Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Біговел або велосипед: 6 фактів про кожен вид дитячого транспорту

Дата публікації: 14.05.2021 09:55
Дата оновлення: 14.05.2021 09:55

Біговел или велосипед

Будь дитячий транспорт розвитку дитини. Відбувається поліпшення тонусу м'язів, підвищення координації, поява почуття рівноваги. Перш, ніж вибрати беговел або велосипед, варто розглянути всі нюанси цих засобів пересування.

Чим відрізняється беговел від велосипеда

Візуально беговел виглядає як двоколісний велосипед, у якого немає педалей. Але це не єдине, що їх відрізняє. Головна відмінність цих видів транспорту в тому, що сідло знаходиться на різній висоті.

польза детского велосипеда

При їзді на беговел, дитина відштовхується ногами від землі, на велосипеді він дістає тільки до педалей. Тому неможливо самостійно зробити беговел, знявши колеса з будь-якого дитячого транспорту. Деякі беговел мають підставку для ніг. Розігнавшись до необхідної швидкості, діти можуть спокійно їхати по інерції.

Велосипеди відрізняються від беговел найбільшою вагою. Засіб пересування без педалей призначене для дітей з самого раннього віку: як тільки дитина навчилася ходити, можна відразу купувати йому перший беговел.

 беговел чем полезен

Малюкам до чотирьох років буває складно крутити колеса і тримати керування, починати краще з більш практичного і легкого кошти пересування.

Біговел допоможе уникнути незручні триколісні велосипеди. Тренуючи координацію на беговел, дитина з легкістю надалі пересяде на двоколісний транспорт.

Так що в питанні «що краще – беговел або велосипед» важливо враховувати навички і вік дитини.

Переваги велосипеда: 4 незаперечні факти

1. Активний фізичний розвиток
плюс велосипеда, адже регулярне кручення педалей сприяє зміцненню м'язів ніг, покращує координацію, підвищує витривалість.

2. Заряд гарного настрою
пересування подобається дітям через можливість пересуватися на високій швидкості. Півгодинна фізичне навантаження в безпечному для їзди місці допоможе отримати дозу ендорфінів на весь день.

3. Розвиток відповідальності
кермо свого першого велосипеда, маленька дитина починає вперше усвідомлювати, що таке відповідальність. Можливість самостійного катання з постійним урахуванням навколишнього оточення подарує незабутні враження.

4. Ефективність пересування
на належному рівні, дитина зможе їхати самостійно, навіть якщо має бути довга поїздка з батьками. Дорослим не доведеться котити коляски, нести дітей на руках або придумувати інші методи комфортного пересування.

Цікава стаття: Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краще з 7-ми варіантів

Недоліки велосипедів

  • У дитячих великов педалі розташовані в районі переднього колеса. Ця особливість створює нерівномірне і неправильну навантаження на хребет. Надалі можливий розвиток сколіозу і супутніх хвороб.
  • На триколісних велосипедах дитина не отримує користі з поїздки. Йому не доводиться вчитися зберігати рівновагу, немає необхідності в балансуванні.
  • Двоколісні велосипеди підходять під певний вік (від 5 років) через складність в управлінні. У них велику вагу, дітям при їзді доводиться задіяти всі сили. У підсумку вони швидше втомлюються, пропадає бажання постійно кататися.
  • Приставні коліщатка-стабілізатори на двоколісних велосипедах заважають дитині вчитися катанню. Малюк звикне їздити на великій висоті і крутити колеса на автоматі, не докладаючи додаткових зусиль. Перенавчання надалі дається важко більшості дітей, вони починають чинити опір дискомфортним нововведень.

Пізнавальна стаття: Як вибрати дитячі ролики для зручної та безпечної їзди

Плюси беговел

Біговел тримаються в топі продажів багато років поспіль. В якості першого транспорту для малюка, дорослі віддають свою перевагу саме беговел. На це є ряд причин.

Отже, п'ять сильних сторін через що корисний беговел.

1. Розвиток координації рухів
їхати по дорозі, від дитини потрібно вибирати траєкторію, швидкість руху і утримувати своє тіло на сидінні. Навіть якщо з першого разу у нього не вийшло, регулярні поїздки на беговел розвинуть навички до досконалості.

2. Тренування вестибулярного апарату
управляти, досить лише по черзі відштовхуватися ногами від землі.

3. Безпека в поїздці
тим, що рух повністю залежить від дитини. Для того щоб загальмувати, досить лише спустити ноги на землю. Легко контролювати швидкість і управляти на поворотах.

4. Сприятливий вплив на м'язи опорно-рухового апарату
діти відразу зможуть скоординувати свої рухи, адже ноги завжди мають зчеплення з землею.

5. Розвиток досвіду рівноваги
сезонів на беговел, дитині буде набагато простіше пересісти на двоколісний велосипед, минаючи катання на триколісному.

У беговел невеликі габарити. Це особливо важливо для жінок, яким складно носити важкі предмети. Такий транспорт легко складається, його можна покласти в машину, занести в автобус і донести до парку або площадки.

Перераховані доводи досить вагомі, щоб схилити чашу терезів на бік покупки беговел. Але перш, ніж його купувати, не варто забувати про недоліки.

В тему: вибрати дитячий велосипед?

Мінуси беговел

Спрацьовує людський фактор: не всім дітям подобається подібне пересування. Деякі відмовляються від беговел. Це може статися через низку чинників, які вказують, чим поганий беговел.

1. Зношується взуття
на беговел не кращим чином позначається на стані кросівок і сандалій. Підошва і передня частина швидко збиваються, рвуться, покриваються тріщинами.

2. Травмоопасность
з падіннями можуть статися на будь-якому виді транспорту, але беговел відрізняється тим, що рівновага повністю залежить від дитини. У нього відсутні педалі, за допомогою яких регулюється швидкість поїздки.

3. Чи не бюджетна вартість
ХОРОШИЙ БЕГОВЕЛ Коштує дорого, але скупитися на дитячому транспорті не можна. На Дешевих моделях можуть бути відсутні гальма або зовсім буде неякісна збірка. Якщо відсутні сертифікати якості, краще обійти такий транспорт стороною.

Кожне колесо беговел повинно мати амортизацію, тому слід вибирати моделі з камерами і покришками. Колеса з інших матеріалів не повинна будуть згладжувати купини і нерівності на дорозі, знос деталей буде відбуватися швидше, це завдасть шкоди дитячому незміцнілий хребту.

На замітку: Як відрегулювати дитячий велосипед: 4 кроки

Коли краще купити беговел, а коли – велосипед?

При виборі транспорту все залежить від потреб дитини, його віку та ваги. У таблиці можна наочно розглянути порівняння двох видів. Воно допоможе зрозуміти, чим відрізняється беговел від велосипеда і дасть можливість визначитися з вибором:

Біговел Велосипед
Підходить для будь-якого віку? Так, можна починати кататися, як тільки дитина навчилася ходити Ні, велосипед складніше в управлінні, малюкам підходять тільки моделі з ручкою для батьків
Можна використовувати протягом усього року? Так, беговел маневрений в управлінні, він їде за рахунок відштовхування ногами від землі Ні, на велосипеді неможливо їхати по снігу
Сприяє появі нових навичок? Так, беговел розвивають м'язовий корсет, витривалість і відчуття рівноваги Так, але тільки якщо мова йде про двоколісному велосипеді. Трьох і чотириколісні моделі котять дитини за інерцією, він за звичкою крутить педалі без зусиль
Безпечний для дитини? Так, якісний беговел не створить аварійних ситуацій Так, головне вибрати варіант з хорошою складанням і підходящої віковій категорії

Підводячи підсумок, можна сказати, що беговел виграють лише в плані компактності і маневреності . В іншому велосипеди і беговел рівні, але їх функції розрізняються. В першу чергу варто враховувати бажання і потреби дитини, кожен випадок індивідуальний.

Читайте: Як вибрати самокат

Коментарі
Залиште коментар