Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Huawei MatePad Pro: огляд 5 кращих якостей китайського флагмана

Дата публікації: 09.09.2021 10:13
Дата оновлення: 09.09.2021 10:13

Балакають, що планшети вже не ті, що були раніше. Мобілки продуктивніше. А переплачувати за зайвий дюйм не кожен хоче. Однак Huawei це не зупинило. Вони створили планшетник, який дивує користувачів практичністю. 

 Планшет Huawei MatePad Pro — комплект

MatePad Pro дійсно змінює усталену думку користувачів про планшети. Апарат приємно здивує насиченими відтінками, зручною навігацією та екраном, що виходить за край корпусу. 

Про іншу новинку Huawei: Huawei P Smart 2021: огляд і 8 акцентів на головне

Характеристики Huawei MatePad Pro — в чому переваги апарату?

Як випливає з назви, Huawei MatePad Pro 5G підтримує мережу останнього стандарту. Хоча базова версія функціональністю не відрізняється, це не привід засмучуватися. Крім швидкісного доступу до мережі, китайському гігантові є чим здивувати! Компанія першою у світі почала використовувати індуктивну зарядку, без побоювання впроваджує інновації та завжди інтегрує хороші екрани. Черговий флагман працює на EMUI 10, а також має ряд інших переваг: 

  1. Підтримка багатовіконного режиму.
  2. Вбудовано фірмовий магазин додатків. 
  3. MatePad Pro здатний позмагатися з будь-якими аналогами, побудованими на lte екрані. 

По швидкодії, продуктивності чи енергоефективності до планшета не причепитися, від слова зовсім. Девайс виглядає ультрасучасно завдяки надзвичайно тонким рамкам навколо дисплея. Екран займає 90% площі передньої панелі. Це означає, що місця для роботи більш ніж достатньо! Задня кришка з матового нековзного матеріалу (скловолокно). Вона під впливом сонячних променів приймає оригінальне забарвлення. 

Для розуміння порівняння з одним із флагманів в класі мультимедіа: 

 
Mediapad m5 lite  MatePad Pro
Вага (г) 475 460
Матриця IPS 1920 x 1200 IPS, 10.1 дюйма Led 2560 x 1600 (QHD), 10.8 дюйма (закруглені краї)
ОС EMUI 8.0 EMUI 10.0 .1
Датчик Холла + +
USB Type-C Так Так
Біометричний захист + -
Компас Так Так
Місткість батареї 7500 мАг 7250 мАг
RAM + ROM: 4 ГБ + 64 ГБ  6 ГБ + 128 ГБ 

Батарея та зарядка

У багатьох книголюбів чи мультимедійних експертів Huawei MatePad Pro, огляд якого вартий уваги, асоціюється з комфортним читанням та насиченими кольорами. При перегляді або редагуванні відео читачі теж не розчаруються, адже планшет сумісний з Huawei M-Pencil! Це новаторство передбачає 4096 зон з різною чутливістю. Планшет реагує навіть на використання олівця.

Планшет Huawei MatePad Pro в роботі

Можливість використання бездротової магнітної клавіатури не менш важлива. Для більшості користувачів це буде гарним сюрпризом. Беззаперечною перевагою вважають автономність. З місткістю вбудованої батареї в 7250 мАг та технологією енергоощадження, нарікань не буде навіть при перегляді відео годинами безперервно. До того ж 11 дюймовий гігант підтримує зарядку SuperCharge на40W, яка живить пристрій до 100% заряду за пів години.

Корисно знати: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Камера

Попри те, що Huawei нещодавно презентувала Harmony Os, компанія як і раніше випускає пристрої, що працюють на відкритій ліцензії Android. Відсутність Play Store і доступу до багатьох популярних додатків стане термічним шоком для більшості наполегливих прихильників Android. Хоча це не критично! Завантажити альтернативні програми для мультимедіа можна в 1 клац. У любителів фото та відеознімання проблем точно не виникне. 

З приводу технічних характеристик камери:

  • основний об'єктив — 13 Mpx f/1.8 (зі спалахом і AF);
  • фронтальний сенсор — 8 Mpx f/2.0. 

Порівняння показує, що це середня продуктивність, якщо врахувати, що відео записується з максимальною роздільною здатністю 1920x1080 пікселів. Хоча це зовсім не означає, що MatePadem Pro не може успішно зловити красиві знімки в сонячну погоду. У правильних руках цей апарат дуже функціональний в плані фотографування.

Пізнавально: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, які заслуговують на увагу

Продуктивність

Навіть при обмеженому доступі до Гугл Плей китайські планшети не гірші за конкурентів. Більшість пристроїв гідні уваги, бо чітко витримують технічний стандарт. Планшет Huawei MatePad Pro не буде винятком. З точки зору апаратного забезпечення такі таблети ідеальні. 

Пристрій побудований на базі сучасної інтегральної схеми (SoC Kirin 990) з хорошою продуктивністю і це не впливає на час автономної роботи. Крім того, принципово нова Mali-G76 значно покращує обробку мультимедіа. Завдяки використанню пропрієтарної (авторської) архітектури Da Vinci NPU, більшість додатків справді літають. 

З функцією плавучого робочого вікна можна швидко відповідати на текстові повідомлення під час гри або перегляду фільму навіть не звертаючи додаток і не перериваючи сесію. Не менш цікава фішка — розширені можливості сполучення з девайсами на базі ОС Андроїд. Інженери Huawei впевнені, що використання планшетів для розблокування сумісного смартфона буде в тренді в найближчі роки! Цей незвичайний функціонал точно зацікавить людей, які віддають перевагу оригінальним продуктам та передовим новаціям.

На тему мультимедіа: Устаткування для відеоблогера: 5 пристроїв без яких не обійтися

Дисплей

Huawei MatePad Pro має разючий WQXGA екран на 10,8 дюйма. Через зменшення рамки сенсор візуально збільшується. Як з точки зору різкості картинки, її чіткості та деталізації, так і по інтенсивності чи різноманітності кольорів на екрані, цей пристрій залишає далеко позаду конкурентів. Роздільна здатність ЖК-екрану 2560 × 1600 пікселів, тип матриці — IPS. Важливо також те, що колірна гамма відповідає стандарту DCI-P3, а яскравість — 540 ніт.

Розміри та дизайн

До дизайну, як і до якості компонентів, складно мати якісь серйозні претензії. Наявність темного оформлення та інтеграція технології захисту очей є беззаперечною перевагою. Перший досвід роботи з планшетом дійсно асоціюється з найкращими враженнями від екрана. Дисплей MatePad Pro величезний, зі співвідношенням сторін 16:10. 

Пристрій важкий (406 г), тож тримати його у вертикальному положенні однією рукою не завжди зручно. Хоча така проблема швидко вирішується за допомогою чохла-книжки. Використання додаткового захисту — кращий спосіб покращити апарат візуально. Вибір чохлів для цієї моделі дійсно великий.

 Планшет Huawei MatePad Pro — дизайн

У Huawei MatePad Pro інтегрували 4 стереодинаміки від Harman Kardon і п'ятірку високочутливих мікрофонів. Подібні технічні поліпшення зробили апарат ідеальною платформою для прослуховування музики чи аудіокниг. Здійснювати онлайн дзвінки з девайсом в руках — одне задоволення, бо звук об'ємний і без шумів. У комплекті йде адаптер для mini jack, так що з підключенням дротових навушників проблем не буде. 

Ціна на Huawei MatePad Pro

Системні параметри Huawei MatePad Pro відповідають вартості в $600 (16-17 тис. грн). Це не бюджетник, а конкурент, який заслуговує на увагу! Цінність девайсу збільшилася після інтегрування надпотужної системи охолодження, побудованої на основі тривимірного графену. Подібне поліпшення, разом з ідеєю округленого по кутах екрана, викликало чималий ажіотаж на ринку. 

 Планшет Huawei MatePad Pro в чохлі

Детальний огляд планшету Huawei MatePad Pro цікавий кожному, хто використовує інтернет щодня годинами. При такій інтенсивній експлуатації апарат не підведе. Взаємодія з AI дозволяє таблету підтримувати оптимальну температуру і продуктивність при різних навантаженнях. 

Механізм охолодження вмикається автоматично: при завантаженні файлів, підключенні 5G, під час заряджання. Хоча це не єдина «родзинка» флагмана, з дизайном інженери Huawei теж не прогадали. Широкий екран та закруглені кути — безумовно тренд 2021 року.

До слова: Ноутбук для дизайнера: топ 5 пристроїв «на стилі»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії