Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Blackview A100 — на розгляді 10 параметрів

Дата публікації: 07.10.2022 10:39
Дата оновлення: 07.10.2022 11:06

Працездатність у Blackview A100 на висоті. І прийнятна вартість також.

Позиціювання та ціновий сегмент

Поки одні піддаються стереотипу про те, що недорогі пристрої — це млява продуктивність і погані знімки, інші сміливо заперечують таку думку про A100.

Вартість смартфона стартує від 8000 грн, якщо брати модель на 128 ГБ пам'яті. За таку ціну отримуємо яскравий та насичений екран, якісну камеру з можливістю ширококутного знімання та нічним режимом, та на додачу, гарну продуктивність разом із непоганим набором функцій.

Комплектація Blackview A100

Основні характеристики Blackview A100

Хороша продуктивність і потужна батарея — жирні переваги цього мобільника.

Параметр Примітки
1. Дисплей 6,67″, 2400 x 1080, 395 ppi, 16 мільйонів IPS
2. Процесор MediaTek MT6771T Helio P70, до 2.1 ГГц
3. Вбудована пам'ять 128 Гб
4. Оперативна пам'ять 6 Гб
5. Розширення пам'яті microSD
6. Операційна система Doke OS 2.0 на базі Android 11
7. Основна камера 12.0 Мп, Flash Led, Zoom, HDR, F/1.8, відео 720p
8. Додаткова камера 8.0 Мп, запис відео 720p
9. Підключення Wi-Fi, Bluetooth 4.2, USB Type-C, 4G
10. Батарея 4680 мАч

Інші корисні функції — можливість оплачувати покупки через NFC та надшвидка зарядка 18 Вт. Важко проігнорувати й головну особливість моделі — 3 модулі камери.

У комплекті є все, що потрібно: блок живлення, зарядний кабель із підключенням Type-C, скріпка для швидкого встановлення nano-Sim та навіть прозорий силіконовий чохол. Всупереч заявленій бюджетності, комплектація схожа на телефони преміумкласу.

Цікава стаття: Навіщо телефону кілька камер, Або чому 4 — краще, ніж 2

Зовнішній вигляд та розміри: привабливі кольори у пластиковому корпусі

У телефону 4 основні камери, сканер відбитків пальців по бічній грані, окантовка, зроблена під метал, та фронтальний 8-мегапіксельний об'єктив. Ці особливості приваблюють користувачів, надаючи вагомість пристрою.

Смартфон випускається у 4 відтінках, для яких виробник вигадав незвичайні назви:

  • галактичний синій,
  • морозний зелений,
  • графітовий сірий,
  • рожеві мрії.

Забарвлення Blackview A100

Як і інші смартфони лінійки A, Blackview A100 відрізняється тонким та елегантним дизайном. Товщина пристрою всього 8,8 міліметра, а вага — близько 195 грамів. При довжині 16,6 см та ширині 7,8 см, вигнута задня панель покращує ергономіку при утриманні однією рукою.

Камери: який із трьох модулів вибрати?

Blackview A100 має хорошу реакцію автофокусу і фото — у 2-3 рази швидше, ніж у телефонів у ціновому сегменті до 300 доларів. Повірте, це робить знімки ще прекраснішими.

Що стосується основного модуля, тут використовується потрійна задня камера з 12 МП сенсором Sony IMX363 та підтримкою технології HDR для відео. Є нічний режим, який покращує знімки та додає їм різкості при поганій освітлюваності. Завдяки об'єктиву 6P, великій матриці 1/2,55″, власному великому пікселю 1,4 мкм та діафрагмі f/1,75 вона краще реагує на світлоджерела та видає знімки з гарною експозицією та деталізацією навіть при поганому освітленні.

Поліпшене розташування на корпусі також сприяє швидшому автофокусу. Саме тому знімки, зроблені 12-Мп камерою Blackview A100, мають кращий вигляд, ніж на деяких 48, 64 та 108-Мп смартфонах.

задні камери Blackview A100

Інші особливості головного модуля:

  1. Voice Coil Motor — фокусування, яке дозволяє знімати якісно навіть під час руху та тремтіння.
  2. Підтримка фільмування відео HDR покращує знімання, надає насиченості кольору, збільшує динамічний діапазон і ясність картинки.
  3. Додаткові камери: крім основної є дві задніх. Ультраширококутна на 8 Мп та 115° захоплення зображення вміщує більше предметів у кадрі. Восьми мегапіксельна камера глибини сприяє високій якості портретів.

Фронтальна камера із 8 МП сенсором Samsung S5K4H7 видає красиві фотознімки. Селфі виходять особливо добре, якщо увімкнути режим «Портрет» або «Краса». Крім знімків, передній модуль підтримує запис відеороликів та відеодзвінки.

Корисна стаття: Як зробити гарне фото в Інстаграм: 5 секретів

Дисплей

Екран на 6,67″ та Full HD+ 1080 x 2400 з IPS матрицею. Фото, відеоролики та ігри демонструються у високій роздільній здатності завдяки щільності 395 pixel на дюйм.

Завдяки ПЗ можна відрегулювати яскравість, вичленувати сині відтінки на екрані. Також у налаштуваннях є режим читання, який перетворює дисплей на чорно-білий. Після проведення за екраном кілька годин очі не втомлюватимуться і не перенапружуватимуться. За денного світла теж немає проблем — все завдяки піковій 550 ніт. Датчик освітлення регулює яскравість автоматично, залежно від приміщення, в якому ви перебуваєте.

Загальна якість картинки на екрані тішить, особливо за такий бюджет. Пікселів не видно, інверсія кольорів при повороті телефону в різні боки відсутня.

Якщо не знали: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способи боротьби з мікробами та брудом

Батарея та автономність

Батарею 4680 мАг не можна назвати найкращою в порівнянні з іншими смартфонами. Однак, заряду вистачить на цілий день активної роботи, а це і дзвінки, і перегляд відео, і спілкування в соцмережах. У режимі ігор Blackview A100 витримує 6 годин безперервного навантаження, а прослуховувати треки можна добу поспіль. Якщо увімкнути енергоощадження, акумулятор протримається ще довше.

Завдяки функції швидкого заряджання 18 Вт, повністю відновити заряд до 100% можна за кілька годин.

Рекомендується до прочитання: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Пам'ять

6 ГБ оперативної пам'яті достатньо для обробки всіх системних завдань швидко і плавно. Система стрімко працює при декількох відкритих утилітах, перемиканні між ними та запуску важких додатків.

Для внутрішнього сховища передбачено 128 ГБ. Цього достатньо, щоб зберігати фотографії та відео у високій роздільній здатності, програми та особисті файли будь-якого формату. Якщо раптом такого обсягу виявиться замало, виручить слот microSD. За допомогою картки пам'яті можна збільшити об'єм сховища на 256 ГБ.

Продуктивність

Пристрій працює на базі MediaTek Helio P70 — восьмиядерного процесора з частотою 2,1 ГГц та продуктивністю на рівні серії Snapdragon 720.

Ефективність роботи CPU, GPU та AI у цій версії повністю оновлена ​​порівняно з попередніми. Усі аспекти роботи системи стали надійнішими та плавнішими. Завдяки 6 ГБ ОЗП та унікальній багатопотоковій оптимізації, у смартфоні спостерігається підвищення продуктивності до 15% при економії енергоспоживання до 35%. Смартфона вистачить для багатьох завдань: дзвінків, серфінгу у соціальних мережах та браузері, роботи з документами, обробки фото та відео.

Інструкція: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних програм

Програмне забезпечення

Сота модель йде в комплектації з Doke OS 2.0 — фірмовою оболонкою, встановленою поверх Android 11. На вигляд вона схожа на стоковий Андроїд, але додає деякі програми та функції для комфортного використання системи. Оболонка ОС добре опрацьована, дизайн сподобається любителям Android-гаджетів.

Серед інших особливостей системи: нічний режим, функція заморожування програм,
розділення екрана на кілька частин, режим читання. Змінити зовнішній вигляд можна за допомогою яскравих заводських шпалер, немає потреби завантажувати додаткові програми.

Звук

Динаміки на нижньому торці корпусу. Звук досить гучний та чистий. Відтворювати відео та слухати музику через основні динаміки буде цілком комфортно.

Гучність дзвінка регулюється в налаштуваннях. Навіть за мінімальної гучності пропустити дзвінок буде складно. Розмовні динаміки теж зроблено добре, співрозмовника чути чітко. До звуку не виникне претензій, він повністю відповідає якості, заявленій виробником.

Бездротові можливості

Є всі стандартні бездротові технології: Bluetooth, GPS та WI-Fi. І це ще не все. Бюджетний король радує наявністю NFC — функцією безконтактної оплати. Телефон достатньо піднести до термінала, щоб зробити покупку. Зручна функція натякає на прагнення Blackview A100 стати ближче до преміуму пристроїв.

Читайте: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Плюси та мінуси

Смартфон вийшов досить цікавим. Виділимо головні переваги та недоліки моделі.

Плюси:

  1. Три модулі камери з високою роздільною здатністю знімків та відео.
  2. Великий екран з яскравим зображенням.
  3. Чимало вбудованої пам'яті.
  4. Швидка робота системи.
  5. Підтримка безконтактної оплати.

Мінуси:

  1. Не передбачено роз'єм на 3.5 мм під навушники.
  2. Не можна видалити деякі базові ігри.
  3. Недопрацьований переклад DokeOS російською мовою.

З огляду на вартість деякі мінуси можна пробачити. А ось повністю оновлена ​​потужність, швидкий штучний інтелект, хороша графіка — це те, що заслуговує на увагу.

Blackview A100 не підпадає під критерій «дешево і сердито». Це просто хороший телефон для повсякденного користування з усіма потрібними функціями. Невелика вартість — не вирок, а скоріше його головний козир.

Для аудіофілів: Найкращі музичні плеєри для Android: топ-10

Коментарі
Залиште коментар
Категорії