Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple iPhone XS, XR або XS Max: визначаємо кращого у 6 пунктах

Дата публікації: 17.12.2018 15:53
Дата оновлення: 17.12.2018 15:53

Осінь 2018 запам'ятається яскравою подією в світі мобільних технологій – Епл випустила 3 крутих флагмана: iPhone XS, XR і XS Max. Навіть незважаючи на значну ціну, вже безліч сердець по всьому світу. Але що вибрати, який з них краще, і чи варто гнатися за новинкою – допоможе розібратися стаття.

Пізнавальна стаття в тему: років з iPhone – як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

Смартфоны Apple iPhone XS, XS Max и XR

Зовні складові: дизайн і краса

iPhone XS і XS Max (вони ж – Айфон 10 С і 10 С Макс) майже ідентичні, якщо не брати до уваги розмірів. Безрамкові девайси знаходяться в корпусі з нержавіючої сталі і скла, що виглядає дорого і презентабельно. Квітів на вибір три: «золото», «срібло» і «благородний сірий».

Читайте також: Кращі безрамкові смартфони – 10 крутих моделей

Вся передня частина пристроїв зайнята великим екраном з «чубчиком», яка вже стала звичною фішкою Епл. Таке оформлення дисплея вже є в Айфоні Х, а тому не викликало значного здивування у прихильників бренду.

Смартфоны Apple iPhone XS и XS Max

Смартфон XR відрізняється від своїх «братів» габаритами і гамою барв на корпусі. Тим, хто любить яскравість і неординарні речі, XR точно припаде до душі. Виробник «одягнув» пристрою, крім класичних кольорів, ще й в коралові, червоні, насичені сині, жовті тони.

У так званого «бюджетного варіанту» передбачені помітні рамки навколо екрану і алюміній на корпусі, який краще відразу укрити в захисний чохол, щоб він не назбирав подряпин. Крім цього, тут немає 3D Touch, замінює його Haptic Touch.

Незважаючи на візуальні відмінності, флагмани мають багато спільного в дизайні:

  • Відсутні сенсори-дактилоскопії. Смартфони бренду Епл більше не розблоковуються кнопками, компанія повністю перейшла на технологію Face ID. Тобто девайс розблокується, тільки идентифицировав обличчя користувача.
  • Ні гнізда для навушників. Така тенденція все частіше зустрічається у флагманських девайсах.

Два з представлених смартфонів Apple похвалитися вологозахистом рівня IР68, у XR – 67. Це означає, що айфон без праці зможе пробути під водою на глибині до 1-2 метрів на протягом 30 хвилин, залишившись при цьому цілим і неушкодженим.

ПРО інших девайсах з захистом читайте тут: ТОП-10 захищених телефонів: рейтинг 2018 року

  Смартфон Apple iPhone XR

Екрани новинок

Бренд AppleОСНАСТИВ модель XR ДИСПЛЕЄМ на 6.1 ДЮЙМ з матрицею Liquid Retina. Панель Яскрава, контрастна, добре передає кольори. Правда, Згідно з відгуками перших щасливих власників пристрою, при критичних кутах огляду трохи змивається картинка, та й чорний не такий насичений, якщо порівнювати з XS-ками. ПРО них – далі.

У цих 2-х фаблет вбудований дисплей з Super Retina OLED. Розміри – у кожного свої: маленький Apple iPhone XS обладнаний дисплеєм на 5,8" , у моделі з приставкою Max панель солідніше – 6,5" (варто зауважити, що це перший айфон Епл з таким великим екраном). Що стосується кольору:

  • фарби яскраві, соковиті;
  • хороший контраст і перехід тонів;
  • ідеально глибокий чорний колір.

Кнопки у фаблет наекранной, ніякої механіки внизу дисплея.

 Смартфоны Apple iPhone XS, XS Max и XR

Огляд камер трьох девайсів

Як заявив сам виробник на презентації флагманів, камери у смартфонів стали краще і оперативніше. Це стало можливим завдяки оновленому процесору А12, який збільшує швидкість сенсора рівно в 2 рази. Зміни торкнулися і розмірів пікселя. На практиці це гарантує деталізовані знімки навіть за умови поганої освітленості.

Тепер докладніше про модулях. Опис нових Айфонів XR користувачам кілька секретів. Так, у девайса передбачена одна камера на 12 Мп. Вона має оптичну стабілізацію і фокусування. У двох інших флагманів з цієї лінійки камера така ж, тільки доповнена другим модулем, за допомогою якого вона робить гарні знімки в темряві і на більшій відстані до об'єкта.

З режимів зйомки особливого бонусу заслуговує портретний. Він не тільки розмиває фон боке, але також:

  1. Розпізнає особи, чітко визначаючи їх контури.
  2. Коригує колір обличчя, правильно калібруючи баланс білого.

Крім цього, в портретній зйомці налаштовується експозиція і змінюється глибина різкості. Що це дасть? Можна робити більш складні знімки з глибокими переходами тонів. Такий апгрейд камер оцінять не тільки затяті селфімани, але і справжні профі в області фотографії.

Смартфоны Apple iPhone XS, XS Max и XR

Залізо нових флагманів

Як вже було сказано вище, колекція нових гаджетів бренду несе «на борту» потужний процесор А12. Сам виробник заявив, що цей сучасний 7-нанометровий чіп є найшвидшим в світі. Якщо оперувати цифрами, то пристрої стали спритніше на 15% і ефективніше на 50%.

Пам'ять девайсів також порадувала шанувальників. Моделі XS і XS Max доступні до покупки в 3-х варіаціях: з пам'яттю в 64 Гб, 256 Гб і 512 Гб. У бюджетника лінійки об'єми менше, найкрутіший смартфон XR має 256 Гб.

Тривалість роботи новинок також модернізувалася. Якщо порівнювати з гучною iPhone X, то пристрої стали в 1,5 рази автономніше, при цьому повного заряду цілком достатньо на:

  • близько 20-25 годин активних розмов;
  • близько 12-15 годин при постійному зависанні в інтернеті;
  • 14-15 годин безперервного відеоперегляду;
  • 65 годин прослуховування улюблених виконавців.

Відновлюється живлення акумулятора через технологію зарядки Qi або стандартним способом, за допомогою шнура. Щоб заповнити втрату енергії в батареї, знадобиться близько години.

Можливо, вам буде цікаво: Чому смартфон швидко розряджається: 6 причин, поради та рішення

Смартфоны Apple iPhone XS, XS Max и XR

Що цікавого у представлених айфонів: нові функції

Перше, про що варто сказати, – це, звичайно ж, класний графічний процесор. Він сильний, продуктивний, має 4 ядра, в загальному, – справжня мрія геймера. Але головна фішка в іншому: процесор використовує технологію Neural Engine.

Це самонавчальний штучний інтелект, який значно розширює можливості графіки, дозволяючи занурюватися в іншу реальність. Наприклад: користувач може досліджувати печери або «провалюватися» в глибокі колодязі, лише злегка нахиляючи смартфон. Виглядає – вау, як реалістично.

Ще одна цікава функція – Smart HDR в камерах. Як працює? Після натискання кнопки камера робить 4 знімка, і одночасно – ще по одному знімку з темним тлом + 1 фото зі світлим. В результаті всі кадри поєднуються в один – і виходить максимально якісний, з природного гармонією кольору, без затемнених або занадто вибілених місць знімок. Відео на такій камері можна записувати зі стереозвуком у форматі 4К.

Технічні параметри пристроїв

У таблиці представлені узагальнені характеристики Айфон 10 С, 10 С Мах і 10 Р. Порівняння телефонів допоможе визначити відповідну модель для себе особисто, а також зрозуміти, чи варті девайси співвідношення ціни і якості.

Установки для порівняння
iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR
Дисплей Super Retina HD 5.8" Super Retina HD 6.5" Liquid Retina HD 6.1"
OLED OLED LCD
2436 x 1125 2688 x 1242 +1792 x 828
458 ppi 458 ppi 326 ppi
яскравість до 625 кд/м2 яскравість 625 кд/м2 яскравість 625 кд/м2
Процесор A12 Bionic A12 Bionic A12 Bionic
Внутрішня пам'ять 64 Гб, 256 Гб і 512 Гб 64 Гб, 256 Гб і 512 Гб 64 ГБ, 128 ГБ і 256 ГБ
Характеристики камер 12 Мп 12 Мп 12 Мп
Дві діафрагми об'єктива: ƒ/1.8 і ƒ/2.4 Дві діафрагми Діафрагма об'єктиву
Оптичний зум X2 об'єктива: ƒ/1.8 і ƒ/2.8 ƒ/1.8
Цифровий зум X10 Режим Live Photo Оптичний зум x2 Цифровий зум x5 Режим Live Photo
Спалах True Tone з 4 світлодіодами та Цифровий зум x10 Режим Live Photo Спалах True-Tone з 4 світлодіодами та
режим повільної синхронізації Спалах True Tone з 4 світлодіодами та режим повільної синхронізації
Smart HDR режим повільної синхронізації Smart HDR
Smart HDR
3D Touch та та Ні, замість нього Haptic Touch
Face ID та та та
Акумулятор 2658 мАг 3174 мАг 2942 мАг
NFC та та та

Стаття в тему: NFC в смартфоні: що це і як працює – 3 головні секрети технології

Як підсумок

Нові девайси Епл на ринку всього пару місяців, але вже зарекомендували себе як стильні і продуктивні пристрої. Визначитися з кращих гаджетом складно, оскільки все залежить від особистих вимог і переваг. Важливу роль відіграє і вартість: наприклад, на iPhone XS Max ціна в УкраїніСТАНОВИТЬ близько 1100 $. Дорогувато, але ж це ж Apple! За бренд теж варто платити.

Якщо сумніви з приводу вибору моделі занадто великі, можна почитати поради та рекомендації щасливчиків, вже що здобули в свої руки один з девайсів. В основному, така інфа знаходиться на форумах або в соцмережах. Порівнявши смартфони за відгуками, характеристиками і зовнішнім виглядом, вийде швидше визначитися, який купити собі коханому.

Коментарі
Залиште коментар