить передній план від заднього.
  4. Збільшений розмір камер дає можливість ловити ще більше кольорів. Вечірні знімки будуть гарні навіть без «нічного режиму».

фішки айфона 13

Базова модель так і залишиться з 2 камерами по 12 Мп. Pro-версії отримали потужну 6-елементну шірокоуголку з апертурою 1.8 і автофокусом. Портретні фото стануть ще краще, адже тепер за «розуміння» глибини картинки відповідає LiDAR датчик.

Порятунок потопельникам: Що робити, якщо телефон впав у воду: 3 можливих проблеми після намокання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії