Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевести телефон на українську — 2 варіанти для Android та Iphone

Дата публікації: 26.10.2022 11:17
Дата оновлення: 26.10.2022 11:41

Змінити мову для ОС Android — проста процедура. Після 3-4 клацань мишею у пристроях можна перевести оболонку у потрібний режим. Якщо мова українська, проблем не буде. Перемикач знаходиться у блоці базових налаштувань. 

Android — зміна мовних параметрів

Успішність спроб для охочих розібратися в тому, як встановити українську мову на телефон, на 100% визначається досвідом користувача. Важливо розуміти, що у кожного виробника свої секрети (особливо стосується Xiaomi та Samsung). Тому алгоритм може мати додаткові кроки. Важливо врахувати відмінності, що залежать від версії ОС: для Android 4.0 і 10.0 інтерфейс не буде ідентичним. 

Корисно: Що таке IP68: ТОП 3 гаджети, для яких важливий вологозахист

Як перекласти телефон на українську мову

Андроїд пристрої розраховані на 50+ мов, включаючи ENG, RU, UKR. Це не лише розкладка, а й загальні параметри оболонки. Якщо при першому запуску телефон не показує меню в потрібному режимі, не варто засмучуватися. З'ясування того, як додати українську мову на Андроїд не є челенджем. Незалежно від того, який пристрій використовується, алгоритм простий:

  1. Відкривають Settings. 
  2. Знаходять пункт System (літера «i» у колі або шестерня).
  3. Активують «Мова та введення» (значок глобуса). 
  4. Відкривши вікно, що показує мовні параметри, натискають на кнопку Add a language. 
  5. Смартфон буде переведений у потрібний режим одразу після того, як підняти пункт Українська (Україна) на самий верх у списку. 

Щоб полегшити завдання, мови написані згідно з вихідною назвою. Після додавання української та задавання як основної мови, система автоматично зробить переклад меню. Але це не стосується стандартного введення. Щоб перемикатися між мовами, що часто використовуються (або є встановленими) на клавіатурі, натискають на панель інтервалу та тримають протягом 2 секунд для вибору потрібного параметра.

Пізнавально: Комп'ютер не бачить інтернет кабель: 4 причини та рішення

Як додати українську мову на Андроїді

Люди в різних країнах вважають за краще отримувати доступ до своїх пристроїв рідною мовою. Це стосується телефонів, планшетів, Android TV та іншого обладнання. Для популярної ОС алгоритми варіюються залежно від бренду чи версії операційної системи. Універсальний спосіб — застосувати параметри Google облікового запису. Щоб активувати режим, виконують такі дії:

«Інструменти введення»
Інтегрують параметри в налаштуваннях облікового запису Google. Система автоматично додає мови, які часто використовувалися в інших службах
Геолокація При переїзді в інший регіон (країну), можна змінити розкладку та мову. Для цього потрібно активувати GPS

Як додати українську мову на iPhone

Кількість сторонніх додатків, які замінюють клавіатуру для пристрою iOS, обчислюється десятками. Але тим, хто вирішив з'ясувати, як встановити українську мову на Айфон, варто почати з системних налаштувань. Щоб оновити телефон під потрібне меню слідують алгоритму: 

  • Обирають Settings → «Основні» → Keyboard.
  • Знаходять у списку текст «Міжнародні клавіатури» → «Нові».
  • Скролять до потрібної назви у списку.
  • Активують пункт звичним торканням.

Меню iPhone перекладається на 55+ регіональних мов. Під кожний є розкладка на клавіатурі. Перед тим, як додати українську мову на iPhone, можна деактивувати непотрібні. Найчастіше люди не використовують російську, рідше — англійську. Просто визначають назви, які потрібно витяги з переліку, і свайпають вправо.

Цікава стаття: Як дізнатися, хто дзвонив із невідомого номера — 3 додатки та 4 альтернативи

Як встановити українську мову на клавіатурі смартфона

Більшість власників мобільних пристроїв намагаються кастомізувати введення. Якщо це не англієць чи американець, стандартній розкладці доведеться шукати альтернативу. Розробники Google спробували розв'язувати невелику проблему випуском програми Gboard. Після додавання інструменту питання про те, як встановити українську мову на Андроїді, буде вирішено автоматично. Але є й альтернативні рішення. Це може бути стороння програма або вбудована кнопка.

Android

На більшості апаратів з ОС 1-2 мови введення інтегровані за замовчуванням: English та системна, яка обирається під час початкової конфігурації. Зміна режиму здійснюється:

Свайпом
Проводять убік та введення буде іншими літерами
Кнопкою глобус  Значок зміни мови знаходиться внизу на клавіатурі. Клац по інструменту миттєво перемикає режим
Затискання пробілу Відкриється вікно POP-UP з лістингом

Залежно від року випуску Андроїд та моделі доступ до перерахованих методів варіюється. Для Xiaomi немає можливості перемикатися свайпом. Але цей метод використовується як основний на Хуавей, Хонор та Самсунг.

У скарбничку знань: Найкращий VPN для Android — вибір за 4 базовими параметрами

Iphone

При початковому налаштуванні iOS запускається з 3 розкладками: ENG, RU та емодзі. Зважаючи на зрозумілі причини, користувачам з України цікавий процес додавання або видалення пунктів. Алгоритм зміни параметрів наступний:

  1. Запуск блоку налаштувань Основні → Keyboard.
  2. Свайпають по вибраній назві (непотрібній розкладці).
  3. Клацають по кнопці New keyboards, щоб додати український варіант.

клавіатура смартфона на iPhone

З розвитком ринку смартфонів та електронної комерції люди часто замовляють товари з-за кордону. Навіть якщо модель девайса має ті ж технічні характеристики, що й аналоги, доступні в продажу в Україні, ОС спочатку може бути англійською або навіть китайською. 

На щастя, на зміну мови потрібно трохи більш як 2 хвилин. Якщо перед тим, як встановити українську на телефон, детально покопатися в гайдах, це правильний крок для спрощення завдання.

Для безпеки: Як запаролити флешку: 4 технології та 5 утиліт

Коментарі
Залиште коментар
Категорії