Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який блендер краще купити – занурювальний чи стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Дата публікації: 09.08.2018 16:05
Дата оновлення: 19.04.2023 14:42

Блендер- ЗРУЧНИЙ прилад: і змішає, і подрібнить, і зб'є. Усі Варіанти ділять на стаціонарні та занурювальні. Але Який із них краще купити? Чи Є взагалі різниця між ними, крім зовнішності? Забігаючи наперед – так, різниця є. Чим відрізняються ці два пристрої, який із них краще вибрати – розповідає стаття. Також у ній даються загальні поради щодо вибору подрібнювача.

занурювальний и стационарный блендер

На що звертаємо увагу?

Щоб дізнатися, який блендер краще купити: занурювального типу або зупинитися на стаціонарному апараті, потрібно визначитися, для чого він потрібен.

Любителям коктейльчиків, супчиків-пюре, всіляких соусів найкраще підійде стаціонарний варіант. Цей варіант зможе подрібнити лід, а ще за його допомогою можна за дві секунди замісити тісто на млинці або оладки.

Потрібно подрібнити горіхи, зелень, м'ясо? Варто взяти занурювальний апарат. Справа в тому, що дрібні частинки цих продуктів ущільнюються і прилипають до стінок чаші: маючи насадку під різним кутом, цього можна уникнути. Занурювальні апарати хороші і тим, що замість чаші можна використовувати глибокі миски, каструлі. Це зручно, якщо потрібно зараз приготувати дуже багато.

стационарный блендер

Технічні характеристики

Єдині для блендерів будь-якого типу. Головних параметрів у цьому випадку всього два:

  1. Потужність. Чим більше, тим швидше блендер справляється з обробкою і твердіше продукти, які він зможе подрібнювати.
  2. Кількість швидкостей. Оптимальний мінімум – 2 швидкості. Наприклад, на повільній добре збивати, а на більш швидкій — подрібнювати тверді, сирі продукти у великій кількості.

Цікаво: краще – м'ясорубка або блендер: порівняння 2 типів техніки

Що ще враховувати

  • Комплектацію. Саме від того, скільки насадок має блендер, залежать його функціональні можливості. Тут діє правило: що більше, то краще.
  • Матеріали робочої частини. Впливають на зносостійкість. Пластикові елементи легкі, але нестійкі до подряпин. Оптимальний варіант – алюміній або нержавіюча сталь.

 занурювальний блендер

  • Матеріал корпусу. правило, це пластик, метал або комбінація цих матеріалів. Пластиковий варіант легший, але він менш стійкий до механічних пошкоджень.
  • Виробників. компаній-виробників багато: Bosch, Russell Hobbs, Kenwood, Electrolux інші. Вибрати можна будь-якій, якій душі завгодно. Єдина порада — не купувати техніку від ноунеймів: тут і з гарантією можуть бути проблеми, і з якістю товару.

У тему: ТОП-12 кращих виробників блендерів

Таблиця порівняння блендерів

Тип приладу
Кращі риси Недоліки
Занурювальний Швидше подрібнює продукти. Компактніше. Потрібно тримати в руках і постійно контролювати процес.
Здатний працювати з невеликою кількістю інгредієнтів.
Стаціонарний Не потрібно тримати в руках – все відбувається автоматично. Погано працює з твердими інгредієнтами, особливо сирими фруктами та овочами.

Дивіться також: Мультиварка або духовка – що вибрати: порівняння функцій і 5 різновидів страв

Об'єм і матеріал чаші

Тут не так багато правил, які допоможуть вибрати гарний блендер. Як вже було написано вище, у плані матеріалу є варіант купити прилад із чашею із пластику, скла або металу.

 мощный ручной блендер Philips HR1679/90

  1. Пластик – легкий, недорогий, але нестійкий до подряпин і з часом стає каламутним, жовтуватим.
  2. Метал – надійний, не б'ється, але на ньому видно дрібні подряпини і сліди від пальців.
  3. Скло – не видно подряпини, але може розбитися.

Тепер про об'єм. Цей параметр впливає на вартість, а також кількість інгредієнтів, які можна завантажити разом. Наприклад, у ручного HR1679/90 аж на 2 літри. А ще він дуже потужний, так що легко впорається з твердими інгредієнтами.
Але тут є один аспект. Зазвичай виробники пишуть повний об'єм чаші, а вщент завантажувати ємність не варто: все може розлетітися по кухні.

Примечание: все вищеперелічене стосується як стаціонарних, і занурювальних моделей.

Гурманам-кавоманам: Як вибрати каву для кавоварки: 5 основних порад

Насадки – які і для чого бувають

Від кількості насадок, які йдуть разом із блендером, залежать його функціональні здібності. Додаткові аксесуари

 венчик для взбивания и насадка для замешивания теста блендером

  • дозволяють готувати різноманітніше. Нижче – найпопулярніші варіанти, якими комплектують стаціонарні та занурювальні апарати: Вінчик – для збивання.
  • Спіралеподібна – для замішування тіста.
  • Тертка – для приготування пюре, тіста на кабачкові/яблучні оладки, драники.

терка и шинковка для блендера

  • Шинковка – для нарізки на салати.
  • Млинок – для кави, горіхів.

Читайте також: ТОП-10 блендерів з млином

Зробити однозначний висновок і сказати, який блендер краще: той, що володіє стаціонарною конструкцією, або ж занурювальної, не вийде. Адже все залежить від цілей покупки. Якщо потрібен шейкер для коктейлів, смузі та супів-пюре, тоді можна вибрати стаціонарний варіант. Він відмінно впорається із завданням. Занурювальний підійде тим, хто не хоче витрачатися на м'ясорубку або комбайн: він легко справляється чи не з будь-якими продуктами: як у вареному, так і в сирому вигляді, працює навіть з м'ясом. У будь-якому випадку варто приділити увагу технічним моментам, комплектації, а також матеріалам, з яких виготовлений прилад. Це впливає як на якість апарату, так і його вартість.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії