Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який посуд підходить для індукційної плити, Або якому сказати 4 твердих «ТАК»

Дата публікації: 30.04.2021 09:13
Дата оновлення: 19.04.2023 14:19

Скло та дерево — табу, а от для нержавіючої сталі не завадило б влаштувати фейс-контроль із Пристрастю. Докладніше про те, який посуд використовується ДЛЯіндукційних плит – нижче. Читайте та дізнавайтеся круті кухонні лайфхаки!

На замітку: Електронні гаджети для кухні: ТОП-5

Принцип роботи плити

Якщо не заходити в нетрі фізики, пристрій являє собою міні трансформатор з електроконфорками. Вони в рази безпечніші за газові. Під зовнішньою панеллю схована індукційна котушка, де протікає струм. Вона виконує роль первинної обмотки.

 принцип работы индукционной плиты

Вторинний – служить посудина. Коли вона має правильний матеріал, з'являється магнітна індукція і струм починає прогрівати денце по діаметру. каструлі,сковорідкиІ кришки не гріються, так що не обпалишся.

Якщо зняти посуд з плити, комфорка через кілька секунд буде ледве теплою. При магнітній індукції прогрівається лише керамічна оболонка плити. І те тепло, яке відчувається після зняття каструлі, це тому, що поверхня ввібрала жар і передає його за інерцією.

Саме тому при взаємодії з такими плитами неможливо обпектися. Відкритого вогню тут немає, а кераміка остигає миттєво.

НА тему: Індукційна плита або газова – що краще вибрати: 5 підводних каменів

Який посуд можна ставити на індукційну плиту

Плита буде працювати, якщо між технікою і начинням виникатиме індукція. А для цього потрібно буде шукати феромагнітні матеріали. Вони гарантовано" замкнуть ланцюг". Знайти її просто – виробник пише на своїй продукції, що вона підходить для індукції і позначає її позначкою" спіраль".

 какую посуду можно ставить на индукционку

Але якщо упаковка втрачена або оновлення кухонної дрібниці відбулося спонтанно, перевіряють дно посуду на профпридатність за допомогою магнітика, який працює з чотирма матеріалами.

  1. Чугун.
  2. Нержавіючий метал.
  3. Алюміній з феромагнітним днищем
  4. Емальований сталевий посуд.

Донце має бути без вм'ятин, абсолютно рівним. Якщо воно за період експлуатації частково деформувалося, гірше буде «замикати ланцюг» і довше прогріватися.

Цікава стаття: Чим і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі – 3 основних правила

Що не можна ставити на індукційну плиту

Не спрацює начиння, якщо дно не магнітиться . Адже посуд для індукційної плити відрізняється саме «магнетизмом». Багато звичних матеріалів не зможуть служити як вторинна обмотка, і система не запустить передачу тепла. З величезною часткою ймовірності в цьому випадку не годяться:

  • мідь, скло, латунь;
  • дерево, пластик та алюміній без магнітного днища.

Якщо днище не магнітиться, доведеться використовувати посуд в іншій кухонній техніці або віддавати друзям. З плитою вони не потоваришують.

запрещено на индукционной плите

Іноді може врятувати ситуацію предмет під назвою «індукційний адаптер», який виступатиме магнітним денцем для посуду. Його роблять із багатошарового феромагнітного сплаву: плита нагріватиме перехідник, а він передаватиме тепло посуду.

Читайте: Рейтинг індукційних плит: 5 настільних плит для дому

Як зрозуміти, чи підходить посуд для «індукційки»?

Все залежить від того, чи купується нове начиння або використовуватиметься старе. Для кожного з них існує свій підхід:

Варіант 1 Варіант 2
Аналіз упаковки Вивчити інструкцію виробника та упаковку Розглянути саме начиння. Часто на посуді можна знайти значок індукційної плити (виглядає, як спіраль)
Польові випробування Взяти магніт (підійде навіть з холодильника) і прикласти до днища. Якщо магнітиться, буде працювати з плитою Поставити готувати їжу. Через кілька хвилин на варильній панелі стане зрозуміло, чи працює каструля з цим приладдям

При великому бажанні та винахідливості на індукціоні можна готувати їжу в будь-якому посудині. Головне, створити між конфоркою і днищем той самий прошарок, що «закриє ланцюг».

Лікбез: Як вибрати мультипіч: 3 підказки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії