Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 зовнішніх жорстких дисків на 1000 Гб

Дата публікації: 14.08.2018 12:08
Дата оновлення: 14.08.2018 12:08

Зовнішній вінчестер на 1000 гигов — портативне і містке сховище для різноманітних файлів. На HDD терабайтник, у середньому, поміститься: 400 кінострічок, 80 000 аудіозаписів у форматі mp3 і величезна кількість текстових документів.

Все про габарити, швидкість запису, додаткові фішки вінчестерів можна дізнатися із рейтингу зовнішніх жорстких дисків на 1000 Gb.

Корисна інформація: ТОП-10 кращих виробників зовнішніх жорстких дисків

 

WD USB3.0 1TB My Passport Black

Стильний накопичувач із нетривіальним дизайном: нижня частина корпусу гвинта «ребриста», верх гладкий із фірмовим логотипом бренду. Окрім стандартного чорного відтінку оболонки, юзери можуть вибрати синій, червоний, жовтий або білий колір оформлення агрегату. Маса (170 г) і габарити (81,6х110х16, 3 мм) пристрою дуже компактні, тому вінчестер зможе супроводжувати свого власника в усіх поїздках.

 

Апарат від WD недаремно потрапив у ТОП зовнішніх жорстких дисків на 1 Тб, адже у нім є: 

  1. Резервне копіювання інфо
    Здійснюється в автоматичному режимі, так що усі важливі документи, знімки, аудіо точно не зникнуть безслідно. Можна самостійно настроїти час і частоту копіювання в резерв. 
  2. Захист на рівні 256 — bit шифрування
    В агрегаті передбачено налаштування особистого коду для входу в систему. Також є можливість залишити повідомлення для зворотного повернення девайса (якщо накопичувач раптом загубиться, послання виводиться як запит на введення коду). 
  3. Елементарність експлуатації
    Все що треба — розпакувати гаджет і увімкнути його за допомогою шнура USB до ПК. Апарат поставляється із ПЗ, тому завантажувати та встановлювати додаткові проги нема потреби.

Швидкість передачі інфо по USB тут складає 5 Гб за секунду. Невеликий недолік конструкції — наявність глянцевої частини на оболонці, де у процесі використання з'являються сліди від пальців. Акуратне звернення і догляд за приладом допоможуть уникнути цього.

WD 2.5" EXT. 1TB Black WDBEPK0010BBK — WESN

Агрегат безпроблемно працює із гаджетами, обладнаними роз'ємами під USB 2.0 або 3.0. Корпус дуже компактний, з округлими краями. Його габарити: 12,8х81, 5х100 мм Така невелика «коробочка» із легкістю поміститься у кишеню куртки, сумку або портфель.

Чому цей накопичувач потрапив у топову підбірку: 

  1. Довговічність — наявність досить міцної оболонки із пластику, якій не страшні падіння із невеликої висоти, поштовхи. 
  2. Не вередливість — агрегат сумісний із ПК з ОС Windows версії 7, 8.1, 10, можна використати разом із девайсами на Mac OC X (знадобиться переформатування). 
  3. Зручність — завдяки підтримці USB 3.0 можна дивитися кіно або обмінюватися інфо прямо із вінчестера, не записуючи файли на ПК або ноут. 

Функціонує дуже тихо, можна використати як у домашніх обставинах, так і в офісі. Мінус — пристрій злегка важкуватий. Його вага складає майже 300 г, але для мобільних пересувань все одно підходить.

TRANSCEND StoreJet 2.5 USB 3.0 1TB Iron Gray Slim 

Накопичувач має формфактор 2.5" із захищеним корпусом. На оболонці приладу знаходяться індикатори-світлодіоди, які повідомляють юзера про режими функціонування диска: помаранчевий — підключення по USB 2.0, блакитний, — USB 3.0.

У рейтингу зовнішніх HDD об'ємом 1000 GB TRANSCEND StoreJet 2.5 займає почесне місце з таких причин: 

  • 3 рівні захисту — силіконова оболонка, укріплений каркас, внутрішня амортизувальна підвіска має стійкість до падінь. Перевірена за армійськими стандартами; 
  • швидке перепідключення — для цього передбачена кнопка на корпусі пристрою, дозволяє залучити видалений USB диск без відключення/підключення від роз'єму; 
  • наявність фірмового ПО — можна управляти даними: включати та відключати опцію резервного копіювання, настроювати AES шифрування. 

Гвинт упакований в антиковзну гумову оболонку. Корпус тонкий і компактний: 129,5х82, 4х18, 8 мм. 

Читайте також: ТОП-10 кращих зовнішніх HDD об'ємом 500 GB

SILICON POWER 2.5" USB 3.1 Armor A75 1TB Silver 

Мініатюрний пристрій у стильному сріблястому корпусі із рифленими смужками по всій довжині. Об'ємний дизайн не лише креативно виглядає, але і захищає від подряпин, відбитків на оболонці. Маса диска рекордно мала — 169 грамів, при цьому усі характеристики топового девайса тут є.
 

А саме SILICON POWER може «похвалитися»: 

  • суперміцним корпусом з алюмінію — у ході випробувань за армійськими стандартами витримав падіння із висоти 122 см; 
  • швидкісною передачею інфо будь-яких об'ємів — завдяки наявності інтерфейсу USB 3.1 Gen 1; 
  • оснащенню світлодіодом для сповіщення — невеликий індикатор знаходиться у нижній частині корпусу, має форму L і помітний як згори, так і спереду; 
  • копіювання + захист даних — завдяки безплатному ПО передбачено шифрування за стандартом AES, хмарне зберігання інфо. 

У рейтингу зовнішніх жорстких дисків об'ємом 1000 GB — це найтонший, легший і «живучий» девайс. Може працювати при температурах від - 40 до +70℃.

TRANSCEND StoreJet 2.5 USB 3.0 M3G 1TB 

Захищений, із формфактором 2,5". Гвинт має гумову оболонку, завдяки якій не ковзає у руках при переміщенні, стійко розташовується на будь-якій поверхні.

Відмінні риси TRANSCEND StoreJet 2.5 USB 3.0

  • конект в USB 3.1 і зворотна сумісність із USB 2.0; 
  • кнопка швидкого перепідключення на корпусі; 
  • фірмове ПЗ від TRANSCEND для налаштування даних; 
  • шифрування файлів за технологією AES(256 bit); 
  • супершвидкість передачі аудіо, відео — до 5 гигів за сек; 
  • захист від ударів і падінь за військовими стандартами. 

Вбудована пам'ять — 8 Мб. Швидкість обертання шпинделя тут — 5400 оборотів за 60 секунд. Накопичувач не гріється і практично не шумить під час роботи. Його можна сміливо придбавати для настільного ПК, через те, що важить 185 грамів, гвинт легко перевозити. 

Корисна інформація: Як вибрати жорсткий диск: ради для новачків
 

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серія H, 1TB Purple

Гаджет одягнений у міцний корпус із пластику і гуми. Зовнішній вигляд — невелика коробка прямокутної форми, на передній панелі розміщується кнопка з окантовкою, що світиться, для швидкого перепідключення і резервного копіювання, знизу — USB роз'єм 3.0. Відтінок оболонки — фіолет/синій і чорний.

Що цікавого в апараті: 

  • захищена від зовнішньої дії оболонка — включає кріпильну раму для гвинта, посилений корпус, зовнішній силіконовий шар; 
  • швидкісна робота — підтримка інтерфейсу USB 3.0, потокова швидкість запису і читання — 86,3 Мб/з; 
  • сумісність із популярними ОС — Windows 7-10, Mac OS X, Linux (не усі версії). 

Диск можна використати для зберігання і перегляду знімків, кіно, записів на нього аудіо, текстових документів, легких іграшок (у невеликій кількості). Пристрій підтримує 256-бітове шифрування інформації. Технологія — AES.

ADATA 2.5" USB 3.0 HD700 1TB Durable IP56 Black 

Гвинт швидко розпізнається різними видами гаджетів. Гумова оболонка унеможливлює ковзання девайса по поверхні столу. Вінчестер функціонує дуже тихо (рівень шуму 25 дБ).

До плюсів ADATA відносять: 

  • 3-х-слойну удароміцність — апарат додатково покритий міцним силіконом, гвинт витримує випадкові падіння; 

  • захист від вологи й пилу — пристрою присвоєний стандарт IEC IP56. Корпус не пропускає частки пилу, захищений від високого тиску води; 

  • віброзахист — при сильному струсі почне блимати лампочка червоного відтінку, синє освітлення — знак відновлення нормального функціонування. 

Швидкість обертів шпинделя — стандартна для зовнішніх дисків 5400 обертань за хвилину. Інтерфейс — USB 3.0. 

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серія M3, 1TB 

Зовні схожий на попередні моделі бренду. Усередині знаходиться сам гвинт із формфактором 2,5 дюйми. До ПК девайс під'єднується по інтерфейсу 3.0.

 

Плюси девайса: 

  • швидкість передачі інформації — по USB 3.0 до 5 гигів за сек, по USB 2.0 — 480 Мбіт/с; 
  • комплект із фірмовим ПО відповідає за автоматичне копіювання, шифрування даних 256 bit; 
  • захист гвинта від вібрацій — диск розміщений на підвісних амортизаторах, прогумована поверхня гасить удари. 

Диск може починати працювати відразу після розпакування і під'єднання до ПК. Ніяких додаткових маніпуляцій робити не треба (наприклад, встановлювати драйвера). У комплекті поставляється USB-шнур для з'єднання із гаджетами. 

Може зацікавити: ТОП 10 кращих SSD- накопичувачів на 1 ТБ — рейтинг SSD дисків об'ємом 1000 GB 

ADATA 2.5" USB 3.0 HV620S 1TB Slim 

Портативний девайс вміщує до 1 ТБ інформації, при цьому він дуже тонкий (11,5 мм) і легкий — 152 грами. Гвинт має дзеркальну поверхню, працює через порт USB 3.0. Апарат сумісний практично з усіма гаджетами.

 

Фішки HV620S:

  • наявність опуклих крайок на оболонці (0,75 мм), які захищають корпус від подряпин, коли девайс лежить на столі або іншій поверхні; 
  • сітловідбивальна поверхня, витончені контури — прилад можна сміливо зарахувати до іміджевих пристроїв; 
  • СД-індикатор — яскраво світиться синім кольором, коли прилад зайнятий читанням або записом інформації. 

Об'єм кешу тут — 8 Мб. Швидкість передачі файлів — до 5 гигів за 1 секунду. Мінус — глянцеве покриття виглядає стильно і незвично, але на нім видно відбитки пальців. 

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серія D, 1TB 

Накопичувач контактує із гаджетами за допомогою інтерфейсу USB 2.0 і більше просуненого 3.0. Швидкість оборотів шпинделя 2,5-дюймового диска — 5400 обертань за хвилину. Під час роботи не шумить і не гріється.

 

До переваг гвинта з серії D варто віднести: 

  • технологія роботи Plug and Play — варто тільки увімкнути до пристрою і можна починати читання/запис даних; 
  • здатність пристрою зарядитися за допомогою кабелю USB; 
  • стильний дизайн — гладка і блискуча поверхня оболонки, округлі кути корпусу. 

При підключенні девайса по USB 3.0 можна дивитися фільми або слухати музику прямо із гвинта, не завантажуючи файл на ПК. Маса апарату менш як 200 г. Його зручно брати із собою у поїздки, щоб завжди був доступ до сховища важливої інформації. Мінус апарату — мазкий глянцевий корпус. 

Жорсткий диск Швидкість передачі даних Інтерфейс підключення Формфактор Швидкість обертання шпинделя(об/хв) Вага (грам)
(Gb/s)          
WD USB3.0 1TB My Passport Black 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 170
3.0.WD 2.5" EXT. 1TB Black WDBEPK0010BBK-WESN 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 299
TRANSCEND StoreJet 2.5 USB 3.0 1TB Iron Gray Slim 5.0  USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1 2,5”  5400 216
SILICON POWER 2.5" USB 3.1 Armor A75 1TB Silver 5.0  USB 2.0,USB 3.1 2,5”  5400 169
TRANSCEND StoreJet 2.5 USB 3.0 M3G 1TB 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 185
TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серия H, 1TB Purple 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 256
ADATA 2.5" USB 3.0 HD700 1TB Durable IP56 Black 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 220
TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серия M3, 1TB 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 230
ADATA 2.5" USB 3.0 HV620S 1TB Slim 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 152
TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серия D, 1TB 5.0  USB 2.0, USB 3.0 2,5”  5400 191
 

Цікаво дізнатися: Як перевірити стан SSD диска в Windows і Mac — 10 програм для моніторингу

 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії