Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

На телефоні зникла клавіатура: 7 варіацій розв'язання питання на Android

Дата публікації: 21.05.2021 09:41
Дата оновлення: 21.05.2021 09:41

Клавіатура Android це як мова у людини. Правда, базікати не вийде, зате дає можливість прописати повідомлення. Для додатка вона №1 у вигляді месенджерів та соціальних мереж. Так що втратити її на глюкнувшем телефоні - все одно що заніміти або провалитися крізь землю. У цьому матеріалі детальний розбір як повернути клавіатуру і чому вона пропадає.

Чому пропала клавіатура на смартфоні?

Корінь зла криється в трьох причинах, коли на телефоні пропадає клавіатура.

  1. Несправна робота програми клавіатури.
  2. Похибки в ОС, через які проблематично запуститися програмі.
  3. З'явилося додаток, яке не в ладу з іншими.

 пропала клавиатура на Андроид: что делать

Якщо екран відгукується на натискання і показує зображення, справа вирішується своїми силами. Пропаща справа – коли перестає реагувати дисплей на натискання, змінюються кольори, пропадає картинка або її частина.

Іноді не пропадає, але глючить клавіатура на телефоні Андроїд, користуватися їй некомфортно. Краще відразу ж зайнятися вирішенням проблеми. За введення відповідає додаток з клавіатурою, подивитися інформацію про нього можна в налаштуваннях, в категорії «мова і введення». Воно може бути попередньо встановлено або ж завантажено додатково самим користувачем.

Як повернути клавіатуру на телефоні?

Можна скористатися різними способами для її повернення. Залежно від причини, напевно спрацює один з варіантів:

1. Оновити додаток
існуючі поновлення в Play Market і завантажити нову версію програми.

2. Перезавантажити телефон
клавіатуру, якщо був незначний збій. Це робиться в два етапи: затискається бічна клавіша і вибирається пункт перезапуску девайса.

3. Очистити КЕШ
забита, збої в роботі ОС не минуемо. Вичистити можна вручну за допомогою меню пріложух в настройках, вибравши потрібну прогу і клацнувши «очистити кеш».

4. Відстежити і відключити проблемне додаток
поетапно видаляють те, що було встановлено приблизно в ті дати, коли почала глючити клавіатура.

5. Повторно встановити файли програми, що були пошкоджені
пріложуху через меню в настройках, а потім завантажити заново з Play Market.

Радикальним, але ефективним методом може стати повернення до заводських налаштувань. Скидання робиться в меню налаштувань за допомогою кнопки «Повернення до заводських налаштувань».

Перезавантажити смартфон

У ситуації, коли клавіатура вирішила зникнути несподівано, краще для початку перезавантажити смартфон. Після цієї операції автоматично відключаються і закриваються всі додатки. Часто є програми, які не використовуються, але працюють у фоновому режимі і перевантажують систему.

перезагрузить смартфон

Процес перезавантаження донезмоги простий. Досить утримувати бічну клавішу, а потім вибрати варіант «Перезавантажити». Після цього проблема може вирішитися автоматично. Якщо це одноразова ситуація, далі не варто розбиратися.

Очистити кеш

Основне завдання техніки прискорити роботу, тому створюються файли кеш. Їх сукупність дозволяє зменшити час на відгук програми або сторінки в інтернеті. Згодом вони накопичуються, хоча не потрібні користувачеві. Необхідно періодично проводити очищення, щоб пристрій працював коректно. Видалити кеш легко, досить скористатися простим алгоритмом:

Крок
Необхідно зробити
Вибір потрібної програми Слід перейти в налаштування телефону і уточнити, що встановлено в категорії «Мова і введення », саме з цим додатком варто працювати
Знайти пам'ять пристрою в категорії« Додатки »слід знайти програму, що реалізовує введення тексту, заздалегідь дізнатися її можна в категорії« Мова і введення »і звернутися до її пам'яті, збережених файлів
Видалити кеш Базова очищення виконується однією кнопкою в цьому розділі, натиснути «Очистити кеш». Це займе 1-5 хвилин

Додатковим рішенням цієї ситуації може стати регулярна повне очищення Кешу, яка проводиться за допомогою додатків, наприклад, CCleaner. Він аналізує системну пам'ять, вибирає рідко використовуються файли і видаляє їх.

Читайте: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

Оновити клавіатуру

Використання останньої версії програми допоможе уникнути багатьох помилок. Розробники регулярно виправляють проблеми, користувач повинен лише займатися оновленням. У більшості випадків додаток самостійно запитує про завантаження нової версії.

Якщо цього не відбулося, йдемо в Google Play. Тут є розділ «Мої додатки», де можна побачити, для яких прог вже вийшло оновлення.

Вибрати клавіатуру за замовчуванням

Часто відмовляється функціонувати певна клавіатура. Усунути неполадки можна установкою іншої програми, наприклад, Gboard. Залишається лише зупинитися на оптимальному стандарті, щоб не доводилося постійно відволікатися на перемикання. В меню зайти в «Мова і введення», знайти клавіатуру, клікнути по ній, зробити вибір іншу програму і зберегти зміни.

 установка клавиатуры по умолчанию

Повернутися в меню налаштування і в категорії «Мова і введення» віддати перевагу підходящої клавіатурі попередньо перевіривши, чи пішли збої. Якщо варіантів недостатньо, завжди можна завантажити з Googl Play новий додаток.

Цікава стаття: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних додатків

Знайти конфліктує додаток

Серед розмаїття прог складно знайти додаток, що заважає запуску клавіатури. Можна скористатися хитрістю і впорядкувати в налаштуваннях всі варіанти за датою. Ці дані дозволять підібрати останні встановлені користувачем програми, серед яких обчислюється методом проб і помилок та, що впливає на введення тексту.

  1. Зайти в налаштування.
  2. Вибрати меню «Додатки».
  3. Встановити фільтр «за датою».
  4. Вибрати дату до того, як виникли проблеми з введенням.
  5. Серед виданих додатків видаляти кожне, перевіряючи, чи стала клавіатура працювати коректно.

 найти конфликтующее приложение

Найчастіше подібним додатком є те, що безпосередньо бере участь у процесі введення, наприклад, для смайлів, гифок, збільшення букв або ж перетворення дизайну клав-и.

Пізнавальна стаття: завантажити відео з Facebook: огляд 6 кращих способів

Встановити нову клавіатуру

На вибір програм бери – не хочу. Можна не задумуючись взяти ту, що подобається з Google Play, аби підходила за вимогами. Є навіть варіанти з корисними доп. функціями і прикольним дизайном.

  • Зайти в Google Play (Play Маркет).
  • У пошуку ввести Gboard.
  • Завантажити додаток.
  • Дочекатися закінчення завантаження.
  • Перейти в налаштування.
  • Знайти «Мова і введення».
  • У меню «Клавіатура» вибрати Gboard як додаток за замовчуванням.

установить новую клавиатуру

Бажано зупинитися на офіційному додатку, інакше разом з клавіатурою можна завантажити на смарт шкідливе ПЗ. Воно буде погіршувати його роботу або ж передавати дані третім особам.

Таке рішення буде актуальним, якщо проблема саме в додатку, а не в ОС. Інакше доведеться користуватися диспетчером задач, настройками і працювати безпосередньо з мобілкою.

На замітку: Як скачати музику з Youtube: 12 хороших сервісів для ПК і смартфонів

Повернути заводські налаштування

В меню налаштування знайти категорію «Скидання до заводських налаштувань» . Більшість додатків і файлів користувача будуть безповоротно стерті. Таким радикальним методом можна вирішити питання, які дають збої в програмах, ОС або ж вірусами.

  1. Зайти в меню «Налаштування».
  2. Знайти «Скидання до заводських налаштувань», клікнути на нього.
  3. Запустити процес, натиснувши «Упевнений».
  4. Почекати близько 5-15 хвилин.

Попередньо бажано зберегти на комп'ютер або віртуальний диск всю потрібну інформацію, щоб її не втратити. Процедура займе декілька хвилин, після повторної реєстрації та установки потрібних програм користувач отримає смартфон, який працює швидше і без помилок.

Якщо пропала клавіатура на смарте, питання можна вирішити. Потрібно поетапно застосувати кожен із запропонованих варіантів, знайшовши фактор збою і прибрати його. Однак, будь-яке пошкодження простіше попередити, ніж усувати. Саме тому краще завантажувати перевірені файли, регулярно чистити кеш і правильно користуватися настройками.

ДО слова: Що робити, якщо не включається телефон: 9 способів вирішити проблему

Коментарі
Залиште коментар
Категорії