Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим перфоратор відрізняється від дриля: порівняння по 4 показникам

Дата публікації: 01.04.2021 17:17
Дата оновлення: 01.04.2021 17:17

Добре, коли вдома є дриль і перфоратор. Але що робити при дефіциті інструменту – яку модель вибрати? Читайте про принципи роботи свердлячих агрегатів, про їх функціоналі і інших фішках!

Читайте: Як вибрати набір інструментів для дому: 4 базових предмета

Функціональність

Купівля дрилі без ударного механізму для побутових цілей – не найкращий варіант через мізерної функціональності. У домашніх умовах основне застосування інструменту – пророблення отворів під шафки, гардини, люстри, підвісну техніку і т.п. З такою роботою краще впорається ударна дриль. У неї два режими: свердління і ударосверленіе. Перший заточений на підготовку акуратних отворів, другий – на проходження щільних перешкод – цегли, бетону і т.п.

Чем перфоратор отличается от дрели с точки зрения функциональности

Перфоратор – важкий електроінструмент, що не заточений ПІДненаголошеній свердління. Така функція в ньому може бути, але користуватися нею проблематично через значні масогабаритних характеристик. Решта 2 режиму на 100% актуальні. Це пробивання отворів і удар без обертання оснащення. Така відповідь на питання, чим відрізняється ударна дриль від перфоратора з точки зору функціоналу.

Розширюємо кругозір: Нетрадиційне використання дрилі – 4 цікавих Лайфхак

Різноманітність насадок

Кількість насадок ілюструє можливості електроінструменту. Розберемо, ніж перфоратор відрізняється по оснащенню від дриля. Почнемо з легкого інструменту: дрилі продають без насадок або з набором для «спілкування» з різними матеріалами. У такі набори входять свердла по металу, дереву, бетону. Останні йдуть з посиленою ударною частиною, що дозволяє досить легко проробляти дірки в стінах з цегли або блоку. Виробники часом комплектують кейс інструменту декількома свердлами кожного різновиду і різної товщини.

 отличия перфоратора от дрели

Насадки для перфоратора:

  • Бури і свердла потрібні для ударного/ненаголошеного свердління.
  • Коронки використовують для того різання наскрізних і глухих отворів в стінах. Наскрізні отвори потрібні для прокладки труб, глухі – для установки розеток.
  • Зубила, піки, лопатки для штробления і демонтажних робіт.

Класифікація насадок:

Матеріал кромки
Високоміцний метал
Алмазна
Побідитовими
Спосіб впливу Ненаголошені
Ударні
Тип хвостовика SDS максимальний
SDS плюсовий
Технологія роботи На суху
З водяним охолодженням

Вибираємо оригінальний інструмент: 4 ради, як відрізнити оригінальний перфоратор від підробки

Період експлуатації: скільки служить електроінструмент

У плані надійності перфоратор особливо не відрізняється від ударного дриля, чим інтенсивніше експлуатація, тим швидше виходить техніка з ладу. Існує думка, якщо вибирати професійний інструмент, шукати йому заміну доведеться рідше. Насправді, це не зовсім вірно. Професійні дрилі та проф. перфоратори використовують набагато частіше слабеньких побутових моделей, а тому вони можуть ламатися швидше. Виробники зазвичай декларують термін експлуатації в діапазоні 3-6 років. На практиці, при належному зверненні і догляді, прилад може прослужити 10-20 років.

выносливость инструмента

Щоб електроінструмент служив довше, потрібно:

  1. Використовувати його за призначенням. При наявності відповідних насадок дрилем можна шліфувати, пиляти і т.п., але це негативно відбивається на ресурсі інструменту.
  2. Не допускати перевантаження. Про це свідчить перегрів електромоторчіком.
  3. Намагатися не допускати попадання під корпус пилу і сміття.
  4. Виконувати мастило і інші профілактичні роботи.

Цікава стаття: BOSCH, MAKITA, DEWALT: порівняння 3 популярних виробників перфораторів

Співвідношення продуктивності і вартості

Перфоратори коштують дорожче не тільки через вражаючою потужності. Імениті виробники виставляють на них високі ціни з розрахунком на покупців, які набувають інструмент не для будинку, а для роботи. Професіонал, що займається ремонтами, може виділити для цих цілей 10-20 тис. Грн, а простий обиватель з обмеженим бюджетом покупки – навряд чи.

Наведемо результат розрахунків, показують, чим відрізняються бошівських перфоратори від дрилів з ударним механізмом в плані вартості одного вата. Для порівняння зробили вибірку в каталозі Moyo мережевих ударні дрилі і бочкових перфораторів цього ж виробника. В результаті після округлення отримали 5 грн/ват і 20 грн/ват відповідно. Тобто у цього виробника бочкові перфоратори приблизно в 4 рази дорожче дрилів тієї ж потужності.

перфоратор в деле

Наостанок порівняємо прямі перфоратори з бочковими. Візуально відрізнити їх просто: перші схожі на дрилі, а у других двигун розташований перпендикулярно буру. Завдяки своїй конструкції, бочкові агрегати мають вражаючою продуктивністю. Вони можуть свердлити отвори в стінах діаметром 15 мм і більше. Тож не дивно, що електроінструмент з таким пристроєм НЕ дешевий.

В тему: Який з 2 типів перфораторів краще – вертикальний або горизонтальний?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії