Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Кращі додатки для тренувань — топ 10 актуальних продуктів

Дата публікації: 15.09.2021 09:40
Дата оновлення: 05.01.2023 16:40

Людям, що обирають здоровий розпорядок дня, доводиться систематично відвідувати тренажерні зали. Інакше ніяк не вдасться зберегти бажану фізичну форму. Для них застосунки для заняття спортом незамінні помічники. Сьогодні це справжні інтелектуальні платформи, здатні взяти на себе місію моніторингу активності та автоматично видавати поради або інструкції, з якими будь-яке тренування буде комфортним. 

Моніторинг активності та кращі програми для фітнесу

Популярність кроссфіт платформ зростає вже не перший рік. Аналізуючи, як буде запускатися та інтегруватися черговий мобільний тренер, розробники намагаються конкурувати, пропонуючи додаткові функції та різні модернізації. Кращі додатки для фітнесу здатні не тільки контролювати дані, але й видавати слушні поради користувачеві. Система «підвантажує» інструкції, новини, статистику та інше. Програм для смарт годинників та фітнес браслетів десятки, але деякі екземпляри заслуговують на особливу увагу. Ось найцікавіші серед них.

На тему: Кращі програми для підрахунку калорій: топ 10

Fitbit Coach

Fitbit Coach — must-have для активного користувача. Головним призначенням платформи, крім поліпшення фізичної форми чи здоров'я, є допомога в організації розпорядку дня. Віртуальний тренер, не тільки підкаже вправу, але допоможе знайти час під конкретне тренування. Тому, хто забув, — нагадає! 

Fitbit Coach — кращий застосунок для фітнесу

Брак часу та проблеми з розпорядком дня часто є виправданням бездіяльності. Для людей із зайвою вагою чи проблемами здоров'я це найперша відмовка. З користувачами Fitbit подібний трюк не пройде! 

Пропонуючи передову систему моніторингу повсякденної активності, американська команда розробників готова допомогти (не безплатно) з плануванням вправ тривалістю до 5 хвилин. Займатися спортом, не відволікаючись від повсякденних справ, вдасться кожному! Єдиний нюанс — оцінити всі переваги повної версії без аксесуара практично нереально. 

Через бездротове з'єднання створений FitBit додаток стежить за активністю та знімає різні дані про щоденний стан здоров'я. На основі базових параметрів система рекомендує ходьбу, біг чи силові вправи. Універсальність та гнучкість налаштувань — головні причини потрапляння цього продукту в категорію кращі програми для тренувань. 

Преміум версія, пропонована безплатно протягом 90 днів, демонструє покрокові відеоуроки. Це детальні інструкції, що показують алгоритм виконуваних рухів. По мотивації та деталізації Fitbit не порівняти з жодною іншою платформою. Цей додаток відрізняється особливою гнучкістю налаштувань. Персоналізувати програму навантажень можна відповідно до робочого ритму, фізичної форми. Для більш вимогливих користувачів пропонується аналіз циклів сну.

Fitness Buddy

Fitness Buddy — віртуальний персональний тренер та дієтолог в одному виконанні. У цьому продуманому до дрібниць додатку сотні вправ для домашнього фітнесу або для залу, індивідуальні плани харчування, рецепти та інші фішки відсортовані для зручного пошуку. 

Fitness Buddy

Поради супроводжуються чіткими інструкціями з відео. Перед початком занять користувачеві потрібно обрати частину тіла, а потім — тип обладнання (підходить все, що можна залучити). Прогресивні плани тренувань вважаються особливою фішкою платформи. Вони ідеальні для початківців.

8fit

Завантаження 8fit — альтернативний спосіб отримати консультацію персонального тренера. На платформі зібрані базові вправи та поради, що стосуються харчування. Отримувати консультацію з фітнесу дистанційно від дипломованих дієтологів ще ніколи не було так просто. Інструкції 8fit відкриваються на телефоні та постійно оновлюються з урахуванням рекомендацій провідних фахівців. 

 8fit — простий додаток для тренувань

Судячи за даними Гугл Плей і Апп Сторе, кількість користувачів, які завантажили додаток 8fit та стали вести активний спосіб життя, рахується мільйонами. Використовуючи індивідуальні навантаження та рецепти харчування, люди різного віку зможуть виключити проблеми зі здоров'ям і це підтверджує більшість відгуків про даний продукт. Для всіх, у кого є бажання схуднути, привести себе в форму або набрати м'язову масу, платформа 8fit — гарний помічник.

Для тих, хто звик планувати свій день: Кращі планувальники: 10 додатків для тайм-менеджменту

Nike Training Club

Універсальний Nike Training Club випущений як «сімейна» платформа з 200 різними вправами. Цей продукт для тих, хто любить домашній спорт з різною інтенсивністю навантажень. У додатку знайдуться поради для всіх категорій користувачів: від школярів до людей похилого віку. З ідеями Nike в охочих займатися фізичними вправами, кардіо, йогою немає ніяких проблем. Тренуватися можна навіть не відвідуючи тренажерний зал та без будь-якого обладнання!

Nike Training Club — універсальний додаток для тренувань

Найбільшою перевагою платформи є те, що навчання може бути автоматизованим та безперервним. Система перенаправляє користувача до наступних вправ, відраховує час та дає голосові підказки на кожному етапі. Можливо навіть потокове відтворення музики у фоновому режимі. В цьому випадку компактні TWS навушники будуть корисними. 

MyFitnessPal

Простий додаток від каліфорнійських розробників б'є рекорди популярності. Функціонал призначений в першу чергу для охочих схуднути. Основна фішка системи — підрахунок калорій та безперервний моніторинг активності за допомогою штучного інтелекту. Важливо й те, що MyFitnessPal надає доступ до найбільшої у світі (понад 3 мільйони) базі даних харчів. Це хороша заявка на включення в топ додатків для фітнесу.

MyFitnessPal — моніторинг активності

Система показує кількість калорій, жири, білки, вуглеводи та навіть клітковину. У базовій версії є доступ до 350 вправ (підтримка тонусу та схуднення). Розробники UnderArmor створили фірмовий електронний щоденник. Користувач може відстежувати звички в їжі та досягати поставлених цілей під наглядом фахівців. У MyFitnessPal інтегровані тільки схвалені дієтологами рецепти. 

Freeletics

Інтерфейс та вправи Freeletics можуть здатися трохи складними. Хоча це не проблема для професіоналів, оскільки кількість завантажень додатка вже перевищило 200К. Платформа доступна в 160 країнах та переведена на 10 мов. Цей продукт від німецької ІТ команди вважається кращим для досвідчених спортсменів. Будь то зниження ваги, нарощування м'язової маси або фітнес-тренування, Freeletics завжди має відповідну систему вправ, хоча це не безплатно. 

 Додаток Freeletics — краще для кращих

Можливості структуровані таким чином:

  1. Базовий тарифний план Training Coach з доступом до всіх фітнес-програм. 
  2. Режим «Тренінг та харчування», доповнений дієтами. 

Для професіоналів: SpO2 —  що це: 6 підказок як смарт-годинник та фітнес-браслети зчитують дані

Track Yoga

Це напрацювання ETERNAL KARMA INC. У програмі є навчальні відеоролики, плани тренувань на кілька днів або тижнів, інші приємні фішки. Все можна зберегти в автономному режимі, що не завжди доступно з іншими продуктами для Android чи iOS. Команда розробників з Сан-Матео впевнена в тому, що вправи йоги допомагають вилікувати депресію, як і усунути ряд проблем, пов'язаних з професійним вигоранням. 

Творці Track Yoga дають людям можливість організувати наступне:

  • професійні групові тренування, що допомагають поліпшити соціальні контакти;
  • постійні сеанси релаксації, що блокують негативні думки та позбавляють від втомлюваності;
  • регулярні заняття фітнесом, що позитивно впливають на сон та підіймають командний дух.

Додаток Track Yoga

Розробники ETERNAL KARMA INC заявляють про те, що помірні фізичні навантаження допоможуть стимулювати певні гормони та контролювати рівень критично важливих хімічних речовин в організмі. Йдеться про ендорфіни, серотонін та гормони стресу. Думки користувачів з цього приводу неоднозначні, але є тільки один спосіб перевірити правдивість твердження — завантажити та встановити Track Yoga на свій пристрій.

MapMyFitness

Додаток з категорії Health & Fitness призначений, в першу чергу, для людей на стадії відновлення. Програма від техаської команди розробників вчить бігунів правильно харчуватися і тренуватися. Модуль дієти автоматично розраховує денний енергетичний баланс. На додаток до відстеження кількості спалених калорій, а також часу, відстані чи темпу, передбачений моніторинг приймання їжі. На жаль, інтерфейс MapMyFitness доступний тільки в англійській версії.

 MapMyFitness — інтерфейс

З інструкціями від MapMyFitness немає потреби в обладнанні чи додатковому інвентарі. Займатися спортом можна де завгодно і коли завгодно. Тривалість тренування складає від 5 до 60 хвилин. У додатку також є розділ для дітей та підлітків. Це означає, що можна активувати програму для всієї родини та тренуватися разом. 

Seven

Застосунок від шведської команди Perigee AB створений для тих, хто ніколи не відвідував спортзал, але хотів би трохи потренуватися. Фішка workout-платформи в мінімально можливому навантаженні та в найпростіших вправах.

Seven

За один короткий сеанс в 7 хвилин, який можна повторювати на свій розсуд кілька разів протягом дня, розробники Seven пропонують скидати зайві кілограми та підіймати тонус. Базовий курс складається з 13 вправ по 30 секунд. Він безплатний та вимагає тільки стільця, стіни або іншої вертикальної поверхні. 

Тренуємося з музикою: Кращі музичні плеєри для Android: топ 10

Sworkit Fitness

Додатком від Nexercise Inc частіше користуються жінки — платформа має специфічне графічне оформлення. Більшість інструкцій представлені у вигляді добре продуманих навчальних відео. Користувач може встановити час тренування та навантаження, яке можна вибрати із 4 базових варіантів: силові вправи, йога, кардіо та розминка. 

У Sworkit Fitness передбачена можливість створити власний набір вправ та відстежувати прогрес в історії. Розробники додали спеціальну кнопку, через яку пропонується зв'язатися з особистим тренером. Це кращий спосіб отримати пораду спеціаліста та розвіяти сумніви з приводу ефективності конкретних фітнес-тренувань.

 Sworkit — додаток для моніторингу та фітнесу

Немає резону сперечатися про те, що ніякий застосунок для вправ не замінить консультації професійного тренера. Експерти наполягають на тому, що використання аксесуарів та додатків для спорту — це всього лише моніторинг, в основному пов'язаний з бажанням контролювати себе, зберігаючи та публікуючи досягнення. 

Хоча це не означає, що додатки для фітнесу неефективні або можуть нашкодити. Найголовніший результат, який з їх допомогою вдасться отримати, — можливість регулярно займатися спортом та не втрачати тонус. Якщо ми говоримо про добірку перелічених продуктів, їх відмінності зазначені в таблиці:

Додаток
Розробник Категорія Дієти Моніторинг
Coach Fitbit FitbitInc Health & Fitness Ні Так
Fitness Buddy Azumio Gym-free, Health & Fitness Так Так
8fit Urbanite  Health & Fitness, home fitness Так Так
Training Club Nike Nike  Gym-free, home fitness Ні Так
MyFitnessPal MyFitnessPalInc Health & Fitness Так Так
Freeletics Freeletics Gym-free Платна версія Так
Track Yoga Eternal Karma  Йога Ні Ні
MapMyFitness MapMyFitness Health & Fitness Так Так
Seven Perigee AB Gym-free, home fitness Ні Ні
Sworkit Fitness Nexercise Inc  Йога, Health & Fitness Ні Так

Який застосунок встановити — індивідуальний вибір кожного. Все залежить від конкретної мети та фізичних параметрів. Активні люди бігають заради розваги, спортсмени — готуються до марафону. У цих абсолютно різних випадках одні й ті ж аксесуари моніторингу будуть не завжди ефективні, як і додатки.

До слова: Беговел або велосипед: 6 фактів про кожен вид дитячого транспорту

Коментарі
Залиште коментар
Категорії