Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo ThinkPad X1 Fold + огляд 4 ультрабуків цієї серії

Дата публікації: 01.04.2021 16:56
Дата оновлення: 22.11.2023 12:11

На початку весни 21-го у продажу Lenovo ThinkPad X1. Про це повідомили на Reshape Your Reality, проведеній виробником презентації.

 характеристіки и особенности Lenovo ThinkPad X1 Fold

Показали 4 ультрабуки, які моментально викликають WOW-ефект. І не лише тому, що важать менше одного кілограма. І зовсім не тому, що запросто поміщаються в кишені пальта. Справжня причина — у комфорті, акценті на результат, тривалій роботі від одного заряду та в умінні виділятися серед інших.

Читайте: Як вибрати ноутбук для дизайнера: інструкції та 4 підходящі варіанти

Lenovo Thinkpad X1 Fold

Проведення часу в офісі поступово відходить на другий план. З`явилася можливість працювати дистанційно або віддалено – тобто на ходу, постійно переміщаючись містом, країною і навіть земною кулею.

ThinkPad X1 Fold у плані мобільності чудовий партнер. Він гідно замінює класичний 13″ ноутбук, оскільки надзвичайно легкий завдяки комбінації полегшених сплавів та вуглецевого волокна зі шкіряним покриттям. Серед переваг – мультифункціональність та довговічність. Це підтверджують стрес-тести, які проводять компанія Lenovo, та цикли багаторазового згинання екрана.

Особливості

Пристрій спритний. Працює на основі Intel Core із технологією Intel Hybrid, оснащено Windows 10. Грати в суперважкі ігри не вийде, проте провести презентацію на ходу, переглянути схеми та графіку в деталях — це просто. Добре, що частина чохла відкидається і перетворюється на вбудовану підставку. Вона надійно утримує ноутбук та дозволить під`єднати додаткову bluetooth-клавіатуру, яка йде в комплекті.

Lenovo ThinkPad X1 Fold как книга и планшет

У портретному режимі пристрій трансформується на планшет. На ньому зручно писати, малювати, тому що стилус Active Pen додається до комплектації, а також читати, порівнювати, зіставляти та дивитися відео. Екран згинається вдвічі, як «книга», пристрій буде під рукою навіть якщо в тих самих руках лише одна сумочка розміром з зошит.

  1. У складеному стані ноутбук 27,8 158,2 236 мм, можна порівняти з габаритами восьмидюймового планшета. Якщо згинати під 90 градусним кутом, можна працювати як за звичним ноутом. Щоправда, екран зменшиться вдвічі: із 13,3 до 7”. І тут виникає подвійне почуття. Щоб скоротити дозвілля — не найкраще рішення, а за стислих обставин — знахідка.
  2. У розгорнутому вигляді – 11,5×299,4×236 мм – розміром з 13,3” OLED-дисплей. У нього співвідношення сторін 4:3 та роздільна здатність 2K (2048 × 1536).

Виробник обіцяє до десяти з половиною годин роботи з одного заряду в режимі перегляду відео. Заряджається швидко – до 80% протягом години.

Технічні характеристики

Параметри
Показники
Процесор Intel Core i5 із технологією Intel Hybrid Technology
Операційна система Windows 10, у максимальній комплектації — Windows 10 Pro
Дисплей сенсорний 13,3” OLED-екран зі співвідношенням сторін 4:3 та роздільною здатністю 2K (2048 × 1536).
Яскравість 300 ніт
Покриття колірного простору DCI-P3 – 95 %
Оперативна пам`ять 8 ГБ пам`яті LPDDR4X 4267 МГц
Акумулятор 8,5 годин автономної роботи при тесті MM18.
10,4 години автономної роботи при показі відео.
Місткість 50 Вт·год та підтримка технології швидкого підзаряджання
Накопичувачі Твердотілий накопичувач PCIe-NVMe M.2 2242 до 1 ТБ
Відеокарта Вбудована відеокарта Intel UHD 11-го покоління
Безпека Дискретний модуль довірчої платформи (dTPM) 2.0
Аудіосистема Акустична система Dolby Atmos 4
Вебкамера Гібридна (інфрачервона та HD 5 Мпікс)
Габарити (Висота × Ширина × Глибина) Складена: 27,8×158,2×236 мм.
Розгорнута: 11,5×299,4×236 мм
Вага 999 г
Порти та роз`єми 2 порти USB Type-C 3.2 Gen 2 (10 Гбіт/с) (один з них можна використовувати як роз`єм DP).
Роз`єм для карт нано-SIM (опціонально)
Клавіатура Екранна клавіатура Windows 10 та Lenovo Fold Mini (опціонально)
Блок живлення З USB Type-C 65 Вт та підтримкою швидкої зарядки

Ноутбук, що складається, система охолодження в ньому цілковито інша, ніж у звичних пристроях. Компанія Леново підтверджує, що інженерам дійсно довелося попрацювати над створенням унікальної системи охолодження. І оновити материнку (адже конструкція помітно поменшала, стала рухомою). Наскільки довговічним буде Thinkpad, як дорого коштуватиме ремонт — заковика з двома невідомими. Поживемо — побачимо.

За Fold в Україні готуйтеся викласти від 124631 гривень.

На замітку: Який браузер вибрати: 5 найкращих програм

Lenovo ThinkPad X1 Nano

У ньому втілена потужна комбінація швидкого відгуку, автономності (більше сімнадцяти годин з одного заряду) та суперчіткого, деталізованого зображення з абсолютною точністю передачі кольорів, порівнянних із реальними. На цей пристрій можна покластися, не покладаючи рук під дощем, в холод і в спеку. Не підведе завдяки процам Intel Core i7 vPro 11-го покоління з графікою Intel Iris Xe навіть коли небо затьмарить піщана буря.

Ці цифри не заради красного слівця. За результатами тестування, а їх було більше двохсот – як стверджує виробник, X1 Nano вдвічі швидше відтворює ігри, ніж ігрові моделі брендів-конкурентів. Створює контент у 2,7 раза спритніше від іменитих суперників. Одним натисканням кнопок F9-F11 можна відтворювати конференц-дзвінки, відповідати та завершувати дзвінки.

 возможности Lenovo ThinkPad X1 Nano

Система здатна моментально виходити з режиму очікування і підключатися до Інтернету. Модель Nano – справді робоча «конячка», яка здатна цілий день працювати в автономному режимі. І заряджатися до 80% за годину.

До речі: Найкращі ноутбуки трансформери – топ 5 популярних в Україні

Особливості

ThinkPad X1 Nano захищає персональні дані за допомогою штучного інтелекту та біометричних пристроїв. Якщо у разі відсутності власника пристрій помічає поряд з ним стороннього, автоматично блокується. Натомість своєму «господарю» надає максимум зручностей у користуванні:

  • ІЧ-камера дає можливість входити до системи без дотиків. Навіть коли пристрій у сплячому режимі.
  • Для об`ємного, всепоглинаючого звуку встановлені два високочастотні динаміки, спрямовані вгору, і два низькочастотні — спрямовані вниз. Така особливість дає повноту звучання, вловлює шепіт, не спотворює високу та низьку тональність. У роботі та у грі це позначається на продуктивності.
  • Чотири 360° мікрофона далекого радіусу забезпечують абсолютно чіткий звук у момент відеодзвінків та конференцій онлайн. Буде добре чути співрозмовника, вас теж.
  • Особливий внесок у справу захисту вносить дискретний модуль dTPM, який надійно шифрує дані хитромудрими комбінаціями. Це ускладнює недоброзичливцям зламування даних.
  • Пристрій стабільно вловлює надшвидкісне 4G та 5G з`єднання. Будете на зв`язку де б не були.
  • Wi-Fi 6 забезпечує швидкий інтернет. Тож інформація йтиме потоком навіть на переповнених платформах.

Технічні характеристики

При 292,8 x 208 x 13,87 мм, Nano легше Fold на 37 грам – 962 грами. Дрібниця, але це приємно відчувати в роботі — коли постійно доводиться носити, возити чи тримати на колінах. У нього той самий 13-дюймовий сенсорний екран. Співвідношення сторін більш повне (16:10) і роздільна здатність, відповідно, теж – 2160x1350 пікселів.

У таблиці потужність пристрою, що відображається в цифрах:

Параметри
Показники
Процесор Intel Core i7 vPro 11-го покоління з графікою Intel Iris Xe
Операційна система Windows 10 та Windows 10 Pro у максимальній комплектації.
Linux
Екран 13" 2K, сенсорний, (2160 x 1350) з технологією Dolby Vision, 450 ніток, 100% sRGB.
13" 2K (2160 x 1350) з технологією Dolby Vision, 450 ніт, 100% sRGB
Пам`ять До 16 ГБ LPDDR4x
Автономність акумулятора В середньому, 13-17 годин в залежності від багатьох факторів: конфігурації, використання програмного забезпечення, яскравість екрана, бездротового з`єднання та іншого
Збереження даних Накопичувач PCIe SSD до 1 ТБ
Відеокарта Intel Iris Xe
Безпека Модуль Discrete Trusted Platform Module (dTPM) 2.0.
Технологія розпізнавання стороннього поряд із ноутбуком завдяки Windows Hello та інфрачервоній камері.
Визначник відбитків пальців Match-on-chip.
Шторка вебкамери
Аудіо Акустична система Dolby Atmos із чотирьох сторін.
Чотири 360-градусні мікрофони
Камери Гібридна інфрачервона камера (ІЧ)/720p HD зі шторкою
Розміри (висота х ширина х глибина) 13.87 мм x 292.8 мм x 207.7 мм
Вага 962 г
Підключення Опціонально: WWAN LTE 5G/LTE 4G CAT9.
WLAN: WiFi 6 AX201/802.11 AX.
Bluetooth 5.0
Порти та слоти 2 x Thunderbolt 4.
Комбінований роз`єм для навушників та мікрофона
Клавіатура Захищена від проливання рідини.
Біле LED-підсвічування.
Клавіші керування дзвінками (F9-F11)
Блок живлення USB-C 65 Вт (з підтримкою швидкого заряджання)

Імовірне оцінювання Lenovo Nano в межах сорока тисяч гривень. Щоправда, в якій комплектації продаватиметься девайс за ці гроші наразі невідомо.

Пізнавальна стаття: Програми для відеодзвінків – топ 5 за функціональними можливостями

Lenovo ThinkPad X1 Titanium YOGA

Титан Йога виготовлений із найтоншого титанового сплаву. На ньому не залишаються відбитки та розводи. Титан міцний, треба ох як постаратися, щоб розбити його. Тому цей красень має велике майбутнє. Він міцний, як горішок, так і проситься до рук, привертаючи своєю екстраординарністю.

Один поворотний сенсорний екран на 360° чого вартий! Тримаєш в руках і розумієш – це зручний і стильний ноутбук, надійною захистом даних. 13,5” дисплей демонструє картинку в 2K (2048×1536 пікселів) роздільній здатності. Співвідношення сторін 3:2 разом із найпотужнішою відеокартою Intel Iris Xe видають соковиту картинку, передаючи кольори з максимальною точністю.

ThinkPad X1 Titanium YOGA — ноутбук, который открывается на 360°

Ноут підтримує стилус. Так що записати, замалювати або відзначити важливе не складе труднощів у будь-який слушний момент.

Особливості

Titanium відповідає дванадцяти вимогам військових стандартів. Не боїться води, пилу, перепадів температур та падінь. Якщо сторонній заглядає на екран, він нічого не розгляне. Розумний ноутбук автоматично розпізнає погляд чужинця та активує Privacy Guard, який розмиває зображення. У плані надійності та зберігання секретів, ThinkPad X1 YOGA великий художник. У ньому запрограмований комплекс застережень Privacy Alert, розрахований на конфіденційність. Приклади кажуть самі себе.

  1. YOGA повідомляє звуковим сигналом, коли потрапляє в чужі руки.
  2. Як тільки власник відходить від пристрою, екран автоматично гасне.
  3. Чутливий інфрачервоний датчик дозволяє власнику миттєво входити до системи, реагуючи на погляд. Дотики не є обов`язковими.

Тут акустична система стандарту "2-в-1". Як і попередні моделі, Titanium Yoga оснащена двома спрямованими вгору динаміками, які генерують найчистіший, всеосяжний звук. Такий складно недооцінити в іграх та розмовах. Тандем мікрофонів та камери покращують аудіо та відео сигнали. Голос звучить дзвінко, голосно та чітко.

Технічні характеристики

Параметри
Показники
Процесор Intel Core i7 vPro 11-го покоління, відеокарта Intel Iris Xe
Операційна система Windows 10 Pro
Дисплей 13.5" 2K, сенсорний, (2256 x 1504) з технологією Dolby Vision, 201 PPI, 450 ніт, 100% sRGB
Пам`ять До 16 ГБ LPDDR4x
Автономність акумулятора В межах дев`ятої години. Час може відрізнятися залежно від використання та супутніх факторів
Збереження даних Накопичувач SSD до 1 ТБ
Безпека Дискретний модуль Discrete Trusted Platform Module (dTPM) 2.0.
Впізнання сторонньої людини за допомогою Windows Hello та ІЧ-камери.
Зчитування відбитків пальців Match-on-chip.
Шторка вебкамери.
Слот для замка Kensington
Аудіо Аудіосистема Dolby Atmos.
Чотири 360-градусні мікрофони
Камера Гібридна інфрачервона камера/720p HD зі шторкою
Розміри з розрахунку висоти, ширини та глибини 11.5 мм х 297.5 мм х 232.2 мм
Вага Від 1.15 кг
Підключення Опціонально: WWAN 4x4 MIMO 5G (LTE CAT20)/4G (LTE CAT9).
WLAN: WiFi 6 AX201/802.11 AX.
Bluetooth 5.1
Порти та слоти Два Thunderbolt 4.
Комбінований роз`єм для навушників та мікрофона.
Опціонально: реплікатор портів (MicroSD, SD, 2 x USB-a Gen 1, HDMI, USB-C)
Клавіатура Захищена від води.
Біле світлодіодне підсвічування.
Сенсорна панель.
Клавіші керування дзвінками (F9-F11)
Блок живлення USB-C 65 Вт

По грошах обійдеться YOGA від 1899$.

Аргументована стаття: Що таке глибокий сон в ноутбуці або комп`ютері: 4 «за» і «проти»

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 та Lenovo ThinkPad X1 YOGA Gen 6

Про X1 Carbon 2021, і X1 Yoga 2021 в обріз. На lenovo.com ці товариші відображені в трьох типажах. І той і інший поєднують ряд метаморфоз:

  • збільшений тачпад;
  • обрамлення;
  • підвищилася витривалість до 8-ї години при постійній завантаженості та п`ятнадцяти — якщо виконувати стандартну офісну роботу;
  • збільшилася оперативність до 32 ГБ;
  • здатність працювати з eSIM, 4G/5G.

Пристрої розкриваються на всі 360°, у тому числі в положенні стенда, тенту і як планшет. Оснащені 14-дюймовими екранами у співвідношенні 16:10.

сравнение Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 и Lenovo ThinkPad X1 YOGA Gen 6

Це бізнес варіанти, розраховані для трудоголіків. Intel Core 11-го покоління працює як годинник: чітко та злагоджено. Особлива фішка – блискавичне підключення до зовнішньої док-станції ThinkPad Pro Dock із міцним механічним кріпленням.

Особливості

На ноутбуках встановлена професійна або домашня версія Windows 10 (залежно від конфігурації). Сканер відбитків відгукується швидко, але як доповнення. Входити в систему набагато простіше, глянувши на передню камеру. Вона розпізнає свого власника за зіницями.

У екрана чудові характеристіки по динаміці та кольороподачі. Залежно від формату моделей, це може бути Full HD АБО WQHD. Обидві роздільні здатності характеризуються високими показниками яскравості, деталізації та контрастності.

гибкость ноутбуков Lenovo ThinkPad X1

Звук фокусується на об`ємності та глибині подачі сигналу різних частот. Звичайно ж, він не перевищує звучання профільних систем, але якщо порівнювати з аналогами конкурентів, помітно виділяється опрацьованістю. Батарея заряджається, як і всі Леново цієї серії, протягом 60 хв. до 80%. Ноутами можна керувати на відстані, вони вловлюють голосові команди з чотириметрової відстані. Розблокуються лише однією фразою, жодних зайвих рухів не потрібно.

Вартість ультрабуків розбурхує уми:

  1. X1 Carbon Gen 9 – 2819 доларів. За ці гроші до ваших послуг Tiger Lake i5, 16 ГБ оперативної пам`яті, твердотільник на 512 ГБ і WUXGA/FHD + (1920 x 1200) екран.
  2. ThinkPad X1 Yoga Gen 6 – 3189 доларів. Схожий з дев`яткою, але з 4K-UHD та роздільною здатністю 3840 x 2400.

Корисна стаття: Як не вбити батарею ноутбука та продовжити термін її служби: 8 цінних порад

Коментарі
Залиште коментар
Категорії