Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Скороварка або мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди

Дата публікації: 29.06.2021 11:25
Дата оновлення: 29.06.2021 11:25

Побачимо, що краще мультиварка або скороварка. У цих пристроїв багато спільного, але вони — суперники.

 Мультиварка на кухні   

Читайте: Як доглядати за мультиваркою: 5 рекомендацій 

Що таке класична скороварка і для чого вона потрібна 

Скороварка — це різновид каструлі, що працює від електромережі. Скороварка старого зразка становить собою велику каструлю зі сталі, яка розміщувалася на вогонь газової плити та прикривалася кришкою. При закипанні, всередині посудини утворювався густий пар, який підвищував тиск і гарантував прискорене приготування їжі. 
 
Скороварка сучасного зразка за зовнішніми параметрами схожа на мультиварку. На кришці встановлений захисний клапан, який відповідає за підбурювання пара, щоб при збільшенні тиску кришку не зірвало з кріплень. Тому єдина особливість класичної скороварки полягає в ультрашвидкому процесі приготування. 
 
Корисна інформація: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Мультиварка і скороварка: принципова різниця 

Мультиварки укомплектовані кришкою, що добре закривається. У зв'язку з цим процес готування проходить в кілька разів швидше, ніж на традиційній плиті, але все ж трохи довше, ніж в скороварці. При використанні такої технології продукти зберігають аромат і корисні властивості. У стандартній мультиварці є програми тушки, варіння, смаження, які можна встановлювати вручну. 
 
У скороварці їжа проходить обробку тиском. Завдяки цьому забезпечується рівномірне нагрівання місткості до +100/190 градусів. Тому блюдо можна подавати до столу в кілька разів швидше, що особливо актуально при нестачі часу. Оскільки процес термічної обробки проходить надшвидку, продукти повністю зберігають свій вітамінний склад. 
 
Приготування їжі в мультиварці засноване на дії нагрівального елементу. На кришці побутового приладу передбачені отвори, через які йде пар. Утворений конденсат стікає в відсік. 
 
Під час готування мультиварку можна відкривати для додавання компонентів. У скороварці ця функція не передбачена. Всі компоненти укладаються в неї перед стартом. Кришка відкривається тільки після закінчення варіння. В іншому випадку стається збій програми й користувачеві знадобиться повторно задавати параметри. 
 
До слова: ТОП-3 найбільш апетитних рецепти піци в мультиварці

Конструкція

Щодо конструкції скороварки або мультиварки, відмінності полягають в наступному: 
 

  • Чаша меншого об’єму в скороварці, оскільки в результаті активного кипіння, продукти можуть засмітити клапан. Через це шкала-обмежувач знаходиться нижче. 
  • За кришкою, що знімається, в скороварках простіше догляд. Якщо кришка відкидається, прилад обійдеться дорожче за ціною, а доглядати за ним буде важче. 
  • Корпус скороварки габаритніший і важить більше. Це обумовлено надійним кріпленням, яке утримує кришку. Кришка сама по собі також масивна і важка. 

  Чаша мультиварки з тефлоновим покриттям
 

У конструкції мультиварки-скороварки вбудована електронна панель для управління режимами. Користувач може на свій розсуд підібрати необхідні параметри готування: активувати відповідний режим і виставити таймер. У наявних режимах їжа не пригорає, оскільки датчики «розумної каструлі» контролюють процес готування. 

Цікава стаття: 10 кращих виробників мультиварок 

Функції та призначення

Розглядаючи різницю між мультиваркою або скороваркою, варто відзначити, що обидва електроприлади допомагають спростити приготування їжі. З їх участю вдається швидко приготувати різні страви з максимальним вітамінним складом. 
 
До функціональних можливостей мультиварки відносяться: 

  1. жарка, тушка, варіння; 
  2. випічка, приготування на пару. 

В мультиварці великий асортимент програм для автоматичного готування. Режими оптимізовані під готування певного блюда. Наприклад, функція розігріву діє за принципом сковороди. Вона розігріває їжу за 10-15 хвилин.
 
За допомогою скороварки готують їжу при високій і зниженій компресії. Підвищений тиск забезпечує швидке приготування овочевих, м'ясних і рибних страв. Режим низького тиску ідеальний для готування супів, солодощів, овочевих рагу і пудингів. 

На замітку: Як вибрати мультиварку?

Мультиварка з функцією скороварки: особливості та відмінності

Мультиварка-скороварка — це апарат 2 в 1. У ньому два клапани — запобіжний і для нагнітання тиску. Якщо режим збільшеного тиску не вмикати, пристрій працює за принципом звичайної мультиварки. 

Мультиварка з функцією скороварки

В електроприладу чотири переваги: ​​

  • автоматичні програми, які звільняють користувача від вибору налаштувань вручну; 
  • приготування їжі у вакуумі: завдяки низькотемпературній ферментації у їжі з'являється неперевершений смак; 
  • приємний смак бульйону через відсутність випаровування з кришки каструлі; 
  • мінімальний час готування. 

Мультиварка з функцією скороварки — незамінна річ для приготування холодцю, домашньої тушкованки та рецептів з бобових. Вона зменшує час готування в кілька разів, зберігаючи користь закладених продуктів. 

Що краще? 

Щоб визначитися, розглянемо в таблиці характеристики та підсумуємо — скороварка або мультиварка в чому різниця:

Критерії
Мультиварка Скороварка
Швидкість приготування середня висока
Вартість доступна висока
Функціональність велика кількість режимів наявність найнеобхідніших програм
Економність визначається потужністю визначається потужністю

Чаші в мультиварці з антипригарним покриттям. Вони зроблені з тефлону або кераміки. Внаслідок цього можна робити засмажку з мінімумом жиру. Також мультиварку використовують для розігріву їжі без пригорання. Необхідно дбайливо ставитися до покриття чаші. Щоб не сколоти або не подряпати матеріал, потрібно користуватися дерев'яними або тефлоновим ложками та ополониками. 
 
У скороварці їжа приготується набагато швидше. При цьому, під тиском пари, вітамінний склад продуктів збережеться по максимуму. Одночасно такий прилад не особливо підходить для розігріву їжі. Під час його роботи кришку відкривати не можна, а при необережному поводженні можна отримати опіки. 
 
Розглянувши, в чому між мультиваркою і скороваркою різниця, однозначно відповісти важко. Кожен вирішує для себе, які саме функції повинні бути у приладу і наскільки швидко буде готуватися страва. Сподіваємося, що наш матеріал сформував базове уявлення про прилади, що спрощують кухонний побут. 
 
До слова: Як вибрати скороварку на кухню? 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії