Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевести Facebook на українську мову — мануал на 5 кроків для Android та iPhone

Дата публікації: 26.10.2022 11:43
Дата оновлення: 06.06.2023 10:26

У наші дні платформа Facebook підтримує понад 100 мов, що пов'язано з глобальним охопленням та бажанням власників компанії підкорити нові ринки. Але не всі користувачі здатні читати та розуміти написане англійською. Багато кому доводиться шукати альтернативу та змінювати налаштування меню. 

екосистема Фейсбук — настав час змінити мову на українську

Для мешканців нашої країни, які намагаються з'ясувати як поміняти мову Фейсбук, часто в пріоритеті українська, їхні програми мають відповідне меню. На щастя, налаштувати соціальну мережу можна в кілька клаців. 

Безпека понад усе: Як убезпечити себе в інтернеті — 4 аспекти

Як перевести Фейсбук на українську мову: мануал для смартфонів

Створюючи обліковий запис через FB додаток, користувачам пропонують обрати регіон на самому початку. Мовні параметри при цьому визначаються автоматично. Хоча іноді для України система видає меню російською. Виправити це можна 2 способами: у браузері або у додатку на смартфоні Android чи iOS

У першому випадку алгоритм наступний: 

  • Входять до облікового запису Фейсбуку в браузері. 
  • Тиснуть на стрілку вниз у верхньому кутку.
  • Обирають Settings та знаходять вкладку «Мова» у лівій частині.
  • Задають потрібну мову Facebook. 

змінити мову на Facebook

Люди, які бажають редагувати мовні налаштування, можуть використовувати розширений функціонал. Платформа дозволяє визначити пости (публікація, новина, інше), які користувачі не хочуть бачити автоматично перекладеними. Це 100% корисна функція для тих, хто розмовляє двома мовами.

Мережа з простим налаштуванням: Що таке Mesh система: 9 переваг та 2 недоліки комірчастої домашньої мережі

Як зробити Фейсбук українською мовою на Android

Facebook — топова соцмережа для громадян України та найкраща екосистема для маркетингу та розваг. Більше ніж 2,5 мільярда Андроїд користувачів зі 100+ країн використовують цю платформу. Якщо люди мають бажання встановити українську мову як базову, алгоритм наступний: 

  1. Запускають встановлений на телефон додаток.
  2. Клацають по кнопці меню.
  3. Проводять донизу, обравши «Налаштування та конфіденційність».
  4. Відкривають блок «Мова». 
  5. Обирають українську зі списку.
  6. Готово. Параметри автоматично активуються, кнопки Зберегти нема. 

Після оновлення мовних параметрів ФБ додатку нічого не зміниться для меню, які використовуються на інших апаратах, навіть коли це один спільний профіль. На інших гаджетах буде своя оболонка.

Як перевести Фейсбук на українську мову на Айфоні

В Україні близько 30% власників iPhone встановлюють Facebook англійською. Часто вони задають цей режим за замовчуванням. Інші 70% — воліють перевести інтерфейс на рідну розкладку. Таким ентузіастам доводиться морочитися над тим, як змінити мову Facebook на iPhone. 

Розв'язувати проблему можна через комп'ютер або мобільний пристрій. Facebook автоматично використовує мову, задану на iPhone за замовчуванням. Параметри змінюються поза програмою. Після вибору рідної мови в меню пристрою всі встановлені програми відбиватимуться українською.

В тему: Найращий менеджер паролів: топ 10 програм для ПК та смартфонів

Як зробити Фейсбук українською: інструкція для десктопної версії

Щоб виводити текст українською, задають параметри наступним чином:

  1. Клацають по іконці з фото у правій частині верхнього рядка Фейсбук. 
  2. Знаходять у списку пункт Settings and privacy. 
  3. Вибирають Language and Region.
  4. У мовному рядку клацають по кнопці Edit. 
  5. У вікні «Drop-Down» задають українську мову через список. 
  6. Клацають по кнопці «Зберегти зміни», щоб застосувати новий режим.

Як налаштувати переклад публікацій у Facebook

Щоб показати повідомлення та коментарі рідною мовою, натискають кнопку «Перекласти». Якщо нічого не змінюється, перевіряють параметри за замовчуванням. Кнопка працює тільки якщо режим встановлено попередньо. Перед тим, як перекласти Фейсбук українською, роблять наступне: 

Активація меню
Клацають на іконку з фото та активують режим налаштування
Зміна параметрів У відповідному блоці задають мову контенту
Збереження Клікають Save

Фейсбук, публікації

Фейсбук завжди виводить машинний переклад, що спотворює суть коментарів та публікацій. Якщо результат виглядає зовсім ніяк, можна надіслати оцінку. Такі дії дозволять розробникам постійно покращувати результат.

Огляд крутого планшета: Huawei MatePad Pro: огляд 5 найкращих якостей китайського флагмана

На смартфоні

На відміну від вебверсії, змінити мову контенту в мобільному додатку вдасться лише одним методом — з використанням меню налаштувань. Параметри, змінені зі смартфоном, не мають зворотної сумісності. При використанні смартфона та планшета з одним обліковим записом, налаштування для кожного виконуються окремо.

На комп'ютері

Обирають пункт у «Settings» та в меню мова та регіон задають «Автоматично перекладати» контент для Posts from friends and Pages. З додатками та іграми завдання складніше. Більшість продуктів спочатку можуть бути розроблені в форматі ENG або RU без можливості додавання української версії. 

Альтернативним варіантом перекладу сторонніх програм є використання Google як браузера. Вбудована функція вмикається щоразу під час відвідин вебсторінки. В цьому випадку розібратися в тому, як зробити Фейсбук українською нескладно, — задають мову у формі біля адреси сайту.

Коли власник смартфона видалив Facebook або випадково змінив мовні налаштування, інтерфейс змінюється на англійську або ту, яка встановлена ​​на смартфоні за замовчуванням. Але не всіх в Україні це влаштує. У таких випадках рятує ручна зміна мовних параметрів. Процедура проста та займає до 2 хвилини. Якщо суворо дотримуватися інструкцій, проблем не виникне.

Корисна стаття: Як знімати таймлапс на телефон: 9 найкращих програм

Коментарі
Залиште коментар
Категорії