Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще: iPhone чи Samsung – який із 2 смартфонів вибрати?

Дата публікації: 18.06.2021 14:44
Дата оновлення: 18.06.2021 14:44

Шикарні зовнішність і залізо, чудові фотоможливості – все це надають користувачам флагмани від Епл і Самсунг. Ці компанії вже давно змагаються один з одним, випускаючи смартфони один кращий за інший. Вирішити, якій фірмі віддати перевагу, допоможе ця стаття. У ній – головні особливості сучасних Самсунгов і айфонів.

Смартфони Samsung

Самсунг продовжує еру безрамкових гаджетів. Екрани всіх флагманів фірми займають майже всю лицьову сторону, а деякі навіть стали слайдерами як експериментальний Galaxy Z Flip. Більш того, вони вже остаточно позбулися монобровою і сховали свій датчик відбитків пальців навіть у бюджетних моделей.

 флагманские смартфоны самсунг

Всі сучасні пристрої від Samsung, включаючи моделі серій Галаксі і ноут – фаблет (смартфон з величезною діагоналлю як у планшета). Так, останні моделі Galaxy мають діагоналями 6,8" - для S21 Ultra, неймовірні планшетні 7.6 дюймів у Galaxy Z Fold 2, і 6 , 7 дляс21 з приставкою« Плюс.

Телефони серії Note, в порівнянні зі звичайними «галактиками», трохи більше. З огляду на те, що Note завжди сприймався як перехідна ланка між мобільними і планшетами, тут нема чому дивуватися. Наприклад, базовогоNote 20ДІАГОНАЛЬ складає 6,7 ДЮЙМІВ, в той час як базова S20 МОЖЕ похвалитися «Всього Лише» 6,5" .

Корисна стаття: Топ-10 бюджетних телефонів з гарною камерою 2021 року: рейтинг кращих моделей, які можна купити недорого

Залізо

Більшість свіжих пристроїв працюють на фірмових 8-ядерних процесорахExynos (є модифікації на Snapdragon і бюджетні новинки на MediaTek), які володіють двох кристальними чіпсетами. Це означає, що половина ядер гаджета трудиться на меншій тактовій частоті: вона призначена для повсякденного використання. При роботі ж з ресурсоємними додатками в справу вступає друга – більш швидка – половина. За рахунок цього підвищилася енергоефективність апаратів.

железо телефонов Самсунг

Об'єму оператіви теж хоч відбавляй – від 6 до 8 гігабайт в залежності від моделі. Таке залізо забезпечило смартфонам відмінну швидкодію, можливість грати в усі сучасні ігри і монтаж відеороликів на рівні середнього ноутбука. А Samsung Galaxy Z Fold2 похвалитися неймовірними 12 Гб ОЗП – нарівні з потужними лептопами.

Рада: турбуватися про захист від пилу і води не варто – флагмани захищені за стандартом IP68 (їм байдуже короткочасне занурення до півметра), простіші моделі мають захист IP67 (не бояться дощу і переживуть випадкове падіння в прісну воду).

Тільки ТОП: Кращі смартфони без монобровою – ТОП 5, що не терплять обмеження

Камери

Крім начинки, Самсунги виділяються і змагаються з айфона ще і в плані камер. Судячи з відгуків, у будь-яких сучасних флагманів цього виробника вони прекрасні.

У смартфонів є подвійна апертура, що дозволяє їм однаково якісно знімати при будь-якому освітленні: перемикати режими самому не треба – Самсунги вміють робити це автоматично.

камеры в телефонах самсунг

А кількість камер у Самсунга в 2021 році навіть більше, ніж у айфона – Galaxy S21 Ultra може похвалитися модулем з 5 об'єктивами. Вони дозволяють знімати відео в неймовірному 8К (пікселів в 4 рази більше, ніж у 4К), перемикати камери «в польоті» без зупинки зйомки. Також тут є 10-кратний оптичний зум і 100-кратний цифровий – можна побачити, які квіти знаходяться у сусіда на підвіконні в іншому кінці кварталу. Датчик Bright Night дозволяє самостійно керувати часом експозиції отримуючи чіткі знімки навіть пізно вночі.

Чіткості темним знімкам додає і HDR. Також за допомогою телефонів фірми можна знімати уповільнене відео. Майже всі (навіть бюджетні) Самсунги, включаючи простенький за мірками компанії Galaxy A71 розпізнавати об'єкти на фото, автоматично розмивати «задній» план і підбирати відповідну обробку. Це робить кадри більш професійними навіть у тих, хто вперше вирішив зайнятися фотографією. А зручна опція розпізнавання дефектів допоможе перезняти фото: вона попередить про розмите кадрі, закритих очах об'єкта зйомки та інших недоліках.

Всі пристрої працюють під керуванням ОС Андроїд. Вони оснащені фірмовою оболонкою, яка полегшує використання пристрою.

Інші важливі особливості та функції:

  1. Все флагмани підтримують режими швидкої і бездротової зарядки.
  2. Посилена безпеку. Телефони не тільки оснащені стали звичними датчиками відбитків, але також дізнаються господаря в обличчя.
  3. Голосовий помічник Bixby – відмінна річ, яка спростить використання телефону. Є російська і українські версії.
  4. Селфімоджі – аналог анімоджі айфонів: можна створювати індивідуальні емодзі, зробивши Селфі.
  5. Величезний вибір кольорів – від стандартних чорно-білих, металевих і червоних моделей до лілових, салатових і бірюзових.

Читайте: Способи віддаленого керування Android-пристроєм: 5 безкоштовних програм

Смартфони Apple

Гаджети Apple теж не підкачали. Компанія, так само, як і Самсунг, робить виключно безрамочнікі. Виняток становить тільки Iphone SE 2020 зовні він нагадує класичну 8-рку, але з начинкою в рази крутіше.

Екрани

Епл випускає не тільки телефони з великою діагоналлю, але і моделі з більш компактними дисплеями. НАПРИКЛАД, SE З кнопочкою має діагональ 4,7" , а новенький компактний безрамочнік iPhone 12 Mini може запропонувати екран з діагоналлю 5.4 дюйма. А ось якщо хочеться великий дисплей, тоді найкращий вибір – айфон 11 або 12 Pro Max. У них екрани розмірами 6,1 і 6,7 дюймів відповідно.

 екраны айфонов

Матриці у iPhone SE, XR і базової 11 – класичні РЕТІНА, створені на технології IPS. А ось у всіх інших «яблучка» вже використовується Super Retina HD на базі OLED. Однак якість картинки гідне у всіх. Зрозуміло, дозволом пристрої розрізняються: ніж більше діагональ екрану, тим воно вище.

Також дисплеї гаджетів відрізняються рівнем контрастності. У 12-ки вона просто позамежна – 2 мільйони до одного. Завдяки цьому його вважають кращим мобільним дисплеєм сучасності. І це незважаючи на герцовку в 60 Гц! У 11-ки та інших актуальних моделей контрастність – 1,4 тисячі до одного. Теж передовий показник на заздрість іншим виробникам.

Лікнеп: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Начинка і камери

Зрозуміло, все «яблучні» пристрої працюють під керуванням фірмової iOS – операционкой, яка славиться високою енергоефективністю і прекрасним імунітетом до вірусів. Процесори – теж від виробника: А14 у всієї лінійки 12-ок, A13 в 11-й серії і бюджетників SE, старенький, але ще здатний A12 у перевіреного роками XR.

камеры айфонов

Оперативної пам'яті, як завжди, тут менше ніж у флагманів Самсунга – 4 і 6 ГБ проти 8 і 12 відповідно. Однак тут видніється знаменита оптимізація Apple – в реальному використанні ця різниця зовсім непомітна.

Камери теж хороші. Подробиці – в таблиці:

Смартфон
Фотоможливості
iPhone XR Задня камера – 12 Мп, апертура 1.8
Фронталки – 7 Мп
1. Функція оптичної стабілізації OIS.
2. Smart HDR – програмна обробка, що дозволяє знімку не" провалюватися в тіні», при цьому, не пере виставляючи світлі ділянки.
3. Live Photos – «живий кадр», де записуються «міні-відео» довжиною 3 секунди (1,5 сек до натискання на спуск камери і 1,5 після)
iPhone 11 1. Основна камера – 12 Мп, апертура 1.8.
2. Широкоформатний камера – 12 Мп, світлочутливість 2,4, надширокий кут 120°.
Фронтальна камера у всіх 11 – 12 Мп
Все фішки XR +
1. Нічний режим.
2. Deep Fusion – попіксельно обробка для підвищення деталізації.
3. Портретний режим розмиває фон будь-яких об'єктів, а не тільки людей як в X, XR і XS.
iPhone 11 Pro 1. Основна камера – 12 Мп, апертура 1.8.
2. Телекамера – 12 Мп, світлочутливість 2,4
Краще «милить» задній фон при слабкому освітленні
iPhone 11 Pro Max 1. Основна камера – 12 Мп, апертура 1.8.
2. Телекамера – 12 Мп, світлочутливість 2,4.
3. Надширококутний камера – 12 Мп, діафрагма 2.4
iPhone SE Основна камера – 12 Мп, світлосила 1.8
Фронталки – 7 Мп
Режим «Портрет» працює тільки з людьми , але в звичайному режимі телефон може розмити задник і з іншими предметами – головне налаштувати фокус.
Ні Deep Fusion і Нічного режиму
iPhone 12 1. Основна камера – 12 Мп, діафрагма 1.6. Матриця ловить більше світла, а значить знімки вийдуть чіткіше, ніж у «попередників».
2. Широкоформатний камера – 12 мп, світлосила 2.4, кут 120°
Фронтальна камера у всіх 12-ок – 12 Мп.
Все фішки, що і у 11 +
Нічний таймлапс.
Автоматичне випрямлення заокруглень по краях кадру – кути зображення виглядають красивіше, немає ефекту «риб'ячого ока» при широкоформатних знімках. Але його можна повернути в налаштуваннях.
Покращений Smart HDR – динамічний діапазон став ще більше.
Фронталки отримала нічний режим і робити HDR-відео. Виросло якість зйомки при хорошому освітленні – ще більше деталізації
iPhone 12 Mini Все те ж саме, що і в базовому iPhone 12
iPhone 12 Pro 1. Основна камера – 12 Мп, світлочутливість 1,6.
2. Ширококутова камера -12 Мп, апертура 2.4.
3. Теле – 12 Мп, апертура 2.0, фокусна відстань 65 мм.
4. LIDAR-датчик – вимірює глибину приміщення, що дозволяє в мить відокремити передній фон від заднього
Pro і Pro Max мають на борту формат зйомки ProRAW – мобільний фотограф отримає «сирі» вихідні, які він зможе редагувати як душа забажає
iPhone 12 Pro Max 1. Основна камера – 12 Мп, світлочутливість 1,6.
2. Ширококутова камера -12 Мп, апертура 2.4.
3. Теле – 12 Мп, апертура 2.2, фокусна відстань 65 мм. Завдяки цьому у телефону з'явився оптичний зум в 2,5 рази.
4. LIDAR-датчик.
Відео стабільніші, ніж у 12 Pro.
Якість зйомки трохи краще, ніж в 12 Pro.
Кути фото в широкоформатного зйомці менш змащені

Інші важливі особливості та функції:

  • Всі останні айфони (навіть бюджетний SE), як і флагманські Самсунги, можна заряджати на бездротової док-станції. Смартфони також підтримують швидку зарядку.
  • Пристрої захищені від води і пилу. Правда SE 2020 РОКУ, XR і Среднебюджетние Самсунги мають СТАНДАРТIP67, флагмани обох компаній мають найвищу ступінь захисту IP68.
  • Розблокування. Через постійне носіння масок через COVID-19 виробникам довелося шукати альтернативні рішення – звична розблокування особою не працювала. В останніх моделях Samsung присутні відразу 2 можливості розблокування мобільника – через датчик відбитку пальців, який ховають або під дисплей, або під кнопку увімкнення або через сканер особи. В Apple до цього питання підійшли по-іншому – вони додали в FaceID можливість додати «запасне особа» з маскою. Датчик відбитку пальців з'явився тільки в iPhone SE 2 – але там і немає FaceID.
  • Анімодзі – за допомогою фронтальної камери і Face ID можна створювати індивідуальні емодзі. У Samsung є свій аналог – СелфіМодзі.
  • Siri – голосовий помічник, який робить користування смартфоном простіше. У Самсунг ж використовується Bixby або стандартний Google Асистент.

Привіт, соцмережі: Як зробити гарне фото в Інстаграм: 5 секретів

Порівняльна таблиця флагманів від Самсунг і Епл

 сравнение смартфонов самсунг и айфон

У цьому розділі – основні відмінності між актуальними смартфонами двох конкуруючих фірм. Наочна різниця між телефонами допоможе зрозуміти, що краще купити.

Параметр
Айфон Самсунг
Голосовий помічник Siri, підтримує російську і українську мову Bixby – підтримує російську і українську мову. Google Асистент – підтримує обидві мови
Кількість сім-карт 1 фізична, 1 E-Sim (електронна сім-карта) 2, але є варіації 1 фізична + 1 e-Sim
Розблокування Сканер відбитка – SE 2020 У всіх – сканер відбитка пальця і розпізнавання особи
Розпізнавання осіб – ХR, 11 і 12 лінійки
Внутрішня пам'ять від 64 Гб до 512 Гб в залежності від моделі від 64 Гб до 1 Тб в залежності від моделі
Процесор А Bionic (4 або 6 ядер в залежно від моделі) Exynos 8 ядер
Можливість поставити флешку немає є, але не у всіх
Операційна система iOS Android
Безрамковий У всіх актуальних моделей, крім iPhone SE 2 У всіх актуальних моделей

Вирішити, що краще купити, досить непросто, адже гаджети цих виробників володіють вражаючими характеристиками, та й дизайн у них привабливий. Хіба що у Самсунга більше можливостей розблокування, а ще можна поставити 2 сім-картки та карту пам'яті. Втім, це не головні критерії, а тому можна вибирати будь-який девайс, випущений під цими брендами. Нема розчарується.

Тільки краще: Найпотужніші смартфони 2021: топ 5

Коментарі
Залиште коментар
Категорії