Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг айфонів 2024 — аналізуємо 9 моделей

Дата публікації: 19.04.2024 11:03
Дата оновлення: 19.04.2024 13:10

Багато хто з нас задається питанням: «Який з Айфонів найкращий і найнадійніший?». Ми проаналізуємо найпопулярніші моделі, а висновки зробите самі. 

iPhone 13

iPhone 13 з великим обсягом пам'яті й невеликими габаритами стане в пригоді тим, кому важливі зручність і практичність. Модель підтримує технологію 5G для швидкої передачі даних і більш стабільного інтернет-з'єднання. 

зовнішній вигляд iPhone 13   

Покращено систему камер з датчиком Ultra-Wide, який дає змогу робити поліпшені за якістю знімки в слабкому освітленні. iPhone 13 схожий за дизайном з iPhone 12, але з деякими покращеннями. Наприклад, тут зменшений виріз для камери True Depth. Телефон доступний у різних кольорах, включно з новими варіантами, такими як Sierra Blue.

Плюси

  1. Пам'ять об'ємом 128, 256 і 512 Гб. Це дає змогу завантажувати та зберігати музику, фото та додатки, без необхідності потім видаляти їх. Додатки з такою пам'яттю працюють плавно і швидко. 
  2. Екран 6.1 дюйма — дає змогу комфортно переглядати контент, редагувати фото, грати й дивитися фільми. При цьому він робить телефон компактним.
  3. Висока роздільна здатність 2532х1170 пікселів — необхідна для чітких і деталізованих зображень. Це сприяє якісному відео яскравих кольорів.
  4. Apple A15 Bionic — процесор з оптимізованим програмним забезпеченням і високою продуктивністю. Він здатний обробляти складні додатки та відкривати одночасно кілька програм. 
  5. Розміри пристрою 147х71,5х7,65 мм дозволяють користуватися ним без зусиль однією рукою. 
  6. Вага — 173 г. Легкий телефон зручно брати в подорожі та на заняття спортом. 
  7. Захист класу IP68 — гаджет не боїться пилу та води. Йому не страшно потрапити під дощ, тому можна брати в походи, на пляж і басейн. 
  8. Основна камера 12 МП з широкою діафрагмою (f/1,6) — робить якісні знімки при слабкому освітленні. Здатна створювати професійні фото з ефектом боке (розмитим заднім фоном). 
  9. Друга камера — надширококутна з діафрагмою f/2,4. Має портретний режим, нічне знімання. Вона захоплює більше деталей, що важливо для пейзажних фото. 
  10. Привабливий дизайн — доступні нові кольори: рожевий, синій, червоний, «Опівночі» і «Зоряне світло».

Мінуси

  • Бідна комплектація без адаптера для зарядки та дротових навушників.
  • Коробка Айфона без захисної плівки, яка захищала б від пилу і бруду. Залишився лише паперовий язичок для розпакування пристрою.
  • Використання Lightning — кабелю, який не підтримують інші пристрої (тільки Айфони). Немає можливості підключення до Type-C.
  • Корпус із хірургічної глянцевої сталі швидко дряпається. На ньому залишаються відбитки пальців і накопичується бруд.  

iPhone 12

Ця базова модель iPhone 12 з продуктивним процесором і надійними характеристиками підійде любителям створення фото. Гаджет із плоскими краями, що надає йому нового вигляду, схожого за дизайном з iPhone 4. Це перший iPhone з підтримкою мереж 5G, з прискореною швидкістю завантаження і потоковим відтворенням. Він оснащений подвійною камерою з системою Smart HDR 3 для поліпшених фотографій і відео навіть в умовах низької освітленості. 

дизайн iPhone 12

Пристрій підтримує технологію MagSafe, яка дає змогу легко приєднувати різні аксесуари: магнітні чохли та зарядні пристрої. Він оснащений Super Retina XDR дисплеєм з технологією OLED для більш яскравих кольорів і глибоких чорних.

Плюси

  1. Компактний HDR-дисплей, з чіткою передачею кольору і тонкими рамками. Зображення на ньому виходять якісні та більш реалістичні. А тонкі рамки збільшують площу екрана для перегляду контенту.
  2. 5-нанометровий процесор — знижує енерговитрати, що сприяє збільшенню часу роботи телефону і продуктивності. Він працює на високих частотах, не перегріваючись. 
  3. Підтримка ширококутного знімання на подвійній камері. Це необхідно для групових фото, знімків архітектури та пейзажів, де потрібно захопити більше площі. При цьому не втрачається якість і деталізація зображення. 
  4. Зручний сканер обличчя дає додаткову безпеку. Розблокування відбувається швидко без пароля. Ця автоматична аутентифікація дає змогу здійснювати покупки за допомогою телефона.
  5. Екран захищений міцним і стійким до подряпин склом Ceramic Shield. Воно не спотворює якість і яскравість зображень, оскільки максимально прозоре. 
  6. Корпус — легкий і міцний. Він захищений від пошкоджень. 

Мінуси

  • Відсутність зарядки в комплекті.
  • Через використання старого модему Qualcomm, спостерігаються проблеми зі швидкістю передачі даних у мережі 5G.
  • Немає кнопки для перезавантаження, її потрібно виконувати вручну. 

iPhone 11

Цей iPhone 11 на основі потужного процесора A13 Bionic. Він дає змогу відкривати ігри та додатки без затримок. Оснащений подвійною камерою: 12-мегапіксельна ширококутна і 12-мегапіксельна ультра ширококутна. Дозволяє знімати фотографії високої якості та відео у форматі 4K. Підтримує бездротову зарядку і швидку зарядку до 50% за 30 хвилин. Доступний у різних варіантах пам'яті та колірних рішень.

iPhone 11

Плюси

  1. Лицьова частина Айфона захищена скляною пластиною, яка стійка до подряпин. 
  2. Застосовується матриця IPS. Завдяки цьому зображення можна дивитися під кутом без втрати якості. Вони чіткі та яскраві. Матриця IPS дає змогу споживати гаджету менше енергії, що економить заряд батареї. 
  3. Вбудована функція True Tone — вона підлаштовує колір зображень під освітлення наразі. Так знижується напруга очей під час читання з екрана. Також ця функція зберігає природні кольори фото, які завдяки їй мають реалістичніший вигляд. 
  4. Вбудований чип Bionic. Ця платформа сприяє кращій обробці зображень і відео, а також швидкій роботі телефону. 
  5. Дисплей Retina XDR витрачає до 15% менше енергії порівняно з попередніми моделями iPhone. Це збільшує тривалість роботи смартфона. 
  6. Використання Deep Fusion для створення фото робить відтінки й деталі зображення природними. Ця функція підвищує якість фото за недостатнього освітлення, даючи змогу бачити деталі. 

Мінуси

  • Рамка займає багато місця та обмежує розмір екрана.
  • На корпусі моделей чорних кольорів залишаються розводи й сліди від пальців.
  • Знімаючи відео в режимі 4К, швидко забивається пам'ять. Тому для економії краще знімати, вибираючи 256 Гб.
  • Через пів року, за спостереженнями користувачів, батарея втрачає 12% місткості.

До відома: Перенесення eSIM на новий iPhone — 2 простих способи

iPhone 14

Розмір екрана iPhone 14 — 6,1 дюйма. Якщо виникає питання: який Айфон краще купити, щоб не був громіздким, це хороший варіант. Він легкий і зручний. Ще одним значущим аспектом нового iPhone 14 є поліпшена камера. Тепер можливо створювати якісніші та насиченіші зображення, а також записувати відео у високій роздільній здатності. 

iPhone 14 з упаковкою

Пристрої оснащені поліпшеними фронтальними камерами, що підтримують автофокус і мають ширшу діафрагму. Це дасть змогу створювати якісні знімки навіть у разі, якщо об'єкт перебуває занадто близько або далеко від камери. А Dynamic Island в телефоні служить не тільки камерою і датчиком, а й додатковим дисплеєм, на якому відображаються повідомлення та інша навігаційна інформація.

Плюси

  1. Кількість ядер — 6. Вони дають змогу виконувати кілька завдань одночасно, без затримок. Багатоядерний процесор збільшує термін служби батареї коштом ефективного використання енергії пристрою. 
  2. Основна камера — 48 Мп. Робить чіткі та деталізовані фото, які можна обрізати без втрати якості. 
  3. Новий дизайн і кольори Айфона. Є блакитний, фіолетовий, а також відтінки «сяйниста зірка» і «темна ніч».
  4. Корпус з алюмінію з анодуванням, який захищає телефон від подряпин і пошкоджень.
  5. Є функція «Завжди увімкнено», яка приглушує яскравість пристрою і знижує частоту оновлень до 1 Гц. У цьому режимі Айфон споживає мінімум енергії й довше працює без зарядки.
  6. Можливість переглядати HDR-відео на яскравості до 1200 ніт. Це комфортно, якщо використовують гаджет на вулиці. 

Мінуси

  • Немає роз'єму USB, а через дріт Lightning довго відправляти 4К ролики на інші пристрої. 
  • Зовнішній дизайн створює враження, що гаджет зроблений із пластику, а це не солідно. 
  • Використано процесор попередніх моделей.

До слова: iPhone SE 2022: огляд 12 параметрів і 5 переваг

iPhone 14 Plus

Смартфон iPhone 14 Plus з містким акумулятором, необхідний для довгої автономної роботи. У нашому рейтингу Айфонів він виділяється збільшеним 6,7-дюймовим екраном. Його процесора достатньо для запуску найвимогливіших тривимірних ігор з великою кількістю візуальних ефектів. Пристрої з пилонепроникними властивостями, що унеможливлює потрапляння пилу всередину телефону.

дизайн ззаду iPhone 14 Plus

Гаджети здатні витримувати занурення на глибину понад 1 м протягом щонайменше 30 хвилин. Екран великого розміру, висока продуктивність і наявність 6 Гб оперативної пам'яті в iPhone 14 Plus значно полегшують роботу з декількома додатками одночасно в активному режимі.

Плюси

  1. Роздільна здатність 2778 х 1284 сприяє деталізованій чіткій картинці. А велика діагональ дисплея дає змогу одночасно бачити більше контенту. 
  2. Місткість акумулятора 4300 мАг збільшує час автономної роботи до 3-х днів. Це на 2 години більше, ніж у попереднього аналога.
  3. Під час розмови через додатки або мобільний зв'язок, користувач чує розбірливий звук. Він досить гучний, з нотками басів. Тому це найкращий Айфон для тих, у кого проблеми зі слухом. 

Мінуси

  • Для великого розміру дисплея недостатньо частоти 60 Гц (це заважає плавному прокручуванню зображень).
  • Габаритний смартфон важче тримати в одній руці. 
  • Немає особливих відмінностей від звичайного iPhone 14, тільки великий екран і батарея. 

На замітку: Як під'єднати другу сім карту на Айфон — роз'яснення в 5 розділах

iPhone 15

Який вибрати Айфон любителям особливих новинок? Однозначно — iPhone 15. У нього вбудований інтерактивний Dynamic Island. Завдяки йому вдасться перевіряти актуальну активність пристрою та попередження, наприклад, навігацію. Дисплей телефона є одним із найкращих на ринку для перегляду HDR-відео. Завдяки своїй високій яскравості, він здатний відтворювати великий спектр відтінків з дуже плавними переходами й нескінченним контрастом. 

iPhone 15 і кабель для зарядки

Використання великої матриці дає змогу створювати більш деталізовані зображення з цифровим збільшенням у 2 рази без помітної втрати якості. Також гаджет вирізняє підвищена ефективність і оперативна робота додатків, поліпшена технологія розпізнавання облич Face ID, дизайн корпусу.

Плюси

  1. На 20 грамів легший за попередній аналог — 187 г замість 206 г.
  2. Стильний дизайн у чорному та синьому кольорі з титановими відтінками. 
  3. Висока швидкість заряджання завдяки Type-C. Цей провід також дає змогу швидше передавати дані між пристроями. Він сумісний з іншими смартфонами, тому можна використовувати одну зарядку для кількох гаджетів. 
  4. Процесор Neural Engin з 6 ядрами у 2 рази потужніший, ніж у попередній моделі. На ньому комфортно грати в консольні ігри та запускати складні програми.
  5. Фронтальна камера на 12 Мп з портретним режимом. Це дає можливість робити деталізовані знімки навіть при поганому освітленні.

Мінуси

  • Айфон не сумісний з деякими пауербанками, хоча й має інтерфейс USB-C. Тому перед купівлею додаткового гаджета в інтернет-магазині, одразу перевіряють, чи сумісні вони. 
  • iOS клавіатура, що вбудована в пристрій. Якщо перемикати розкладку, на ній немає основних розділових знаків. 
  • Хаотичне розташування на екрані додатків після їхнього завантаження.

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Plus з акумулятором на 4912 мАг здатний протриматися 2 дні при активному використанні й 3 дні — при помірному. З ним вийде безперервно дивитися відео протягом 26 годин, прослуховувати аудіозаписи близько 100 годин. Смартфон оснащений процесором Apple A16 Bionic, який має 6 ядер. Він забезпечує можливість багатозадачності, високу швидкість завантаження даних і додатків. Пристрій ідеальний для роботи та для дозвілля.

 iPhone 15 Plus в пакувальній коробці

Плюси

  1. Новий чип A16 Bionic потужніший і швидший, ніж A15 Bionic на 10-20%. Він спрощує взаємодію з голосовим асистентом Siri. Прискорює аутентифікацію обличчя Face ID. Покращує функції камери, особливо портретного знімання.
  2. Оптимізована операційна система і вбудована пам'ять до 512 Гб дають змогу ефективно працювати з десятками додатків одночасно. 
  3. Максимальна яскравість дисплея Super Retina XDR збільшена до 2000 ніт. Так можна переглядати картинки, відео та текст без напруження в разі потрапляння на екран сонячних променів. 
  4. Функція Dynamic Island сповіщає користувача про стан батареї, має датчики Face ID і відкриває доступ до управління музикою. 
  5. iPhone 15 Plus з підтримкою 4G/5G, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, Galileo та NFC — прекрасний вибір для ефективного спілкування та швидкого обміну інформацією.
  6. Покупці можуть обирати модель залежно від обсягу вбудованої пам'яті, пропонованої Apple: 128 ГБ, 256 ГБ або 512 ГБ.
  7. Смартфон iPhone 15 Plus з ультратонкою рамкою і закругленими кутами. Металевий корпус із плоскими гранями, тому зручно утримувати в руці. Гаджет доступний у п'яти колірних варіантах: чорному, блакитному, зеленому, жовтому та рожевому.
  8. Порівнявши iPhone 15 Plus з попередньою моделлю, можна відзначити збільшення роздільної здатності та щільності пікселів до 2796 × 1290 з 460 ppi порівняно з 2778 × 1284 з 458 ppi.
  9. В iPhone 15 Plus використовується процесор із шістьма ядрами CPU і п'ятьма ядрами GPU. Крім того, пристрій оснащений 16-ядерним Neural Engine. Це забезпечує швидку роботу при виконанні різних завдань: запуску додатків, мультимедійного відтворення та іншого. Процесор енергоефективний, що дозволяє Айфону працювати довше без підзарядки.

Мінуси

  • Бездротова зарядка повільна, при її використанні гаджет дуже гріється.
  • Відсутній датчик відбитка пальців, що незручно в деяких випадках.
  • Немає можливості сплачувати додатки через App Store.

iPhone 15 Pro

Якщо вибрати Айфон iPhone 15 Pro, натомість отримаєте камеру з 5-кратним зумом, потужну операційну систему і надійний корпус з титану. З одного боку, він не поступається за міцністю сталі, що використовувалася раніше, а з іншого — відрізняється невеликою вагою. Доступні також варіанти корпусу в чорному, білому і синьому кольорах. 

 iPhone 15 Pro і його дизайн

iPhone 15 Pro став традиційно найпотужнішим смартфоном, коли-небудь випущеним компанією Apple. За деякими параметрами він не тільки не поступається, а й перевершує продуктивність M1, використовуваного в Mac. Крім того, він дає змогу запускати ігри на рівні сучасних ігрових консолей.

Плюси

  1. OLED-дисплей на основі технології Super Retina XDR забезпечує яскраву картинку і чітку передачу кольору.
  2. Потужний процесор Apple A17 Pro гарантує швидку реакцію на торкання, плавну роботу ґаджета й одночасного виконання декількох складних завдань.
  3. Камера на 48 Мп знімає відео з роздільною здатністю 4К. Має оптичну стабілізацію, яка мінімізує розмиття зображення через тремтіння рук або низьку освітленість. У результаті виходять чіткі, детальні знімки.
  4. Оптичний зум пристрою налаштовується в діапазоні від 0,5× до 3×. Крім того, є кілька віртуальних об'єктивів для основної камери.
  5. Підтримка бездротової зарядки, яка повністю заряджає пристрій за 2 години 11 хвилин.
  6. Корпус захищений від пилу і води.
  7. Частота оновлень екрана — 120 Гц. Так виходять яскраві кольори, контрастна картинка і плавно відображається графіка. 
  8. Має яскравий дисплей Always-On з адаптивною частотою оновлення до 120 Гц. Він легко читається на яскравому сонці й в темряві. Не схильний до вигорання, тож у нього немає недоліків, ним приємно користуватися.
  9. Є можливість вибрати пам'ять гаджета — від 128 Гб до 1 Тб. Цього більш ніж достатньо для зберігання всього контенту. 
  10. Продуктивність A17 Pro вражає збільшенням обчислювальної потужності на 10% і графічної продуктивності на 20%. Особливо радує наявність апаратної підтримки трасування променів, що покращує якість зображення. Це забезпечує плавну роботу додатків, особливо ігор.
  11. З 8 ГБ оперативної пам'яті виходить максимальна продуктивність. Можна одночасно утримувати відкритими безліч додатків без будь-яких проблем.

Мінуси

  • Значна ціна, порівняно з аналогами, яка не кожному доступна.
  • Немає можливості розширити пам'ять смартфона додатковою картою. 
  • Використання тільки eSIM замість звичайної карти. Це незручно, коли потрібно використовувати кілька номерів одночасно. 

На замітку: Не відкриваються програми на Айфон — 4 причини та 6 способів розв’язання проблеми

iPhone 15 Pro Max

Що краще купити, якщо хочеться виділитися серед інших? Підійде iPhone 15 Pro Max. У ньому покращено камеру, збільшено час автономної роботи й багато інших важливих характеристик. Apple замінює порт Lightning на USB-C у всіх моделях iPhone 15, що дає змогу забезпечити прискорене підключення USB 3 з пропускною здатністю до 10 Гбіт/с. У цьому смартфоні попрощалися з портом Lightning. 

який вигляд має iPhone 15 Pro Max

Серія iPhone 15 Pro представляє мистецтво фотографії за допомогою 48-мегапіксельної основної камери з діафрагмою f/1.78. За замовчуванням вона захоплює зображення у форматі HEIF роздільною здатністю 24 мегапікселі. Власники Pro Max можуть оцінити 5-кратний зум. Функції комп'ютерної фотографії покращують передачу кольору і чіткість зображень в умовах недостатнього освітлення. Кожна фотографія схожа на витвір мистецтва.

Плюси

  1. На матовому титановому корпусі не залишаються відбитки пальців. Він менше дряпається і вимазується. 
  2. Можна записувати відео у форматі ProRes прямо на зовнішній накопичувач, що дасть змогу розширити творчий потенціал.
  3. В A17 Pro є 6-ядерний графічний процесор, який забезпечує різноманітність захопливих графічних функцій. Його швидкість і реалізм перевершують можливості більшості смартфонів, даючи змогу запускати ігри, які раніше були доступні тільки на ПК.
  4. Кнопка Action замінила перемикач беззвучного режиму. Це не просто кнопка, а справжня функціональна клавіша, яку можна налаштувати на свій розсуд. З її допомогою можна перемикатися між режимами зосередженості, відкривати Команди, створені на iPhone, вмикати ліхтарик, відповідати на дзвінки, запускати камеру та інше.
  5. Передача даних за допомогою дроту має швидкість до 10 Гбіт/с. Для порівняння: в iPhone 14 Pro вона була всього 480 Мбіт/с. Це дає змогу передавати файли великих розмірів і з високою роздільною здатністю набагато швидше. 
  6. Покращена стабілізація Sensor-Shift — мінімізує розмиття фото, роблячи їх чіткішими та якіснішими. А відео виходять плавнішими, що приємно для перегляду.
  7. Вага 187 г і вузький корпус без гострих кутів дозволяє зручно тримати гаджет в одній руці. 
  8. Є можливість підключення зовнішнього SSD-накопичувача для запису відео 4К. Що не займає пам'ять пристрою. 
  9. Додана багатофункціональна кнопка Watch Ultra. Вона запускає камеру, вмикає режим без звуку та змінює інші налаштування.
  10. Смартфон підтримує Wi-Fi 6E 6 ГГц. Його швидкість ідентична дротовому підключенню інтернету. Однак знадобиться додатково роутер. 

Мінуси

  • Немає зарядки в комплекті.
  • Немає мініджека, через який можна підключати навушники та гарнітуру.
  • При великому навантаженні телефон перегрівається.
  • Відсутній сканер відбитка пальців, але він компенсується відмінною роботою Face ID.

Який Айфон взяти у 2024 році — розбір за характеристиками: таблиця

Розмір дисплея

Подобається великий дисплей — вибирають iPhone 15 Pro Max на 6,7 дюйма. 

Хочеться тримати смартфон однією рукою — краще підходить iPhone 14 з маленьким екраном 6,1 дюйма

Продуктивність

У iPhone 15 Pro Max процесор A17 Bionic, який дозволяє отримати максимум від гаджета.

Якщо в планах завантажувати вимогливі ігри та додатки, краще вибрати цей варіант. Якщо хочеться користуватися стандартними програмами, процесора A16 Bionic у моделях iPhone 14 цілком достатньо

Перегляд контенту

Мінімальні характеристики — в iPhone 13. Їх достатньо для перегляду чітких і детальних зображень. 

Для максимально плавного контенту високої якості вибирають iPhone 15 з частотою оновлення 120 Гц

Камера

В iPhone 14 є обмеження швидкості запису 4К відео 30 кадрами в секунду. 

В iPhone 15 швидкість збільшено до 60 кадрів. Тому якщо хочеться створювати ідеальний відеоконтент, підійдуть моделі iPhone 15: Plus, Pro і Pro Max

Операційна система

В iPhone 15 вбудована вдосконалена iOS 17. 

Порівняно з iOS 16 у попередніх моделях вона має додаткові налаштування сповіщень, додатка «Здоров'я» та кращу інтеграцію з іншими пристроями Apple

Автономна робота

Вдосконалені моделі зі збільшеним часом роботи без підзарядки. 

В iPhone 15 також передбачена швидка зарядка USB-C

Ціна

Перші гаджети Apple коштують дешевше, ніж останні. 

Внаслідок додаткових характеристик і можливостей ціна збільшується

Щоб вибрати відповідний iPhone, потрібно проаналізувати свої вимоги до пристрою. На підставі цін і технічних параметрів вдасться вибрати гаджет, який відповідатиме побажанням. 

Цікава стаття: Що нового в iOS 17 — огляд операційної системи: 10 айфонів з її підтримкою

Коментарі
Залиште коментар
Категорії