Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Dji Mavic Mini: огляд характеристик, що містять 249 грамів абсолютної свободи

Дата публікації: 31.03.2021 10:53
Дата оновлення: 31.03.2021 10:53

DJI Mavic Mini маленький, що його не потрібно реєструвати для польотів у місті, а якість зйомки готова позмагатися з професійними фотоапаратами. Розберемо дрон «по цеглинках».

Зовнішній вигляд і дизайн

Перше, що впадає у вічі – мініатюрні габарити. Маленька вага 249 г «розв'язує руки», її не потрібно реєструвати. За законом, у США та країнах ЄС потрібно реєструвати коптер, якщо він важить понад 250 грн. Цей малюк пройшовся верхнім ваговим порогом, але залишився в безпечній зоні.

внешний вид Dji Mavic Mini

Пристрій виглядає як класичний міні квадрокоптер. Від попередника Spark відрізняється трьома фішками:

  • Промені щільно прилягають, тому ширина дрону в складеному стані – 8,2 см. Spark ж одного розміру – 14,3 см. Довжина нашого героя порівнянна з такою самою, як у 12 1140 мм. Мавік Міні поміщається в долоні та в глибокій кишені.
  • Слоти для заряджання та карти пам'яті перемістилися в задню частину пристрою – ближче до батарейного відсіку.
  • За вагою Spark 300 грам і у багатьох країнах його доводилося реєструвати. Mavic Mini уникнув цієї долі. Гаджет підійде мандрівникам, які хочуть отримати відео з відпочинку, але не бажають морочитися з дозвільними документами.

Цікава стаття: краще, квадрокоптер або вертоліт: 4 відмінні риси

Автономність

У пристрої літій-полімерна двобанкова батарея ємністю 2400 мАг. Незважаючи на скромний об'єм її вистачає на 30-40 хвилин. Заряджається вона за 1,5 години.

Батарейка прихована в корпусі і закривається зовні. Тому переживання про те, що акумулятор вилетить під час піруетів абсолютно безпідставні. Він залишиться всередині навіть після «мертвої петлі». Більше того, це перший коптер DJI, який заряджається від повербанку. Ну чим не порятунок для любителів подорожей, правда?

Керування та налаштування

У комплекті базовий пульт ДИСТАНЦІЙНОГО Керування. Його цілком достатньо, щоб керувати коптером наодинці. Також можна підключити смартфон до пульта – тоді пілотувати стане ще простіше. Ергономіка пульта продумана до дрібниць – руки не затікають навіть після години роботи з девайсом.

 управление Dji Mavic Mini

Завдяки посиленому Wi-Fi, Mavic Mini ловить сигнал від телефону і пульта на відстані до 2 км від користувача:

  • на частоті 2.4 Гц

В європейській (і українській) моделях;

  • на частоті 5.8 Гц

У версії ринку США. Тут передача даних проходить швидше, пристрій швидше реагує на команди з телефону і стримає в повному дозволі 2.7К без лагів навіть на видаленні.

Щоб керувати дроном через мобільник, потрібно завантажити програму DJI Fly. Далі налаштування проводяться через нього, включаючи навчання, оновлення прошивки та монтаж відео.

НА тему: ТОП-5 квадрокоптерів (дронів) DJI

Комплектація

Пристрій поставляється у двох комплектаціях (залежно від моделі).

  1. Стандартний комплект не відрізняється від інших дронів компанії.
  2. Розширений націлений на екстремальну зйомку.

комплектация Dji Mavic Mini

Що упаковано разом із дроном залежно від комплектації, дивіться у порівняльній таблиці:

Частина комплекту
Штук у комплекті
Базова Розширена
Сам коптер 1
Пульт ДК 1
Батарейка 1 3
Пропелери(на запас, пари) 1 3
USB-шнур 1 2
Протектор 1
Коннектори до мобільників (Micro USB, USB-C і Lightning) Всіх по одному
Додаткові стики для пульта ДУ 1
Гвинти 6 18
Викрутка 1
Захист пропелерів відсутній 1
Двосторонній зарядний хаб на 3 батареї 1
ЗарядкаНа 18 В 1
Переноска 1
Середня ціна, тис. грн 13,8 – 15 17, 5 – 19

Розширений комплект дорожчий за стандартний майже на 3 тисячі гривень, але він виправдовує свою ціну. Набір нагоді тим, хто часто проводить аерозйомки і хоче тримати дрон під надійним захистом під час поїздок. Якщо немає можливості купити розширений комплект відразу, DJI пропонує докупити деталі окремо.

Захоплююча стаття: 16 унікальних способів застосування квадрокоптерів

Камера

Міні модель знімає на вбудовану камеру. Незважаючи на габарити, робить це якісно, оскільки об'єктив ловить багато світла та має гарний роздільна здатність у 2.7К. Тож за бажання можна буде «зрізати» частину картинки, від чого не постраждає фінальний вигляд відеопрольоту.

 камера Dji Mavic Mini

Характеристики камери DJI Mavic Mini:

1. Тип матриці – CMOS
Споживає мало енергії, фактично не займає місця і підвищує чутливість камери при поганому освітленні:

  • Кількість мегапікселів – 12.
  • Кут огляду – 83 градуси.
  • Світлочутливість – 2.8.
  • Кут нахилу стабілізатора варіюється від – 90° до +20°. Тож зніме об'єкт із будь-якого кута.

2. При зйомці відео кількість кадрів і роздільна здатність налаштовуються під будь-які запити

  • Роздільна здатність – 2720х1530 – це аналог 2.7К. Фреймрейт (частота заміни кадрів за секунду (FPS) — 30 к/с.
  • Понизив до FullHD (1080р) — FPS зросте до 60 к/с.
  • Формат зйомки — MP4 (у кодеку H. 264) Таке відео можна відразу заливати в ютуб або монтувати в будь-якому відеоредакторі – лагати не буде.
  • Максимальна якість фото – 4000х3000 у JPEG-форматі.

3. Динамічний діапазон хороший навіть під яскравим сонцем, немає пересвіту
Вбудованої пам'яті немає – доведеться запастися micro SD флешками. Їхній максимальний об'єм «додаткової пам'яті» – 256 Гб.

Читайте: Як вибрати квадрокоптер для дитини: 6 основних критеріїв

Політ

Пристрій стабільно працює в холоднечу, при негоді з поривчастим вітром силою в 13-15 м/ с. Спеку витримує гідно: при 40 градусах не перегрівається.

Однак власникам Dji Mavic Mini доведеться ретельно стежити за траєкторією руху. У дрона немає системи «розумного прольоту перешкод» та десятків сенсорів на борту. І тут розумієш інженерів: кожен із доброго десятка датчиків «розумного польоту» займав би по кілька грам, які в цьому пристрої на вагу золота.

 Dji Mavic Mini в полете

У Mavic Mini є лише 2 сенсори, що відстежують місце приземлення дрону. І це рятує, коли потрібно приземлитися на нерівну поверхню. Діапазон виявлення місця для приземлення від 50 см до 10 м. Також передбачено функцію повернення в точку зльоту, але все одно стежити за траєкторією коптера не завадить.

Чотири режими відео QuickShots допомагають квадрокоптеру відстежити об'єкт зйомки:

  • Dronie – піднімається під кутом;
  • Rocket – злітає вгору;
  • Circle – облітає річ, що знімається;
  • Helix – облітає, віддаляючись від речі.

Режиму Active Track (стеження за об'єктом та рух за ним) тут не передбачено. Доведеться «грати в стеження» під час роботи над епічними відео в ручному режимі. Цю фічу прибрали з метою безпеки: оскільки тут немає системи обльоту перешкод, дрон може у щось врізатися.

Щоб зробити Dji Mavic Mini компактним, виробнику довелося додати нові невеликі мотори. Незважаючи на їхню мініатюрність, девайс може порадувати швидкістю польоту:

  • до 25-30 км/год – у звичайному режимі;
  • до 46-48 км/год – в S-режимі.

Швидкість зниження варіюється від 3.6 до 11 км/год (залежно від режиму). Швидкість набору висоти у спортрежимі сягає неймовірних 14,5 км/год, у звичному польоті цей показник падає до 5-7 км/год. Піднятися над рівнем моря може на 3000 м. Похід до Карпат витримає легко, а ось підкорювачам Гімалаїв доведеться шукати іншу модель.

Вердикт огляду: квадрокоптер DJI Mavic mini підійде для тих, хто хоче долучитися до «повітряної» спільноти, але не готовий витрачати всі гроші світу на великі та серйозні моделі. Цей дрон розрахований для мандрівників, які не хочуть морочитися з оформленням дозвільних документів на пристрій. Завдяки мініатюрній вазі, ним можна скористатися в будь-якій країні. Тисячі задоволених відгуків туристів-блогерів це підтверджують!

Полетіли: Як підключити квадрокоптер до телефону: 3 способи

Коментарі
Залиште коментар