Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple TV 4K: огляд 9 кардинальних відмінностей

Дата публікації: 13.12.2022 11:45
Дата оновлення: 13.12.2022 13:12

Apple TV 4K найпотужніша з модифікованим Siri — пультом. І це, звісно ж, не все. Оглядаємо ключові моменти медіастрімера, які підкуповують своєю практичністю.

Навіщо потрібен медіаплеєр Apple TV 4K?

Apple TV часто зіставляють з iPad. Воно й не дивно. Пристрій настільки технологічний, що легко відтворює контент будь-якого формату на найвищому рівні. Розповідаємо, навіщо потрібний Apple TV 4K і які його головні переваги.

Огляд Apple TV 4K

Медіастрімер формою нагадує компактну чорну коробочку. Водночас судячи з потужної начинки, цей пристрій нітрохи не гірший від домашнього медіацентру. Цей розумний девайс виконує багато функцій, три основні з них:

  • Відео. Для роботи з телевізором це маст хев. Пристрій видає деталізоване відео в Ultra High Definition, включаючи High Dynamic Range, що виходить за межі звичного 4K.
    Медіастрімер лояльний до різних відеопрограм та програм. А також відкриває доступ до найкращих сервісів: Netflix, Disney+, Hulu, YouTube та інших. 
    Крім того, в пам'яті пристрою на декількох рівнях закладено функцію AirPlay. Технологія дозволяє відтворювати на телевізорі відео з iPhone, відправивши файл на медіаплеєр.  
  • Музика. Приставка є чудовим джерелом для відтворення композицій з ефектом просторового звучання. До оновленої версії моделі додали розширення Apple Music. Воно робить аудіо більш насиченим і відтворює музику в режимі Dolby Atmos, який видає мега об'ємний звук.
    Медіастрімер також вміє виводити в систему домашнього кінотеатру реалістичне звучання високої роздільної здатності Dolby Digital Plus.Завдяки AirPlay з'являється можливість надсилати музику на аудіопристрої. Вибравши, наприклад, список улюблених композицій на екрані телевізора через Apple Music, можна відтворити їх через динамік в іншій кімнаті.
  • Ігри. Сервіс Apple Arcade надає пристрою функціонал ігрової приставки. Щоб перетворити аксесуар на консоль, до нього підключають контролери Xbox або PlayStation. У доступі будуть лише ті іграшки, що йдуть на iPad.

TV 4K також працює як концентратор HomeKit для інтелектуальних пристроїв. Приставка керована через iPhone або iPad. Для цього потрібно лише завантажити Apple TV Remote.

Девайс служить чудовим медіацентром, що відтворює надзвичайно реалістичні потокові відео та аудіо. Добре працює з іншими AV-аксесуарами, тому без проблем підключається до системи.

Нижче додаємо порівняльну таблицю трьох удосконалених версій приставки: 

Модель
Максимальна роздільна здатність відео, пікселів Процесор (серія) Операційна система Пам’ять вбудована Підтримка відеокодеків Підтримка аудіокодеків
Apple TV 4K 64GB Model A2169 (MXH02RS/A) 4K Ultra HD (3840x2160) A12 Bionic tvOS 64 GB AAC-LC, H.264, HEVC Dolby Vision, HEVC SDR, MPEG-4 HE-AAC v1
Apple TV 4K 32GB A2169 (MXGY2RS/A) 4K Ultra HD (3840x2160) A12 Bionic tvOS 32 GB AAC-LC, H.26 HEVC Dolby Vision, HEVC SDR, MPEG-4 HE-AAC v1
Apple TV HD 32GB A1625 (MHY93RS/A) Full HD (1920x1080) Apple A8 tvOS 32 GB AAC-LC, H.264, MPEG-4 AAC, FLAC, HE-AAC, MP3, MP3 VBR, WAV

Цікава стаття: Огляд Blackview A100 — на розгляді 10 параметрів

Apple TV 4K: комплектація

Разом із приставкою в коробці користувач отримує пульт Siri, шнур живлення, Lightning-USB кабель, документи та інструкцію.

Комплектація Apple TV 4K

На боковій стороні пристрою розташовані панель управління, порти та роз'єми. Щоб розпочати роботу з медіаплеєром та під'єднати його до TV, знадобляться:

  1. телевізор, який підтримує HD;
  2. сумісний з Dolby Vision кабель HDMI;
  3. мережа — провідна або бездротова;
  4. широкосмуговий доступ до мережі Internet.

Якщо під час з'єднання виникають питання про підключення пристрою, можна скористатися безплатною технічною підтримкою на сайті Apple у розділі «Отримати підтримку». Вона надається кожному користувачеві на 90 днів з моменту покупки Apple TV.

Корисна стаття: Apple iPhone XS, XR або XS Max: визначаємо кращого у 6 пунктах   

Дизайн

Компанія Apple зробила свій TV 4K компактним та зручним. Оновлена ​​версія медіаплеєра візуально не надто відрізняється від попередніх. За формою також нагадує невеликий квадрат із закругленими кутами розміром трохи менш як 10 см завширшки та 3,5 см заввишки. Важить лише 495 г.

Випускається у чорному кольорі. Бічні сторони із дзеркальним покриттям, верхня частина матова та прикрашена глянсовим логотипом Apple TV. Нижня частина трохи округлена. 

Дизайн пристрою

На передній панелі розташований крихітний світлодіодний індикатор. На задній стороні розміщені порти Ethernet, HDMI, а також роз'єм для двоконтактного кабелю живлення, як у ноутбуках.   

Також Apple застосувала мінімалістичний дизайн для потокового інтерфейсу медіаплеєра. Програми розташовані на головному екрані без інших деталей, що відвертають увагу. 

Іноді рекомендований контент все ж таки потрапляє у верхній рядок, проте, в цілому, інтерфейс зручний і спрощує виконання нескладних завдань. Це чудовий варіант для чистого потокового контенту.

Продуктивність

Оновлена ​​версія медіастрімера від Apple стала потужнішою та довговічнішою в порівнянні з попередниками або аналогічними пристроями. За словами представників компанії, приставка TV 4K здатна безперебійно якісно працювати близько 5-10 років.

Розробники оптимізували операційну систему медіаплеєра для надійності системи та підтримки багатьох технологій та функцій, зокрема:

  • 4K для відео, а також формати High Dynamic Range та Dolby Vision;
  • декілька форматів просторового звучання Dolby, включаючи Digital 5.1, Digital Plus 7.1 та Atmos;
  • інтеграцію зі Smart Home;
  • AirPlay;
  • швидке з'єднання з бездротовими навушниками AirPods.

Приставка працює на чипсеті A12 Bionic, який збільшує продуктивність самого медіаплеєра та телевізора, до якого підключається пристрій. Оновлене ядро ​​дозволяє відтворювати відео 4K та підтримувати HDR-контент у форматах Hybrid Log Gamma, Dolby Vision та HDR10.

Медіастрімер перемикається без пауз або перебоїв між різними платформами, наприклад Apple TV+, YouTube, Netflix. При хорошому інтернеті відео завантажується швидко, за лічені секунди відтворюючи шоу, фільми або інші відеосюжети у форматі 4K HDR.

Завдяки процесору A12 Bionic пристрій використовується також як ігрова приставка. Удосконалений gameplay забезпечує більш реалістичну картинку та плавні рухи.

Для любителів якісної музики: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10 

Пульт та керування

Apple доопрацювала для TV 4K раціоналізований пульт Siri Remote, в якому поєднуються швидкість, плавність, точність керування.

Панелька Siri сенсорна з інтерфейсом Glass Touch, розрахованим для інтуїтивного управління. Ця особливість дозволяє прогортати на екрані, а також переміщатися та перемотувати назад чи вперед так само як на смартфоні. Пульт з інфрачервоним та Bluetooth-керуванням. Таким чином, пристрій приймає дистанційні команди незалежно від розташування користувача в кімнаті.

Пульт Siri та управління

Як попередник, Siri Remote витягнутої плоскої форми. Однак тепер пульт став зручнішим, хоч і важчим. Його корпус з алюмінію, сріблястого матового кольору, кнопки чорні. У верхній частині розташована кругла комбінована навігаційна панель-тачпад. Велике коло в центрі служить сенсорною панеллю та клавішею підтвердження, а тонке кільце навколо нього показує напрямки, куди можна натискати.

Кнопочка включення розташована вгорі, а Siri — збоку. Інші кнопки розмістилися у дві колонки:

  1. в лівій — «Відтворення і пауза», «Назад», «Відключення звуку»;
  2. у правій — TV та регулювання гучності.

Також на пульті розміщено мікрофон з отвором для використання Siri та порт Lightning для зарядки, що продається  у комплекті з медіаплеєром.

Якість зображення

Apple TV відкриває доступ до перегляду фотографій у 4K, а також JPG, GIF та TIFF. Картинки виходять більш деталізованими, чіткими, надзвичайно реалістичними. 

Підтримка відео HDR зі швидкістю 60 FPS забезпечує яскравість та плавні переходи між картинками. Відео, відтворені через медіастрімер, буквально оживають.

Розробники додали до оновленої моделі цікаву функцію «Баланс кольорів». Тепер користувачі можуть на свій розсуд налаштувати та збалансувати кольори на екрані за допомогою відкаліброваної комбінації.

Програмне забезпечення

Розробники вдосконалили у «яблучній» приставці TV 4K програмне забезпечення та деякі технічні характеристики. Зміни торкнулися і навігації меню, а також голосового пошуку Siri. Вони стали швидшими. Програми тепер теж завантажуються блискавично.

Приставка функціонує на операційній системі tvOS, а програмне забезпечення поповнилося цікавими функціями, зокрема: 

  1. Розрахованою на багато користувачів підтримкою.
  2. Apple Fitness+ — для тренувань та медитацій.
  3. Налаштування об'ємного звучання, що створює атмосферу кінотеатру.

Використовуючи TV 4K, вдасться генерувати звук за допомогою будь-якого HDMI-пристрою через HomePod. Ще один цікавий додаток tvOS, який вже встиг сподобатися користувачам, — автоматичне калібрування. 

Функція працює через камеру iPhone та призначена для обробки колірних шаблонів на екрані, а також налаштування зображення. В результаті кольори та картинки виглядають ще краще, чіткіше, детальніше.

Медіастрімер працює на процесорі A12 Bionic, розробленому компанією Apple. Якщо порівнювати з начинкою A10X Fusion, що використовувалася в попередніх моделях, потужне ядро ​​A12 з 64-бітною архітектурою Bionic забезпечує покращену роботу та показує більшу потужність.

За розміром вбудованої пам'яті медіаплеєр TV 4K доступний у двох варіаціях: з обсягом пам'яті 32 гігабайт і 64 гігабайт. Сам процесор A12 Bionic підтримує найвищу частоту кадрів, включаючи Dolby Vision HDR з 60 Гц. Також у чипсета збільшена тактова частота, ніж у попередника, і працює вона ефективніше.

Щоб зробити правильний вибір: Який MacBook вибрати в 2022 році: огляд, порівняння, відгуки

Можливості Apple TV 4K

TV 4К відкриває двері в потужну екосистему Apple і пропонує величезний набір програм, додатків, розваг. Медіаплеєр робить доступнішими ще більше популярних потокових сервісів, забирущего контенту, музики, телепрограм та іншого.

Можливості Apple TV 4К вражають. Завдяки пристрою користувачі можуть:

  • дивитися кінострічки та телешоу з iTunes;
  • користуватися перевагами Apple Originals;
  • мати доступ до більш ніж 40 мільйонів пісень та музичного відео з підпискою на Apple Music;
  • купувати та брати напрокат відеоконтент чи музику через акаунт iTunes Store;
  • переглядати YouTube, PBS, TED Talks та інші безплатні відеопрограми;
  • грати в ігри з Apple Arcade;
  • тренуватися і займатися фітнесом з Apple Fitness +.

За додаткову ціну також надається Apple TV+. Крім продуктів компанії, користувачі можуть користуватися також іншими популярними потоковими сервісами та програмами, наприклад:

  1. платформами Netflix, Disney+, віртуальним кінотеатром Amazon Prime Video;
  2. а також ESPN 3, Twitch, Hulu, HBO NOW, SHOWTIME, HBO Max;
  3. MLB, NBA та NHL — для трансляції спортивних змагань;
  4. Optimum, SlingTV, Playstation Vue, DIRECTV Now, Charter Spectrum — як альтернатива кабельному телебаченню у прямому ефірі.

Також медіаплеєр TV 4K відмінно підтримує потокову передачу Apple AirPlay 2 із пристроїв iOS та Mac. Ще одна фішка — наявність Bluetooth 5.0 для підключення навушників AirPads, колонок і сумісних ігрових контролерів, включаючи DualSense, DualShock 4 та бездротовий контролер Xbox.

Пізнавальна стаття: Рейтинг ноутбуків до 20 тисяч гривень: 10 популярних моделей

Основні характеристики

«Яблучна» приставка TV 4K — чудовий багатофункціональний медіацентр із розширеними можливостями.

Ось кілька відмінних рис медіастрімера:

  • Підтримка відео 4K, включаючи High Dynamic Range для розширеної контрастності і яскравості картинки, HDR 10, а також Dolby Vision і Dolby Atmos.
  • Відтворення аудіо MP3, MPE VBR, Audible, Apple Lossless, WAV, AIFF.
  • Відображення картинок у JPG, GIF та TIFF.
  • Підтримуються Dolby Digital (51-канальний) та Dolby Digital Plus (7.1-канальний).
  • Узгодження динамічного діапазону із частотою кадрів. Перша опція відповідає за перемикання телевізора на потрібну частоту для відтворення фільму. Друга запускає автоматичний перехід телевізора в режим HDR, щоб перемикнутися на правильний формат відео.
  • Підтримка дробової частоти кадрів і відтворення відео точно зі зміною розкадрування.
  • Вбудовані Wi-Fi та Bluetooth.
  • Відтворення домашнього відео iPhone 12 Pro як Dolby Vision. 
  • Наявність Apple AirPlay для потокової передачі музики, відео та фотографій з iOS
  • Сумісність з AirPlay 2 з оновленням мікропрограми (tvOS 11.4 або вище).
  • Вбудована пам'ять об'ємом 32 або 64 гігабайт.

Як плюси пристрою користувачі виділяють:

  1. просте управління, особливо для тих, у кого iOS;
  2. відмінну якість відео;
  3. плавну роботу;
  4. деталізоване зображення;
  5. просторове звучання;
  6. відтворення музики в Atmos.

З недоліків можна назвати обмежену інтеграцію з пристроями Android. Крім того, за додаткові послуги та додатки доведеться платити окремо.

Apple TV 4K називають революційним покращенням попередніх моделей. Медіастрімер відкриває велику кількість можливостей в екосистемі Apple, надаючи доступ не тільки до відомих продуктів компанії, але й до інших популярних програм, медіасервісів, програм. 

Медіаплеєр буде оцінений шанувальниками «яблучної» техніки, любителями якісних відео, користувачами-новачками й, особливо, власниками iPhone, iPad або Mac.

Інструкція: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних додатків

Коментарі
Залиште коментар