Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращий менеджер паролів: топ 10 програм для ПК та смартфонів

Дата публікації: 24.11.2021 10:41
Дата оновлення: 24.11.2021 10:41

Правила використання паролів свідчать: «Секретні комбінації символів мають бути довгими та складними». «Один пароль — один сайт».

Неможливо пам'ятати десятки правильно складених паролів. Зберігати їх на жорсткому диску ПК небезпечно, на паперовому носії — незручно. Проблему вирішують менеджери паролів. Можна придбати такий софт або користуватися безплатно програмою з обмеженою функціональністю.

Софт для підтримки фізичної форми: Кращі програми для тренувань — топ 10 актуальних для 2021 року

Що таке менеджер паролів

Проги для роботи з паролями зашифровують секретні комбінації. Для зберігання вони можуть використовувати ваш комп'ютер або смартфон. Також платні програми зберігають паролі в хмарі, дають можливість використовувати їх на різних пристроях, тобто мають мультиплатформність. Користуватися зламаними програмами для розміщення конфіденційної інформації не рекомендується.

Вибираємо найкращий менеджер паролів для особистого користування

Залежно від функціонала менеджери паролів постачаються у вигляді:

  • програми, яка встановлюється на пристрій;
  • розширення для браузера,
  • вебінтерфейсу.

Деякі розробники пропонують перші два чи всі три варіанти інтерфейсу. Плагін для браузера — це можливість автозаповнення облікових даних під час входу на сайти.

Ключові переваги:

  • Користувач на початковому етапі вигадує один майстер-пароль до програми та запам'ятовує чи записує його на паперовому носії. Пам'ятати інші паролі нема потреби.
  • Програми можуть генерувати паролі. Не треба щоразу щось вигадувати самостійно.

Серйозні розробники зазвичай вибирають один із двох способів просування софту:

  1. Безкоштовна прога має основний функціонал, але може бути використана тільки на одному пристрої, без синхронізації. За все інше треба платити.
  2. Платний софт із пробними версіями з обмеженим періодом дії.

Комерційне ПЗ часто поділяється на індивідуальне з 1 ліцензією та сімейне з 5-6 ліцензіями.

Тепер перейдемо до огляду найкращих менеджерів паролів для ПК, iPhone та смартфонів на Андроїд.

Огляд крутого планшета: Huawei MatePad Pro: огляд 5 найкращих якостей китайського флагмана

1Password

Розробник давно та успішно пропонує рішення у сфері безпеки. Історія проєкту налічує понад 15 років, над ним працюють понад 500 осіб. Вони постійно удосконалюють програму, яка допомагає убезпечити та автоматизувати вхід на сайти, спрощує розрахунки в інтернеті.

1Password як один із найкращих менеджерів паролів

Переваги проги:

  1. Мультиплатформність, синхронізація.
  2. Розширення всіх основних браузерів.
  3. Російський інтерфейс.
  4. Зберігання паролів на пристрої користувача, а не лише у хмарі.
  5. Генератор паролів з вибором довжини та іншими налаштуваннями.
  6. Пошук скомпрометованих та однакових паролів серед комбінацій, які користувач вигадав самостійно.
  7. Режим подорожей. Перед перетином кордону або перед контактом з правоохоронцями всередині країни можна включити опцію, коли всі сейфи з паролями крім схвалених будуть видалені з пристрою. При вимкненні режиму подорожі все відновлюється.
  8. Генерація відповідей на контрольні питання. Якщо на якомусь сайті вам пропонують ввести для підстрахування дівоче прізвище матері, можливо, є сенс замість цього згенерувати абстрактну комбінацію символів.
  9. Можливість використання необмеженої кількості сейфів. Можна, наприклад, створити сейфи для особистої, робочої, спільно використовуваної інформації.

Софт для дієти: Кращі програми для підрахунку калорій: топ 10

Google Smart Lock

Гуглівський браузер дозволяє зберігати паролі та заходити на сайти без ручного набору на різних пристроях, тобто підтримує синхронізацію. Начебто чудове безплатне рішення, але такий варіант не забезпечує належної конфіденційності, оскільки інша людина, яка отримала фізичний доступ до ПК, може відкрити налаштування браузера і подивитися в них паролі.

работа в браузере Google Smart Lock

Щоб відкрити вкладку з налаштуваннями, потрібно:

  • клацнути по значку з 3 крапками;
  • перейти до «Настройки»;
  • у пошуковому рядку налаштувань набрати «паролі»;
  • перейти на відповідну вкладку, клацнувши по рядку із символом ключа.

Можливості вкладки:

  • увімкнути/вимкнути опцію, що відповідає за пропозицію Хрому при заході на сайти зберігати паролі;
  • увімкнути/вимкнути опцію автоматичної авторизації на сайтах;
  • перевірка паролів на конфіденційність;
  • перегляд, копіювання, зміна та видалення паролів.

Схожий функціонал є на андроїд-смартфонах, він входить до програми Google. На айфонах відсутній встановлений ​​гуглівський додаток, але Smart Lock можна завантажити на App Store.

Цікава стаття: Як заблокувати сайт: 5 варіантів дій

eWallet

Програма призначена насамперед для захисту карткових платежів. Ціна софту залежить від операційної системи, для якої він написаний. Версії для смартфонів дешевші, для Windows та macOS дорожчі. Згодом розробник сконцентрувався на оновленні недорогих програм для iOS та Android.

найкращий менеджер паролів для iPhone

Програма вміє генерувати паролі довжиною до 100 символів, надійно зберігає їх, а також цифри з банківських карток. Додаток — творіння рук фахівців невеликої компанії, що добре зарекомендувала себе. Фірма пише софт для своєї англомовної аудиторії. Зважаючи на відсутність інших інтерфейсів, жителям пострадянських країн доводиться миритися з англійською або вибирати із пропозицій інших розробників. До списку найкращих менеджерів паролів програма потрапила завдяки зручному картковому функціоналу.

Прикрашаємо робочий стіл: Як встановити живі шпалери на ПК: 6 популярних програм

Lastpass

Lastpass — популярний менеджер паролів з вебінтерфейсом. На сайті розробника викладена безплатна прога для одного пристрою та повнофункціональна програма за $36-48 на рік. Щоб скористатися безкоштовним софтом, потрібно:

  1. Зареєструвати обліковий запис на сайті Lastpass, ввести адресу електронної пошти та майстер-пароль.
  2. Перейти в вебінтерфейс програми та заповнити там картки з логінами та паролями для сайтів. Картки можна розкласти по папках. Є рядок пошуку.
  3. При заході на сайти копіюйте паролі-логіни вручну або користуйтеся автозаповненням.

Для автозаповнення необхідно встановити розширення Lastpass. Якщо ви користуєтеся кількома браузерами, потрібно встановити кілька плагінів.

найкращий зберігач паролів

Платна прога для індивідуального використання, на відміну від загальнодоступної, має такі функції:

  • мультиплатформність,
  • синхронізація,
  • зашифроване хмарне сховище,
  • моніторинг даркнета,
  • аварійний доступ,
  • преміальна техпідтримка.

Софт для сімейного використання дорожчий на 25%, але включає 6 індивідуальних ліцензій.

Програма потрапила до рейтингу через популярність, засновану на простому та зрозумілому інтерфейсі. Хоча щодо надійності до розробників є питання. Так, у 2019 році було виявлено вразливість: зловмисники могли виманювати паролі користувачів. Проте прогу незабаром удосконалили та продовжили її комерціалізацію.

Password Wallet

Компанія-розробник крім основного пропонує додатковий функціонал. Власникам iPhone, iPad і комп'ютерів під Windows фірма дарує програму, що безпечно вивантажує файли з конфіденційними даними на флешку з можливістю їх використання в будь-якому браузері. До конкурентних переваг Password Wallet належить демократична вартість. Завантажити софт для ознайомлення можна безплатно, за постійне повнофункціональне використання мобільних версій розробники пропонують заплатити $5.

що таке менеджер паролів на прикладі Password Wallet

Прога вміє генерувати складні паролі. Користувачеві надається можливість налаштувати процес. Паролі можуть бути:

  1. Згенеровані за шаблоном, який користувач може редагувати.
  2. Цілком випадкові.
  3. Фонетично випадкові — зі складів, які можна вимовити.

Цифри в паролях можна зробити червоними, щоб не можна було сплутати букву «О» та цифру «0» тощо.

Ховаємо інформацію на комп'ютері: Як поставити пароль на папку: 3 методики та 6 програм-блокувальників

Keeper

Розробник Keeper Security пропонує сімейство фірмових програм компаніям та фізособам. Це комерційний софт: програма для особистого користування продається за ціною від $35 на рік. У вартість входить не лише менеджер паролів, а й 10 Гб зашифрованого хмарного сховища. Можна ховати від зайвих очей документи, фотографії тощо. Програма підтримує автентифікацію за СМС та біометрії. 

При створенні паролів можна вибирати їх довжину, використовувати літери, цифри, спецсимволи. Серйозну увагу приділено перевірці конфіденційності паролів. Їх шифрування та розшифровка виконуються на пристрої користувача, перехоплення під час передачі інформації нічого не дасть зловмисникам. Є фірмове розширення KeeperFill для Хрому, що за функціями нагадує Google Smart Lock.

Менеджер Keeper можна завантажити з Google Play або App Store. Його завантажили понад 10 млн користувачів, середній рейтинг — понад 4, що є непоганим результатом. Розробник забезпечує цілодобову техпідтримку клієнтів. Компанія працює понад 10 років, за цей час вона досягла виняткових результатів. Розробник гарантує винагороду людям, які зможуть знайти вразливість їхньої програми. Вони впевнені, що Keeper належить до найкращих зберігачів паролів.

FAQ для забудькуватих: Як скинути пароль Windows 10: вручну або за допомогою 3 програм

Dashlane

Dashlane — менеджер паролів із безкоштовною версією для постійного користування. Без оплати, щоправда, можна отримати лише урізаний функціонал для одного пристрою, але деяким користувачам достатньо цього. Що стосується платного додатка із синхронізацією, тут тариф стартує з $48 на рік. Плата за 3 роки — на рівні вартості Windows. Компанія-розробник пропонує Dashlane у всіх 3 варіантах інтерфейсів.

безплатна програма Dashlane

Максимальний набір функцій користувач отримує після інсталяції програми. Прога зберігає не лише паролі, а й платіжну інформацію для розрахунків в інтернеті. Є генератор паролів із тонкими налаштуваннями, тому не обов'язково хаотично стукати по клавіатурі, набираючи складні комбінації самостійно.

Обмеження безплатної програми:

  • тільки для одного пристрою;
  • без перевірки інформації про електронку (мається на увазі, пошту) у даркнеті;
  • без VPN, захищених нотаток, зашифрованого файлового сховища;
  • без автоматичної зміни пароля.

Всі ці фішки є у платному менеджері Dashlane. Після придбання софту користувач отримує 1 Гб зашифрованого хмарного сховища.

Визначаємося з операційною системою: Яку версію Windows 10 вибрати: 5 актуальних варіантів

Enpass

Enpass не має власних серверів, тому охочим виконувати синхронізацію потрібно використовувати Dropbox, OneDrive або іншу хмару сторонніх компаній. Розробник менеджера паролів проводить гнучку цінову політику: можна вибрати відповідний пакет із місячною оплатою або заплатити один раз $80, щоб користуватися софтом на постійній основі.

Enpass без власних серверів

Переваги Enpass:

  1. Мультиплатформність. Є навіть десктопна прога, написана під Linux.
  2. Крім паролів можна сховати документи, номери кредиток, авіаквитки, код до Wi-Fi для домашнього роутера та інше. В інтерфейсі виділено категорії для зберігання інформації, можна налаштовувати їх на власний розсуд.
  3. Налаштований генератор паролів, аудит придуманих вами таємних комбінацій.
  4. Захищені нотатки.
  5. Аутентифікація за допомогою біометрії.
  6. Взаємодія з іншими менеджерами паролів, наприклад, 1Password.

Enpass — комфортне рішення не лише для ПК, а й для смартфона. За зручністю налаштування та користування це один з найкращих менеджерів паролів для Андроїд. Ось тільки задарма користуватися ним не вийде, оскільки безплатний варіант проги лише для комп'ютерів.

Розбираємося з хмарою: OneDrive: як користуватись у Windows 10

RememBear

При відвідуванні сайтів канадської компанії незмінно з'являється симпатичний ведмідь, що символізує міць та надійність пропонованого софту. Розробник став відомим завдяки VPN-сервісу, потім фірма розпочала експансію на ринок менеджерів паролів. На сайті компанії можна завантажити безкоштовну програму для одного пристрою. Там же є платний додаток із синхронізацією та преміальною технічною підтримкою за $6 на місяць.

мультиплатформний софт RememBear

Компанія продає мультиплатформний софт, а також розширення для Хрому, Firefox та Safari. Програма орієнтована насамперед на приватників та дрібний бізнес, у ній відсутній функціонал, який може знадобитися великої компанії. Якщо потрібно централізоване управління акаунтами користувачів, екстрений доступ, загальне використання паролів, краще спробувати RoboForm чи інший софт. Головна перевага RememBear — простий та зрозумілий інтерфейс. Русифікацію навряд чи дочекаємось, оскільки для пострадянського простору $6 на місяць — це дорого.

Можливості проги:

  • Зберігання паролів, логінів, номерів кредиток, нотаток.
  • Автозаповнення під час відвідування сайтів та оплати покупок в інтернеті.
  • Двофакторна аутентифікація.
  • Робота із біометрією.
  • Генератор паролів.

Про якість ПЗ говорить той факт, що RememBear свого часу був представлений як додаток дня в Apple Store.

У пошуках втраченого: Як відновити видалені файли з комп'ютера: 5 програм на допомогу

RoboForm

РобоФорм — популярний русифікований менеджер паролів з безплатним звантаженням та середньоринковими тарифами. У процесі установки користувач створює обліковий запис, потім відбувається інтеграція з Хромом. Для авторизації знадобиться пошта та майстер-пароль.

Основні функції проги: автозаповнення форм, генерація та аудит паролів. Є два варіанти автозаповнення:

  1. Просто заповнити логін та пароль до сайту.
  2. Заповнити та надіслати їх

русифікований менеджер паролів РобоФорм

Після оплати програмного продукту користувач отримує доступ до синхронізації, використання кількох пристроїв. Ціна питання: $24-48 на рік. Корпоративний софт із централізованим управлінням коштує на порядок дорожче.

Крім паролів РобоФорм зберігає:

  • Логін. Під логіном розробник має на увазі картку з даними для входу на сайт.
  • Закладки — адреси сайтів. Ведення закладок є актуальним для людей, які користуються кількома браузерами.
  • Нотатки — текстові документи, які зберігаються у хмарі.
  • Персони — профілі для прискорення реєстрації на сайтах. До них входять: ПІБ, дата народження та інше. Туди користувачі вносять цифри з кредитки для оплати покупок.

Картки користувачі розкладають по папках. Реалізовано пошук інформації, що зберігається.

На закінчення невелика порівняльна табличка:

 
Наявність безплатної версії для постійного користування Вартість повнофункціональних програм, $ Русифікація
1Password - 36-60 +
Google Smart Lock + - +
eWallet - Жов.20 -
Lastpass + 36-48 -
Password Wallet - Тра.20 -
Keeper - 35-58 -
Dashlane + 48-72 -
Enpass - 24-48 +
RememBear + 72 -
RoboForm + 24-48 +

У стовпці «Вартість» вказано оплату за рік для всіх програм, окрім eWallet та PasswordWallet. Розробники цих двох програм приймають разовий платіж.

Позбавляємося непотрібного облікового запису: Як видалити обліковий запис Майкрософт: гайд у 3 розділах

Коментарі
Залиште коментар
b
17.03.2023 20:09

Працюю в новій компанії. Там сказали Bitwarden треба встановити. Гарна опенсорс програма, перейду на неї. Можна імпортувати паролі з інших програм.

Категорії