Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Кращий VPN для Android — вибір за 4 базовими параметрами

Дата публікації: 24.05.2022 12:01
Дата оновлення: 24.05.2022 12:01

Глобальні зміни в принципах обміну даними та політичні кризи — головна причина того, що рейтинг VPN для Андроїд перестав бути цікавим лише розробникам. Все більше людей хочуть приховати свою IP адресу. Адже не в кожній країні є суворі обмеження щодо збору персональних даних користувачів, чим охоче користуються хакери. 

Глобалізація VPN рішень б'є рекорди. Мільйони користувачів по всьому світу використовують простий браузерний інструмент для розблокування соціальних мереж, сайтів новин, криптовалютних бірж, платіжних шлюзів, торгових майданчиків та інших платформ. У 21 столітті без перерахованих сервісів пересічному користувачеві не обійтися.

ВПН, розблокування контенту

Кількість доступних VPN здається приголомшливою. Але не всі запропоновані цифрові товари на 100% підходять під завдання конкретного користувача. Топові розробники активно конкурують, фокусуючись на різній якості послуг, змінюють ціни за передплату та додають регіональні IP адреси. Функціональність інструментів з категорії free of charge часто змушує бажати кращого, чого не скажеш про платні аналоги. 

Читайте: Як заблокувати спливні вікна за допомогою налаштувань браузерів та 5 плагінів

Вибираємо найкращий VPN клієнт для Android

Головне в хорошому VPN — це пропускна спроможність мережі, яка виникає при додаванні альтернативного каналу. Переглядаючи ресурси Google Play Store важко визначити продукт, який дійсно хороший. Багато додатків розхвалені суб'єктивними відгуками. Щоб зрозуміти, який VPN для Android краще, застосовують щонайменше 3 критерії: 

Локалізація
Якщо українські користувачі підшукують найкращий VPN для Андроїд, зупиняються на продуктах із країн ЄС. Локалізація в Китаї, США або Канаді може уповільнити завантаження. Ситуація зі слабким сигналом поширена для всіх безплатних продуктів
Кількість безкоштовних адрес Стандартний набір включає щонайменше 5 альтернативних IP. Цього недостатньо для любителів мультиаккаунтності (трейдери, маркетологи, майнер криптовалют). Активним користувачам доводиться шукати альтернативний платний сервіс
Вартість підписки У топ VPN для Андроїд входять продукти з тарифами $5-10. Ціна залежить від локалізації ринку, на якому найпоширеніший конкретний сервіс. Наприклад, у команд з Індії та США ціни можуть істотно відрізнятися

Деякі VPN для Android не можуть розблокувати потокові сервіси, такі як Netflix, Hulu й Amazon Prime. Просунуті продукти складні у використанні, або пропонують високу ціну. Але є десятка непоганих варіантів:

VPN 
Середня ціна Free Trial(днів) Штаб-квартира
Hotspot Shield $7,99 7 Сполучені Штати
Windscribe $4,08 3 Канада
Speedify VPN $5,99 30 США
PrivateVPN € 2,21 30 Швеція
ProtonVPN $4,99 30 Швейцарія
hide.me € 4,99 14 Малайзія
NordVPN $3.29  30 Panama
ExpressVPN $8.32 30 Британські Віргінські острови
TunnelBear $4,99 7 Канада
Snap VPN $4,99 30 Сінгапур

Через велику кількість програм, вибір кращого варіанту може стати складним. Багато VPN для Android досить слабкі, в ряді цифрових продуктів відсутні важливі функції безпеки, різко знижується швидкість інтернету та навіть збирають персональні дані з метою отримання прибутку. 

Hotspot Shield

Hotspot Shield — одна з найдосконаліших безплатних VPN-програм для Android. Компанія орієнтована на підтримку P2P сегмента. Сервіс успішно пройшов кілька перевірок безпеки. Запатентований протокол VPN інтегрований із 70% найбільших рішень у цій сфері. Hotspot Shield пропонує унікальні функції:

  • підключення в один клац та автоматичний аварійний вимикач;
  • доступ до 2500 серверів у 60 країнах світу, можливість підключення до 20 пристроїв; 
  • high-level шифрування; 
  • оперативна технічна підтримка та повернення грошей протягом 45 днів.

Hotspot Shield — лідер ринку VPN-додатків

У free-version присутня реклама. Хоча є можливість перейти на місячний та річний план Elite. Це роблять для підвищення пропускної здатності та відключення показу оголошень. Користувач може обрати:

  • підписку на 3 місяці з оплатою по 3,49 долара США;
  • річний план за 5,99 $/міс; 
  • 6-місячну передплату за $8,99/міс. 

Тариф на 1 місяць становить 12,99 долара. На додаток до стандартних функцій, програма проводить шифрування трафіку через HTTPS. У безкоштовному плані можна змінювати різні країни/сервери, але є обмеження за часом. 

Для тих, хто не знав: Як сплатити смартфоном: 3 системи оплати

Windscribe

Команда Windscribe пропонує 13 альтернативних серверів на вибір, що є непоганим результатом для безплатного сервісу. Хоча для тарифного плану free користувачеві пропонується лише 2 ГБ трафіку. 

Програма «локалізована» у 110 містах 63 країн, підтримує протокол WireGuard. Основні переваги:

  • ​​з послугами Windscribe не потрібно турбуватися про функції безпеки;
  • після введення електронної адреси додатково дають 10 ГБ трафіку; 
  • $ 4,08 — річний тарифний план. 

Команда Wind Scribe є дуже демократичною при формуванні розцінок. Користувачам пропонують вибрати один з багатьох різних серверів: Канада, Гонконг, Великобританія, США, інші. Щоб почати користуватися послугами, доведеться зареєструватися, створивши пару ім'я користувача/пароль. 

Windscribe не запам'ятовує журнали підключень, відвідувані вебсайти або IP-штампи, проте зберігає стандартні дані користувача. Система видаляє інформацію вже за 3 хвилини після закінчення сеансу.

Speedify VPN

Компанія пропонує 2 ГБ в рамках місячного тарифу і лише на одному пристрої. Любителів мультиаккаунтності це навряд чи влаштує. 

як виглядає Speedify VPN

Хоча є також переваги — додаток легко налаштувати, створювати обліковий запис не доведеться. 

Speedify VPN, інтерфейс

Усього команда пропонує 37 VPN-серверів із країн: Італія, Австралія, Японія, США та інші. Розробники гарантують повну анонімність, оскільки дотримуються принципів no registration свого цифрового продукту. 

Speedify VPN на смартфоні

Ціни за передплату від $9,99 (30 днів). Якщо обрати трирічний план, можна скористатися послугами лише за 2,99 долара на місяць.

PrivateVPN

Платформа підходить для новачків, які ніколи не користуються VPN. На додаток до стандартних функцій безпеки (аварійний вимикач та no logs policy) компанія пропонує особливі рішення: обфускація відкритого доступу в Інтернет у країнах з жорсткою цензурою (Китай та Індонезія). Серед інших відмінностей: 

  • компанія допускає 10 підключених девайсів, пропонуючи 3 тарифні плани (від 70 грн на місяць);
  • на відміну від конкурентів, з PrivateVPN виділена IP-адреса доступна безплатно, підписка відсутня;
  • роздільне тунелювання та фільтр рекламних оголошень не передбачено.

  сильні сторони PrivateVPN

PrivateVPN гарантує оптимальну швидкість потокової передачі для перегляду серіалів та фільмів через Netflix, Амазон Прайм, Disney. Платформа обробляє трафік P2P на своїх 200+ серверах, розташованих у більш ніж 60 країнах. 

PrivateVPN — інтерфейс програми

Корисно: Як змінити браузер за замовчуванням: розглядаємо 5 оглядачів

ProtonVPN

Постачальник послуг віртуальної приватної мережі має штаб-квартиру в ЄС, керується швейцарською Proton Technologies AG. Бренд став відомим завдяки службі електронної пошти ProtonMail. Add-on утиліта Proton VPN — найкраще рішення для безпечного серфінгу. 

ProtonVPN, функціональність

У програмі вбудований інструмент блокування реклами та шкідливого ПЗ (NetShield). Додаток показує відсоток завантаження сервера (скільки активних користувачів приєднано), що допомагає під час вибору локалізації. Умови компанії такі: 

  • у Proton Technologies є 3 преміальні тарифні плани з розцінками від 130 грн/міс (крім free); 
  • з базовим тарифом доступне підключення 2 пристроїв до серверів у 40+ країнах, NetShield та підтримка P2P;
  • компанія використовує шифри від Forward Secrecy, що дає найвищий рівень захисту; 
  • тариф Plus додає 10 підключень, доступ до серверів, що розташовані у більш ніж 60 країнах.

ProtonVPN — одна з небагатьох платформ, що пропонують безкоштовний план із необмеженим обсягом трафіку. Демо версія передбачає доступ до 3 серверів: в Японії, США та Нідерландах (можна під'єднати 1 пристрій). Хоча версія free не підтримує потокову передачу чи торент.

Hide.me

Програма сумісна з 20+ протоколами та захищена 256-бітним шифруванням. Компанія дотримується стандарту AES. Hide.me дає 10 ГБ трафіку на місяць, хоча сервера трохи повільніше за конкурентів. Після досягнення порогового значення можна користуватися далі, але без вибору сервера. Інші фішки:

  1. Користувачам не потрібно створювати обліковий запис, щоб використовувати Hide.me.
  2. Є можливість переглядати сайти США, заблоковані в Європі через обмеження GDPR.
  3. Потокова передача є ідеальною для 4K контенту (компанія не працює з Netflix).
  4. З VPN від Hide.me вдасться розблокувати HBO GO, Spotify, Sling TV, Showtime та інші платформи. 

Hide.me, простий інтерфейс

У 21 столітті, коли кібербезпека є критично важливою, даний провайдер вже добре розвинений та готовий прийняти нові виклики. Компанія, заснована у 2012 році в Малайзії, має багато корпоративних клієнтів. Обсяг ринку збільшується з кожним роком.

NordVPN

Компанія має 5000+ серверів у 59 країнах світу. Програма сподобається справжнім естетам (красиво оформлено). Політика конфіденційності не передбачає ведення журналів. 

 NordVPN — особливості інтерфейсу

Панамська команда надає дуже доброзичливу та кваліфіковану підтримку. Оператор відповість у будь-який час дня та ночі, чекати доведеться не більше 2 хвилин. Інші відмінності послуги:

  • захист від шкідливих програм, передбачено використання p2p-серверів;
  • програма може автоматично підключатися (VPN активується після виявлення, що є надійна точка Wi-Fi);
  • окрім алфавітного списку країн, вбудований візуальний вибір локалізації;
  • доступ до закордонного контенту з потокових платформ (HBO GO, Нетфлікс або BBC iPlayer); 
  • є виділені IP-адреси та можливість використовувати TOR.

Вартість передплати — 83,88 долара США за 1 рік, 95,75 долара США за два роки або 11,95 долара США за 1 місяць. Хоча ціни вищі, ніж у конкурентів, користувач платить за якість та безпеку. Можна увімкнути до 6 пристроїв для однієї передплати.

Цікава стаття: Як включити всі ядра: чи працюють 2 розрекламовані методи?

ExpressVPN

Програма надає безперебійний доступ до всіх популярних потокових сервісів, включаючи Netflix. Затримки або буферизації відсутні. ExpressVPN також підтримує торент на всіх серверах у мережі. Компанія допомагає обходити брандмауери у країнах з інтернет-цензурою (Китай, Саудівська Аравія, Сирія, Туніс, Росія, Туреччина, В'єтнам, Єгипет та Іран).

Додаток ExpressVPN, налаштування

Додаток ExpressVPN є найвизнанішим у світі VPN-сервісом. Компанія гарантує стабільне з'єднання зі швидкістю завантаження в межах 86 Мб/с. Маючи понад 160 серверів у більш ніж 90 країнах, ExpressVPN пропонує користувачам такі розцінки:

  • 365 днів — 6,67 дол. США/міс;
  • 180 днів — 9,99 $ / міс;
  • 30 днів — 12,95 $ / міс.

У меню «Інструменти конфіденційності та безпеки» розробники додали кілька зручних функцій: перегляд поточної IP-адреси та розташування, перевірка джерел DNS та WebRTC. Також передбачено створення безпечних паролів. 

TunnelBear

Гарний продукт для новачка. Компанія пропонує щомісячний трафік до 500 МБ безплатно. Цього достатньо для надсилання електронних листів та спілкування у месенджерах. TunnelBear має сервери у 22 країнах. Послуга відрізняється наступним: 

  1. Інтерфейс спрощений — дві основні кнопки (увімкнення/вимкнення VPN, вибір локалізації сервера). 
  2. Програма показує карту поточного розташування користувача.

карта місця знаходження користувачів TunnelBear

Розробники передбачили можливість автоматичного підключення до незахищених мереж Wi-Fi. Особлива фішка — роздільне тунелювання (користувач обирає, які програми будуть працювати поза VPN).

TunnelBear — цікавий інтерфейс

TunnelBear пропонує два плани підписки: щомісячна за 9,99 долара та річна за 59,88 долара. В обох випадках можуть одночасно використовувати приховану мережу до 5 різних пристроїв. 

Snap VPN

Продукт має хороші відгуки в магазині Google Play і є однією з найкращих програм для Андроїд. Компанія пропонує надійні VPN-сервіси з необмеженою пропускною здатністю та високою швидкістю з'єднання.

Snap VPN, вибір підключення

Продукт, що належить Lemon Clove PTE. Limited (відома завдяки проєкту VPN Robot Snap) позиціюється як необмежений та надшвидкий VPN-сервіс для пристроїв Android. Програма розміщена на небезпечному (HTTP) вебсайті Amazon CloudFront. Хоча kill-switch або інші додаткові засоби безпеки в пакеті відсутні.

Перш ніж встановлювати VPN, потрібно знати, що таке рішення має один недолік — уповільнення інтернету. Потрібен певний час, щоб сигнал дійшов до сервера та завантажилися всі функції. Команди, що створюють платні програми, більше вкладають у технології. Їх сервери ефективні та швидкі. У середньому VPN робить інтернет повільніше приблизно на 20-30%. 

До речі: Найкращий менеджер паролів: топ 10 програм для ПК та смартфонів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії