Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

iPhone SE 2022: огляд 12 параметрів та 5 переваг

Дата публікації: 06.09.2023 12:12
Дата оновлення: 03.10.2023 12:56

iPhone SE 2022 підтверджує, що в одну річку можна увійти не лише двічі, а й тричі. І якщо перший SE, очевидно, був експериментальним, третій вихід спеціального видання вже є закономірним. Дизайн приємно «флеш-бекає» у 2017, а «залізо» цілком відповідає актуальним тенденціям ринку смартфонів.

Айфон СЕ 2022

Як Apple позиціює iPhone SE 2022?

На офіційному сайті SE представлений як потужний девайс із реально сильним чіпом. Водночас згідно з початковою тактикою позиціювання, телефон залишається найдешевшим у сімействі iPhone. Він створений для тих користувачів, які хочуть залишатися у тренді навіть за обмеженого бюджету. Кишеньковий розмір iPhone SE 2022 дозволяє зручно керувати однією рукою, а міцний корпус суттєво розширює можливості експлуатації.

Читайте: Як змінити мову Фейсбук на українську — мануал на 5 кроків для Android та iPhone

Що в комплекті?

Фірмова комплектація Apple відрізняється практичністю: у ній немає нічого зайвого. Ба більше, навіть фірмовий блок живлення у коробку не кладуть. У рамках екологічних ініціатив такий хід можна зрозуміти.

Паковання дуже компактне, без захисної плівки (замість неї спеціальна стрічка). При відкриванні кришки у вічі впадає сам Айфон, а під ним — два невеликі відділення з кабелем та документацією. На цьому все, а більше й не треба, якщо раніше вже доводилося користуватись Айфоном та зберігся зарядний пристрій. В іншому випадку блочок доведеться купити окремо.

iPhone SE 3

Основні характеристики

Тип та модель центрального процесора
Біонічний Apple A15 із 4 графічними ядрами
ОЗП 4 гігабайти
Стандарти звʼязку до 5G
Спосіб розблокування Touch ID
Акумулятор 2018 мАг
Розмір екрана 4,7”
Частота кадрозміни (Гц) 60
Роздільна здатність 1334×750 пікселів
Захист IP67
Функції безпеки Сигнал SOS

Особливості конструкції: дизайн, габарити, вага

Зовні SE третього покоління разюче відрізняється від пристроїв з основних лінійок iPhone 13, 14. Насамперед через розміри. Корпус у нього вужчий, тонший і коротший. У довжину — 138,4 мм. Вага — 144 грами. Формфактор iPhone SE 2022 обтічний, ребра мʼякі, закруглені. Багато спільного — з iPhone 8. Бічні рамки екрана вузькі, а ось верхня і нижня — значного розміру, щоб вистачило місця для передньої камери та сенсорної кнопки Home. Ні моноброви, ні динамічного острівця в SE немає, але це не заважає йому залишатися впізнаваним. Палітра кольорів скромна, лише з 3 варіантів.

  • Темна ніч — відтінок, похідний від класичного чорного, ближче до графітового.
  • Зоряне сяйво — білий із приємним переливом.
  • Червоний — яскравий та насичений.

Ергономіка на висоті. Можна годинами тримати трубку біля вуха і рука не втомиться.

Стаття на тему: iPhone 14: огляд та аналіз, виходячи з 12 критеріїв

iPhone SE 2022: діагональ екрана  та його характеристики

В епоху фаблетів діагональ екрана iPhone SE 2022 — ексклюзив. Всього 4,7 дюйма — навіть менше, ніж у «мініків». При цьому зберігається виняткова чіткість та контрастність. Retina HD не поступається просунутим матрицям від топових виробників. Великий кут огляду та приголомшлива швидкість відображення — приємні бонуси на додаток до високої щільності пікселів, адаптивної яскравості та розширеної колірної гами. Співвідношення сторін універсальне — як для мобільного геймінгу, так і для перегляду кіноконтенту.

Апаратна складова: що всередині смартфона?

«Залізо» SE 2022 ідеально поєднується між собою та гарантує чудову продуктивність у будь-яких процесах. Виробнику вдалося оптимізувати роботу гаджета завдяки грамотному підходу до вибору апаратного забезпечення.

Процесор та запас памʼяті

Уся життєдіяльність Айфона будується на технологіях штучного інтелекту та процесах машинного навчання. «Серце» — A15 Bionic на базі 6 ядер. Крім високої тактової частоти, він має власну графічну складову флагманського рівня. Цей чіп всього на крок відстає від рекордно продуктивного A16, який використовується в Pro-версіях iPhone 14. Завдяки високій енергоефективності за маленької, на перший погляд, батареї досягається хороша автономність.

4 Гб оперативної памʼяті справляються зі своїми завданнями на ура: телефон не лагає, навіть якщо навантажити його на повну. Місткість основного накопичувача можна вибрати під конкретні завдання: 64 Гб — для дзвінків та інтернет-серфінгу, 128 Гб — для зберігання фоток, музики, відео, 256 Гб — для великої бібліотеки додатків, ігор, мультимедіа.

Цікава стаття: Як поставити батьківський контроль на Айфоні — 4 параметри та нюанси їх налаштування

Продуктивність в іграх та програмах

Смартфон тягне будь-які мобільні застосунки, створені спеціально для IOS або адаптовані під «яблучну» операційну систему. Швидкість роботи не просідає навіть за одночасного запуску кількох ресурсомістких програм та ігор. Карти та інструменти завантажуються без затримок.

Комплексні бенчмарки на зразок AnTuTu демонструють, що за продуктивністю Айфон СЄ 3 — нарівні із тринадцяткою.

Продуктивний Айфон SE 2022

Камери: на що здатні та які на вигляд?

Селфі камера на 7 Мегапікселів розташована прямо над екраном — по центру. Якби не програмні зміни, їй би покладався статус «ретро», оскільки таку оптику Apple використовувала досить давно. Навіть без автофокусу та нічного режиму фронталка втілює забаганки користувача.

12-мегапіксельна тилова камера одинарна, що грає на руку любителям мінімалістичного дизайну. На відміну від багатокомпонентних блоків, обʼєктив практично не займає місця на задній панелі. У списку можливостей: знімання відео в 4К від 24 fps, варіативність освітлення для портретів, оптична стабілізація як фото, так і відео, фотографічні стилі для покращення кадрів.

Задня камера Айфон РЄ третього покоління

Відтворення звуку

Розмовний динамік розташований неподалік передньої камери, а звук з основного виведено через нижню грань. Стереофонічний ефект забезпечує яскраві враження від прослуховування аудіо та створює відчуття спілкування наживо під час голосових та відеодзвінків.

Дротові навушники можна увімкнути через розʼєм для зарядки Лайтнінг: фірмові Епл — безпосередньо, від інших виробників — через спеціальний адаптер. Також підтримуються TWS-моделі, для підключення яких достатньо активувати Bluetooth.

Батарея: скільки тримає, як заряджається?

Місткість батареї iPhone SE 2022 — 2018 мАг. Це майже вдвічі менше, ніж у будь-якого «середнячка» на Андроїді. Парадокс — у такому ж або навіть більшому часі функціонування без підключення до розетки. Смартфон довго тримається на одному заряді завдяки оптимізованій системі. Виробник обіцяє до 15 годин відтворення відео з памʼяті та до 10 — з інтернету. Реальні показники трохи «стрибають», оскільки повсякденна експлуатація передбачає чергування різних функцій та режимів.

За 30 хвилин Айфон можна зарядити наполовину, якщо використовувати блок підвищеної потужності від 20 Вт. Також для заряджання придатні бездротові станції Qi.

Програмна складова

Вийшов Айфон СЄ 2022 з актуальною на той момент версією операційної системи IOS 15.4. Доступна можливість оновлення до IOS 16 з такими перевагами, як: кастом локскрина, вдосконалена служба повідомлень, доопрацьована система повідомлень. Крім того, заплановано подальшу тривалу програмну підтримку смартфона з боку виробника.

Унікальні фішки

SE 2022 — швидкий і стабільний: процесор прискорює практично все, чим би не займався користувач. Графіка в іграх обробляється блискавично, а зовнішню міць забезпечують стійкі до зносу та пошкоджень матеріали. Супер міцне скло набагато надійніше, ніж у попередників.

Touch ID — те, що потрібно для користувачів, які ніяк не можуть звикнути до сканера обличчя. Такий варіант аутентифікації кращий під час переходу з Android на IOS.

Тонкий та компактний iPhone SE 3

iPhone SE 2022 і 2020: порівняння

Якщо оцінювати Айфон СЄ 2022 суто за візуальними характеристиками, може здатися, що купертинівці «клонували» попередника. Кольори практично ідентичні, розміри — око в око. І навіть клас захисту збігається.

Відмінності iPhone SE 2022 з 2020 року «ховаються» всередині. І їх набагато більше, ніж здається.

  1. Процесор — на 2 кроки попереду. Друге покоління використовує A13, тому помітно поступається енергоефективністю, у нього менша обчислювальна міць.
  2. Вдвічі більше памʼяті у максимальній збірці. У телефона 2020 року — не більше 128 Гб.
  3. Мобільний зв'язок. Другий Айфон SE, на відміну від третього, без 5G модуля.
  4. Найкраща якість знімків. Інтелектуальна технологія Deep Fusion запроваджена лише у 2022 році.
  5. Автономність. Третє покоління — з кількома додатковими годинами функціонування (до 2 — у режимі відтворення відео).

Корисна стаття: Очищення кеш iPhone — 2 додатки на допомогу

5 плюсів iPhone SE 2022 та 3 мінуси

Огляд iPhone SE 2022 виявив такі сильні сторони:

  • Доступна вартість. СЄ позиціюється як бюджетник, тому його ціна нижча.
  • Швидкість та продуктивність. Жодних лагів та зависань.
  • Найкраща програмна оболонка за рівнем безпеки та стабільності. IOS захищена від зломів та вірусного програмного забезпечення.
  • Привабливий дизайн. «Зовнішність» в Айфона в дусі старих моделей, але при цьому не застаріла.
  • Якісний екран. Читабельний під будь-яким кутом та досить яскравий для комфортного використання на сонці.

Мінусів у смартфона менше, ніж недоліків.

Недолік
Доповнення
Одинарна камера Для професійного мобільного знімання або створення складного контенту недостатньо. Щоб робити фотки для соціальних мереж і на згадку — якраз
Не остання версія процесора Продуктивність чіпів Епл досягла такого рівня, при якому користувач практично не вловлює різницю
Відсутність адаптера живлення у комплекті Характерно для всіх фірмових смартфонів. Можна використати блок від старої моделі

Одночасно плюс і мінус — невеликий розмір дисплея. З одного боку, зручно носити в кишені навіть із декорованим чохлом. З іншого — для мультимедійних завдань і геймінгу обмаль екранного простору.

Чи варто купувати iPhone SE 2022: зважені аргументи

Якщо перед купівлею Айфона Спешл Едішн зупиняють лише сумніви щодо його продуктивності, сміливо зважуйтеся на обновку. Ціна прийнятна навіть з урахуванням витрат на зарядку, навушники, чохли. Про актуальність у найближчі кілька років можна не перейматися. Айфон зберігає працездатність також після припинення програмної підтримки.

Ми писали про це: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Коментарі
Залиште коментар
Категорії